astatın altın için ne düşünüyorsun
müsait olduğunda bır bakabılırmıısn
sağol
Printable View
astatın altın için ne düşünüyorsun
sağol
[quote=okansak;82820]astatın altın için ne düşünüyorsun
sağol[/quote]
geberiyor..dün 904 altı mortos demiştim...885 i görmeden rahatlamaz..peşinden 865
[QUOTE=emrehan;82812]Sevgili dost matriks foreks nerden cıktı sendemi sarhossun..[/QUOTE]
Ben mevzuyu kaçırdım herhalde tatlı matlı bir şeyler olmuş. Ben bu mevzuyu kaçırmışım zaten kovalamayı bırakayım.
[quote=VOBiX;82822]Ben mevzuyu kaçırdım herhalde tatlı matlı bir şeyler olmuş. Ben bu mevzuyu kaçırmışım zaten kovalamayı bırakayım.[/quote]
Bay VOBIX,
Forumun eski ve fena sayılmayacak seviyede sürekli takipçisi ve "delikanlılık" derecesinde olduğu muhtelif kişilikler tarafından teyit edilen birisi olduğundan sana bir soru sormak istiyorum.. Sence bu forumun, kendi işlemleri konusunda en sıkı palavra atan 3 kişisi kimdir..Utanıyorsan ilgili nicklerin ilk veya son harifini yazmak gibi kodlamalar tercih edebilirsin..Ha beni de yazabilirsin, sıkılma çekinme:..:
[quote=Astatin;82821]geberiyor..dün 904 altı mortos demiştim...885 i görmeden rahatlamaz..peşinden 865[/quote]
885 ten sonra soluksuz devam edermı? falcı değilsin bılıyorumda senın görüşünü merak ettım
ayrıca altın ıle petrol ter korelesyonmu çalışıyor.brv
[B]Geçtiğimiz 3-5 günün analizi...[/B]
25000-25500 lerde ısrarla tutulan,
dışarısı daha önceki diplerini(dow 7500, dax 4000) test ederken ırgalamayan borsamız...
Hemen tepkisini verdi ve 27bin direncine dayadı...
Burada dikkat çeken nokta şu idi...
GARAN hissesi 2.80 den düşüşünde sağlam bir tepki veremedi...
Bu yükselişde 2,30 larda takıldı kaldı...
Bunun 2 sebebi olabilir...
1. Kötü:
2,30 ların üzerinde verilen mallar geri alınmak istenmediğinden yükselmiyor.
Bu durumda yükselişin önünde bilemediğimiz bir engel olduğu bu sebeple 27bine dayanan bu yükselişin daha fazla süremeyeceği....
2.İyi:
2,80 den basılan GARAN ile diğer hisselere korku salındı.
27bin geçilmediğinden diğer hisselerde iyice mal aldılar.
GARAN ın 2,40 ı aniden geçmesi ile -şimdiye kadar endeks yüksek gösterilmesin diye kasıtlı tutuldu- bu yükseliş 27bin üzerinde tam bir ralliye dönüşebilir....
Şimdi bu iki düşünceden birisi doğru....
Şimdiye kadar endeksi hep önden götüren bir hisse neden tepkisiz kalır?
Bu sorunun yanıtı ile endeksin yönünü tahmin edebileceğimizi
ve
sonraki günlerde endeksin olası rallisi için GARAN ı takip etmenizi
tavsiye ederim...
Şimdi geldik 27bin e...
Bu direnç
GARAN ile geçilebilirdi...
Ama geçirmediler...
[B]VOB30 [/B]da 32 33 34 de süren şortları karşılamanın sonunda 35bin e geldik...
35bini GARAN ile gazlayıp geçerlerse ver elini 40bin kontrat yok etme bölgesi...
27bin geçilemiyor diye 35-34bin de şortlayanlar bunu bir düşünsünler...
Gazlarsa 40bine gideriz ve orada şortlarınız buhar olur...
Temkinli olunması gereken zamanlar...
Ne malda ne açıkda en iyi duruş NAKİT gibi gözüküyor...
Pozisyondakilere Bol Şans! .brv
İMF oldukca ilginç koşullar ileri sürüyormuş....mesela temmuzda memura maaş zammı yapılmaması,yeni kanunla vergi borcununbanka hesabından direk bloke yoluyla alınması vs...bu gün cnbce de ''günün köşe yazısında'' okunuyordu...başbakanın bugünkü sert çıkışının nedenide bu...bu koşullar , hükümet açısından zor koşullar.sizi bilemem..ama ben bu imf işinin artık olmayacagına inanıyorum..bakmayın piyasanın bugün iyi durduğuna.. global piyasalar dönsün bu sefer diplerden uzak kalmayabiliriz...
sistem cumadan beri hala al da..ama 30 dak uyumsuzluktan dolayı flat devam...uyumsuzlukları pozisyon almak için değil,sadece bazen pozisyon kapatıp,flat beklemek için kullanıyorum...nede olsa uyumsuzluklar geçmişte çok yamulttu..
bugune kadar göreceli olarak imf işi ile ayakta kaldgımızı düşünüyorum.heryer yamulurken biz bi dokunduk geldik cogu kötü noktalara.muhtemelen de bu vade sonuna kadar cok buyuk bi düşüş olmıycak.ben yeni kontrat gelene kadar dalgalanmalar olsa da cok asagıları görmüyorum şimdilik..yanlız olası yurtdısı dönüşlerinde eger dısarısı 1x duserken bizim verdgimiz tepki 2x olursa artk imf beklentisinin gücüünü yitirdgini görebiliriz..
[quote=tuareg;82815]Sana şans getırmeyeceğimi peşinen soyleyeyım, yanlıs şans arayısındasın, şimdiden geçmiş olsun:)[/quote]
1.3010 dan kapadım reco..55 pips kar.. :) şimdilik meleksin..kelek olana kadar:..:
[QUOTE=serdar;82827][B]Geçtiğimiz 3-5 günün analizi...[/B]
25000-25500 lerde ısrarla tutulan,
dışarısı daha önceki diplerini(dow 7500, dax 4000) test ederken ırgalamayan borsamız...
Hemen tepkisini verdi ve 27bin direncine dayadı...
Burada dikkat çeken nokta şu idi...
GARAN hissesi 2.80 den düşüşünde sağlam bir tepki veremedi...
Bu yükselişde 2,30 larda takıldı kaldı...
Bunun 2 sebebi olabilir...
1. Kötü:
2,30 ların üzerinde verilen mallar geri alınmak istenmediğinden yükselmiyor.
Bu durumda yükselişin önünde bilemediğimiz bir engel olduğu bu sebeple 27bine dayanan bu yükselişin daha fazla süremeyeceği....
2.İyi:
2,80 den basılan GARAN ile diğer hisselere korku salındı.
27bin geçilmediğinden diğer hisselerde iyice mal aldılar.
GARAN ın 2,40 ı aniden geçmesi ile -şimdiye kadar endeks yüksek gösterilmesin diye kasıtlı tutuldu- bu yükseliş 27bin üzerinde tam bir ralliye dönüşebilir....
Şimdi bu iki düşünceden birisi doğru....
Şimdiye kadar endeksi hep önden götüren bir hisse neden tepkisiz kalır?
Bu sorunun yanıtı ile endeksin yönünü tahmin edebileceğimizi
ve
sonraki günlerde endeksin olası rallisi için GARAN ı takip etmenizi
tavsiye ederim...
Şimdi geldik 27bin e...
Bu direnç
GARAN ile geçilebilirdi...
Ama geçirmediler...
[B]VOB30 [/B]da 32 33 34 de süren şortları karşılamanın sonunda 35bin e geldik...
35bini GARAN ile gazlayıp geçerlerse ver elini 40bin kontrat yok etme bölgesi...
27bin geçilemiyor diye 35-34bin de şortlayanlar bunu bir düşünsünler...
Gazlarsa 40bine gideriz ve orada şortlarınız buhar olur...
Temkinli olunması gereken zamanlar...
Ne malda ne açıkda en iyi duruş NAKİT gibi gözüküyor...
Pozisyondakilere Bol Şans! .brv[/QUOTE]
çok güzel bir yorum ve analiz tebrikler.
yurtdışında henüz dönüş teyidlenmedi, teyidlendiğinde ve taban oluşumu tam anlamıyla bittiğinde güzel bir ralli gelecektir.
bizde eski dipten beklenilenden çok daha uzakta olan dönüş, oraları gördüğümüzde imf yok, şimdi ise var olması.
sevgiler.
[QUOTE=Astatin;82823]Bay VOBIX,
Forumun eski ve fena sayılmayacak seviyede sürekli takipçisi ve "delikanlılık" derecesinde olduğu muhtelif kişilikler tarafından teyit edilen birisi olduğundan sana bir soru sormak istiyorum.. Sence bu forumun, kendi işlemleri konusunda en sıkı palavra atan 3 kişisi kimdir..Utanıyorsan ilgili nicklerin ilk veya son harifini yazmak gibi kodlamalar tercih edebilirsin..Ha beni de yazabilirsin, sıkılma çekinme:..:[/QUOTE]
Yok o tür polemiklere girmeyelim. iş ekstre yapıştırmaya kadar uzuyor sonra. Dediklerini yapabiliyorlarsa takdire değer şeyler çünkü. 2-3 puan terste kalıp gap iyen ve günü karlı kapatığını söyleyenlere imrenmiyorum desem yalan olur. Gündüz short olup dow ralli yapınca ben longum diyenler var bir de. Diptan alıp tepeden satanlar da ayrı konu. Onlara da işlemleri pozisyonu aldıktan sonra yaz desek vatandaşın öyle bir mecburiyeti yok ki isteyelim. Olsa bile işi gücü bırakıp buraya mı yazacak, sen bile toplantıda oluyorsun. Sana toplantıyı bırka gel pozsiyonunu yaz desek olur mu? Olmaz. Herkesin portföyü kendine isteyen istediği yerden alır satar. Yapılan işlemihn kendinden başkasına da faydası olmaz. o yüzden polemikle yaratıp ringleri hazırlamayalım. .boks.
Fakat en yürekli teo'yu gördüm tüm zararlarını terste kalmalarını bile anı anına yazdı.
Hepimiiiiz kardeşiz bu kavga ne diyeeeee.....