yarın sistemi çok merak ediyorum..çünkü kuv. al da idi...kanımca çok sert açıp,oralarda 2-3 saat kalmadıkca longcover gelmez...ama 5 dak sistemler 500 puan gaple hemen sat a gecerler...
Printable View
yarın sistemi çok merak ediyorum..çünkü kuv. al da idi...kanımca çok sert açıp,oralarda 2-3 saat kalmadıkca longcover gelmez...ama 5 dak sistemler 500 puan gaple hemen sat a gecerler...
siz bu kaldıraçı neye göre söylüyorsunuz.. portföyünüzün oranına göre mi?.. mesala şu anda vob da kaldıraç yaklaşık 1/7.. siz 1/4 kaldıraç dediğinizde portföyünüzün 1/2 si ile mi poz almış oluyorsunuz.. yada portföyünüzün 1/4 den mi bahsediyorsunuz..
[quote=jerfin;81048]siz bu kaldıraçı neye göre söylüyorsunuz.. portföyünüzün oranına göre mi?.. mesala şu anda vob da kaldıraç yaklaşık 1/7.. siz 1/4 kaldıraç dediğinizde portföyünüzün 1/2 si ile mi poz almış oluyorsunuz..[/quote]
yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
4 kaldıraç diyorsam, nakit teminatın %60 ı gibi kullanmışım demektir..
niye bazen 1/4 niye bazen şu kadar kaldıraç dediğimin nedenini de söylerdim ama terbiyem elvermiyor..:)
ipucu: kazanıyorsam 1/4, kaybediyorsam şu kadar kaldıraç kullanıyorum diyorum..hissetme meselesi yani :)
uzununum ama parıteler aşağıda ,altın yukarıda
ban akıllanmayacağım yarın 1000 puanı yerız
duzletmek ıçın 2 gun uğraşırız
sonuç
hacim olsun
[quote=Astatin;81049]yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
niye bazen 1/4 niye bazen şu kadar kaldıraç dediğimin nedenini de söylerdim ama terbiyem elvermiyor..:)
ipucu: kazanıyorsam 1/4, kaybediyorsam şu kadar kaldıraç kullanıyorum diyorum..hissetme meselesi yani :)[/quote]
hesapta 2,5m USD karşılığı TL varsa 100 kontrat pozisyon açsak kaldıraç kaç olur?
etkilendin mi :D
[QUOTE=Astatin;81049]yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
4 kaldıraç diyorsam, nakit teminatın %60 ı gibi kullanmışım demektir..[/QUOTE]
ben de onu diyorum işte..:..:
DOW aşağıya fena range açtı. Rejecte olmuyor. Kabul görmeye başladı.. Down trende gorünüyor Dow..Ben Cumadan beri Shorlara kardes alıyorum. PY caya çok fazla kılım... elinde patladı mallar.. Ama Fdow yarın sabah yaraları sarar. Longcu arkiler çok fazla takmasınlar.. en fazla 500 puan gap olur...panik yok...
[QUOTE=Astatin;81049]yok..şöyle oluyor..ben eğer 1/4 diyosam, nakit teminatın dörtte biriyle aldım diyorumdur...yani hesapta mesele 200000 varsa 100 kontrat aldım demektir (200000i seni etkilemek için diyorum gerçekle alakası yok:))..
[COLOR="Red"]niye bazen 1/4 niye bazen şu kadar kaldıraç dediğimin nedenini de söylerdim ama terbiyem elvermiyor..:)
ipucu: kazanıyorsam 1/4, kaybediyorsam şu kadar kaldıraç kullanıyorum diyorum..hissetme meselesi yani[/COLOR] :)[/QUOTE]
evet, sorumun asıl amacı buydu..:)
[quote=cırcır;81051]hesapta 2,5m USD karşılığı TL varsa 100 kontrat pozisyon açsak kaldıraç kaç olur?
etkilendin mi :D[/quote]
ıııhh etkilenmedim... nedne dersen..adama bak ne ödlekmiş hesabında eşşek yüküynen i para var ama aça aça 100 kontrat açacal yüreği var diye düşünürüm :).kom.kom
ayrıca beni para değil avatar lar etkiler..:D
[QUOTE=bgungor68;81053]DOW aşağıya fena range açtı. Rejecte olmuyor. Kabul görmeye başladı.. Down trende gorünüyor Dow..Ben Cumadan beri Shorlara kardes alıyorum. PY caya çok fazla kılım... elinde patladı mallar.. Ama Fdow yarın sabah yaraları sarar. Longcu arkiler çok fazla takmasınlar.. en fazla 500 puan gap olur...panik yok...[/QUOTE]
o 500 puanın üzerine bir de 400 puan +makas farkını da koysunlar..:..:
uzunculara müjde.......
5 daklık tobo.....biraz tepebilir ...........belki.....feyk atmazsa yani.....
flamada attıtıda feyk........
Hemen müdahale edeyim olaya...
S&P şu an band hareketi yapıyor halen sat yok.
Bizimkisi band hareketi yaptı halen sat yok.
yarın muhtemelen sabah sat verecektir.
Bizde 2 gündür longdan aldığımız karın birazını vereceğiz.Ama neticede kar böyle yapılır.
1000 alırsın 500 verirsin ,net 500 kalır.
Üstelik al da iken de satarak teknik bir hata yapmadık.
neticede kısa arkadaşlara gülegüle 200 puanı harcayınız derken, körü körüne shortta kalmayın,
ucuz atlattınız yarın sabah bir horoz kesin derim... :) heheheh