-
poz. yazmanın ben kimseye faydası olduğunu sanmıyorum.sağlarsa faydayı şu sağlar.
o pozisyonu neye göre açtık?
atıyorum 3 bar önceki 60 dk. LOW değer aşağı geçildi ondan SHORT yaptık.veyahut 5 günlük yatay direnç yukarı kırıldı ondan LONG yaptık v.s. bunlar herkesin ufkunu açar.
velakin burada benim gördüğüm hemen herkes SİSTEM ile trade ediyor.bu şekilde işlem yapan adamda sadece sinyale bakar.ve ona göre açtığı pozu isterse yazar.düzenli yazmak zorunluluğu da yok.hatta hiç yazmak zorunluluğu yok.gerekçen ne deseniz? açıklamaz veya açıklayamaz.açıklarsa sistemini açıklamış olur.
benim gördüğüm teknik anlamda açtığı pozu gerekçeleriyle detaylandıran (anlamlı detaylar)2 kişi var (sazan ve hexen).gönül ister ki forumun çoğu böyle olsun.bunun içinde zaman lazım.
özetle kimsenin poz. kimseye faydasıda yok zararıda yok.okuyup geçmek lazım.ben öyle yapıyorum.erken yazdı, geç yazdı buna da takılmamak lazım.
gece yatağa yattığında kafan rahat mı? o zaman sorun yok.
-
[quote=catedral;82929]şimdilik long devam ediyom daha cover etmedim.kom[/quote]
[quote=catedral;82963]Bundan sonra hiç bir şekilde pozisyon yazmıyorum.. Ne gece ne seaans içinde...
Her şey kabulümdür fakat kendine göre laf çakmalara gelemem... Eğer konu laf çakma olacaksa öyle bir çakarım ki nevri döner adamın.[/quote]
[quote=mbm;82971]aslında sn astatinin kaşıntısı bu yazıyla başlamıştı..
birazdan yorum yapacagım..işler yogun....[/quote]
[quote=catedral;82979]Neyin şaka neyin ciddi olduğunu anlayacak yaştayım jerficim... Klavyenin de bir dozu olmalı.. Aşırı doz kişinin kendine zarar verir.. Son günlerde [B]bu konuda[/B] aşırı kaşıntısı tutmuştu zaten.. Sayın Mbm nin dediği gibi...[/quote]
İlginç olmuş..Mesajlarda özellikle birini kast etmiyor olmama rağmen :) Ama illede birilerinin alınması gerekiyorsa yanlış kişiler alınmış:D Catedral, sabahki ilk -yukarıdali- neşeli mesajından sonra ne değiştide bu kadar tarızını bozdun?
"Çakma, nevir dönme, kaşıntı" kelimeleri ise, bu ifadeleri kullananlar açısından üzdü beni, ama bir tartışma yapmaya değmeyecek olduğunu da gösterdi:D
MBM,
VOBIX'in o mesajıma yazdığı yanıtı okumanı öneririm...GAP e ters poz da girip yinede günü karlı kapatan arkadaşlara, extreme noktalarda alış ve satış yapan arkadaşlara imrenmiyor değilim :..:diyordu ve benzeri şeylerde...
-
Bu arada XU100 de Olusan islem hacmi dususu desteklemiyecek kadar AZ..
-
[quote=SEYYAH;82992]poz. yazmanın ben kimseye faydası olduğunu sanmıyorum.sağlarsa faydayı şu sağlar.
o pozisyonu neye göre açtık?
atıyorum 3 bar önceki 60 dk. LOW değer aşağı geçildi ondan SHORT yaptık.veyahut 5 günlük yatay direnç yukarı kırıldı ondan LONG yaptık v.s. bunlar herkesin ufkunu açar.
velakin burada benim gördüğüm hemen herkes SİSTEM ile trade ediyor.bu şekilde işlem yapan adamda sadece sinyale bakar.ve ona göre açtığı pozu isterse yazar.düzenli yazmak zorunluluğu da yok.hatta hiç yazmak zorunluluğu yok.gerekçen ne deseniz? açıklamaz veya açıklayamaz.açıklarsa sistemini açıklamış olur.
benim gördüğüm teknik anlamda açtığı pozu gerekçeleriyle detaylandıran (anlamlı detaylar)2 kişi var (sazan ve hexen).gönül ister ki forumun çoğu böyle olsun.bunun içinde zaman lazım.
özetle kimsenin poz. kimseye faydasıda yok zararıda yok.okuyup geçmek lazım.ben öyle yapıyorum.erken yazdı, geç yazdı buna da takılmamak lazım.
gece yatağa yattığında kafan rahat mı? o zaman sorun yok.[/quote]
Teşekkürler açıklamana seyyah.
Sistemsiz işlem yapan bitek ben varım heralde.Cbaykusun sistemini kullanıyorum.Bu nedenle sazan ve hexen in açıklamalarını takip ediyorum.Ve onların anlatımlarıyla neden sonuc acıklamalarıyla ufkumu genişletmeye çalısıyorum.
Sana-sazana ve hexene burda teşekkur ediyorum.
7410
-
[QUOTE=Astatin;82993]İlginç olmuş..Mesajlarda özellikle birini kast etmiyor ...[/QUOTE]
astii bak nohamurayı cagrıcam zaten sisteme uyamıyorum .dng 3 sayfa daha sisteme uy sisteme uy yazmam lazım.
-
sistemsizlere beni de ekleyin syn 7410...ben de sizin gibi hareket ediyorum..en azından kendime ait bi sistem geliştirene kadar bilgi ve tecrübei yüksek insanlardan faydalanmaya çalışıyorum..o nedenle her analiz degerli..bana yol gösteriyo..
bu arada syn mersiyk güzel yazmışsınız da deftere .sanki biraz kaymış yazılar..biraz dikkat lütfen..yazarken düzenli yazın belki sisteme de uymanız boylece kolaylaşır:)
-
[quote=7410;82995]Teşekkürler açıklamana seyyah.
Sistemsiz işlem yapan bitek ben varım heralde.Cbaykusun sistemini kullanıyorum.Bu nedenle sazan ve hexen in açıklamalarını takip ediyorum.Ve onların anlatımlarıyla neden sonuc acıklamalarıyla ufkumu genişletmeye çalısıyorum.
Sana-sazana ve hexene burda teşekkur ediyorum.
7410[/quote]
sistemsiz değilsin o da sistemdir. ama uygularsan
-
[quote=mersiyk;82996]astii bak nohamurayı cagrıcam zaten sisteme uyamıyorum .dng 3 sayfa daha sisteme uy sisteme uy yazmam lazım.[/quote]
:..::..: yaptığın üç kağıdın farkında değilim sanma..bi sayfayı doldurup, farklı açılardan scan edip yapıştırıyosun, 100 sayfalık cezayı 1 e indirdin..:..::..:çağır nohamura yı beaaahhhh...şeriatın kestiği parmak acımaz:..::..:
-
[quote=cırcır;82998]sistemsiz değilsin o da sistemdir. ama uygularsan[/quote]
2 Kontratla işlem yaptığım için uygulamak biraz daha kolay oluyor.
[quote=marakes;82997]sistemsizlere beni de ekleyin syn 7410...ben de sizin gibi hareket ediyorum..en azından kendime ait bi sistem geliştirene kadar bilgi ve tecrübei yüksek insanlardan faydalanmaya çalışıyorum..o nedenle her analiz degerli..bana yol gösteriyo..
bu arada syn mersiyk güzel yazmışsınız da deftere .sanki biraz kaymış yazılar..biraz dikkat lütfen..yazarken düzenli yazın belki sisteme de uymanız boylece kolaylaşır:)[/quote]
Sn vobix in kendi sitesinde bir sürü yazıları var.Hemen hemen hepsini okudum.Dönüp dönüp tekrar okuyorum zaman zaman.Burdan kendisine de tesekkur edıyorum bilgilendirici yazıları için.
-
[quote=7410;83000]2 Kontratla işlem yaptığım için uygulamak biraz daha kolay oluyor.[/quote]
bende kendimce rahat islem yapabildiğim kontrat sayısını kullanıyorum zaten. en doğrusu
-
[quote=selçuklu;82976]poz yazınca noluyoki bende yazmayacağım .. artık ..[/quote]
Ben sizin sisteminizi beğeniyle takip ediyordum. üüü
-
full sistemsiz olan sanırım sadece benim. çünkü yazılımsal olarak sistem nasıl kurulur bilmiyorum.
yok yok sistemsiz değilim.
1.
terse 300 puan garanti gitmek için pozisyon aç. elalem faydalansın. komisyon al.sen de faydalan.
2.
25 puan karla işlem kapat ki kapattığın pozisyon yönünde bir patlama yaşansın.
.lelele te tee!