-
[QUOTE=bgungor68;83714]Hatırlatmak isterimki Lehmat Borthers battı. Herhalde onlarda bizden çok daha iyi eğitimli çok daha tecrubeli Brokerlar vardı. Sonuc ne oldu? Burdaki sümüklüler daha kumda oynarken adamlarınki Wall st. cirit atıyorlardı. sümüklü çok hafif kalmış. Daha ağırı varda burda söylenmez. Sn. Teo son derece haklı. MEzarlıklar genç sümüklülerle dolu Türkiyede..[/QUOTE]
her ne olursa olsun sn.teo'nun üslubu çok yanlıştır.. bu ''borsa arenasında'' hiç kimse dört dörtlük olamaz, piyasanın her hareketini bilemez.. ama spk kuralları, aracı kurumun mevzuatı v.s. gibi işlerde de yetersizse çalışan ona sözüm olamaz..
küçük kurumlarda bilgisiz çalışan çok fazla doğru, zaten o kurumlarda üç kuruş maaşla ancak o kadarını bulabilirler.. ve o insanlara size para kazandıracak gözüyle bakarsanız asıl ''sümüklü'' sizler olursunuz kusura bakmayın da...
-
sn ergun yanılıyor, lehman para bulmak için 7 ay ugrastı. en son korelilerle ortaklık asamasına gelmıslerdı, fakat bu gerceklesemeden battı
-
[quote=jerfin;83713]size para kazandıracak çok bilgili birini istiyorsanız özel ''yatırım danışmanı'' tutarsınız..[/quote]
Ben bayanlarla tartışma yapmıyacak kadar ayakları yere basan bir insanım..
Bayanlar her zaman haklıdır...
Özel yatırım danışmanı tutacağım,para kazandırıyorsa daha ne isterim...
Bir tavsiyeniz olacak mı bana?
Kim olabilir mesela, uzman ekonomi bilgisi olan, yorum yazan köşelerde....
-
[QUOTE=bgungor68;83717]citibank, GM, Chrysler AIG, BOA bunlar artık Zombi şirketlerdir. İşleri bitmiştir. gemideki delik çok büyük. kapanamıyor ..[/QUOTE]hala yogun bakımdalar..taburcu olma ihtimali var..en azından dört elle hayata sarılmışlar..:)))
ama lehman 3 günde battı..700 milyarlık aktife sahip 150 yıllık banka..çabalama yok..
-
[QUOTE=teo;83720]Ben bayanlarla tartışma yapmıyacak kadar ayakları yere basan bir insanım..
Bayanlar her zaman haklıdır...
Özel yatırım danışmanı tutacağım,para kazandırıyorsa daha ne isterim...
Bir tavsiyeniz olacak mı bana?
Kim olabilir mesela, uzman ekonomi bilgisi olan, yorum yazan köşelerde....[/QUOTE]
ben öyle hep bana para kazandıracak birini bulsam kendime tutarım sn.teo..:)
-
iyi de syn jerfin syn teo nun uslubuyle ilgili degıl bu durum..kastedilen şu..kastedilen diyorum çunku kesinligi yok..işini duzgun yapamayan ama ukalalıgı işini yapabılmekten öte tutan insanlar..bi başarınız olup da ukalalık yaparsanız bi yerde su kaldırır.ama bilmedigniz gibi bi de birilerini ezmeye ugrasıyorsanız bu hiçbizaman hiçbi kaba girmez..kastedilen bu tipler..yoksa adamın kapasitesi olmayabilir anlamayabilir zorla çalışıyo da olabilir..önemli olan niyettir..herkes yüksek mevkilerde çalışcak diye bişey yok zaten..
-
ispanya-ingiltere maçını izliyordumda ingilizler artık bitmiş ama bu ispanya bizi ne yapar onu düşünmek bile istemiyorum istanbuldaki maçada gidicektim ama heralde sadece arkadaşlarımı görüp gelmiş olucam gibi duruyor formalite maç olucak
-
[quote=abka;83721]hala yogun bakımdalar..taburcu olma ihtimali var..en azından dört elle hayata sarılmışlar..:)))
ama lehman 3 günde battı..700 milyarlık aktife sahip 150 yıllık banka..çabalama yok..[/quote]
lehman batısı bush hukumetının finansal krizi cozmek ıcın yaptıgı basarısız denemelerden biriydi. biz karısmayalım, batarsa batsın, serbest ekonomıde hersey kendı dengesini bulur diye dusunduler. lehman batısı ıle dunya capında bır finansal şok yaşandı ve başka ulkelerdeki finans kurumları zor durumlara girmeye basladılar. hukumetler amerikan hukumetine baskı yaptı baska buyuk batırmayın diye. her hafta sonu amerıkada 2-3 tane kucuk banka batıyor, ancak lehman vakasından sonra amerıkan hukumetı bır buyuk daha batmasına hem ızın vermıyor, hemde cesaret edemıyor. yogun bakımda olmalarını lehmana borclular
-
Yaşımızdan ve tecrubemizden ötürü onlara sümüklü diiyebliriz : şöyleki ben 1986-1987 den IMKB nin o hizbe binasında sadece 35 hisse ile işleme başladıgından beri piyasadayım. O yeni yetmeler sokakta oynarken hisse senedi alıp satıyordum. onlar acaba NBA türü emir ne biliyorlarmıdır? kaç kişi biliyordur NBA türü emir? doğal olarak yanımızda sümüklü kalıyorlar :) Nerde kaldı o tahtayı çizik attıgmız günler :)
-
[QUOTE=bgungor68;83726]Yaşımızdan ve tecrubemizden ötürü onlara sümüklü diiyebliriz : şöyleki ben 1986-1987 den IMKB nin o hizbe binasında sadece 35 hisse ile işleme başladıgından beri piyasadayım. O yeni yetmeler sokakta oynarken hisse senedi alıp satıyordum. onlar acaba NBA türü emir ne biliyorlarmıdır? kaç kişi biliyordur NBA türü emir? doğal olarak yanımızda sümüklü kalıyorlar :) Nerde kaldı o tahtayı çizik attıgmız günler :)[/QUOTE]
sende çok attın tahtaya çizikler, üçgenler sanırım..:))
-
[QUOTE=jerfin;83713]ben aracı kurumdakiler çok biliyor demedim.. sizin alaycı ve hatalı tavrınıza dikkat çektim.. zaten bilmek zorunda da değiller.. kendilerini geliştirip, eğitebildilerse de bu onların artısıdır..
onların görevi; işlemleri girmek ve aracı kurumun çıkarlarını korumaktır.. size para kazandırmak değil..!! size para kazandıracak çok bilgili birini istiyorsanız özel ''yatırım danışmanı'' tutarsınız..[/QUOTE]
Yatırım danışmanlığı aracı kurumların tekelinde.
-
''ben onun çocukluğunu bilirim,sümüklünün tekiydi... zaten babasını da sevmezdim'':):):) ben gider,yatar..iyi geceler..