-
[QUOTE=VOBiX;82300]Beni de VIX şaşırttı. dowun bu kadarlık artısına en az %5 eksi olması gerekirken eksisi %1 değil.[/QUOTE]
Bende bi değişiklik yok diyor işte, bensiz piyasalar hiçbiyere gidemez şeklinde algılamalı diyorumm..
Paketin Salı günü oylanacağıda kesin değil sanırsam, üstelik bu paketle birlikte yük bayaa artmış olacak, sonuç alınacak büyüklükten uzak bulanlar olsada, sonuç almak için haddinden fazla zorlanmış oluyor ve devletin borcunu artırıyor, yani taş yükselişini durdurupda düşmeye başlamışken ağırlığına ek ilave yapmak gibi bişey olacak görülüyor, bu yüzden pakete olumsuz yaklaşımlar artmış, artmazsa şaşardım zaten..
Diğer yandan bu hafta ilk önce temsilciler meclisinden geçirilmesi gerkiyor, tabii geçerse, Salı günü kongreye gelmeside zor bencede, kongreye gelipde geçerse ben şaşarım bu işe, geçerse de piyasalara iyi gaz verirler, obama gazı, bu gazlada dow aynen 10000 üzerine atar 10300 lere ulaşabilir diyorum, ama ilk hareket için temsilciler meclisine bakıcaz diyorum, zor ama, bu adamlar paçayı yırtmak için herşeyi göze alabilirler sanırım...
Paket hikayesinin hüsranı demek, hem obama hükümetinin hüsranı demek, hem ABD ekonomisinin gerçeklerle dahada yüzleşmesi demek, hemde taş gibi düşen borsa demek olacak, saygılar..
-
Daha ince hesap yaparsak, bence ben olmadan bir yere gidemessin degilde ,ben olmadan gidecegin yer uzun soluklu olmaz geri bana döner hızlı çakılırsın anlamı çıkabilir.Şubat vade ocak başında 35.000 civarındaydı sonra 38250 görüp yönünü aşagı çevirdi 6 ocakta 38250 seviyesi görüldügünde dow 9000 in üzerinde kalmaya çalışıyoduki kalamadı şimdi tekrar dow da bir 9000 denemesiyle birlikte bizde de 38-39.000 li seviyeler görülebilir tahminimce en geç şubat sonu mart başı bu seviyeler görüldekten sonra yıkım başlayacak nisan vadede kısa güzel para kazanıdracak haziran vade yatay agustos en geç ekim vadede vob tahminim 20-25 binli seviylere düşecek falına baktım :)
-
[QUOTE=clark;82306]Daha ince hesap yaparsak, bence ben olmadan bir yere gidemessin degilde ,ben olmadan gidecegin yer uzun soluklu olmaz geri bana döner hızlı çakılırsın anlamı çıkabilir.Şubat vade ocak başında 35.000 civarındaydı sonra 38250 görüp yönünü aşagı çevirdi 6 ocakta 38250 seviyesi görüldügünde dow 9000 in üzerinde kalmaya çalışıyoduki kalamadı şimdi tekrar dow da bir 9000 denemesiyle birlikte bizde de 38-39.000 li seviyeler görülebilir tahminimce en geç şubat sonu mart başı bu seviyeler görüldekten sonra yıkım başlayacak nisan vadede kısa güzel para kazanıdracak haziran vade yatay agustos en geç ekim vadede vob tahminim 20-25 binli seviylere düşecek falına baktım :)[/QUOTE]
Tabi bu tip düşünceler senaryodan ibaret bu kadar uzun vadede ben tahmin edebiliyorum diyen yalan söyler belkide pazartesi sistem sat der kısalırız:)
-
[QUOTE=VOBiX;81645]Arkadaşım dow 7500 iken VOB 26400 idi DOW 7850de %4,67 yukarıda oluyor. Peki 33550 deki vob 26,400 dibinden ne kadar yukarıda oluyor? %27
Ne olmuş? Pozitif bir ayrışma olmuş. Yani dow çıkarken biz daha çok çoıkmışız dow düşerken biz daha az düşmüşüz. Bunun tam tersi de olmuştur ve olacaktır. Yani gün gelecek dow çıkarken biz de düşeceğiz. Bu günün yarın olmadığı kesin mi? Değil.[/QUOTE]
Yiğit Bulut da mı burayı okuyor yoksa? .dng
[URL="http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=116327&YZR_KOD=97"]İMKB DOW'a göre primli, dikkat edelim[/URL]
-
[QUOTE=bull market;82302]Bende bi değişiklik yok diyor işte, bensiz piyasalar hiçbiyere gidemez şeklinde algılamalı diyorumm..
Paketin Salı günü oylanacağıda kesin değil sanırsam, üstelik bu paketle birlikte yük bayaa artmış olacak, sonuç alınacak büyüklükten uzak bulanlar olsada, sonuç almak için haddinden fazla zorlanmış oluyor ve devletin borcunu artırıyor, yani taş yükselişini durdurupda düşmeye başlamışken ağırlığına ek ilave yapmak gibi bişey olacak görülüyor, bu yüzden pakete olumsuz yaklaşımlar artmış, artmazsa şaşardım zaten..
Diğer yandan bu hafta ilk önce temsilciler meclisinden geçirilmesi gerkiyor, tabii geçerse, Salı günü kongreye gelmeside zor bencede, kongreye gelipde geçerse ben şaşarım bu işe, geçerse de piyasalara iyi gaz verirler, obama gazı, bu gazlada dow aynen 10000 üzerine atar 10300 lere ulaşabilir diyorum, ama ilk hareket için temsilciler meclisine bakıcaz diyorum, zor ama, bu adamlar paçayı yırtmak için herşeyi göze alabilirler sanırım...
Paket hikayesinin hüsranı demek, hem obama hükümetinin hüsranı demek, hem ABD ekonomisinin gerçeklerle dahada yüzleşmesi demek, hemde taş gibi düşen borsa demek olacak, saygılar..[/QUOTE]
bu paket de diğer paketler gibi geçici etki yapacak borsalara.. ama beklentiyi de alacaklardır, paket işe yaramayacak bile olsa !!!
-
"Zuckerberg ayrıca siteye üye [B]yüz binden fazla Amerikalı kullanıcıya, yeni başkan Obama’nın önümüzdeki günlerde açıklaması beklenen ekonomiyi canlandırıcı paketinin etkili olup olamayacağını sordu. [/B]Cevapları yine birkaç dakika içinde belli olan ankete katılanları [B]yüzde 60’ı bu paketin yeterli olamayacağını [/B]savundu."
-
arkadaslar sistemin sinyalinin değiştigi oldumu hiç ? gunluklerde bir sistemim vardı ve uzun zamandır kısadaydı az once kontrol ettim ve uzun zamandır longta oldugunu gordum ve eminim shortta oldgunun boyle birşey nasıl olabilir ?
-
[QUOTE=VOBiX;82309]Yiğit Bulut da mı burayı okuyor yoksa? .dng
[URL="http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=116327&YZR_KOD=97"]İMKB DOW'a göre primli, dikkat edelim[/URL][/QUOTE]
burayı kimin okudugunu bilsen yigit bulut biraz hafif kalır ;)
-
[QUOTE=furkan;82312]arkadaslar sistemin sinyalinin değiştigi oldumu hiç ? gunluklerde bir sistemim vardı ve uzun zamandır kısadaydı az once kontrol ettim ve uzun zamandır longta oldugunu gordum ve eminim shortta oldgunun boyle birşey nasıl olabilir ?[/QUOTE]
Verleri güncellememiş olabilirsin mesala foreks de internetten çek gibi.
-
[QUOTE=furkan;82312]arkadaslar sistemin sinyalinin değiştigi oldumu hiç ? gunluklerde bir sistemim vardı ve uzun zamandır kısadaydı az once kontrol ettim ve uzun zamandır longta oldugunu gordum ve eminim shortta oldgunun boyle birşey nasıl olabilir ?[/QUOTE]
- Yanlış grafiğe bakmış olabilirsiniz. Ben bazen Şubat yerine Arlaık avdeyi açıyorum. 0209 ile 1209 benziyor.
- Renklendirme yoksa yanlış yorumlamış olabilirsiniz.
- Veriler eksik kalmıştır ve son baktığınızda tamamlanmıştır.
- TRIX ve Momentum gibi bazı göstergeler daha önce verdikleri sinyalden bir çubuk sonra sinyali vermemiş gibi dönebiliyorlar.
-
[QUOTE=VOBiX;82316]- [COLOR="Blue"][SIZE="4"]Yanlış grafiğe bakmış olabilirsiniz. Ben bazen Şubat yerine Arlaık avdeyi açıyorum. 0209 ile 1209 benziyor.[/SIZE][/COLOR]- Renklendirme yoksa yanlış yorumlamış olabilirsiniz.
- Veriler eksik kalmıştır ve son baktığınızda tamamlanmıştır.
- TRIX ve Momentum gibi bazı göstergeler daha önce verdikleri sinyalden bir çubuk sonra sinyali vermemiş gibi dönebiliyorlar.[/QUOTE]
Matrixsi yeni aldım pek bilmiyorum ama,
telefonla matrixten ögrenmiştim.....
bana vade yerine x30YVADE OLARAK AÇMAMI SÖYLEDİLERDİ BEN ÖYLE AÇIYORUM...
VADELER BİRLEŞİK GELİYOR...
Bir bakın derim....
-
[COLOR="Red"][B]Obama’nın banka paketi yeterli olmaz [/B][/COLOR]
8 Şubat 2009 Pazar, 00:02 EKONOMİ
ABD Başkanı Barack Obama yönetiminin pazartesi açıklayacağı yeni kurtarma planının ABD bankacılık sistemini ayağa kaldırması bekleniyor. Ancak paketin Kongre’den geçmesinin ve uygulamanın zor olacağını belirten uzmanlar belki tamamen başarısız olacağı konusunda uyarıyor.
PARA VERECEK
ABD Hazine Sekreteri Timothy Geithner’ın kötü varlıklar için hükümet güvencesi, toksik varlıkları banka bilançolarından uzaklaştırmak için bir plan ve ev sahibi konut kredilerini değiştirmek için para vermeyi içeren bir dizi adımı pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Bazı analistler yeni programın belki sisteme yardım edeceğinden fakat onu düzeltmeyeceğinden korkuyor. Öte yandan Dr. Kıyamet olarak anılan Marc Faber, ABD’de enflasyonun yüzde 200’e çıkabileceğini söyledi. AJANSLAR