[URL="http://img215.imageshack.us/i/xu100gnlk.png/"][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/7538/xu100gnlk.png[/IMG][/URL]
grafik ortada herkes istediği gibi karar versin...
Printable View
[URL="http://img215.imageshack.us/i/xu100gnlk.png/"][IMG]http://img215.imageshack.us/img215/7538/xu100gnlk.png[/IMG][/URL]
grafik ortada herkes istediği gibi karar versin...
[QUOTE=BORSACIOZGUR;197211]Bu arada çalıştığım kurum telefon etti. Sizi seans Salonuna bekliyoruz diyorlar.:))) Demek para kazanınca böyle oluyormuş :)
Seans salonunda napıcem ki ben ) Ben 1 işlem yapıp 10 günle 30 gün arası yatıp bekleyen adamım. Vazgeçmeye de hiç niyetim yok.
Allah seans içi işlem yapmayı bir daha nasip etmesin .. İnşallah.
Sözlerimi geri alamam ; sattığımı aynı gün geri alamam )))
Bugün aldıysam da en az 10 gün beklerim
Aksi halde aynı gün içinde aynı malı al sat çok kaybetmiştim.[/QUOTE]
Seni niye suçluyordum, 30000 lerde short deyip, sonra taş çatlayıp yüzde 10 hedefler koyduğun için.
nereye geldi %130 kara nerdeyse.
İşi öğrendin işte.
Bunun için 3 harfli kurumun tüyocusuna ihtiyacın yoktu ama,
hedefler vardı, görüldü. Ve C düşüş başladı.
Jelibon.
[quote=prodrive;197227]
grafik ortada herkes istediği gibi karar versin...[/quote]
Karar zamanı geçti,dün geceden gerenkti...:)
Yeni dünya düzeni, gap bu işi çözer,.......
Ben dolareyi 1.52 altı alırım, o kadarin,.........
alır tutarım,..........
Ahanda dji + oldu, fena gemçirecem ağaya, kimse üstüne alınmasın,.....
Her şey ayarlı, her şey, aklınıza ne geliyorsa, hepsi, kontrollü, hepsi, kokuyo,.....
[quote=indregandi;197232]Her şey ayarlı, her şey, aklınıza ne geliyorsa, hepsi, kontrollü, hepsi, [B]koku[/B]yo,.....[/quote]
kokusu nasılkine,ayak kokusu kimin bişemi....:::
[quote=EMEKDAR;197233]kokusu nasılkine,ayak kokusu kimin bişemi....:::[/quote]
Bunların alayı , teknik yok, var,....
[IMG]http://i48.tinypic.com/34ngk28.png[/IMG]
Vst hakkında bir soru sormak istiyorum.Tek tuşla emir gönderimi var mı vst de?Yani kontrat emir miktarı vs ayrıca seçtikten sonra F1 ile al F2 ile sat yapılabiliyor mu ayrıca bir ekrandan onay vermeden?
[QUOTE=BORSACIOZGUR;197211]Bu arada çalıştığım kurum telefon etti. Sizi seans Salonuna bekliyoruz diyorlar.:))) Demek para kazanınca böyle oluyormuş :)
Seans salonunda napıcem ki ben ) Ben 1 işlem yapıp 10 günle 30 gün arası yatıp bekleyen adamım. Vazgeçmeye de hiç niyetim yok.
Allah seans içi işlem yapmayı bir daha nasip etmesin .. İnşallah.
Sözlerimi geri alamam ; sattığımı aynı gün geri alamam )))
Bugün aldıysam da en az 10 gün beklerim
Aksi halde aynı gün içinde aynı malı al sat çok kaybetmiştim.[/QUOTE]beni niye aramıyolar..merak ettim..heheh..klimalar canavar çalışıyo..mutfağı yaptırınca ararlar belki..hehe
TEPRİK EDERİM.brv...devamı dileğiyle.lelele
Şimdi bu adam, yani dov, yani fed, buradan öterse dünya öter, buradan elbet ötecek ama azar azar, yavaş yavaş, öle birden deyil, bunların hepsi, ötük taktikler, ötük,....allah muhafaza yani,.......merdiven sitili,....
[quote=QUEEN;197235][IMG]http://i48.tinypic.com/34ngk28.png[/IMG][/quote]
teprik ederim....lelele.lelele
bunu yapmamı sağlayan..Sn Saraylı..Sn Sazan..ve Sn Astatine teşekkürü borç bilirim..gitmeselerdi daha neler öğrenecektik..Yazık..
[quote=QUEEN;197240]bunu yapmamı sağlayan..Sn Saraylı..Sn Sazan..ve Sn Astatine teşekkürü borç bilirim..gitmeselerdi daha neler öğrenecektik..Yazık..[/quote]
Fenamı quven seni yetiştirdiler, ......
Herkese selamlar,
foruma yeni kayıt oldum ve ilk görüşlerimi kısaca belirtmek isterim..
Herkes kendi bri sistem oluşturabilecek bilgi ve yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum.benim de hem kısa hemde uzun vadeli al ve sat sinyallerim mevcut.
Uzun vade de baktığımda 28 ekim 2009 da,sat sinyali veren çalışmam, 2 aralık 2009 da al sinyali verdi..
26 ocak 2010 da sat verdi aynı gün 2.seans al sinyaline döndü.
Son olarakta 4 şubat 2010 da sat verdi ve devam ediyor..
Sorunum hepiminizinki gibi. 1. Si sabredemiyoruz..2, kendimize fazla güveniyoruz ( yada kumar ruhumuz daha ağır basıyor)
sonuç olarak zarar yazmaya devam ediyorum & z
Dax diyorki beter ol dji, iplemmem seni ,bu yerelerde, futursuzlarda öle,
Bugün, 18:32 [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=596"]Astatin[/URL] Bu Mesaj [URL="http://www.voborsa.com/forum/member.php?u=596"]Astatin[/URL] tarafından silinmiştir. Sebep: [I]boşşverrr[/I]
BOŞVERRRR :)
[QUOTE=KAANOVİC;197243]Herkese selamlar,
Herkes kendi bri sistem oluşturabilecek bilgi ve yeteneğe sahip olduğunu düşünüyorum.benim de hem kısa hemde uzun vadeli al ve sat sinyallerim mevcut.
Uzun vade de baktığımda 28 ekim 2009 da,sat sinyali veren çalışmam, 2 aralık 2009 da al sinyali verdi..
Sorunum hepiminizinki gibi. 1. Si sabredemiyoruz..2, kendimize fazla güveniyoruz ( yada kumar ruhumuz daha ağır basıyor)
sonuç olarak zarar yazmaya devam ediyorum & z[/QUOTE]
Burada herşey insan psikolojisi.
Zarardayken kara dönecek diye beklemek, halbuki zararın daha da artacak.
Kardayken ise az karla realize.
Bunu çözen başarır.
Jelibon.
vob kurulduğundan beri günlük sistem getiri eğrisi...şuanda bu bana yetiyor..yılda ortalama 8 işlemi var...
işinden,sosyal ilişkilerden fedakarlık yapmana gerek yok..
[URL=http://img707.imageshack.us/i/somnlaradan.jpg/][IMG]http://img707.imageshack.us/img707/2676/somnlaradan.jpg[/IMG][/URL]
[quote=KAANOVİC;197243]Herkese selamlar,
sonuç olarak zarar yazmaya devam ediyorum & z[/quote]
Hoşgeldin, kendi tarzına, yapına uygun sistem kullanmayı denemek bi çözüm olabilir.. trade ederken çok sabırlı biriysem, sistemin nadir sinyal verenini tercih ederim yok değilsem kıpır kıpır sistem isterim gibi gibi:D
[B]sistem bugün hep sattaydı hiç ala geçmedi.. bense hep longdum..:) kendimize fazla güvenden midir nedir bir türlü uymayı beceremeyeceğim galiba sisteme..[/B]
[IMG]http://www.ressim.net/out.php/i462967_vob-08.02.jpg[/IMG]
Günlük sistem getiri eğrisini nasıl kullanıyorusun..Ben matriks kullanıyorum..
en azından siteme ters pozda zararı kısa kesmek lazım..hele trend belliyse..bugün bende denedim..tepki alımı..50 point verdim döndüm..tabi her zaman böle olmuyo..inatlaşmak çok kötü..kol kesmeyi bilmeyen vobda yapamaz..illaki zarar edilecek...
Arkadaşlar,
birde şunu tespit ettim..
Asıl sorun sorumsuzluk .. Kazansakta kaybetsekte hesap soran yok.
Biriyle ortak olsanız ve o kişide o grafiklerde al satları görse size hesap soracaktır..
Arkadaşımızın dediği gibi. Tümgün sat veriyor sinyaller.. Ama kendisi uzunda..
Bir ortağı olsa bunu yapamaz..
Haksızmıyım..
[QUOTE=KAANOVİC;197252]Arkadaşlar,
birde şunu tespit ettim..
Asıl sorun sorumsuzluk .. Kazansakta kaybetsekte hesap soran yok.
Biriyle ortak olsanız ve o kişide o grafiklerde al satları görse size hesap soracaktır..
Arkadaşımızın dediği gibi. Tümgün sat veriyor sinyaller.. Ama kendisi uzunda..
Bir ortağı olsa bunu yapamaz..
Haksızmıyım..[/QUOTE]
Yanlış anlama ama haksızsın. Piyasada herkes aynı yönde hareket ederse orası zaten piyasa olmaz!piyasa yapıcılığı ayrıdır tamam sövüyoruz sayıyoruz ama bu adamlar olmasa piyasa olmaz enortonun imzasında vardı ''önemli olan piyasaları anlamak değil para kazanmaktır'' diye tersini düşünelim tam boğa piyasası tüm sinyaller alda deprem olacağını öngördüm düşüşe oynuyorum ne olacak?
Sayın ABKA
Günlük sistem getiri eğrisini nasıl kullanıyorusun..Ben matriks kullanıyorum..
kavga mı var?
:)
xbank xu100 e göre çok daha sert düşüyor. xu100 yatay giderken de o aşağı eğimliydi zaten. Herkes xu100 ün desteklerine bakıyor ama xbank destek mestek bırakmadı darmadağın etti.
xbank ın bizim piyasanın lokomotifi olduğunu düşünürsek şimdilik bu düşüşün dibine yakın değiliz gibi bir hisse kapılıyorum.
Bu piyasayı ancak DOW un ciddi toparlaması kurtarır. O olmadıkça yok aşırı satımmış yok PU ymuş falan bakmamak lazım.
Haksızmıyım dediğim şeyin ne olduğunu tama anlatamadım..
Gerçi açık bir kez daha okursan sevinirim..
Yanlız işlem yapmak,(kendi adına kendi karar veren olarak)
birine yada birilerine karşı sorumlu olmadan, yani hesap vermeden işlem yaptığımzdan zarar ediyoruz. Diyorum..sat verdiği yerde uzunda kalmayı tercih ediyoruz. Yada tam tersi..
Nedeni basit hesap verecek veya soracak kimse yok.
Anlatabildim mi?
Şimdi şöyle düşünebiliriz, dov ilk düşüşüne pas geçtik, ikincisine katıldık, demekki çok aşağılarda gözümüz yok,..............................
Plot ülkeyiz biz bunu unutmayın, her şey üstümüzden geçiyor, ekonomiye bakmayın, siyasete bakın, pentegonun elinde başka ülke yok böyle, fena kıstırdılar, ya politikaları iflas edecek, yada fonlayacaklar,
[quote=KAANOVİC;197258]Haksızmıyım dediğim şeyin ne olduğunu tama anlatamadım..
birine yada birilerine karşı sorumlu olmadan, yani hesap vermeden işlem yaptığımzdan zarar ediyoruz. Diyorum..sat verdiği yerde uzunda kalmayı tercih ediyoruz. Yada tam tersi..
Anlatabildim mi?[/quote]
Hepimizin bir psikolojik zayıflığı var, ama herkesinki farklı.
Bahsettiğin sorun bende hiç yok mesela. Kendime karşı sorumlu hissediyorum kendimi ve bu bana yetiyor, başkasına karşı kendimi sorumlu hissetmeye hiç ihtiyacım yok. Benim zayıflığım da piyasada olmadığım her an birşeyler kaçırıyormuş gibi hissetmem. Sürekli poz açıp kapatıyorum ve neredeyse hiçbir geceye pozisyonsuz giremiyorum.
Dediğim gibi, hepimizin gelişmeye açık alanları birbirimizden farklıdır. Bu da gayet normal.
[QUOTE=pazer;197256]kavga mı var?
:)[/QUOTE]
gel gel.dng.boks.:D:D
iktidar fena sıkıştı, imf melettirmeden vermem diyor, kelimenin tam anlamı bu, acı ama gerçek, şimdi bu adamlar melemem derse, herifler(imf) koşa koşa verecekler bölede bir durum var, hemde zorla verirler, alın size bir sürü dolare, niye kaz gelen yerden tavuk esirgenmez, malesef böle, üzücü, çok üzücü, fevkalede üzücü,......
[QUOTE=KAANOVİC;197258]Haksızmıyım dediğim şeyin ne olduğunu tama anlatamadım..
Anlatabildim mi?[/QUOTE]
benim gördüğüm..önyargılarınız varsa..tecrübeniz yoksa..mesala şurdan döncek..burdan döncek gibi..1 bilseniz 10 kaybediyosunuz..çok iyi teknik bilseniz bile..herkes yanılabiliyo..o yüzden sistem kullanmak gerekiyo..sistem kullanamıyosanız..işiniz zor..en azından zararı kısa kesin fırsatlar bitmiyo..
şimdi kendin söyledin..kısa yada uzun pozisyonsuz günü kapatamıyorum diye..uzun vadeli(5-10günlük ) değil günlük al sat yaptığına göre,kendi duygularına yada sistemine göre poz açıyorsun demektir.
Yarın sabah zarar olduğunda kendinde ne gibi sorumluluk hissedeceksin..
Ama ortağın olsa.. Sana neden bu poz.da kaldığını soracaktır..yada o poz. Kalmamanı sağlayacaktır..ikinizde aynı karadaysınız. Sorun yok zaten
bir haftadır akşamdan sabaha beklenecek hiç bir veri ve data yok..
şahsen ben açık poz. Bırakacak bir durum göremiyorum..
İlk 5 Aracı Kurum[B] 29.427.420[/B]
GARAN 44.899.940
ISCTR -13.206.190
spotda son durum ... :)
[quote=indregandi;197262][COLOR=red][B]iktidar[/B][/COLOR] fena sıkıştı, [B][COLOR=red]imf [/COLOR][/B]melettirmeden vermem diyor, kelimenin tam anlamı bu, [COLOR=red][B]acı [/B][/COLOR]ama gerçek, şimdi bu adamlar melemem derse, herifler(imf) koşa koşa verecekler bölede bir durum var, hemde zorla verirler, alın size bir sürü dolare, niye kaz gelen yerden tavuk esirgenmez, malesef böle, üzücü, çok üzücü, [COLOR=red][B]fevkalede [/B][/COLOR]üzücü,......[/quote]
Anlamaz EMEKDAR [B]fevk-ü alanın fevk ini,[/B]basar şortu sandıkda,yedi ceddiyle...
İtin yediğini it,çuvaldakini ..... bilir.....:cool:
[quote=KAANOVİC;197264]şimdi kendin söyledin..kısa yada uzun pozisyonsuz günü kapatamıyorum diye..uzun vadeli(5-10günlük ) değil günlük al sat yaptığına göre,kendi duygularına yada sistemine göre poz açıyorsun demektir.
Yarın sabah zarar olduğunda kendinde ne gibi sorumluluk hissedeceksin..
Ama ortağın olsa.. Sana neden bu poz.da kaldığını soracaktır..yada o poz. Kalmamanı sağlayacaktır..ikinizde aynı karadaysınız. Sorun yok zaten
bir haftadır akşamdan sabaha beklenecek hiç bir veri ve data yok..
şahsen ben açık poz. Bırakacak bir durum göremiyorum..[/quote]
Ya ikinizde yonunuzu bulamıyorsanız noolcak .. ? ortak felan bosver en guzel ortak trendin yonudur..! haftalık bazda endeks sat daysa senın ortagın uygun yerlerden satısdır, aldaysa ortagın LONG dur bu kadar basit :D
[quote=KAANOVİC;197264]
Yarın sabah zarar olduğunda kendinde ne gibi sorumluluk hissedeceksin..[/quote]
En geç 10:15'e kadar kara geçmiş olacağım. :)))
Geceye pozisyonla girmek ile ilgili enorton'un efsanevi sözünü tekrarlamak isterim: "Demirden korkan trene binmez."