-
[QUOTE=selçuklu;83749]parderi tekrar rastlarsan elemanlara selam söyle ..
selçuklu kafanızda beyzbol sopası kıracakmış dikkat edin de .. hahahhaha .boks..boks..boks.[/QUOTE]
Valla ben yalnız başıma söylemeye korkarım . Adamlar saat tam 22,10 da pazartekkeden tramvaya biniyolar. Sen sopanı al gel. Bende bi kürek sapı alayım beraber halledelim işi..boks..boks..boks.
-
Gunaydin, kisa vadeli bir tepki cikisi bekliyorum.
32.950 gecilirmi??
-
Hadi ben pozisyonumu yazayım ,o sümüklülere,
Araştırma yaptırmasınlar...
32675 den long...
-
[QUOTE=teo;83772]Hadi ben pozisyonumu yazayım ,o sümüklülere,
32675 den long...[/QUOTE]
bende 32650 long
-
kısa tekrar 32625... yönüm aşagıda...
tepkiyi alabilirmiyiz dedik.. elimizde patlattılar.....
-
Çok kızdılar biraz daha verselerde alsam aşağıdan...
-
SİYAH KUĞU
NASSİM NİCHOLAS TALEB
OLASILIKSIZ GÖRÜNENİN ETKİSİ
Kısmen edebi denemeci, kısmendeneyci, kısmen ayağı yere basan bir borsacı olan Nassim Nicholas Taleb yaşamını talih ,belirsizlik, olasılık ve bilgi sorularını incelemeye adamıştır. Lüblanlı bir Yunan-Ortodoks ailenin çocuğu olan yazar bu karışık konuları Akdeniz sıcaklığı ve espirütelliği ile son yıllarda bir kaç kez okuduğum nadir kitaplardan biridir. Kuğuları genelde beyaz biliriz,bilirdik avusturalya keşfedilene kadar,yazar bu karşıtlığı kitabına ad olarak vererek baştan bir soru oluşturuyor kafalarda
[RIGHT][IMG]http://www.hisse.net/forum/images/misc/progress.gif[/IMG][/RIGHT]
-
şu fdowdaki [B]elmas [/B]işine yorum getiren olmadı....
elmassa aşagımı olmuyormuydu..... 15 ve 30 dakikalıkta
-
Yazar dünyadaki zamanı vasatistan ve aşırıistan olarak ikiye ayırıyor.Vasatistanı(beyaz kuğu) yarını bir başka dün olarak düşünmek ve çan egrisi kurallarının geçerli olduğu büyük sıçramaların olmadığı zamanlar olarak adlandırıyor. Aşıristanı(siyah kuğu) ise çan egrisi kurallarının geçerli olmadığı, pozitif veya negatif büyük sıçramaların olduğu, olasılıksız görülen önemli olayların olduğu zamanlar olarak tanımlayarak derin düşüncelerini paylaşıyor. Bu kadar zengin bir kitabı benim kelimelerimle ifade etmekde çok yetersiz kalıyor onun için kaçıncı okumamda çizdiğim bazı cümleleri kitaptan aynen alarak, bu mutlaka okunması gerekli olan kitabın tadını size tattırabilirim diye düşünüyorum. Varlık yayınlarına ve çevirmen Nazan Arıbaş'a da tüm okuyucular adına teşekkür ediyorum.
Aldığı en iyi öğüt : ölçeklenebilir ,yani kazancın saate , dolayısıyla da sarfedilecek sınırlı emek miktarına dayalı olmayan bir iş bulması
Siyah kuğu kaynakları günümüzde ölçülelebilirliğin ötesinde çoğalmaktadır.
"Tek bir ölüm trajedidir;bir milyon ise istatistik." Stalin İstatistiklere suskun kalırız.
Duygusal donanımız doğrusal nedensellliğe göre tasarlanmıştır.
Platonik bir fikir olan doğrusal ilerleme norm değildir.
Siyah kuğular insanlık tarihinin büyük bölümüne hükmeder.
Boğulmuş müminler, kendi deneyimlerinin hikayesini nasıl yazamıyorlarsa (bunun için halen yaşıyor olmak daha yararlı olacaktır), aynı şey tarihdeki insan yada fikir olsun , kaybedenler için de geçerlidir.
Kazanan her şeyi alır.
"Çünkü"nüzü idareli kullanma dürüstlüğünü gösterin;onu geriye bakan tarihten değil ,deneylerden çıkarıldığı durumlarla sınırlamaya çalışın.
Siyah kuğu bilinmeyen bilinmeyen.
Gerçek hayatta olasılıkları bilmezsiniz; onları keşfetmeniz gerekir, ayrıca belirsizliğin kaynakları da tanımlanmış değildir.
Olasılık liberal bir sanattır; kuşkuculuğun ürünüdür;...
Sansasyonel olanla deneysel olan arasındaki farkı ayırt edebilmek için kendinizi eğitin.
Hareketlilik gösteren şeyler ,genellikle siyah kuğu eğilimlidir.
Olasılıksız görünen bir olayın tarihe damgasını vuracağını biliyorum,ne var ki bu olayın ne olacağını bilmiyorum.
Kirpi Tilki
Ortalama derinliği bir metre ise nehri geçmeye kalkışmayın.
...en kötü ihtimal , tahminin kendisinden çok daha önemlidir.
Genelde ,ileriyi görebilen kimseler "bilge" olarak adlandırılır.Belki de asıl bilge ,geleceği göremeyeceğini bilen kimsedir.
Siyah Kuğu'nun üç önemli özelliği: öngörülemezlik, önemlilik ve geriye doönük açıklanabilirlik.
Bilinemez olanı anlamayı bile beceremiyoruz.
Tahmin ve öngörü, genelde düşünülenden çok daha karmaşık meselelerdir,fakat bunu anlayabilmek için matematik bilmek lazımdır.Bunu kabül etmek ise hem anlayış hem de cesaret gerektirir.
Geçmiş ve gelecek arasında asimetri vardır ve bu doğal bir biçimde anlayamayacağımız ölçüde incelikli bir meseledir.
Nihayetinde rastlantısallık bilgi yokluğudur.
Siyah Kuğu etkeninden dolayı, öngörü hatalarına açık olduğunuzu biliyor ve çoğu "risk ölçümleri"nin yetersiz olduğunu kabül ediyorsanız, stratejiniz ılımlı-girişken ya da muhafazakar olmak yerine hiper-girişken ya da hiper-muhafazakar olalıdır.% 85-90 nı hazine bonalarına %10-15 ise kaldıraçlı aşırı spekülatif enstrümanlara bir tarafta yüksek risk diğer tarafta hiç riske girmemiş olursunuz. Bu Siyah Kuğu'ya pozitif yönde açık olmanızı sağlar.
Büyük asimetri Kendinizi lehinize olan sonuçların aleyhte olanlara kıyasla daha çok olduğu pozisyonlara sokun.
Karar vermek için (bilemeyeceğiniz) olasılıktan ziyade, (bilebileceğiniz) etkilere odaklanmak gerektiği fikri, belirsizliğin ana fikrini teşkil eder.
[RIGHT][IMG]http://www.hisse.net/forum/images/misc/progress.gif[/IMG] [/RIGHT]
-
32.725 1 ci denemede gecilemedi.
Piyasa cok zayif..
-
Kapitalizm , başka şeylerin yanı sıra,şansa fırsat tanıması nedeniyle dünyanın yeniden canlanma aracıdır. Şans büyük bir eşitleyicidir, çünkü hemen herkes ondan yararlanabilir.
Gausçu dağılım her nedense özelliklerini kolay ele verir.Aşıristan dağılımları ise vermez.
.......
İnternetteki sitesinden okuduğum yazara yeni kitabı için 4 milyon dolar avans verilmiş.
Risk ve hayata değin bu kitabın herkes(forumdakiler) tarafından okunması dileğimle.
[RIGHT][IMG]http://www.hisse.net/forum/images/misc/progress.gif[/IMG] [/RIGHT]
-
[QUOTE=mbm;83773]bende 32650 long[/QUOTE]
[QUOTE=teo;83772]Hadi ben pozisyonumu yazayım ,o sümüklülere,
32675 den long...[/QUOTE]
Bunlarıda not ettiler bir kenara.:mad: