-
[quote=Astatin;81255]GAP yiyen sistemlere de tedaviniz var mı? Varsa vizite tutarı önemli değil :)[/quote]
ben doktor degilim ama sn astatin gecen agustostan beri bir suru sey denedim gapa cozum bulamadim %50 daha iyi oluyor ama verimli degil yanlis gapin buyuklugu dogrulari goturebiliyor.
aslinda gun icin oynamak yerine sadece gap oynayarak ciddi kazanc mumkun ama kayipta.sonuc bu.
-
[QUOTE=Astatin;81255]GAP yiyen sistemlere de tedaviniz var mı? Varsa vizite tutarı önemli değil :)[/QUOTE]
maling tümörler gibi buldugun ve gördüğün yerden kesip çıkaracaksın...:D
olmasını engelleyemezsin... tümörle yaşarım ben deyip tersde beklemeyeceksin...
sabah selçugun ilk buldugu yerden 675 den kısaldıgı gibi.....
şimdi al verse yine aynı yerden alır...piyasa uzun olursa kaybetmez.. kısa olursa kazanır......
maalesef günümüzün vob hastalıgı gaplar... eger yayılım çoksa yukardaki çözümde kar etmez.....vob tıpı buna bir çare bulamamış henüz...
en deneyimli profesörler abka teo ve astatin bile bu virüsten kaçamadı dün..........:D
aşıda faydasız ne yazıkki
-
[QUOTE=Dantes;81260]ben doktor degilim ama sn astatin gecen agustostan beri bir suru sey denedim gapa cozum bulamadim %50 daha iyi oluyor ama verimli degil yanlis gapin buyuklugu dogrulari goturebiliyor.
aslinda gun icin oynamak yerine sadece gap oynayarak ciddi kazanc mumkun ama kayipta.sonuc bu.[/QUOTE]
Asti akşam yazı tura atacaksın....dng
-
Aslında gaptan kaçınmanın yolu piyasayı okuyabilmek. Dün akşam DAX, DOW çok çok iyi iken bizim VOB un nazlanması gapın habercisiydi. Bu yolla % 80 başarı sağlanır. Önümüzdeki günlerde deneyin. Son 5 - 10 dakikada gittiği yön, veya gitmediği yön doğru çıkıyor.
Sn SEREN I de bu konuda dikkate alınabilir.
-
[quote=mbm;81261]maling tümörler gibi buldugun ve gördüğün yerden kesip çıkaracaksın...:D
olmasını engelleyemezsin... tümörle yaşarım ben deyip tersde beklemeyeceksin...
sabah selçugun ilk buldugu yerden 675 den kısaldıgı gibi.....
şimdi al verse yine aynı yerden alır...piyasa uzun olursa kaybetmez.. kısa olursa kazanır......
maalesef günümüzün vob hastalıgı gaplar... eger yayılım çoksa yukardaki çözümde kar etmez.....vob tıpı buna bir çare bulamamış henüz...
en deneyimli profesörler abka teo ve astatin bile bu virüsten kaçamadı dün..........:D
aşıda faydasız ne yazıkki[/quote]
Gap hastalığının tedavisi geceye flat girmektir, yanlışsam düzeltin lütfen
-
[quote=VOBiX;81262]Asti akşam yazı tura atacaksın....dng[/quote]
:) Yoo, sayısal loto oynayacağım :) Şans %50:..:
-
Ben hergün yazı tura atayım dedim oda olmadı, yazı gelirse short, tura gelirse long, sonra dedimki yazı tura atmaya ne gerek var, yazı geldiğine farzedip short pozisyona abone oldum gitti:..::..:, yani benim sistem bi bakıma abonelik sistemi diyebiliriz, Şubat vade bitince Nisan vadede aboneliği değiştirsemmi diyede düşünüyorum.dng
-
[quote=Astatin;81245]Mevcutta da piyasa faizi ile MB faizleri arasında önemli farklar var..Tüm dünyada :) Bir diğer konu; Hazine'nin Borçlanma Faizleri ile MB nin borç verme faizlerini karıştırmayalım. Arada "birleşik kap" ilişkisi var ama senin deyiminle "geçirilme" ilişkisi Hazine Borçlanma faizleri üzerinden kuruluyor, MB faizleri üzerinden değil :)..İyi arkadaşalrdır ama...
1971 çok yakın tarih, Sanayi devriminden alsak:..::..: Burda alınganlık gördüm sanki..Söz konusu olan sadece MB faizleri ile ilgili tespitinizdi ki bence hatalı :) Yoksa ben sizin maliye politikaları (ki MB faizleri para politikası ile ilgilidir, maliye politikası ile değil) ile ilgili bilgin azdır eksiktir yanlıştır demedim ki:..:
Ben genelin ve senin aksine, bildiğim teorik şeyleri konuşmaktan çok hazzetmem..Sadece "hatalı" bilgiler görünce anlayamadığım bir "misyon" algılaması refleksi ile müdahil oluveriyorum..:)
Yoksa büyük bir misyon adamı olarak falan görmüyorum kendimi:..::..:
Hay Allah, Halkın yiğit evladı Yiğit B. geldi aklıma şimdi.. :)
Kızlar nerdesiniz...? Jerfin Mersi..? Konuyu değiştirelim:)[/quote]
sanıyorum makro konuşmak istiyorsun...gece vakit bol....benim verdiğim bilgiler doğrudur...piyasayı etkiler..MB faizi ..hazine.faizi .vs...konuları makroya girer.bütün gece anlatabilirim....tabii istersen...
1971 neden.??.anlamlı bir sorudur...alınganlıkla ilgisi yoktur....
bundan önceki para politikala..rı dünya düzeni bu tarihte kurulmuştur...
.dng
-
[quote=hilm;81264]Aslında gaptan kaçınmanın yolu piyasayı okuyabilmek. Dün akşam [COLOR=red]DAX, DOW çok çok iyi iken bizim VOB un[/COLOR] nazlanması gapın habercisiydi. Bu yolla % 80 başarı sağlanır. Önümüzdeki günlerde deneyin. Son 5 - 10 dakikda gittiği yön doğru çıkıyor.
Sn SEREN I de bu konuda dikkate alınabilir.[/quote]
Bingo...Evet, GAP öncesi akşam piyasanın son yarım saatlik aherekti analiz edildiğinde GAP ların bir kısmından kurtulmanın olası olduğu anlaşılıyor..Verdiğiniz örnek doğru..DJI nin yükselmesine rağmen burda ters hareketler oluyor ve trend indikatörleri zayıflığa işaret ediyorsa, kısalanabilir veya flatlenebilir..Dünkü harekette böyleydi..SOnuçta alacağınız risk DJ in %1 daha yükselmesi dir ki alınabilir.. :)
Ama bence piyasanın artı yapması ihtimali %50 :) nkaçırdığımız gap oldu :) yada olacak :)
Sen niye yapmadın dersen..Acıklı hikayeyi dün anlattım :)
-
[QUOTE=Sunrise;81263]Gap hastalığının tedavisi geceye flat girmektir, yanlışsam düzeltin lütfen[/QUOTE]
hasta olmayacagım diye evden çıkmamaya benziyor o zaman...
yanlışsam düzeltin.....:D
-
SEREN I Kısalara devammı?
BU arada dolarda düşüyor ne iş anlamadım
-
[quote=SEREN I;81267]sanıyorum makro konuşmak istiyorsun...gece vakit bol....benim verdiğim bilgiler doğrudur...piyasayı etkiler..MB faizi ..hazine.faizi .vs...konuları makroya girer.[COLOR=red]bütün gece anlatabilirim[/COLOR]....tabii istersen...
1971 neden.??.anlamlı bir sorudur...alınganlıkla ilgisi yoktur....
bundan önceki para politikala..rı dünya düzeni bu tarihte kurulmuştur...
.dng[/quote]
Peki anlaştık diyelim.. PS: 1971 in anlamını bilmeyen herhalde çok az kişi vardır forumda..Bir de; bütün gece makro ekonomi anlatmak veya dinlemek hiç cazip görünen bir iş değil bana.. AYDINLATMA isteğini yıllar önce kaybettim ben :) AYDINLANMA konusunda ise tercih edeceğim platformlar daha farklı yerle rolurdu herhalde :) Hem şimdi senin topiğini bulandırmayayım :) İlk bir kaç yazına bir baktım şöyle...Arındırılmış ve genellenmiş bilgiler olmasına rağmen hatalar var..Bence var :) Ama belki ben yanlışımdır :) Enerjinizi gerçekten takdir ediyorum