-
Arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum sizlere,Sizlerinde fikrini alayım artık bizler aile sayılırız, günlerimiz 8 saat beraber geçiyor.
Ben her zaman fikren çok demokrat ve özgür bir insanım, aklımdakilerinide hiç saklamadan söylerim.
Bir insanında kendi hastalığı hakkında bilgi sahibi olmasına her zaman inanırım,kimsenin bir şey saklamaya hakkı olmadığını düşünürüm.
Ama bu sefer yapamadım.
Doktorlar hastaya kendi durumunu açıklamıyor Türkiye'de, hep yakınlarına söylüyorlar.
Sizce ben bu durumu babama söylemelimiyim.
Kendi başıma gelince sağlıklı düşünemedim...
-
teoman abi geçmiş olsun şimdi okudum ve tüylerim diken diken oldu 2yıl önce ablamın eşini kaybettikten sonra böyle haberlere dayanamıyorum hemen gözlerim doluyor Allah şifasını verir umarım
-
SLM BEYLER YİNE DAYANAMADIM YAZIYIM Bİ ŞEYLER GÜNDEMDEN UZAGIM 1 HAFTADIR 34050 STOPP LOSS SHORTLARIM ŞİMDİ 31800 LERDE İŞTE BU BEN BIRAKTIM SATTILAR DEMEKKİ BEN SHORTLAMADIKÇA KAZANAN TARAF OLACAKSINIZ .lelele GÜNLÜKLER SATA GEÇMİŞ ENDEKSTE DOLAR GÜNLÜKLERDE KIL PAYI ALDA DELİ GİBİ SATSINLAR TAKİ 27000 LERE KADAR SLMLR BEN KAZANMASAMDA ENDEKSIN DEĞER KAYBETMESI BENI MUTLU EDIYOR .brv TÜM AYILARA VE AYI SEVENLERE SLM .brv:..:
-
[QUOTE=teo;84239]Geçmiş olsun dileyerek bana destek olan tüm dostlarıma teşekür ederim...
Bu arada şifre yazmadan forum görüntülenemiyor.
Anonymous kabul edilmiyor mu, bir değişiklik mi var...[/QUOTE]
[QUOTE=teo;84258]Yok Mbm , durum kötü, pankreas kanseri dediler, 2 aydan fazla yaşamaz diyorlar, elimden bir şeyde gelmiyor, kendisine de söylemedim.Bu yaşta herşeyin başı sağlıkmış yeni anladım..
Teşekür ederim...[/QUOTE]
Geçmiş olsun allah ağrısız acısız bir dönem geçirtsin. Tabi öncelikle acil şifalar.
-
[quote=teo;84277]Arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum sizlere,Sizlerinde fikrini alayım artık bizler aile sayılırız, günlerimiz 8 saat beraber geçiyor.
Ben her zaman fikren çok demokrat ve özgür bir insanım, aklımdakilerinide hiç saklamadan söylerim.
Bir insanında kendi hastalığı hakkında bilgi sahibi olmasına her zaman inanırım,kimsenin bir şey saklamaya hakkı olmadığını düşünürüm.
Ama bu sefer yapamadım.
Doktorlar hastaya kendi durumunu açıklamıyor Türkiye'de, hep yakınlarına söylüyorlar.
Kendi başıma gelince sağlıklı düşünemedim...[/quote]
üstad
acil şifa dilerim
-
[quote=teo;84277]Arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum sizlere,Sizlerinde fikrini alayım artık bizler aile sayılırız, günlerimiz 8 saat beraber geçiyor.
Ama bu sefer yapamadım.
Kendi başıma gelince sağlıklı düşünemedim...[/quote]
Syn teo kardeşim,
tekrardan geçmiş olsun ;
Bence uygun bir zamanda söylemelisiniz, çünkü aldıgı ilaçlardan anlayacaktır.
Birde insan en kötüyü baştan kabüllenince psikolojik olarak rahatlar.
saygılar ,sevgiler.
-
Sn.Teo, Bence söylemeniz daha uygun. şöyle düşünün , bizlerin yarına çıkmaya garantimiz mi var?. Ölüm her an yanımızda. Hiç ölmeyecekmiyiz?. Size yarın öleceksiniz desek ne olacak?, 1 hafta ömrünüz kaldı desek? yada 1 ay 1 yıl? ne farkedecek. Uygun bir dille anlatablirsiniz. Umut vererek. Herşeyin daha bitmedigini söyleyerek.. Daha çok vakit geçirebilrisiniz. Allahtan umut kesilmez. Kimse ne zaman ölünceğini bilemez. Allahın takdiridir. Sabır diliyorum.
-
[QUOTE=catedral;84248]Evet sevgili Teo
Bu günlerde Başka bir forumda değerli üyelerimize saldırılarda bulunuyor.. Aynı zamanda gelip burayı röntgenliyorlardı.. Ve buradaki teknik ve analizleri değerlendirip yorumlar yapılmaya başlandı. Ve aynı zamanda eleştiri ve hakaretler..
Vob topiğinin ziyaretçilere kapanmasını rica ettik sevgili Hellimden.. O da sağolsun bizi kırmamış...[/QUOTE]
Konuyu Toplam 66 Üye okuyor. (63 Kayıtlı üye ve [COLOR="Blue"][B]3 Misafir[/B][/COLOR])
VOBiX, cırcır, serkanyurttas, chn69, optra, mavi, ÖZGÜR EFE, murbi, mimar74, SEYYAH, truva, cnc, saganak, bien, clark, adalı54, özdenil, Mete, bgungor68, parderi, ccarcabuk, lafola, 7410, shibumi, aykilic, karaburun, cbaykus, Larossıan, mbm, marakes, Astatin, bonnie, suprad, eorkunb, LaNCe, thracian, baraniko57, Vob Trader, musfikm, cansalk, artanis, tuareg, catedral, Sunrise, simba, memo, metatay, ayyu12, albatrros, mordak, sentinus, abilag, chakmak, zaGor, men, eagle2002, daylight, yorenli, selami, takatsiz
cache süresi doldukça misafirler azalıyor. Konular: 1.805, Mesajlar: 63.517, Üyeler: [COLOR="Blue"][B]945 [/B][/COLOR]
-
[QUOTE=teo;84258]Yok Mbm , durum kötü, pankreas kanseri dediler, 2 aydan fazla yaşamaz diyorlar, elimden bir şeyde gelmiyor, kendisine de söylemedim.Bu yaşta herşeyin başı sağlıkmış yeni anladım..
Teşekür ederim...[/QUOTE]
sayın teo geçmiş olsun
bende bu gün durduk yere peder beyle hafif atıştım
akşamdan beri hiç keyfim yok
Allah kimseye acılarını göstermesin
Ancak takdiri ilahiden başkada yapacak bir şeyimiz yok
-
Sabır dileklerimle...
Sayın teo,
Geçmiş olsun dileklerimizi geçmiyeceğini bildiğimiz(niz) halde içtenlikle diledi sevenleriniz.Geçmez ama mutlu ve daha az acılı bir yaşam dilerim kalan ömründe babanıza.
Sorduğunuz soruya gelince ben de babama zor da olsa söylemiştim uygun anı kolladığımı düşündüğümde, bilmesi gerektiğine inandığımdan.Zaten bildiğinide öğrenmiş oldum konuyu açtığım zaman.Babanızın psikolojik yapısı ve vereceği tepkiyi bilmeden buna yanıt vermek zor olsa da hakkı olup olmadığından yola çıkmalısınız.
Size de sabır ve sevdiklerinize(mize) bir nefes sıhhat diliyorum.
Bol şanslar...
-
[QUOTE=teo;84277]Arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum sizlere,Sizlerinde fikrini alayım artık bizler aile sayılırız, günlerimiz 8 saat beraber geçiyor.
Ama bu sefer yapamadım.
Kendi başıma gelince sağlıklı düşünemedim...[/QUOTE]
Söylemeseniz de anlıyorlar zaten. dedem akciğer kanseri di. Kendisi anlamıştı öleceğini biliyorum ben ama siz söylemiyorsunuz diyordu. Belkide biz söylemediğimiz için kendini avutuyor da olabilir. Kendisi bilecek ama başkası söylemeyecek gibi karışık bir durum.
Doktor bir arkadaş kesinlikle söylemeli diyor.
[I]"kesınlıkle soylemelı
pankreas kanserı cok ama cok olumcul bır hastalık
anı oldurur
cunku vucuduntum denge hormonlarının merkezıdır ozellıkle ınsulın gıbı "[/I]
Forumdaki diğer doktorların tecrübeleri daha yardımcı olur.
-
[quote=teo;84277]Arkadaşlar ben bir şey danışmak istiyorum sizlere,...[/quote]
Hastalığın söylenmesi için zaten iki seçenek var; söylemek yada söylememek.
Eski doktorlar hastaya söylememeyi prensip edinmişlerdir.
Yeni nesil ise hastaya hastalığını söyleme taraftarıdır.
Hasta psikolojisinden şu ana kadar ikisinin arasındaki farkı algılayamadım.
Ancak hasta zaten her geçen gün durumundaki kötüleşmeyi farkedip sonunda anlar.
Şöyle düşünürseniz
Hasta ilk baştan ne hastalığı olduğunu öğrenir ve hayatta yapmak isteyipde yapamadığı bir-iki olayı gerçekleştirebilir. Belkide rutin yaşantısını bir süreliğine bırakır
Diğerinde ise hastalığı hakkında daha geç bilgisi olur ancak bu aşamadan sonra yapmak istediği olayları gerçekleştirme şansı olmayabilir. Rutin yaşantısına bir süre daha devam eder.
Bu soruyu doktoruna sorabilirsiniz çünkü benzer hastalara nasıl davranılacağını size aktarabilir.