-
koaly gelsin, mini zystems ala geçti kısa orta satta uzun alda beklediğim gibi olcaksa komple ala geçecekler bu durgunluğa ve total sistem durumuna bakınca bu sistem sinyaline uymak çokta mantıklı gelmiyo buna rağmen minimum kontrat uzadım hayrılıs:)
[IMG]http://www.yukleresim.com/images/acg91fun6xa6lvmdqmz3.bmp[/IMG]
-
[QUOTE=indregandi;203176]çıkışa ne bahaneler var graliçem,....süle....[/QUOTE]
tepki alımı..:Dhooop..sonra iyi datalar..hoopp..bi bakmışın nerdesin..yok tük güveni..yok tarımdışı istihdam beklenti kötüymişde iyi gelmiş..
-
[quote=QUEEN;203177]piyasalar hayal mahsulüdür..psikolojiktir..abartır..daraltır..ekonomi başka bişey..yok o olmuşda düşmüş yok bunu demiş çıkmışş..geçiniz..bi şablon var..ellerinde çiziyolar.resmi..bizde tahmin ediyoruz..onlar biliyor..biz bilmiyoruz..kaybetmemizden daha doğal ne olabilirki...[/quote]
Nasıl katılıyorum anlatamam... :)))
Makrodan para kazanılsaydı ekonomi profesörleri Ferrari'yle Lamborghini'yle gezerlerdi... Halbuki hepsi aç geziyor... :..:
-
15.30 daki tüfe verisini ne yöne fiyatlayalım arkadaşlar...
-
[quote=Strategist;203173]Aynen katılıyorum... Geçen yıl Mart'da bu piyasayı değil daha da düşürmek eksiye bile götürecek kadar makro neden vardı.... Ancak tarihin en sert rallilerinden biri geldi...[/quote]
Yanlış,basılan o kadar paranın ilk etapta yaratacağı ISCAKLIĞI hesaplayamadık...üüü
-
[QUOTE=Strategist;203181]Nasıl katılıyorum anlatamam... :)))
Makrodan para kazanılsaydı ekonomi profesörleri Ferrari'yle Lamborghini'yle gezerlerdi... Halbuki hepsi aç geziyor... :..:[/QUOTE]
hata yapmaya okadar müsaitki..zaten kısıtlı para..sistem çarpıyo..yok ben kendim yaparım..gap..şu bu kol keseme stopla..aldığını ver..böyle burası..ancak çok iyi bi sistemle robot gibi yapabilirsen ne ala..oda çok kolay değil..çok az kişi yapabilir..
-
[quote=QUEEN;203180]tepki alımı..:Dhooop..sonra iyi datalar..hoopp..bi bakmışın nerdesin..yok tük güveni..yok tarımdışı istihdam beklenti kötüymişde iyi gelmiş..[/quote]
O veri beklentileri de ayrı bir rezalet... Neymiş beklenti -5%'miş de veri +10% gelmiş...
O veriyi zaten eksi bekleyen kimdir? Nasıl adamlardır bunlar? Niye hep beklerler? Başka işleri yok mudur? Kimse bunlara demez mi ki kardeş bir gün de tuttur şu verileri. Tutturamayınca kovulmazlar mı?
Hepsi alavere dalavere....
-
[QUOTE=prodrive;203183]15.30 daki tüfe verisini ne yöne fiyatlayalım arkadaşlar...[/QUOTE]
şortla:D:D
-
şimdi faiz artırımları başladı dimii..hıımm güçük yatırımcı ne düşünür..faiz artınca borsa düşer..dolar artar..evet...doğru..bak gör ne olacak..nası tırmanacak..en azından bizim stoplar 1000 1500 en fazla okadar.. rahatcana götürür..
-
[quote=QUEEN;203177]piyasalar hayal mahsulüdür..psikolojiktir..abartır..daraltır..ekonomi başka bişey..yok o olmuşda düşmüş yok bunu demiş çıkmışş..geçiniz..bi şablon var..ellerinde çiziyolar.resmi..bizde tahmin ediyoruz..onlar biliyor..biz bilmiyoruz..kaybetmemizden daha doğal ne olabilirki...[/quote]
bunu macro layacaz ne olursa ne olur,örneğin, imkb yi bankalar taşıyor, M.B. 6.75 de sabit piyasa 8.96 müteharrik,......... şimdi önlerinde 2010 blançosu var, kar yazacaklarki borsayı ileri taşısınlar, faizin yukarı hareketinde bono bağladıklarında, faiz aşağı düştüğünde kar yazarlar, en basit, bu ara geçiş, şimdi coni dahil yapılan bu, emtiyalar şimdiden düşmeye başladı, bu ne için büyümeyi sağamak için, yalnız bu ara dönemde, bir nebze de olsa borsadan para çıkışı olması gerekiyor, düşüş dediğimiz bu, yeri öperiz demiyoruz, çünkü o yerede deyiliz yükseklik olarak,........o arada biz fon bağlarsak(imf) bu da ileri gaz turbo olur, ancak bunun içinde, cari ve ödemeler dengesini halletmeleri lazım, buda doların değerlenmesi demek, dolar tırmanıp düşmeliki aynen bonoda olduğu gibi, hükümet zora düşmesin, eğer iktidara devam niyeti taşıyorsa, yok diyorsa ben buradan uzayım, e dolare dahada artar, düştüğünde algı yapar ky de, ky de para sokar py lere, yani kumarhane sabit, ky müteharrik,.... bu böle, birde kazancın sigortalanması var bu imf işinde, yani sen büyüme derken, arttı derken amcada ganimeti o arada sağlama alacak, bunun içinde borç para sokacak daha var,.....
-
Bence para kazanmak daha mantıklı...
Para kazanma mantığı ise integral ve diferansiyel bilmeye bağlıdır.
Nasılmı...
-
para kazanmak sankim daha doğal
-
[QUOTE=indregandi;203190]bunu macro layacaz ne olursa ne olur,örneğin, imkb yi bankalar taşıyor, M.B. 6.75 de sabit piyasa 8.96 müteharrik,......... şimdi önlerinde 2010 blançosu var, kar yazacaklarki borsayı ileri taşısınlar, faizin yukarı hareketinde bono bağladıklarında, faiz aşağı düştüğünde kar yazarlar, en basit, bu ara geçiş, şimdi coni dahil yapılan bu, emtiyalar şimdiden düşmeye başladı, bu ne için büyümeyi sağamak için, yalnız bu ara dönemde, bir nebze de olsa borsadan para çıkışı olması gerekiyor, düşüş dediğimiz bu, yeri öperiz demiyoruz, çünkü o yerede deyiliz yükseklik olarak,........o arada biz fon bağlarsak(imf) bu da ileri gaz turbo olur, ancak bunun içinde, cari ve ödemeler dengesini halletmeleri lazım, buda doların değerlenmesi demek, dolar tırmanıp düşmeliki aynen bonoda olduğu gibi, hükümet zora düşmesin, eğer iktidara devam niyeti taşıyorsa, yok diyorsa ben buradan uzayım, e dolare dahada artar, düştüğünde algı yapar ky de, ky de para sokar py lere, yani kumarhane sabit, ky müteharrik,.... bu böle, birde kazancın sigortalanması var bu imf işinde, yani sen büyüme derken, arttı derken amcada ganimeti o arada sağlama alacak, bunun içinde borç para sokacak daha var,.....[/QUOTE]
gı sen bunları düşünüpmü trade ediyon.dng..yazıyosun ya 675 475..onlar var burda..bu dediklerinin vobda yeri yok...lelele
-
[QUOTE=ERK;203192]para kazanmak sankim daha doğal[/QUOTE]
hele bi göster nasıl kazanıyosun..sen pelasın..:..: heee:p
-
[quote=indregandi;203190]..[/quote]
Abi makro şöle makro böle diye atıp tutuyoz ama alınmıyosun di mi? Sen seversin bu makro işlerini, hepimizden de daha iyi bilirsin...
Dow'un yönünü tutturmama rağmen sabah gap'i yemek gerdi biraz beni, bu saat oldu üzerimden atamadım ondan atıp tutuyorum.
Yanlış birşey söylüyorsam kusuruma bakma no'olur...
-
[quote=QUEEN;203189]şimdi faiz artırımları başladı dimii..hıımm güçük yatırımcı ne düşünür..faiz artınca borsa düşer..dolar artar..evet...doğru..bak gör ne olacak..nası tırmanacak..en azından bizim stoplar 1000 1500 en fazla okadar.. rahatcana götürür..[/quote]
bu doğru ama coni iiçin ve 6.75 e kadar, bizde sancılı olacak bu da dalgalanma demek, biraz düşüş demek hepsi bu, hadi çıkış olsun, aynı sen bu defa şişti dersin, 70 de olduğu gibi, onun için algılatmaları lazım,.....
iki şık var, bu düşüşe düşüş deyip yukarı gaz ve algılatmak,
veya daha indirip yukarı gaz, ben ikincisi derim, çünkü obanın soğutması var bide, soğuma ne demek, hacimde küçülme demek, para girişinin azalması demek, çünkü para kendinde olacak,
-
[quote=Strategist;203195]Abi makro şöle makro böle diye atıp tutuyoz ama alınmıyosun di mi? Sen seversin bu makro işlerini, hepimizden de daha iyi bilirsin...
Dow'un yönünü tutturmama rağmen sabah gap'i yemek gerdi biraz beni, bu saat oldu üzerimden atamadım ondan atıp tutuyorum.
Yanlış birşey söylüyorsam kusuruma bakma no'olur...[/quote]
ya bak benim hiç bir şekilde iddiam yok ama biraz başarım olduysa bu sayede oldu, coni sayesinde oldu, buraya hiçbakmıyorum, burada bir orta yere oluyor, oradan uzak duruyorum bu beni koruyor, tekniğide çok geliştirdim stro fena geliştirdim, faydası oluyor çok,.......
-
[QUOTE=indregandi;203196]bu doğru ama coni iiçin ve 6.75 e kadar, bizde sancılı olacak bu da dalgalanma demek, biraz düşüş demek hepsi bu, hadi çıkış olsun, aynı sen bu defa şişti dersin, 70 de olduğu gibi, onun için algılatmaları lazım,.....
iki şık var, bu düşüşe düşüş deyip yukarı gaz ve algılatmak,
veya daha indirip yukarı gaz, ben ikincisi derim, çünkü obanın soğutması var bide, soğuma ne demek, hacimde küçülme demek, para girişinin azalması demek, çünkü para kendinde olacak,[/QUOTE]
para zaten hergün kendine geliyo..bu oynatmalardan..pariteyi altını oynattı nasıl..bi sürü kazandı..kendi yapıyo..kasa hergün gece gündüz doluyo..dünyayı soyuyo..
ahanda al geldi..vışş
-
950 lim tekrar geldi, ne oldu bir sürü soygun olduki, flatta girdim güne bu yeterli örneğin,........ destek ne direnç kafama göre, ara bölgeyi pas geç, sonra........ver ağaya küsküyü kendine gelsin,........
-
[quote=QUEEN;203198]para zaten hergün kendine geliyo..bu oynatmalardan..pariteyi altını oynattı nasıl..bi sürü kazandı..kendi yapıyo..kasa hergün gece gündüz doluyo..dünyayı soyuyo..
ahanda al geldi..vışş[/quote]
e işte sen bir birimlik mala iki birim ödersen o da realize yaptığında bu onun karı oluyor, tam olarak bu, sermaye py si bu, bir birim neresi para py si, iki birim neresi ser. py si, şimdi ne yapıyor faiz artırıyor, bu ne demek, bir birimi işaret etmek demek,.......
-
[quote=Strategist;203181]Nasıl katılıyorum anlatamam... :)))
Makrodan para kazanılsaydı ekonomi profesörleri Ferrari'yle Lamborghini'yle gezerlerdi... Halbuki hepsi aç geziyor... :..:[/quote]
elma ne teknik analiz, armut ne macro, elma ile armut toplanırmı toplanmaz, e toplamak lazım, kolay para yok,.....
-
[quote=indregandi;203202]elma ne teknik analiz, armut ne macro, elma ile armut toplanırmı toplanmaz, e toplamak lazım.....[/quote]
Elmayla armutla işim olmuyor, genellikle ayvayı yiyorum ben... :..:
-
[quote=QUEEN;203194]hele bi göster nasıl kazanıyosun..sen pelasın..:..: heee:p[/quote]
ne diyeyim tebrik ederim ilk farkeden siz oldunuz.
-
arkadaşşlar en iyi sistemi açıklıyorum 50kontrat*125points= her yöne al gülüm ver gülüm hardtrade :D :D
-
kahve, cigara molası,..........:rolleyes:
-
Manzara aşağıdaki gibi oldu..Bu durumda elimizde 3 ayrı reçete var.
1) Sinyal band içinde geldiği için uyulmaz. Taki band yukarı kırılana kadar (Şort devam)
2) Kar alınır. Pozisyon almak için bandların bir yöne kırılması beklenir..(Flat)
3) Önceki pozisyon karlı kapandığı için şorttan longa geçilir. Band dışında şort sinyali gelene kadar long devam edilir. (Yani band içinde gelen sinyal illede yatay piyasaya girdik demek değildir. Yatay piyasa demek için sinyalin hem band içinde gelmesi hem de zararlı sinyal olması gerekir.)..Özeti: Karlı kapanan sinyali her durumda uygula)
3 ayrı farklı poz olası görüldüğü gibi..Tercih tamamen risk - getiri anlayışına kalmıştır. Ama her durumda alınan risk = Mevcut fiyat-Altband (veya üst band) seviyesi kadardır.
Mur@dım? :)
[IMG]http://i49.tinypic.com/2cyjvrd.jpg[/IMG]
-
[quote=Astatin;203207]Manzara aşağıdaki gibi oldu..Bu durumda elimizde 3 ayrı reçete var.
1) Sinyal band içinde geldiği için uyulmaz. Taki band yukarı kırılana kadar (Şort devam)
2) Kar alınır. Pozisyon almak için bandların bir yöne kırılması beklenir..(Flat)
3) Önceki pozisyon karlı kapandığı için şorttan longa geçilir. Band dışında şort sinyali gelene kadar long devam edilir.
[IMG]http://i49.tinypic.com/2cyjvrd.jpg[/IMG][/quote]
Üst bant çok yakında olduğu için kırmasını beklemek bu durumda daha mantıklı gibi. Karı fazla azaltmaz, riski çok azaltır. Ancak bandın tam ortasında olsaydık o zaman kara kara düşünürdüm...
-
kabaca bandın üst sınırı 64200 gibi geldi bana doğru mu?
-
[quote=minyas22;203209]kabaca bandın üst sınırı 64200 gibi geldi bana doğru mu?[/quote]
64150 üzeri 15 dklık kapanış:) bandın kırıldığı anlamına gelir
-
[quote=Astatin;203210]64150 üzeri 15 dklık kapanış:) bandın kırıldığı anlamına gelir[/quote]
Şahsen bu yöntemi kullanıyor olsam ben çubuk kapanışı beklemezdim. Sinyal zaten kalıcı olarak gelmiş çünkü. Üst bandı 1 kademe bile kırması o anda benim için yeterli konfirmasyon olurdu, sinyal zaten kalıcı çünkü.
-
[quote=Strategist;203211]Şahsen bu yöntemi kullanıyor olsam ben çubuk kapanışı beklemezdim. Sinyal zaten kalıcı olarak gelmiş çünkü. Üst bandı 1 kademe bile kırması o anda benim için yeterli konfirmasyon olurdu, sinyal zaten kalıcı çünkü.[/quote]
ST de; 3 nolu reçete daha karlı görünüyor geçmiş 4 ay için :)..KArla kapanıyorsa pozisyon mutlaka uy..Yani bu grafiğe göre, şort cove rve long yap...Bundan sonra band içind egelen sinyallere uyma....:)
Ha birde, son 1 saat içinde gelen sinyal/sistemin o anki pozisyonu ne olursa olsun uy gibi bir koşul daha eklenecek ama onu daha test etmedim
-
sıkıldım 1 saatten fazla oldu poza gireli 250 puan artıda action be palam action tersimede olsa action
-
[quote=Astatin;203207]Manzara aşağıdaki gibi oldu..Bu durumda elimizde 3 ayrı reçete var.
3) Önceki pozisyon karlı kapandığı için şorttan longa geçilir. Band dışında şort sinyali gelene kadar long devam edilir. (Yani band içinde gelen sinyal illede yatay piyasaya girdik demek değildir. Yatay piyasa demek için sinyalin hem band içinde gelmesi hem de zararlı sinyal olması gerekir.)..Özeti: Karlı kapanan sinyali her durumda uygula)
3 ayrı farklı poz olası görüldüğü gibi..Tercih tamamen risk - getiri anlayışına kalmıştır. Ama her durumda alınan risk = Mevcut fiyat-Altband (veya üst band) seviyesi kadardır.
[IMG]http://i49.tinypic.com/2cyjvrd.jpg[/IMG][/quote]
bendee burdan short um ama hissi short oldumm, fakat graf gercekten yukarı gosterıyor, :(
-
[/quote]
Unutmadan; bu band olayının, histeminden kurtulamayanlar içinde bir avantajı var. Şöyle ki, bu bandlar histeminiizn size atacağı kazığı da sınırlıyor. Ayrıca band bölgesini histeminizin devreye girdiği bölge olarak da kullanabilirsiniz. Yani, üst banda yaklaşınca sat, alt banda yaklaşınc aal, ama ters yönde band dışı kapanış olursa zararını 150-200 puanla sınırla falan feşmekean..neyse..bu kaddar car car yeter....:D
-
64150 cört gerçekleşti,.. 63950 alışa koydum,....
-
toplantıya gittim geldim günün en yükseğinde..
mm dün de toplntıya gidip geldiğimde en düşüğündeydi.. bizim toplantılar tepe dip noktasını yakalamakta birebir demekki :)
-
şimdide lönkkk oldukk hayırlısı ;)
-
herkes nerde yaww...üwwwwwi...herkes iyi adamdı başına bişey mi geldi acaba..üwww
-
175 den verdim 350 points şükür mini sistem alda ben daha dayanamdım uyuşukluğa
[IMG]http://www.yukleresim.com/images/gvnsmwfpa0vvgz9f0kk.bmp[/IMG]
-