yok, bu dow bugun duser. iyi duser hem de. ona kanaat getirdim, hesaplar benden.
Printable View
yok, bu dow bugun duser. iyi duser hem de. ona kanaat getirdim, hesaplar benden.
[quote=indregandi;202106]al bendende o kadar, emektar soruyo, ne yapalım aman ha sakata geliriz diyip, sakata gelmeye çalışıyoruz,
normalde gaplı uzunda girmiştim bu güne, trade ters tepti, amacım, alttan alıp uzuna devam etmekti, ağa fazla uzattı seremoniyi,.....normalde, 65600 yerelerinde malı çıkpp yarın 400 puvana satış yazabilirdik, dova bakacağız artık,.....[/quote]
Merhaba,
Bana göre en riskli yerlerde Long açıyordunuz, hayret ediyordum, bugün yine şaşırtınız beni, bana göre en riskli yerlerde short açtınız.
Benim görebildiğim 67 bine kadar zorlayacaklar , bu seviyelere gelirse tekrar short açmaya başlayacağım.
Fırsatlar bitmez, canınızı sıkmayın +.
[QUOTE=Astatin;202092]Nuni, Bozzz, Cerph, Ben, Athlon, UnLimit...
Şort takımı iyiymiş...bu takım ya -1000 gap alır yada +1000 gapla telef olur..üwww[/QUOTE]
ben kapatmamış olsam + 1000 garantiydi yarın gapı için ama ben yokum o yuzden
-1000 le açar yarın diye düşünüyorum... hakkınızda hayırlısı olsun.. :dü::dü::dü:
yok arkadaş bunun düşeceği yok kesin yükselecek bu diyenler çoğaldığı zaman satış zamanı gelmiştir ama şimdi değil bakınız pastadaki satıcı diğer-13 313 !!!
[QUOTE=nunu;202110]yok, bu dow bugun duser. iyi duser hem de. ona kanaat getirdim, hesaplar benden.[/QUOTE]
yemekten sonra geliyoruz huso'ya...lelele.lelele
asıl şenlik haftaya amma.. bizi shorttan indirmek için birkaç gün uğraşacaktır pala.. ama indiremez bizi...dng
NUNİ bizi meyhaneye değil diskoya götür....Yani DJ %2 falan düşsün de diskoya gidelim..üwwwww
enteresan yaw..dün histemli kısa kalmamda bir kaç neden vardı..ama en önemlilerinden biri; erzincan da olan işlerin rayından çıkabileceği ve 3 üncü ordu komutanının da süre verilerek ifadeye çağrılması hikayesiydi.... netekim erzincan daki işler rayından çıktı bugün ankara allak bullak... velakin biz %3 yukarıda....
demekki neymiş? sisteme uy uy uy uy..**
ıstratejist, 1 ile 14 arası bi sayı de bakam
[quote=Astatin;202121]ıstratejist, 1 ile 14 arası bi sayı de bakam[/quote]
13 abi.. Fibo sayısı diye.. :)
yakında vobu metatrader ile izleyeceğim.3 hafta sonra umarım.
05.08.2009- [COLOR=red]17.02.2010 [/COLOR]tarihleri arasındaki ayık kar durumu aşağıdadır.
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img298.yukle.tc/images/9570adsiz.GIF[/IMG][/URL]
Alış-satış sinyallerini [URL="http://www.dosyaupload.net/download.php?file=174X30YVADE%205%20DAK.xls"]http://www.dosyaupload.net/download.php?file=174X30YVADE 5 DAK.xls[/URL] adresinden download edebilirsiniz.
Aşağıdaki resimde sistemin [COLOR=red]17.02.2010 [/COLOR]tarihindeki al-sat sinyallerini görmektesiniz.
[URL=http://www.yukle.tc][IMG]http://img299.yukle.tc/images/57717022009.JPG[/IMG][/URL]
[quote=unlimitted;202104]göstere göstere aldılar piyasayı.
ben de uyuşmuş gibi izledim. [/quote]
Sıkma kendini sakın abi... Aynı olay benim de başıma geldi.. Amatörlük dönemlerimden bu yana kayıptaki bir pozisyonu bu kadar uzun süre açık tuttuğum olmamıştı... Zaten ben niye short'lamıştım onu bile hatırlamıyorum.. Hafta sonu buraya bol miktarda ralli gösteren analiz atmıştım.. Ufak bir tırtık için açtığım short oldu slow trading pozisyonu... Neyse ki az sözleşme ile girmiştim...
Uzun süredir böyle bir kazmalığa imza atmamıştım. :..:
Ama intikamız çok feci olacak merak etme... .lelele
[quote=istavrit;202111]merhaba,
bana göre en riskli yerlerde long açıyordunuz, hayret ediyordum, bugün yine şaşırtınız beni, bana göre en riskli yerlerde short açtınız.
Benim görebildiğim 67 bine kadar zorlayacaklar , bu seviyelere gelirse tekrar short açmaya başlayacağım.
Fırsatlar bitmez, canınızı sıkmayın +.[/quote]
arkadaşları bir topluyim dedim, kambersiz düğünmü olur, 3000 puvan avantajlıyım dibe göre, her şey psikolojik, onlarla yeterince mücadele gücüm var, 67 ye bir şey kalmadı,.....
Alıntı:
[SIZE=2][B]unlimitted[/B] Nickli Üyeden Alıntı [/SIZE][URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=202104#post202104"][SIZE=2][IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/buttons/viewpost.gif[/IMG][/SIZE][/URL][SIZE=2] [/SIZE]
[I][SIZE=2]göstere göstere aldılar piyasayı.
ben de uyuşmuş gibi izledim.[/SIZE][/I]
[quote=Strategist;202125]Sıkma kendini sakın abi... Aynı olay benim de başıma geldi.. Amatörlük dönemlerimden bu yana kayıptaki bir pozisyonu bu kadar uzun süre açık tuttuğum olmamıştı... Zaten ben niye short'lamıştım onu bile hatırlamıyorum.. Hafta sonu buraya bol miktarda ralli gösteren analiz atmıştım.. Ufak bir tırtık için açtığım short oldu slow trading pozisyonu... Neyse ki az sözleşme ile girmiştim...
Ama intikamız çok feci olacak merak etme... .lelele[/quote]
sizleri okurken kendimi gördüm yazdıklarınız harfi harfine benim içinde geçerli.dng
yoksa bize büyümü yaptılar:..: yoksa kendimi mi avutuyorum bilemedim ama 2010'un ilk zararlı işlemi oldu.uyk
hele son 10dk da resmen hipnoz olmuş gibi ekrana baktım ve zarara zarar kattımüüü
[quote=Astatin;202118]enteresan yaw..dün histemli kısa kalmamda bir kaç neden vardı..ama en önemlilerinden biri; erzincan da olan işlerin rayından çıkabileceği ve 3 üncü ordu komutanının da süre verilerek ifadeye çağrılması hikayesiydi.... netekim erzincan daki işler rayından çıktı bugün ankara allak bullak... velakin biz %3 yukarıda....
demekki neymiş? sisteme uy uy uy uy..**[/quote]
bız sısteme uyalım derken ulke elden gıdıyor ne hallere duştuk
Fasen bugün hamuduyla götürmüşün.Asti bile götiüremedi büle.
[quote=Larossıan;202132]Fasen bugün hamuduyla götürmüşün.Asti bile götiüremedi büle.[/quote]
Adil bir karşılaştırma olmamış.kom
Fasen in ne götürdüğünü bilmiyoruz..Ama sistemi götürmüş malı... Asti nin ne kütürdediğini biliyoruz ama sistemi götürmüş malı...leleleüüü
All Laros patros ahh, cigerim yanıyor...10 gün sıfır tavizle sisteme uymuştum ve sıfır hatalı işlemle düne gel...dün git şımar histeme uy....borsanında abaracağı tutsun..hay**, way ***, ta**:..:üüü
[quote=Astatin;202101]SOn derece ahlaksız, iğrençlik derecesinde terbiyesiz, fütursuzca ve bir o kadar patavatsız bir düşüş istiyorum DJI da.. 10100 altındaki her kapanış bu tanıma uyar.[/quote]
Dostum pala senin sinirlerini germiş, pala ne yaparsa doğrudur. Dün 63750'ye kadar shortlara imkan verdi hiç birimiz bozmadık,
Gece Dow, Parite,Altın,Petrol hepsi birden Allah ne verdiyse yükseldi,
Sabah pala bana cezayı kesti Short Cover 64800'e , Longda 65075'e mâloldu. Tabi dersimizi aldık,
Dow'un 10315'te çok ciddi direnci var.Şuan buraları zorluyor, burayı kırarsa 10500'lere kadar yolu açık,
65500'ün üzerinde kapattık eğer Dow desteklerse çok daha yukarıya sürebilirler..dng
[QUOTE=yusuf_alp;202123]yakında vobu metatrader ile izleyeceğim.3 hafta sonra umarım.[/QUOTE]
o nasıl olcek deyüü sormamızı beklercesine söylediniz sanırsam..... sizde bize açıklaycaanız :D
[QUOTE=fXci;202138]o nasıl olcek deyüü sormamızı beklercesine söylediniz sanırsam..... sizde bize açıklaycaanız :D[/QUOTE]
evet ben de merk ettim...
yaf herkesin sistemi al vermis de bir benimki mi sata devam demis?:::
[quote=enorton;202140]evet ben de merk ettim...[/quote]
ben manuel nası yapıldığını biliyorum.kendin data tanıtıyon uzun iş.ama real time yapabilen varsa o güzel işte.yani veriyi çektikçe kendisi günceleyecekse güzel iş.diğeri uzun hikaye...
[QUOTE=enorton;202140]evet ben de merk ettim...[/QUOTE]
valla metatraderde olursa otomatık işlemde oluyormuş bide .lelele zistemi kurarık yaslanırık arkamıza emme bizim piyasada zistemlerin güzel çalışması oto işlem olmadıı üçün sadece disiyplinli olanların zisteme uymasından gaymaklanıyore oto zistem olayı olmasa daha eyi gerenksiz gapuduklerlen uvraşmayık
Metatrader'ın dili öyle Matriks ve MetaStock gibi uyduruk da değil. Resmen programlama dili. c++ gibi birşey. Canın ne isterse yapabiliyorsun. İlgimi çekti harbiden. Sazan'ın dün bahsettiği Sidabumi'nin %1.000.000 kazandıran sistemini geçecek sistem yazmak için böyle birşeye ihtiyacım var.... :)
[QUOTE=Astatin;202118]enteresan yaw..dün histemli kısa kalmamda bir kaç neden vardı..ama en önemlilerinden biri; erzincan da olan işlerin rayından çıkabileceği ve 3 üncü ordu komutanının da süre verilerek ifadeye çağrılması hikayesiydi.... netekim erzincan daki işler rayından çıktı bugün ankara allak bullak... velakin biz %3 yukarıda....
demekki neymiş? sisteme uy uy uy uy..**[/QUOTE]
aynı şeyi düşünmüşüz...
[QUOTE=fXci;202147]valla metatraderde olursa otomatık işlemde oluyormuş bide .lelele zistemi kurarık yaslanırık arkamıza emme bizim piyasada zistemlerin güzel çalışması oto işlem olmadıı üçün sadece disiyplinli olanların zisteme uymasından gaymaklanıyore oto zistem olayı olmasa daha eyi gerenksiz gapuduklerlen uvraşmayık[/QUOTE]
Abi %10 etkisi anca olur emin ol, çünkü psikoloji işin içindeyse otomatik trade olsa da olmasa da adam sisteme uymaz :)
KAP : SEKERBANK T.A.S. / SKBNK [] SERMAYE ARTIRIMINA ILISKIN YONETIM KURULU KARARI 17.02.2010 18:13:04
KAP : SEKERBANK T.A.S. / SKBNK [] SERMAYE ARTIRIMINA ILISKIN YONETIM KURULU KARARI 17.02.2010 18:13:04
SERMAYE ARTIRIMINA ILISKIN YONETIM KURULU KARARI
---------------------------------------------------------------------------------------------
ORTAKLIGIN ADRESI : BUYUKDERE CAD. NO: 171 METROCITY IS MERK. A-BLOK 34330 ESENTEPE - MECIDIYEKOY - ISTANBUL
TELEFON VE FAKS NO. : ( 0 - 212 ) 319 70 00 - ( 0 - 212 ) 319 73 79
ORTAKLIGIN YATIRIMCI/PAY SAHIPLERI ILE ILISKILER BIRIMININ TELEFON VE FAKS NO.SU : ( 0 - 212 ) 319 70 00 - ( 0 - 212 ) 319 70 41
YAPILAN ACIKLAMA GUNCELLEME MI? : HAYIR
YAPILAN ACIKLAMA DUZELTME MI? : HAYIR
YAPILAN ACIKLAMA ERTELENMIS BIR ACIKLAMA MI? : HAYIR
KONUYA ILISKIN DAHA ONCE YAPILAN OZEL DURUM ACIKLAMASININ TARIHI : -
OZET BILGI : KAYITLI SERMAYE TAVANI ARTIRIMINA VE AKABINDE SERMAYE ARTIRIMINA ILISKIN YONETIM KURULU KARARI
---------------------------------------------------------------------------------------------
YONETIM KURULU KARAR TARIHI : 16.02.2010
MEVCUT KAYITLI SERMAYE TAVANI (TL) : 500,000,000
ARTIRIM ONCESI ODENMIS/CIKARILMIS SERMAYE (TL) : 500,000,000
ARTIRIM SONRASI ODENMIS/CIKARILMIS SERMAYE (TL) : 750000000,00
BEDELLI ARTIRIM TUTARI (TL) : 0
RUCHAN HAKKI KULLANDIRILAN TUTAR (TL) : 0
RUCHAN HAKKI KISITLANAN TUTAR (TL) : 0
RUCHAN HAKKI KULLANIM ORANI (%) : 0
RUCHAN HAKKI KULLANDIRMA FIYATI (1 TL NOMINAL DEGERLI BEHER PAY ICIN) (TL) : 0
RUCHAN HAKLARININ KULLANIMINA ILISKIN KISITLAMA : YOK
RUCHAN HAKLARININ KISITLANMASI DURUMUNDA BU PAYLARIN SATISINA ILISKIN ACIKLAMA : ---
SATILAMAYAN PAYLARIN TAAHHUDUNE ILISKIN ACIKLAMA : ---
BEDELSIZ ARTIRIM TUTARI (TL) : 250000000,00
TEMETTUDEN (TL) : 0
IC KAYNAKLARDAN (TL) : 250000000,00
OLAGANUSTU YEDEKLERDEN : 174209821,82
DIGER SERMAYE YEDEKLERINDEN 59300028,24
ISTIRAK SATIS KARINDAN 11220334,12
HISSE SENEDI IHRAC PRIMLERINDEN 5269815,82
BEDELSIZ ARTIRIM ORANI (%) : 50,00
DEVRALMA YOLUYLA BIRLESME NEDENIYLE ARTIRILACAK TUTAR (TL) : 0
ANA SOZLESME DEGISIKLIGINE ILISKIN BILGI (VARSA) : "SERMAYE" BASLIKLI 8. MADDESI
YONETIM KURULUMUZUN 16.02.2010 TARIH VE 41 SAYILI KARARI ILE BANKAMIZIN KAYITLI SERMAYE TAVANININ 750.000.000.-TL'YE YUKSELTILMESI, KAYITLI SERMAYE TAVANININ ARTIRILMASI ISLEMLERININ TAMAMLANMASI VE RESMI KURUMLARDAN IZINLERIN ALINMASININ ARDINDAN BANKAMIZIN CIKARILMIS SERMAYESININ, 174.209.821,82 TL'SI OLAGANUSTU YEDEKLERDEN, 59.300.028,24 TL'SI DIGER SERMAYE YEDEKLERINDEN, 11.220.334,12 TL'SI ISTIRAK SATIS KARINDAN, 5.269.815,82 TL'SI HISSE SENEDI IHRAC PRIMLERINDEN KARSILANMAK UZERE TOPLAM 250.000.000 TL ARTIRILARAK 500.000.000 TL'DEN 750.000.000 TL'YE CIKARILMASI ICIN HER TURLU YASAL ISLEM VE FORMALITELERIN IFA, TAKIP VE BITIRILMESI ICIN GENEL MUDURLUK YETKILI KILINMISTIR.
BU HABERIN KAP 'IN SITESINDEKI ORJINAL HALI VE EKLI DOSYALARINI GOREBILMEK ICIN ASAGIDAKI LINK'I TIKLAYINIZ!
[url]HTTP://WWW.KAP.GOV.TR/YAY/BILDIRIM/BILDIRIM.ASPX?ID=105349[/url]
..........
skbnk %50 bedelsiz veriyor......
maldakilere hayırlı olsun......
.
Az önce MetaStock'da değişken peryodlu bir indikatör kullanmaya çalıştım. Ayıp bir hareket yaptı bana... :)
Dedim ya, çok basit yapmışlar. En basit şey için bile binbir numara çekmek lazım. Ben değişken parametre sorununu şöyle çözdüm. Bilen biliyordur ve daha iyi yolu vardır zaten ama bilmeyen varsa benim gibi uğraşmasın diye yazıyorum:
Diyelim ki ATR(14)'ün durumuna göre parametresi değişen hareketli ortalama kullanmak istiyorsunuz:
MOV(c,ATR(14)*10,s) yapamazsınız, bana olduğu gibi MetaStock suratınıza güler.
Ben şöyle çözdüm:
a1:=Dema(ATR(14),10);
a2:=Dema(ATR(14),30);
mv1:=If(a1>a2,Mov(C,10,S),Mov(C,20,S));
mv1
Yani, ATR(14)'ün kendi hareketli ortalamasının üzerinde ya da altına olmasına göre, yani artıp azalmasına göre hareketli ortalamanın periyodu değişiyor. Bu metotla değişken peryotlu indikatör yazabilirsiniz.
Kendini piyasa koşullarına göre otomatik olarak sürekli optimize eden sistem yazıyorum. Matriks sistem tester'da 8 haneli kazanç rakamı elde edecem... :..:
[quote=mbm;202153]aynı şeyi düşünmüşüz...[/quote]
aklın yolu bir
Yargıda kriz.....
[quote=Cerphin;202160]Yargıda kriz.....[/quote]
Ne dimag istiyin,oluyncek noliyi....hi hi hih..
[quote=ordi;202128]Alıntı:
[URL="http://www.voborsa.com/forum/showthread.php?p=202104#post202104"][SIZE=2][/SIZE][/URL]
[I][SIZE=2]göstere göstere aldılar piyasayı.[/SIZE][/I]
[I][SIZE=2]ben de uyuşmuş gibi izledim.[/SIZE][/I]
sizleri okurken kendimi gördüm yazdıklarınız harfi harfine benim içinde geçerli.dng
yoksa bize büyümü yaptılar:..: yoksa kendimi mi avutuyorum bilemedim ama 2010'un ilk zararlı işlemi oldu.uyk
hele son 10dk da resmen hipnoz olmuş gibi ekrana baktım ve zarara zarar kattımüüü[/quote]
"the deer in the headlight sendromu"
[quote=Strategist;202125]Sıkma kendini sakın abi... Aynı olay benim de başıma geldi.. Amatörlük dönemlerimden bu yana kayıptaki bir pozisyonu bu kadar uzun süre açık tuttuğum olmamıştı... Zaten ben niye short'lamıştım onu bile hatırlamıyorum.. Hafta sonu buraya bol miktarda ralli gösteren analiz atmıştım.. Ufak bir tırtık için açtığım short oldu slow trading pozisyonu... Neyse ki az sözleşme ile girmiştim...
Ama intikamız çok feci olacak merak etme... .lelele[/quote]
abi aslında problem basit. zaten hangi noktada olursan ol, ihtimal 2 tane.
aşağı ya da yukarı.
sebeplerini düşünür, kritik noktanda poz alır, stopunu da trade tarzına göre belirlediğin noktana yazarsın, iş biter.
benim sıkıntı ettiğim, tıpkı sistemli olan arkadaşların kazandıran sistemlerine uymamaları gibi.
sistem kullanmıyorum diye sık sık dile getiriyorum. ama bu harala gürele trade ettiğim anlamına gelmez. baktığım parametreler, indikatörlerim ve en önemlisi bir trade tarzım var.
dün o trade tarzından bir değil birkaç ödün vermem, bana çok pahalıya maloldu.
sanırım kendime yediremediğim bu. cevabı bilip, başka şıkkı işaretlemek.:)))
neyse, ders almak önemli olan. ve dersimi aldığımı düşünüyorum.;)
umarım zarar eden herkes almıştır...
yarın spotta 53.300 geçilir ve üstünde kalabilirse benden paso der stop olurum..
[quote=Cerphin;202168]yarın spotta 53.300 geçilir ve üstünde kalabilirse benden paso der stop olurum..[/quote]
Cerphin benim amiral gemisi demesini istemiyom inşallah aşağı gider ama pek bi namıssız duruyor.üüü
[URL="http://urlal.com/dqqf]"][url=http://urlal.com/dqqf][/URL][img]http://i1002.hizliresim.com/2010/2/17/8613.jpg[/img][/url]
çizgilerden fazla anlamam ama böyle bir kanal oluşturabilirmi anlayan arkadaşlar baksa.
[quote=nunu;202142]yaf herkesin sistemi al vermis de bir benimki mi sata devam demis?:::[/quote]
Senin sistem,[U] kırk yılda 1 al[/U] veriyor. Ondandır. Periyot :40yıl:D
[QUOTE=Larossıan;202170]Cerphin benim amiral gemisi demesini istemiyom inşallah aşağı gider ama pek bi namıssız duruyor.üüü[/QUOTE]
haftalık grafiklerdeki uyumsuzluklara güvenerek bugün 1000 puan zararın üzerinde oturdum gün boyunca.. uzun zamandır hiç yapmadığım birşeydi bu..:(
işin garibi pozisyondan o kadar emindim ki hiç huzursuz olmadım..:D ama tecrübelerle sabittir ki pozisyondan en emin olduğumuz anlarda hep en büyük kayıpları yaşıyoruz..:)))
umarım stop olmayız sevgili larossian.. ama stop şartım oluşursa da hiç acımam ve keserim zararı..
[quote=Cerphin;202174]haftalık grafiklerdeki uyumsuzluklara güvenerek bugün 1000 puan zararın üzerinde oturdum gün boyunca.. uzun zamandır hiç yapmadığım birşeydi bu..:(
işin garibi pozisyondan o kadar emindim ki hiç huzursuz olmadım..:D ama tecrübelerle sabittir ki pozisyondan en emin olduğumuz anlarda hep en büyük kayıpları yaşıyoruz..:)))
umarım stop olmayız sevgili larossian.. ama stop şartım oluşursa da hiç acımam ve keserim zararı..[/quote]
Sabah falına bakarız cerphin.üüü
şincik...
71.350 A dır bu iniş B ve 62.350 de B.a dır o zaman şindik B.b çıkıyoruk...kapanış itibariyle %38,2 deyiz ve ideal yeresi %50 veya 61,8 yani 66.850 veyahut 67.900...
bu da bir ihtimal...
yanlız şunu diyeyim piyasa süper karmaşık durumda bence.sayımlar havada uçuşuyor bu bile bir göstergedir.ortak fikir yok.çoğunluğun birleştiği bir ilerleyiş yok...
çok fazla olasılık var ve ciddi mesafeler söz konusu her iki yönede...9 şubatta bir sayım koymuştum ve UÇUK demiştim.ama imkansız değil...diğer olasılıklarda benzer şekilde.aşağı ve yukarı çok ciddi yolu olan ihtimaller...
napcaz peki?
valla eğer gül gibi bir sisteminiz varsa ona sarılın ancak onunla yırtarsınız.HİSTEM yakar benden söylemesi...1 zıplarsınız,2 zıplarsınız 3.de cıscıbıl bırakır...
güvendiğiniz bir sistem yoksa?
acımayın STOP layın abi...her iki yön içinde söylüyorum...