İlk çubuğun en düşüğünün altı stop noktam olmakla birlikte dünkü kapanıştan long'larla devam... Sistem sinyal verse de yeniden sistemle senkronize olsam böyle çok başıboş hissettim kendimi... üğygh....
Printable View
İlk çubuğun en düşüğünün altı stop noktam olmakla birlikte dünkü kapanıştan long'larla devam... Sistem sinyal verse de yeniden sistemle senkronize olsam böyle çok başıboş hissettim kendimi... üğygh....
[IMG]http://www.ressim.net/l/upload/4a021ac1.png[/IMG]
tam sınırdayız ya şelale ya da yukarı devam
[quote=selçuklu;274434]bencede 76150 yanması için 76125 geçmesi gerekir patron ... beraber çıkalım tvye ... ühühüühüh ... rooksta gelsin ... ::::::[/quote]
Tamam patron... Bir de 1.000 puanda bir destek direnç veririz:
Destekler: 76.000, 75.000
Dirençler: 77.000, 78.000
TV'lerde fırtına gibi esecez patron... :..:
Alt kademelere deli gibi alış doldurmuşlar.düşmüyoruz bakın havası mı veriyorlar...:rolleyes:
[quote=Strategist;274415]Astatin patron, sen de eski dostumuz Rooks'un varlığını hissettin mi bir an? :..: Biri 3 kere masaya mı vurdu ne? :))) :p[/quote]
[quote=selçuklu;274417]üühühüh :D:D:D[/quote]
hissetmemmi...:::
:..:
[quote=Tradeprof;274387]Sayın Saraylı madem herkes sizi sorularla rahatsız ediyo bende çekinerek sizi rahatsız etmek istiyorum önemli bir konuda:) indikatörü ağar basan bir sistem yazmaya başladım ama bazı günler aynı yerden al satlar üretiyo.mesela rsi indikatörü.ne yapsamda düzelmiyo.bugün yapmasa ertesi hafta birgün yapıyo.yüksek kontratla bu tarz bir sisteme uymam mümkün diil.sorum şu olucak.bildiğiniz yada önerebiliceğiniz güzel bir indikatör varmı mesela 15 veya 20daklık sistemler için:).az sinyal üretmek şartıyla tabi.çok sinyal üreten bir sisteme uzun zaman uydum çok yıprattı beni.piskoloji kaldırmıyo açıkçası.şuan kullandığım sistem ayda ortalama 18-25 arası sinyal üretiyo 15daklıkta.
ayda 10 sinyal versin şuanki sistemimden 1000 puan hatta 2000 puan eksik versin her ay ama az sinyal üretsin diyorum artık.göz göre göre çarpılmaktan sisteme olan güvenim gidiyo.bu yüzden yeni sistem yazıyorum:) yardım edebilirseniz sevinirim edemezseniz canınız sağolsun vatan sağolsun :)
Bir sorum daha olucak.cevabı bilen herkesten yardım istiyorum yada tavsiye.optimizasyon yapma taraftarı diilim pek ama yapmak zorunda kalıyorum istediğim puanlara ulaşmak için.ama her yapılan optimizasyonun bir kullanma tarihi oluyo.bir süre sonra karlılığını yitiriyo ,piyasaya uymuyo yani.son 3 yılın datasında sistemi test ettiğimiz zaman her sene bambaşka puanlar veriyo.her seneye uyan bir sistem daha bulamadım.bulamadığım içinde güvenim hep askıda kalıyo işlem yaparken.acaba bu sistemi beni full uyarken büyük zararlara sokucakmı gibilerinden.bunu nasıl aşarız piskolojik ve teknik olarak:)
Geçmiş yıllara bakarak hatamı yapıyorum acaba sonuçta her sene başka grafik oluşuyo nasıl uysunki hepsine birden.yani 2008de 70bin veren sistem 2009da 15bin veriyo 2010da bu aya kadar 40bin veriyo.sırf 2009da 15bin verdiği için uymak istemiyorum sisteme.2008 hızlı bir seneydi trendi bol bir seneydi.2009 alakasız bir yıldı.2010da hızlı başladı hızlıda devam ediyo.sistemlere baktığım zaman hızlı sistemler daha çok puan yapmış ama uyulması güç.yavaşlar daha az yapmış ama piskolojisi daha iyi.sonuçta az sinyal demek piskolojiyi rahatlatmak ve aracı kuruma daha az para vermek demek:)
burdaki sorumda şu olucak.hızlı sistem çok puan az piskolojimi sizce yoksa yavaş sistem az puan çok piskolojimi? az puan derken mesela ayda ortalama 2bin puan.çok puandan kastımda ortalama ayda 4bin puan yada 3500 ve üstü.
[B]Bu yazdıklarımın hepsine cevap istiyorum herkesten teşekkürler[/B]:)))[/quote]
est rahatsızlık yoktur...:)
ind lerle sistem yaparsanz dediğiniz olayı yapar,onun için ho lar üzerine yoğunlaşın,ind leri sadece filtre olarak kullanın,yoksa absürd şeyler yapabilirler...ho larla sistemi opt edin ,aylık kardan başka trade sayısına bakın,bence daha önemlidir...ho ların cinsini değişitirin...psikolojinize uygun bi sistemi kurup uygulayın....
opt sistemi geçmişe uydurma yöntemi olduğundan,size asla güven vermez,bana da vermez...her seneye uyan sistem yoktur...
ben yavaş sistemleri az trade ettikleri için tercih ederim tersini yapana da bişi demem tarz meselesi....boks.
şimdi size ve diğer okuyuculara dostane bir öğüt:
eğer ov li tepe tamamsa,aşağı dalga başladı demektir;bu durumda önümüzdeki 2-3 yıl boyunca bahsettiğiniz swing sistemlerle batma ihtimali=%60 ;::::::
bu topikte anlatılan daytrade sistemlerle batma ihtimali %10 ;:::
bence önce batmamayı öğrenmeli,başka bişi diğil....brv.brv.brv
[B]sistemlerinizi değiştirmek ve yeni sistem aramak yerine ,kendi trading tarzınızı ,dolayısıyla kendinizi değiştirmeyi deneyin;karlı çıkarsınız....buna para yönetimi,risk kontrolü,disiplin,trading tarzı,psikoloji gibi konular dahildir...[/B]
T..CT..CT..C
[QUOTE=Strategist;274439]Tamam patron... Bir de 1.000 puanda bir destek direnç veririz:
Destekler: 76.000, 75.000
Dirençler: 77.000, 78.000
TV'lerde fırtına gibi esecez patron... :..:[/QUOTE]
running küskü mondiyo baskılı küskü crashesagne .. ... falan gibi bikaçta terim ekleriz araya ... havamız olur patron .. ühühühühü ben crash zıplaya zıplaya geliyor derim ... ::::::
75975 de sağlam destek var ama bence bugün kırılmalı aşağıya bugün çarşamba ne demiştim pazar akşamı ptesi salı tuttu bakalım çarşambaya
perş ve cuma 73*** ler görülebilir demiştim bakalım bunlarda tutacak mı ::: ::: ::: bende tv ye çıkmak istiyorum üwwwwww ::: ::: ::: beni de alın
gunaydın herkese...uzun dewam..
Dayanamayacam, yorum yapacam... üvvv... Sistemin gelecekte de çalışma ihtimali olup olmadığını anlamanın benim bildiğim en iyi yolu sistemi tüm zaman dilimlerinde test etmek. Yani 15dk'lık sistem yaptım deyip sadece 15dk'da test etmemek. 5dk, 30dk, 60dk, ne varsa test etmek ve değişik hareketlerdeki zayıflıklarını görüp mümkünse bunları gidermek.
Bunun mantığı açık, 60dk graf diye birşey yoktur, bugün 60dk'da oluşan dalga formu yarın aynen 15dk'da da oluşabilir, 5dk'da da oluşabilir. Üzerinde süresi yazmasa sadece grafiğe bakarak kaç dakikalık grafik olduğunu anlayamazsınız. 5dk'lık grafik sandığınız aslında haftalık grafik olabilir.
Bu nedenle yaptığınız sistem eğer sadece 15dk'lıkta çalışıyor, ama mesela 60dk'lıkta göçüyorsa, günün birinde 15dk'lıkta da göçeceği garanti gibidir, çünkü benzer bir hareket yarın öbürsü gün 15dk'da olur. Ancak sisteminiz her zaman diliminde kabul edilebilir şekilde çalışıyorsa gelecekte de çalışmasını rahatlıkla bekleyebilirsiniz.
kapattım .. full flat ..running zıpalaya zıplaya geliyor gibi .. ühühüüh
pivot............76.125
eksi açılışlarda genelde yukarı oluyor yukarı açılışlarda aşağı ne hikmetse :..: artık bunu bilmeyen kalmadı pala değiştir artık şu kurallarını :..:
ORB-S noktaları:
76,275 üstü al
95,925 altı sat
günaydın herkese
Pala yukarı pala yukarı pala yukarı :) Alacam aklını pala alacam aklını :)
[quote=formula9;274450]ORB-S noktaları:
76,275 üstü al
[B]95,925[/B] altı sat
günaydın herkese[/quote]
vay sanırım orayı görecez bu gidişte oraya kadar satış yok demi :..:
[quote=a.kaya;274453]vay sanırım orayı görecez bu gidişte oraya kadar satış yok demi :..:[/quote]
hahaha pardon uykusuzluğun emareleri
75,925 olacaktı
[QUOTE=selçuklu;274443]running küskü mondiyo baskılı küskü crashesagne .. ... falan gibi bikaçta terim ekleriz araya ... havamız olur patron .. ühühühühü ben crash zıplaya zıplaya geliyor derim ... ::::::[/QUOTE]
Araya Artur ruda sıkıştır patron nası olsa anlamazlar belki batan artur andersan bile sanırlar.Havasıda olur hani.
triyengıl ranıyor patron..ühühühühühü
garan grafıiği bence vobla en koreleli graf arkadaş bi kademe kalktı 100 puan çıktı vob anında .. vay anasını arkadaş ya ...
14.00 ten sonra bugün arazi olacam...:::
yaşasın argo...:..:
[quote=selçuklu;274447]kapattım .. full flat ..running zıpalaya zıplaya geliyor gibi .. ühühüüh[/quote]
raning tüm hızıyla yolda..ühühühühüüh
[QUOTE=Tradeprof;274387]Sayın Saraylı madem herkes sizi sorularla rahatsız ediyo bende çekinerek sizi rahatsız etmek istiyorum önemli bir konuda:) indikatörü ağar basan bir sistem yazmaya başladım ama bazı günler aynı yerden al satlar üretiyo.mesela rsi indikatörü.ne yapsamda düzelmiyo.bugün yapmasa ertesi hafta birgün yapıyo.yüksek kontratla bu tarz bir sisteme uymam mümkün diil.sorum şu olucak.bildiğiniz yada önerebiliceğiniz güzel bir indikatör varmı mesela 15 veya 20daklık sistemler için:).az sinyal üretmek şartıyla tabi.çok sinyal üreten bir sisteme uzun zaman uydum çok yıprattı beni.piskoloji kaldırmıyo açıkçası.şuan kullandığım sistem ayda ortalama 18-25 arası sinyal üretiyo 15daklıkta.
ayda 10 sinyal versin şuanki sistemimden 1000 puan hatta 2000 puan eksik versin her ay ama az sinyal üretsin diyorum artık.göz göre göre çarpılmaktan sisteme olan güvenim gidiyo.bu yüzden yeni sistem yazıyorum:) yardım edebilirseniz sevinirim edemezseniz canınız sağolsun vatan sağolsun :)
Bir sorum daha olucak.cevabı bilen herkesten yardım istiyorum yada tavsiye.optimizasyon yapma taraftarı diilim pek ama yapmak zorunda kalıyorum istediğim puanlara ulaşmak için.ama her yapılan optimizasyonun bir kullanma tarihi oluyo.bir süre sonra karlılığını yitiriyo ,piyasaya uymuyo yani.son 3 yılın datasında sistemi test ettiğimiz zaman her sene bambaşka puanlar veriyo.her seneye uyan bir sistem daha bulamadım.bulamadığım içinde güvenim hep askıda kalıyo işlem yaparken.acaba bu sistemi beni full uyarken büyük zararlara sokucakmı gibilerinden.bunu nasıl aşarız piskolojik ve teknik olarak:)
Geçmiş yıllara bakarak hatamı yapıyorum acaba sonuçta her sene başka grafik oluşuyo nasıl uysunki hepsine birden.yani 2008de 70bin veren sistem 2009da 15bin veriyo 2010da bu aya kadar 40bin veriyo.sırf 2009da 15bin verdiği için uymak istemiyorum sisteme.2008 hızlı bir seneydi trendi bol bir seneydi.2009 alakasız bir yıldı.2010da hızlı başladı hızlıda devam ediyo.sistemlere baktığım zaman hızlı sistemler daha çok puan yapmış ama uyulması güç.yavaşlar daha az yapmış ama piskolojisi daha iyi.sonuçta az sinyal demek piskolojiyi rahatlatmak ve aracı kuruma daha az para vermek demek:)
burdaki sorumda şu olucak.hızlı sistem çok puan az piskolojimi sizce yoksa yavaş sistem az puan çok piskolojimi? az puan derken mesela ayda ortalama 2bin puan.çok puandan kastımda ortalama ayda 4bin puan yada 3500 ve üstü.
Bu yazdıklarımın hepsine cevap istiyorum herkesten teşekkürler:)))[/QUOTE]
Bende kendi tecrübelerimi aktarayım.
1- Bazı sistemleri 2 li veya 3lü kullanmak daha iyi sonuç verebiliyor. 2 ayrı sistemi ya or veya and ile birleştirmek bazen dada iyi sonuçlar verebiliyor.
2- Birden çok sistemle veya aynı sistemi farklı opt değerleri ile aynı anda kullanmakta işe yarayabiliyor. Sistemin biri yatayda kazandırıyor biri trendde kazandırıyorsa işe yarıyor. Fakat bu durumda yatayda kazandıran trendde kaybettirmemeliki işe yarasın.
[quote=Astatin;274460]raning tüm hızıyla yolda..ühühühühüüh[/quote]
kreşşş aşağı raning yukarımı asti kardeş :rolleyes:
[quote=saraylı;274458]14.00 ten sonra bugün arazi olacam...:::
yaşasın argo...:..:[/quote]
Üzerinizde çok negatif etkimiz oldu hocam... :..: Bizden çok kötü huylar kaptınız... :))) Yakında ooo mondiyo, küsküansage falan diyeceksiniz diye korkuyorum.... :..:
Way arkadaş yukarı yukarı diyaduk bumu yani Pala,
okadar heycan yaptırdın, bumu yani şimdi :( ayıp ayıp ...
[quote=a.kaya;274462]kreşşş aşağı raning yukarımı asti kardeş :rolleyes:[/quote]
neeeaa kardeş mi..yaşım 97 ama eyvallah:D:D raning triyengıl içinde yukarıda olur aşağıda olur, taki raning triyengıl kırılana kadar...selpatros un sayımına göre şu an yukarı olması lazım..abi bana sorma yaw ew yi...selpatros a sor, treydır38 e sor, saraylı ya sor...kaya hoca:D
yoksa yuvarlak tepemi oluyor ... haberimiz yok .. vay pala vay .... vay anasını arkadaş ...
[IMG]http://www.ressim.net/l/upload/720d13ef.png[/IMG]
[quote=cozbek83;274466]Way arkadaş yukarı yukarı diyaduk bumu yani Pala,
okadar heycan yaptırdın, bumu yani şimdi :( ayıp ayıp ...[/quote]
Sabret patron, DAX sadece gap mi kapatıyor, yoksa zıplama harbi mi onu anlamaya çalışıyorlar.. Adam gibi ralli için DAX'da 6.315'in görülmesi lazım... üvvv...
[quote=selçuklu;274469]yoksa yuvarlak tepemi oluyor ... haberimiz yok .. vay pala vay .... vay anasını arkadaş ...
[IMG]http://www.ressim.net/l/upload/720d13ef.png[/IMG][/quote]
niye patron haberin var ya işte...:D:D
biri bana neden burasının tepe olması gerektiğini ,ya da dönmemiz gerektiğini ya da süregelen uptrendin bitmesi gerektiğini açıklayabilir mi...
[quote=selçuklu;274469]yoksa yuvarlak tepemi oluyor ... haberimiz yok .. vay pala vay .... vay anasını arkadaş ...
[/quote]
Yoksa üzerimize doğmak üzere olan şelale güneşinin mi habercisi patron... üvvv...
[QUOTE=Astatin;274471]niye patron haberin var ya işte...:D:D[/QUOTE]
yeni haberim oldu patron .. rooks nerde patron iyi adamadı rooks patron .. ehehueue ühüühühüh .. üvvvvvv :D:D:D
[QUOTE=Strategist;274473]Yoksa üzerimize doğmak üzere olan şelale güneşinin mi habercisi patron... üvvv...[/QUOTE]
on numero bi bakış açısı patron ... saygılar hörmetler .... biz kesin çıkalım stro patro tvye .. ühühüh :D:D
[quote=selçuklu;274474]yeni haberim oldu patron .. rooks nerde patron iyi adamadı rooks patron .. ehehueue ühüühühüh .. üvvvvvv :D:D:D[/quote]
sen yine iyisin abi..bizim senden de sonra haberimiz oldu:D:D Rooks u boşver patron..Sema'ya bak:D:D Yok abi valla utanrım yazamam ben o olayı foruma..istersen sen yaz ama Astatin gönderdi bana da PM den de..böylece suç ortağı oluruz...:D:Dnicedir senle bir ortaklık yapalım istiyordum...kısmet suç ortaklığınaymış artık..:D:D
Açılışda dünkü kısaları fılatladım. Sistem hala satta fakat kafam karışık yeni kısa açmak için tereddütlüyüm uzun için ise sistem al vermeden bir kontrat bile almam.
Sonra sistem darılıyo.
[QUOTE=Astatin;274476]sen yine iyisin abi..bizim senden de sonra haberimiz oldu:D:D Rooks u boşver patron..Sema'ya bak:D:D Yok abi valla utanrım yazamam ben o olayı foruma..istersen sen yaz ama Astatin gönderdi bana da PM den de..böylece suç ortağı oluruz...:D:Dnicedir senle bir ortaklık yapalım istiyordum...kısmet suç ortaklığınaymış artık..:D:D[/QUOTE]
yok patron bende yazmayaym .. ayıp valla utanırım :o .. üvvv ..
son kararım runnigden vazgeçtim yemişim runningi ... tepe yuvarlak geleceği parlak bence ...yaşasın üzerimize doğmak üzere olan şelale güneşi .lelele.lelele
[quote=Astatin;274476]sen yine iyisin abi..bizim senden de sonra haberimiz oldu:D:D Rooks u boşver patron..Sema'ya bak:D:D Yok abi valla utanrım yazamam ben o olayı foruma..istersen sen yaz ama Astatin gönderdi bana da PM den de..böylece suç ortağı oluruz...:D:Dnicedir senle bir ortaklık yapalım istiyordum...kısmet suç ortaklığınaymış artık..:D:D[/quote]
[quote=selçuklu;274478]yok patron bende yazmayaym .. ayıp valla utanırım :o .. üvvv ..[/quote]
o zaman forumda utanmaz biri varsa ondan rica edelim..pm ile ona gönderelim olayı..o yapıştırsın foruma...aluuuu, aramızda bir utanmaz var mı? bir utanmaz aranıyor...:..: