[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img134.imageshack.us/img134/5930/direncvob30dc7.png[/IMG][/URL][/IMG]
Printable View
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img134.imageshack.us/img134/5930/direncvob30dc7.png[/IMG][/URL][/IMG]
[QUOTE=SEYYAH;82263]biraz evvel dışarı çıktım markete gitmek için.giderken yolumun üstündeki 3-4 emlakçının camlarındaki kiralık ilanlarına baktım.bundan 4/5 ay evvel 900/950 TL istedikleri evlere şimdi 750 TL istiyorlar buna rağmen kimse yanaşmıyormuş.
geçen sene ev alanlar zararda diyor emlakçılar ve bu devam edecek diyor.geçen sene 150/160 bin TL fiyat çektikleri dairelere şimdi 120/130 bin TL istiyorlar yüzüne bakan yok.
GÜNAYDIN...
şu içinde bulunduğumuz ortamda gayrimenkule özelliklede ev veya dükkan gibi taşınmaza yatırım yapmak akıl karı değil.[/QUOTE]
vobdan az bişey daha alıyım hemen eve yapıştırcam.lelele Krizlerde mal alınmalı asla malınızı mecbur değilseniz elden çıkarmayın
Arkadaşlar sayın Doruk'un gönderdiği asagıdaki gıraf ve sayfa 964 de sayın Hexen gönderdiği gıraflar arasında desdek ve dirençler farklı yerlerden geçiyor ne zamandır çelişkide kaldığım çizim şekli bu .
Bu gırafları hangi şekle göre çizmeliyiz .
Sayın Doruk, Hexen ve diğer bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz.Uzun zamandır takıldığım çizimler bunlar ustalarardan yorum ve yardım bekliyorum
Teşekkürler.
[QUOTE=doruk;81930][URL=http://www.resim-yukle.gen.tr/viewer.php?file=lhkd4po6uymc7hemeqe4.gif][IMG]http://www.resim-yukle.gen.tr/images/lhkd4po6uymc7hemeqe4.gif[/IMG][/URL][/QUOTE]
dun aksam tam takip edemedim cumhuriyetcilerle demokratlarin paket uzerinde anlastiklari haberi dow acikkenmi geldi yoksa dow kapanisindan sonrami geldi??
oylamanin haftaya saliya kalmasi shortcular acisindan pek iyi olmadi beklenti devam ettikce yukseliste surecektir keske pazar oylanip pazartesi sabahina kabul edilmis olarak girilseydi
ancak hala 7600 beklentim suruyor,bakalimmm
Demokrat Başkan Barack Obama'nın ekonomik krize karşı uygulanmasının şart olduğunu vurguladığı dev teşvik planına ilişkin yasa tasarısı konusunda, Senato'da Demokrat çoğunlukla ılımlı Cumhuriyetçiler arasında anlaşma sağlandı.
Yazı boyutu Azalt Arttır Geri İleri İlgili Haberler
İşsizlik maaşına hücum var!
Ocakta ABD'de 598 bin kişi işini kaybetti
Nobelli ekonomistten Erdoğan'a IMF desteği
Binlerce İngiliz postacı işsiz kalabilir
Belçika'da GM'nin "Anvers" korkusu
Obama'nın desteklediği ve 819 milyar dolar büyüklüğünde olduğu belirtilen paket, geçen günlerde Kongrenin alt kanadı Temsilciler Meclisinde Demokratların
oylarıyla kabul edilmişti. Daha sonra tasarının daha da genişletilmiş 937 milyar dolarlık versiyonu, Kongrenin üst kanadı Senatoya sunuldu. Ancak Senato'daki
Cumhuriyetçiler, tasarıya, yeni iş imkanları sağlamayacağı ve devletin borcunu artırmaktan başka ise yaramayacağı gerekçesiyle sert muhalefet ediyordu.
Tasarının uzun tartışmalarla engellenmeden geçmesi için 100 üyeli Senato'da 60 oy gerekiyor. Demokratların ise, halen Senatoda Cumhuriyetçiler
önünde 41'e karşı 58 sandalyelik üstünlüğü bulunuyor.
Demokratların eksik birkaç oyunun Cumhuriyetçilerce tamamlanması için son iki gündür yoğun temaslar yürütülüyordu. Sonunda Demokrat ve Cumhuriyetçi
partilerin ılımlı senatörlerinin yaptığı toplantıların ardından uzlaşma sağlandığı ve 3 Cumhuriyetçi senatörün Demokratlarla oy kullanmayı kabul ettiği açıklandı.
Bu uzlaşmayla Demokratların 60 sayısını bulması veya aşması bekleniyor. Anlaşmaya varmak için, Cumhuriyetçi senatörlere taviz olarak 937 milyar
dolarlık paketin miktarının, 100 milyar dolardan fazla azaltıldığı belirtildi.
Bazı yetkililer, Senato'daki yeni paketin değerinin 780 milyar dolar olduğunu söylerken, bazıları da 827 milyar dolar rakamını telaffuz etti.
Uzlaşmacı Cumhuriyetçi senatörlerden Susan Collins, "Amerikan halkı bizim bir arada çalışmamız istiyor, partiler temelinde bölünmemizi değil" dedi.
Bu gelişmenin ardından tasarının Senatoda gelecek iki-üç gün içinde oylanması bekleniyor.
Teşvik paketi, anahatlarıyla, devletin yapması öngörülen ve istihdam yaratması umulan büyük altyapı harcamalarıyla bazı vergi indirimleri ve kesintilerinden oluşuyor.
--------------------------------------------------------------------------------
Ahu Özyurt / CNN TÜRK / Washington
Amerikan Başkanı Obama'nın; ekonomiyi canlandırmak için hazırladığı destek paketi üzerinde senatoda uzlaşıya varıldı. Paketin nihai şekli ve miktarı önümüzdeki hafta belli olacak. Obama, Kongre'ye paketin bir hafta içinde geçmesi için baskı yapıyor.
Temsilciler Meclisi'nden geçen paket 815 milyar dolardı. Senato'da tartışmalar ve pazarlıkların ardından Obama ve Demokratlar, bazı harcamaları kısmayı vergi indirimlerini arttırmayı kabul ettiler.
İki ileri bir geri giden pazarlıklarda dün gece bir uzlaşı metnine ulaşıldı ama oylamaya geçilmesi halinde kazaya gelmemek için tasarı hafta başına bırakıldı. Paket gelinen son nokta da 780 milyar dolarda kaldı.
Pakedin yenilenen halinde yüzde 58 oranında kamu yatırımları, yüzde 42 oranında da vergi indirimi bulunuyor. Pekçok Demokrat senatör ve temsilci eğitime ve yenilenebilir enerjiye ayrılan fonların azaltılmış olmasından rahatsız.
Öte yandan Cumhuriyetçilerin, "Bu paket ölçüsüz harcamalar içeriyor" iddiaları kamuoyu yoklamalarında pakede olan desteğin de 15 puan düşmesine yol açtı. Kısacası bütün taraflar için vakit daralıyor.
Senato'dan önümüzdeki hafta başında geçecek olan tasarının Temsilciler Meclisi'nden geçmiş olan versiyonla ortak bir metne dönüştürülmesi için bir uyum komisyonuna gidilecek.
Ardından paket Temsilciler Meclisi'nde de yeniden oylanacak. Obama, Kongre'ye önümüzdeki hafta cuma gününe kadar pakedin yasalaşması gerektiği baskısını yapıyor.
Pazartesi günü Hazine Bakanı Tim Geithner de bir basın toplantısı ile mortgage krizinden etkilenen ev sahipleri özel yeni tedbirler açıklayacak ve bankaların kredi kanallarını açması için bazı önlemler getirecek.
[QUOTE=oguzhan;82266]Arkadaşlar sayın Doruk'un gönderdiği asagıdaki gıraf ve sayfa 964 de sayın Hexen gönderdiği gıraflar arasında desdek ve dirençler farklı yerlerden geçiyor ne zamandır çelişkide kaldığım çizim şekli bu .
Bu gırafları hangi şekle göre çizmeliyiz .
Sayın Doruk, Hexen ve diğer bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz.Uzun zamandır takıldığım çizimler bunlar ustalarardan yorum ve yardım bekliyorum
Teşekkürler.[/QUOTE]
Herkes aynı şeye bakıp aynı şeyi görürse piyasa olmaz. Birileri farklı görecekki onun saattığını alan olsun. İşin mantığı şudur direnç çizerken çubukların tepelerini dikkate alarak destek çizerken de çubukların diplerini dikkate alarak destek ya da direnç çizgiine mümkün olduğu kadar çok çubuğu değdirmeniz gerekir. 34,000 destektir kesindir diye bir şey söylenemez.
Şöyleki aynı çizgi günlük grafiklerde 35,000den geçerken 5dklıklarda 34,800den de geçebilir.
[QUOTE=Astatin;82156]Benden yüksekk DJI tahmini yapan yoktu dimi..aman diyim..[/QUOTE]
Queen ve emrehan varmış Asti.
[QUOTE=QUEEN;82131]flatım ama uzun girerdim zararı çıkardım sabah uzadım mutlu bir gündü dow loto 8372 herkese bol şans[/QUOTE]
[QUOTE=emrehan;82148]dji kapanıs 8433 olurmu olur
hayırlı aksamlar iyi tatiller..[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;82215]HEXAAAAA nerdesinnn..tam 1000 (bin) pips bırakacak (1-2 haftada) bir parite var..ama sen yoksun..kader..şu an sarhoş olduğum için ağzımdam kaçırırdım belki ama ayıkken söylemem zor :)
VOBIX nerdesin? madalyayı kimden alacağım şimdiiiiiiiiiiii[/QUOTE]
Ben dün 20:00 gibi sızmışım...
Parderi hak etmiş madalyayı ama 4 basamklı bir sayı vermesi gerektiği için madalya senin :
[IMG]http://www.modelgemi.com/images/madalyabronz.jpg[/IMG]
+-20 puan bilene bronz madalya +-10 puan bilene gümüş madalya +-3 puan bilene altın madalya, 20 puandan fazla yaklaşamadan bilene teneke madalya.
[QUOTE=bull market;81737]Dow bugün haberle yükselmiş, taaa pazartesinin malını perşembeden alan borsa görmedim ben, yarın haftanın son günü, sanırım dow dakiler yarın ayar ve dow u 7900 altında kapatırlar, şimdiden yarınki kapanış tahminimi yazıyorum..kayıtlara geçsin.. saygılar..
7888.87 :D[/QUOTE]
[QUOTE=Astatin;82060]DJ LOTOYU VOBIX den KAPTIM: 8301.11[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;82063]dow lotto 8108,4[/QUOTE]
[QUOTE=parderi;82101]Evet 950 lerde gitti. portföyün 3/4 ü kısa . Dow bu gün görse görse. 8300 görür daha aşağıdan kapatır. Oda gap yaptırmaz. Hayırlısı .[/QUOTE]
[QUOTE=QUEEN;82131]flatım ama uzun girerdim zararı çıkardım sabah uzadım mutlu bir gündü dow loto 8372 herkese bol şans[/QUOTE]
[QUOTE=emrehan;82148]dji kapanıs 8433 olurmu olur
hayırlı aksamlar iyi tatiller..[/QUOTE]
[quote=Dantes;82179]ben veriye gore poz almiyorum harekete gore aliyorum.
ama anlamak icin veya anlayan varsa anlatmasi icin yaziyorum. 16 subat paketi falan tamam ama neden DOW veriye kadar stabil kaldida dunyanin en kotu verisine bu kadar iyi tepki verdi.
Bu cok ilginc konu bunun tartisilmasi lazim.
yoksa bir cok kisi bu veri olayina yine takilacak.[/quote]
cunku kotu veriyle birlikte paketin onaylanma ihtimali artti.
[quote=nunu;82292]cunku kotu veriyle birlikte paketin onaylanma ihtimali artti.[/quote]
Bay DANTES in ilginç bulduğu ve tartışılması gerektiğini söylediği kötü veriye iyi tepki konusu bence pek ilginç değil..Piyasalar kısa vadede "rastgele yürür"..
Bay DANTES, gördüğüm kadarıyla enerjiniz var.."random walk theory" ye bir bakınız... goguli yanınızda olsun :)
parıteler çoşmuş
bır tek altın şaşırttı benı
tebrıkler astatın
[QUOTE=okansak;82299]parıteler çoşmuş
bır tek altın şaşırttı benı
tebrıkler astatın[/QUOTE]
Beni de VIX şaşırttı. dowun bu kadarlık artısına en az %5 eksi olması gerekirken eksisi %1 değil.