-
cevap hakkı doğdu
[COLOR="Red"]erzincan başsavcısı; adi suç ve durusun çicek belgesini pratiğe dökmekten tutuklu[/COLOR]..dediğim bu astii.adam tutuklu..yani iddaa aşamasında..hükümlü demedim..
savcı-hakim tüm atamaları hsyk tarafından yapılır..adalet bakanı ve müsteşarı ancak toplantıya katılmamakla ,karar alınmasını engellerler..
[B]özel savcı,agrı ceza hakimi gibi bu olayda adı gecen herkesi bizzat hsyk seçiyor... burda en ufak belirsizlik yok..[/B]
bizde görülen hsyk nın dünyanın hiçbiryerinde örneği yok...5 hakim üyeyi..3 danıştay,2 yargıtay seçiyor..hsyk da danıştay ve yargıtayı seçiyor..[B]yani bir döngü..[/B](taha akyolun dediği gibi al gülüm ,ver gülüm)[COLOR="Blue"]bu sefer halktan kopuk,elitist bir yapı oluştu..[/COLOR]
oysaki mesela almanyada tüm üyleri meclis secer..tüm avrupada meclisin kontenjanı vardır..
avrupa komusyonu bile şaşırdı..sizin yetki verdiğiniz özel savcı tutuklama yapıyor,hsyk yetkileri elden alıyor..olacak iş değil diye...
-
[quote=EMEKDAR;204988][B]"BU HENDEK ÖYLE BÖYYÜK BİR HENDEKKİİİ..DENEYENLERİN VAY HALİNE"..[/B]:cool:[/quote]
sen git dinlen biraz emektarım yorgunum :)
-
3. gün ....sıfır işlem kısa devam......
-
[QUOTE=Astatin;204992]Yysd:....[/QUOTE]
y y s d
[IMG]http://i47.tinypic.com/2hs9hzc.png[/IMG]
-
STV Haber spikerinin skandal yorumu
24 Şubat 2010 Çarşamba 10:00
İnanılmaz ama STV Haber spikeri grizu patlamasını paşaların gözaltına alınmasına bağladı...
[URL]http://www.gazeteciler.com/stv-haber-spikerinin-skandal-yorumu-news13055.html[/URL]
Paranoyaklığın son noktası...
-
[QUOTE=abka;204994]
[B]özel savcı,agrı ceza hakimi gibi bu olayda adı gecen herkesi bizzat hsyk seçiyor... burda en ufak belirsizlik yok..[/B]
..[/QUOTE]
allahtan bunlar seçiyor....
[B]
ya siyasiler seçseydi...[/B]
bizde fişliyoruz diyen, bizden olmayanların hepsi kanı bozuk diyenler...
ülkenin halini düşünemiyorum bile....
-
[SIZE=2][COLOR=#0066cc][SIZE=2][COLOR=#0066cc][URL]http://www.gazeteciler.com/stv-haber-spikerinin-skandal-yorumu-news13055.html[/URL]
[COLOR=black]Gölcük depreminin sebebi de komutanların alem yapmasıydı değil mi?[/COLOR]
[COLOR=black]bu konu hakkındaki son mesajımdır. cevap hakkı doğuracak bir mesaj gelsin, ya da gelmesin. [/COLOR]
[COLOR=#000000][/COLOR]
[/COLOR][/SIZE][/COLOR][/SIZE]
-
[quote=unlimitted;204995]sen git dinlen biraz emektarım yorgunum :)[/quote]
unlum,dereyi görmeden paçayı sıvayanım,her gördüğü sakllıyı dedesi sananım,
Gideyim yatayımda ortalığı kefereye bırakın,artık düşman mefhumu bilem kalmamış algılarınızda...üüü
-
Imkb 45-46 bin
aşağısı yeni bir kriz demek
45-46 görünce dönermi kriz olup olmamasına bağlı
-
-
[QUOTE=mbm;204984]hepsinin altına imza atıyorum...
ama bu yukardakine 2 kere.....
çok sayınbaşbakanımız R.T.E den izin almadan tuvalete gidebilecek babayiğit bir milletvekili varmıdır....
bunun adı demokrasi öylemi.....
sonrada millete,milletin bütün kurumlarına demokrasi dersi vermeye çalışın...
komik bunlar çok komik......[/QUOTE]
Abi yaşım sizlere göre küçük ama aklım erdiğinden beri bu ülkede seçim yasası değişmeli, siyasi partiler yasası değişmeli denip durulur ama daha kimse değiştirmeye yeltenmedi bile... Çünkü düzen böyle kurulmuş... Milletvekillerini halk değil de genel başkanlar seçtiği sürece tam demokrasi bir hayal olarak kalacaktır bence...
Ayrıca AKP ilk kurulduğunda iç tüzünde 2 kere başkan olan birisi 3. kez başkan olamaz diye bir madde vardı. Ve diyorlardı ki, biz Türkiyenin en demokrat partisiyiz lider sultası olmayacak burda. Birisi 2 kereden fazla parti genel başkanlığı yapamayacak... Şimdi ne oldu, ilk iş o madde tüzükten çıkarıldı .dng.dng
AKP, CHP, MHP ve diğer partiler, hiçbirinde demokrasi yok malesef... Hiçbir milletvekili genel başkanından onay almadan basın toplantısı yapamaz, tv programına katılamaz... Neyse bence önemli olan hususlardan biri de bu...
-
ITALYA'DA ARALIK AYI PERAKENDE SATISLAR AYLIK DEGISMEDI
(BEKLENTI: %0 ONCEKI:%0)
Haberi şöyle yorumluyorum: İtalya'da Aralık ayında %0 perakende satış olmuş. %100 toptan satış yapılmış. Zaten bu bekleniyormuş. Teprik ederim... :p
-
[QUOTE=enorton;205005]Abi yaşım sizlere göre küçük ama aklım erdiğinden beri bu ülkede seçim yasası değişmeli, siyasi partiler yasası değişmeli denip durulur ama daha kimse değiştirmeye yeltenmedi bile... Çünkü düzen böyle kurulmuş... Milletvekillerini halk değil de genel başkanlar seçtiği sürece tam demokrasi bir hayal olarak kalacaktır bence...
Ayrıca AKP ilk kurulduğunda iç tüzünde 2 kere başkan olan birisi 3. kez başkan olamaz diye bir madde vardı. Ve diyorlardı ki, biz Türkiyenin en demokrat partisiyiz lider sultası olmayacak burda. Birisi 2 kereden fazla parti genel başkanlığı yapamayacak... Şimdi ne oldu, ilk iş o madde tüzükten çıkarıldı .dng.dng
AKP, CHP, MHP ve diğer partiler, hiçbirinde demokrasi yok malesef... Hiçbir milletvekili genel başkanından onay almadan basın toplantısı yapamaz, tv programına katılamaz... Neyse bence önemli olan hususlardan biri de bu...[/QUOTE]
yaş olayına estagfurullah.... :)
diğerlerine aynen katılıyorum....
düzen demokrasi değil..
[B]seçimle gelen krallık.....[/B]
herkesin kaderi tek bir kişinin agzından çıkacak lafa bağlı.....
ve bize demokrasi dersi vermeye çalışanlar maalesef bu krallar....
-
[quote=abka;204994]cevap hakkı doğdu
[COLOR=red]erzincan başsavcısı; adi suç ve durusun çicek belgesini pratiğe dökmekten tutuklu[/COLOR]..dediğim bu astii.adam tutuklu..yani iddaa aşamasında..hükümlü demedim..
savcı-hakim tüm atamaları hsyk tarafından yapılır..adalet bakanı ve müsteşarı ancak toplantıya katılmamakla ,karar alınmasını engellerler..
bizde görülen hsyk nın dünyanın hiçbiryerinde örneği yok...5 hakim üyeyi..3 danıştay,2 yargıtay seçiyor..hsyk da danıştay ve yargıtayı seçiyor..[B]yani bir döngü..[/B](taha akyolun dediği gibi al gülüm ,ver gülüm)[COLOR=blue]bu sefer halktan kopuk,elitist bir yapı oluştu..[/COLOR]
oysaki mesela almanyada tüm üyleri meclis secer..tüm avrupada meclisin kontenjanı vardır..
avrupa komusyonu bile şaşırdı..sizin yetki verdiğiniz özel savcı tutuklama yapıyor,hsyk yetkileri elden alıyor..olacak iş değil diye...[/quote]
cevap hakkı doğdu:rolleyes:
hüküm giyene yani mahkemece suçlu bulunana kadar, " şu işi yapmaktan tutuklu" denilmemesi gerekir..en azından hukuken öyle...
HSYK benzeri kurumlar pek çok ülkede daha var...Almanya Anayasayı Koruma Organizasyonu'nun, siyasi iradeden bağımsız olmak üzere operasyon yapma yetkisi bile vardır. Anayasa Mahkemesinin de parti kapatma yetkisi vardır;)
Halk tarafından seçilmemiş üyeler barındıran kurulara elitis demek yanlış. Halk tarafından seçilenlere de elitist değil demek yanlış. Elit kelimesinin sosyolojik anlamı çok farklıdır. Ama fikir verici olsun diye söyleyeyim: Bugün elit yada bazı sapık sitelerde "halk düşmanı" diye nitelendirilen bu bürokratların özgeçmişlerine bakın.Kurumların web sitelerinde var..Çook büyük bir çoğunluğu, Anadolu dan gelmiş, devlet bursu ile okumuş orta yada alt gelir grubu ailelerden gelmiş kişiler...Onları elitlikle suçlayanlar kimler; devlet eliyle oluşturulmuş, BMW x5 lerle gezen yeni zengin zümre...Sence gerçek elit kim?
Avrupa komisyonunun yorumunu biraz çarpıtmışsın..Öyle demiyorlar..Hem başsavcının tutuklanması hem de özel yetkili savcının yetkilerinin alınması hoş bir görüntü değil..diyorlar..Ayrıca Avrupa Komisyonu nun memurunun dediğinden bana ne...
Mahkemelere meclisin üye atadığı ülkelere gelince; olabilir..O adını saydığın ülkeler yüzyıllar önce kapitalizme geçmişler, halkları ayaklanmalarla, kanlarıyla, diktatörlerle savaşarak, canlarıyla demokrasiyi inşaa etmişler
ve onlarda siyaset kurumu devlet aygıtı üzerinde neredeyse hiç etkiye sahip. Bu tür şeyler orada formalite..Onların devletleri ve rejimleri tehdit altında değil ve en önemlisi onlar BOP un eşbaşkanı değiller:..: Sonuç: Her ülkenin kendi tarihsel koşulları vardır ve siyaset kurumu ile devlet aygıtı bu deneyimlere göre şekillenir.
v.s v.s.
Yahu bunlar teferruat...Bunlar bir savaşın bize sunulan ön yüzü..Arkadaki manzara çok farklı....Ama onu bu topkde değil, başka bir topikde konuşmak lazım
-
[QUOTE=megaforce77;204999]STV Haber spikerinin skandal yorumu
24 Şubat 2010 Çarşamba 10:00
İnanılmaz ama STV Haber spikeri grizu patlamasını paşaların gözaltına alınmasına bağladı...
[URL]http://www.gazeteciler.com/stv-haber-spikerinin-skandal-yorumu-news13055.html[/URL]
Paranoyaklığın son noktası...[/QUOTE]
Ben burdan şu sonucu çıkardım....
Bu tip olaylar "genelde" şöyle olur....
Karşı tarafı suçlayacak olay ........suçlamada bulunan kişi tarafından gerçekleştirilip........... hedefindeki kişi belli belirsiz suçlanır.....
Tabeyki bunu yapan kişi ilgili delilleride olay yerine veya ilgili yerelere koymayu unutmaz....
Sonra ..... ilerki zamanlarda .... günlerden bir gün....aynı kişi ...... bakın ben demiştim....bakın işte delilleri......
Neyse :mad:
-
bugün çok bereketli gün olacak tahminim .. üvvvv 125 uuzn ..
-
Geçenlerde burada yazmıştım yine, şuanda cezaevlerinde tutuklu sayısı hükümlü sayısının 2 katı... Acı ama gerçek, ne kadar geri kalmış bir ülkeyiz buradan belli... ABD de mahkemelerde "Geç gelen adalet, adalet değildir" yazar... Bizim ülkede ise erken gelen adalet görmedim ben daha...
Gazeteci Aylin Duruoğlu 10 ay sonra hakim karşısına çıkabiliyor ve ilk celsede serbest kalıyor... Peki bu 10 ayın hesabını kim verecek... Yada Ümraniye soruşturmasında 2 yıl sonra hakim karşısına çıkabilenler eğer suçsuzsa???
Ya da tersinden bakalım;
2 yıldır hiç bir gözaltı tutuklama yapılmadan, sessiz sedasız yürütülen Deniz Feneri davasındaki sanıklar eğer suçluysa???
Ben bunları tartışma için yazmadım, sadece tesbit için yazdım... Düzen bozuk, AKp yerine CHP kadroları gelse belki de onlar da aynı şeyleri yapacak bugünün intikamını alacak... Çünkü sistem buna müsait... Sistem değişmeli... Ama halkımız malesef cahil, insanlar bunlardan bi haber... Bu ülkede en büyük oylar kahvehanelerden toplanır... Evin reisi ikna edersin o da gider evini ikna eder... Ahmet Necdet Sezer gavur, dinsiz, pkk lıları affediyor diye karalama yaparsın ve ardından da müslüman Cumhurbaşkanı seçtirmiyorlar dersin... Ekonomomi, hukuk, adalet, sistem rejim herşey geride kalır biranda oyları süpürür gidersin...
Soru: Eski cumhurbaşkanımız A.N.S. zamanında kaç pkk lı affedilmiştir? Şimdiki cumhurbaşkanımız Gül zamanında kaç pkk lı affedilmiştir??? (Cevap beklemiyorum, sadece sordum öylece)
Ayrıca STV muhabirine şaşanlar olmuş, şaşılacaka bir şey yok... Cemaatin bütün enerjisi komplo teorilerinden gelir zaten ;)
-
Way ** :) ..üww....APKE ye laf yetiştireceğiz diye küskü barı izlemeyi kaçırmışız :) ehuheueh..vurun goçlar...62570 altı kapanı cepte artık...bir milyon çiçek açsın bu ayu diyarlarında
-
Şaka maka derken %50 uzun oldum:)
O kadar bekledim 62000 e düşsün deyu, gelmedi gelmedi, en sonunda olanlar oldu işte:) burdan yokarı deyyom o gadder . saygılar.
-
-
Şaka değil haa
Bu işin şakası harbiden olmaz.:)
-
[quote=astatin;205012]way ** :) apke ye laf yetiştireceğiz diye küskü barı izlemeyi kaçırmışız :) ehuheueh..vurun goçlar...62570 altı kapanı cepte artık...bir milyon çiçek açsın bu ayu diyarlarında[/quote]
[b]ha şunu bileydin...[/b]
-
Uzunların ortalaması 62600 e yakın oldu ama olsun, bekleseydim iyi olacakmış emme, sanki açılıştan sonra hemen yukarı başladı gibi bir hissiyata kapılmasaydım sabahleyin, şimdi 62200 altından uzundum.
Hep böyle yapıyorum zaten, beklediğim yere gelmedi diye acele işlemlerle kazancı tam alamıyorum, çok pis iş bu, saygılar.
-
[B]yarasın ayu kardeşlerim...........[/B]
[B]vurun haaa...vurun.......acımayın.......[/B]
-
baştan sona tarafsızca okunması gereken bir yazı
[URL]http://www.haber1.com/haberdetay.asp?Newsid=136664[/URL]
-
100'den fazla mesajdır kimse Pala demedi... Rekora koşuyoruz... Ahanda ben demiş oldum... Tüh... :..:
-
[quote=boz ayı;204905]günaydın............
61.900 ...isteriz..........[/quote]
[I]teklifim bugün içindir.......[/I]
[I]yoksa kutuma giderim.....[/I]
:dü:
-
[quote=boz ayı;205018][B]yarasın ayu kardeşlerim...........[/B]
[B]vurun haaa...vurun.......acımayın.......[/B][/quote]
Ayucum,
Sizin gözünüz keskindir bir bakın,59600 ler görünüyormu ordan...:cool:
-
Ralli isterük ralliiii.lelele.lelele.lelele.lelele
-
[quote=EMEKDAR;205022]Ayucum,
Sizin gözünüz keskindir bir bakın,59600 ler görünüyormu ordan...:cool:[/quote]
[B][I]zamanı var..amma bende 49.800 görünüyor..........:dü:[/I][/B]
[B][/B]
[B][/B]
-
[quote=bull market;205023]Ralli isterük ralliiii.lelele.lelele.lelele.lelele[/quote]
[I]biraz bekleyeceksin ..azıcık...[/I]
[I]2.5 yıl kaddar.............:rolleyes:[/I]
-
[quote=boz ayı;205024][B][I]zamanı var..amma bende 49.800 görünüyor..........:dü:[/I][/B]
[/quote]
Ben bugünlük dedim,[COLOR=red][B]soğuk meze[/B][/COLOR] olarak[B]danacak[/B] önden....:confused:
-
Pala ve adamları 62000 i doldurmuş, oraya basılacak izlenimi verdiler, şimdi oraya basmadan yukarı hareket başladı bence:)
-
[quote=abka;205014]cevap hakkı doğdu;:):):)[/quote]
Cevap hakkı doğdu:::::: Yanlış anlaşılmaları engellemek için kısa bir ek;
Ben de darbeleri yapanların ve hatta planlayanların yargılanmasından yanayım. Ama şu an yapılan şu; gerçekten suç işleyenler veya bu yönde ciddi şüpheler bulunan kişiler alınıyor hatta yanlarına bir kaç muhalif de monte edilip, hem ülkenin TSK ve Yargı gibi kurumları tasfiye edilmeye çalışlıyor hem de muhalefet aynı paranoyak düşüncelerle susturuluyor. Eğer bu ülkeyi seviyorsak, olayların ne olduğundan ziyade, ne için kullanıldığı ile ilgileniyor olmalıyız....Çok basit bir bilgi
1). K.Evren, Ç.Bir,
2) Hüseyin Kıvrıkoğlu
İlk gruptaki iki kişiden biri fiilen darbe yaptı ve hatta darbeb ortamını da yarattı. İkincisi post-modern darbenin en uç ve tepki çeken uygulamalarına imza attı..
İkinci gruptaki, H.K. darbe yada darbe planlarında adı geçmez, ama her ne hikmetse ergenekon un ilk zamanlarında adı yandaş medyada mason v.b. diye sık sık gündeme getirildi, rivayet odur ki, gözaltına alınması için kapısına polis geldiğinde, etkili yerlere telefon açarak, intihar edeceğini söyledi ve gözaltına alınmadı.
Şimdi ilk gruptaki iki zat, lay lay lom geziyor dışarda, Ç.Bir, AKP ye çok yakın bir iş adamının şirketinde yönetici....Bu ili grup arasındaki temel fark nedir? İlk gruptakiler, NATO Da önemli görevler yapmışlardır ve koyu ABD yanlısıdırlar. Hatta Çevir Bir ve ekibi, bu yönleri farkedilince TSK dan tasfiye edilmiştir H.Kıvrıkoğlu tarafından...
İkinci gruptaki zat HK ise, ABD nin Ortadoğu projelerine karşıdır, görev süresi boyunca ABD ye hiç gitmemiştir. Irak operasyonuna karşı çıkmıştır. K.Irak da bir güvenlik kuşağı oluşturmak istemiştir ve komşularla sıfır sorun politikasını başlatan adamdır. (-Ki bu adam enteresan bir şekilde, tüm bunlara rağmen yandaş medya tarafından mason ve 1 numara ilan edlmiştir :))...Oysa, bu medya, ABD Irak da her gün yüzlerce müslüman öldürülürken bunları haber bile yapmamıştır:..:
Şimdi, yukarıda dediğim gibi, teferruatları ve bize gösterilen ön yüzü brakıp arkadaki gerçeklere bakalım. Bu savaşın gerçek taraflarını görelim...
-
[QUOTE=boz ayı;205025][I]biraz bekleyeceksin ..azıcık...[/I]
[I]2.5 yıl kaddar.............:rolleyes:[/I][/QUOTE]
Bozayı seni taktir ederim, ama ben uznları vade sonu tepkisinde kapayacağım, sonra düşüş trendine Nisan vade sonuna kadar short kalacağım;), tutarsa
ki tutacak diyorum:)
-
[QUOTE=bull market;205027]Pala ve adamları 62000 i doldurmuş, oraya basılacak izlenimi verdiler, şimdi oraya basmadan yukarı hareket başladı bence:)[/QUOTE]
he haklısın valla...65000 e götürecekler....:D:D:D
sakın kısaldım deme bullmarket...
-
-
[URL]http://www.gazeteciler.com/teke-tekte-sok-altayli-buyukanita-dansoz-dedi-news13049.html[/URL]
-
destekleri de içeri almışlar...
sd
-
[quote=boz ayı;204905]günaydın............
61.900 ...isteriz..........[/quote]
[B][I]aferin pala......[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]sen adam olacan....[/I][/B]
[B][/B]
[B][I]ilerleme var sende ...+.[/I][/B]