-
[QUOTE=parderi;83688]Ya biraz önce Bahçelievler metrosundan indim. Gelirken önümde iki tane kalın enseli amca vardı ve bizim siteden bahsediyolardı. Birisi diyoki Ya çok saf bu çocuklar be şimdide seans biterken pozisyonlarını yazıyolar. Hiç araştırmaya gerek yok TUIK'e dünya para verip anket yaptırsak böyle net netice alamayız. İçlerinde hafızlar bile var dow'a dualar daha sonra beddualar ediyorlar balık sürüsü işte. Belliki KY'nın büyük bölümü kısada kalmış. Şimdi bu kısaları ham yapmak mesele değilde önce bi uzundakilere peşrev çekelim daha sonra kısadakiler nasılsa torbada keklik diyor. Öbürü de ama önce öyle bir hareket çekelimki bi güzel kafaları karışsın sharkın önündeki balık sürüsüne çevirelim derken midem bulandı ineceğim istasyondan önce atladım aşağı.
Benden söylemesi arkadaşlar yarın sabah dikkat kim kimi ham yaparsa !!![/QUOTE]
O ensesi kalınların metroda ne işi varmış. Jeeplerini servise mi vermişler. Madme o kadar piyasayı kontrole debiliyorlar. Hodri meydan 35,000de pati çekiyor düşecek dedik. Kısalar çoğunluktaydı alsalardı ya. Yememiş mi yoksa... Shark vahşiliğine büyüklüğüne güvenmesin piranha da küçük ama etçil.
-
[QUOTE=teo;83693]luzumsuz yere birbirlerine ve çevresine hava atan, aracı kuruma yeni girmiş sümüklülerdir..[/QUOTE]
sn. parderi ''iki amca'' diye bahsetmiş, sen aracı kurumda çalışan amcalar gördün mü !!!
[QUOTE=teo;83693]Hiç iş sırrı metroda giderken açıklanırmı.. Hemde metroda[/QUOTE]
onlar 'iş sırrını' değil, bu sitede olup bitenleri birbirlerine anlatıp alaya almışlar..!!
[QUOTE=teo;83693]Avrupa olsa,zenginde biniyor, ama bizde binmez...[/QUOTE]
zengin olunca insan gibi konuşurlar da, metroya binen sizin tabirinizle ''zengin olmayanlar'' sümüklü böcek gibi mi konuşurlar...
ya siz burada kaç tane aracı kurumda çalışan yada daha önceden çalışmış kişi olduğunu biliyor musunuz.. benim bildiğim 5 kişi.. (örnek geçmişte brokerlık yapmış; sn.Babo, sn. Seren) sadece bildiğim, daha bilmediğim kaç kişi var..böyle küçümseyerek konuşarak o insanlara hiç saygısızlık yaptığınızı düşünmüyor musunuz !!!
-
[QUOTE=jerfin;83706]sn. parderi ''iki amca'' diye bahsetmiş, sen aracı kurumda çalışan amcalar gördün mü !!!
onlar 'iş sırrını' değil, bu sitede olup bitenleri birbirlerine anlatıp alaya almışlar..!!
zengin olunca insan gibi konuşurlar da, metroya binen sizin tabirinizle ''zengin olmayanlar'' sümüklü böcek gibi mi konuşurlar...
ya siz burada kaç tane aracı kurumda çalışan yada daha önceden çalışmış kişi olduğunu biliyor musunuz.. benim bildiğim 5 kişi.. (örnek geçmişte brokerlık yapmış; sn.Babo, sn. Seren) sadece bildiğim, daha bilmediğim kaç kişi var..böyle küçümseyerek konuşarak o insanlara hiç saygısızlık yaptığınızı düşünmüyor musunuz !!![/QUOTE]
Ben de 21 ay dealerlık yaptım.
-
[quote=jerfin;83706] o insanlara hiç saygısızlık yaptığınızı düşünmüyor musunuz !!![/quote]
hayır düşünmüyorum Sayın Jerfin, siz niye böyle düşündünüz.Oraya istisna diye bir şey yazdım.
Ben gerçekleri yazdım,Siz aracı kurumdakiler çok biliyor diyorsanız, buna karışmam...
Size göre bilgilidir, bana göre zır cahillerdir.
Burada tartışılacak bir konu görmüyorum.
Sayın Seren benim dostumdur, şahsende tanırım, kendiside bunu teyid edecek olgunluğa sahiptir.Biz aramızda da bunları konuşuruz.Bu Seren'in bilgisiz olduğu anlamına gelmez,Çünkü istisnaya girer..
Siz benimle kavga etmeye mi çalışıyorsunuz.
Sevgiler...
-
iyi de burdan sadece o sonuç çıkmaz ki..amca tabirini argo olarak tanınmayan kişi olarak da kullanıyoruz..bu onların genç yaşlı oldgunu ispatlamaz..ordaki sümüklü tabiri de kendini bi noktaya ulaşmış sanan ama aslında yolun başında olabilceklerine dair söylenmıs bı söz..zenginlik konusu da dogru..bizde cok az kalantor toplu taşımayı kullanır o çok az da gayet azdır..ben bu konusmadan sevgili seren sevgili babo yada dıger arkadaslara ait bi küçümseme oldugu anlamını çıkarmadım...bu tip şeyler ülkemizde mevcut.ciddi konular bizde her zaman sessiz sakin konuşulur.genelde böyle hoparlörle konusan kişiler de hava atmak için bunu yapar.konunun ne oldgunun onemı yok bizim yapısal kurallarımızdan bunlar.cogunluk bole.ne biliyim yani..ben bi yerme tespit etmedim fikirlerimi paylaşmak istedim.sanki biraz sert bi tepki olmuş syn jerfin..
yanlız anlaşılmayan bişey var.nerde ne işş yaptgınızın önemi yok.eger işi dogru dürüst yapıosanız zaten böbürlenmemeyi ögrennişsiniz ve olgunlasmıssnızdır.ama eger kendimden ornek veriym.ben bi konu hakkında hicbise bılmeden caka satıyosam hava atıyosam bu hakkı kendimde buluyosam bence konuya benden cok daha vakıf birinin de beni eleştirmesi de onun hakkıdır..
-
bende eski aracı kurum çalışanıyım, teşekkürler jerfin
-
mesleğe vakıf olmamak bizim ülkede dogal...
-gecenlerde evde su sızıntısı vardı..güya ehil elemanları çagırdık..vay anam vay!! rezil ettiler.
-eve taşındığımda turksat çanağını servis gelip kurdu.ama atv ,flaşh çekmiyordu..elemanlar 2 kere daha geldiler..iyi monte edemeyince en ufak rüzgarda bu kanallar cekmiyor.baktım olmuyor;aldım elime alet çantamı 3 saatde olsa ugraşdım..ama taş gibi oldu..
-size önerim..saglık konusunda mutlaka 3 doktor ile görüşün..bazısının emar,tomografi istediğini ,diğeri bir şey yok diyerek (haklı çıktı) taburcu ediyor..
abiler memleket bu..
-
[QUOTE=teo;83708]hayır düşünmüyorum Sayın Jerfin, siz niye böyle düşündünüz.Oraya istisna diye bir şey yazdım.
Ben gerçekleri yazdım,Siz aracı kurumdakiler çok biliyor diyorsanız, buna karışmam...
Size göre bilgilidir, bana göre zır cahillerdir.
Burada tartışılacak bir konu görmüyorum.[/QUOTE]
ben aracı kurumdakiler çok biliyor demedim.. sizin alaycı ve hatalı tavrınıza dikkat çektim.. zaten bilmek zorunda da değiller.. kendilerini geliştirip, eğitebildilerse de bu onların artısıdır..
onların görevi; işlemleri girmek ve aracı kurumun çıkarlarını korumaktır.. size para kazandırmak değil..!! size para kazandıracak çok bilgili birini istiyorsanız özel ''yatırım danışmanı'' tutarsınız..
-
Hatırlatmak isterimki Lehmat Borthers battı. Herhalde onlarda bizden çok daha iyi eğitimli çok daha tecrubeli Brokerlar vardı. Sonuc ne oldu? Burdaki sümüklüler daha kumda oynarken adamlarınki Wall st. cirit atıyorlardı. sümüklü çok hafif kalmış. Daha ağırı varda burda söylenmez. Sn. Teo son derece haklı. MEzarlıklar genç sümüklülerle dolu Türkiyede..
-
[QUOTE=bgungor68;83714]Hatırlatmak isterimki Lehmat Borthers battı. Herhalde onlarda bizden çok daha iyi eğitimli çok daha tecrubeli Brokerlar vardı. Sonuc ne oldu? Burdaki sümüklüler daha kumda oynarken adamlarınki Wall st. cirit atıyorlardı. sümüklü çok hafif kalmış. Daha ağırı varda burda söylenmez. Sn. Teo son derece haklı. MEzarlıklar genç sümüklülerle dolu Türkiyede..[/QUOTE]
[B]lehman brothers işinde epey soru işareti var[/B]..garanti bankası gen . müd. ergün [B]özen'' lehman bro kurtulmak için hiç çabalamadı [/B]'' diyordu..
cidden dogru..o banka 5 günde battı..baksanıza citibnk,gm aylardır çırpınıyor.yok paketler,hükümetden yardımlar vs...
ama lehman da bunları pek hatırlamıyorum..
-
syn abka bunun nedeni lehman da batan varlıkların abd degil de başka ulkelere ait yatırımcıların olması olabilir sanırım..mesela ruslar yada hindistan çin ...vb..yahudiler kendi yada yandaşı ırklara sahip çıkar ama digerlerine de pek acımazlar diye düşünüyorm..
-
citibank, GM, Chrysler AIG, BOA bunlar artık Zombi şirketlerdir. İşleri bitmiştir. gemideki delik çok büyük. kapanamıyor ..