-
Teo; insanın hayatta karşılaşacağı bu en zor dönemde ,tanıdığım insanlar içerisinde en iyi kararı verecek güçlü sağduyulu ,nadir kişilerden birisin...
Sanırım bu durum kişiye göre değişen filozofik bir durum ..Kararında ,şifa dilediğimiz babanın kişiliği önemli..Bunuda sen biliyorsun..Ona neyin huzur vereceğini sen bilirsin...
Yaptığın en doğrusu olacaktır kardeşim..
-
Aktarlarda birçok hastalığa iyi olduğu söylenen otlar satılıyor ama gerçekte hata yapılıyor bu konuya dikkat edin.
Yurtdışından bahar döneminde bu sektörden bazı kişiler ülkemize gelerek dağ taş ot toplamaya gelir. Yani ilaçların çoğu zaten otlardan üretiliyor.
Aradaki fark ise üretilen ilaçların değişik aşamalardan geçtikten sonra yan etkilerinin ve uygun dozlarının saptanması sonrasında uygun bir şekilde piyasaya sürmesini gerçekleştirmek.
Gelelim aktar olayına, adam satarken ne doz bilir ne yan etki. Sana kaynat iç der...
Karşılaştığım bazı hastalarda kolesterolü düşürmek, taşı eritmek gibi nedenlerle kullanılan otlar sonrasındaa karaciğeri yada böbreği iflas etmiş vakalar vardı.
Şimdi bu herbalist adama gelirsek,
Normal tıbbi tedavi uygulanır ekstradan adamın dedikleri kullanılır yada tıbben yapacak birşey yok denirse ot karımları verilebilir ama tıbbi tedaviyi kesip bu tür ilaçlardan medet ummamak lazım.
Çocuğumuzun yüzünde çok küçük kırmızı bir leke vardı, küçük bir problem ... Eşimde doktor bir gün bana "tıbbi olarak yapılabilecek birşey yok şu doktora gidelim" dedi.
Doktor Homeopati denilen sistem ile çalışıyormuş.
Sizde bu sistemi araştırabilirsiniz yurtdışında üniversitelerde kürsüleri varmış (mış ben bilmiyorum)
ben böyle olaylara hayatta inanmam. Eşimin inadı ile gittik.
Bizim ile uzun süre konuştu şikayetleri öğrenerek bir tane hap verdi. 1 hafta sonra çağırdı. Başka hap yok 1 hafta sonra yeniden bir hap..
Böyle sürüp gitti.
Günlerden bir gün eşim homeopati hakkında ne düşündüğümü sordu iyi diyerek geçiştirmeye çalıştım. Israr etti
Verdim veriştirdim.
İlk gün adam şikayetlerimizi dinleyip bu şikayetlerin önem sırasına göre (sanırım elindeki kaynak kitapta şikayetlerin karşısında belirli rakamlar var ve bu rakaamları topladıktan sonra) elinde bulunan 1 den 100-150 arasında bulunan sayıda kutuların birinden hapı bize vermişti.
Diyelim ki
karnın ağrıyor-23,
ayakların kokuyor-8,
idrar yaparken yanma var-13
topla bunları
44
44 numaralı kutudan bir hap ver sonra 1 hafta sonra bir daha...
"Adındaki harfleri toplayıp ona göre ilaç verseydi ya" diyerek dalga geçtim.
Çocukta bir değişiklikde zaten olmadı gitmeyi bıraktık.
Ancak bazı kanser vakaları muayenehanesinde vardı.
Adam tıbbi tedaviyi kesinlikle devam etmelerini öneriyordu.
Adam dediğim bir doktor.
Uygun olanda o alternatif tıbbı, tıbbi tedavi yanında uygulamak yada tıbben yapacağımız birşey yok denildiği zaman alternatif tıbba yönelmek...
-
[QUOTE=clark;84320]Sayın Teo bana göre hastalıgı kendisine uygun bir dille alıştırarak söyleyin ama doktarların iki aylık ömrü kaldı tarafını kesinlikle söylemeyin ,birlilik beraberlik içerisinde ailece bu durumun üstesinden geleceginizi aşılamaya çalışıp moral ve motivasyonu en yüksekte tutmaya çalışın tekrar geçmiş olsun[/QUOTE]
Evet bu konuda size ve sevgili Bonni ye tamamen katılıyorum. Hastanın bunu bilmesi gerekir.. Ama ömür süresini bilmesine gerek yoktur..
Fakat ben kesinlikle hastanın yakınlarından birinin değil.. Bunu doktorun açıklaması taraftarıyım.. Hastanın ne tepki göstereceği belli olmaz.. Bu yükü asla hasta yakını taşımamalı.. Oğulları kızı yada eşi onu teselli edecek sevecek onunla son dönemlerini geçirecek kişiler olmalıdır bence..
Bir çok psikoloğun ve doktorun bu şekilde düşündüğünü duymuştum.. Hasta yakını umut veren olmalıdır bence..
-
[QUOTE=jerfin;84310]bu kadarcık mı yani:))[/QUOTE]
Beğenmiyorsun ama şimdi 32,225 oldu. :..:
-
Özgüven...
[COLOR=black][FONT=Verdana][quote=bonnie;84318]Bu yazdığınıza katılmıyorum.[/quote][/FONT][/COLOR][quote=bonnie;84318]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Mucize bir ilaç bulunsa bile, onkoloji endüstrisi gibi bir sektör üzerine balıklama atlar. Çünkü çıkartacağı ilacın patentinden birçok para kazanılır[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Verdana].(Doğrudur Sayın bonnie, patenti almak için yarış başlar, peki piyasaya sürerlerler mi? sizce, bir önce kullanılan ilaçların arge masrafları çıkmadan?)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ülkemizde şarlatan dense bile amerika bu kişiyi ülkesine davet eder ve çalışmalarına orada devam etmesini ister.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Bir zamanlar zakkumla tedave eden bir doktor vardı ne olduğunu hatırlıyormusunuz?[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Ülkemizde şarlatan dendi.[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Verdana](Yanlış mı dendi?) [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Ciddiye alınmadı[/FONT][/COLOR][COLOR=blue][FONT=Verdana].(İstanbul Tıp Fakültesi Deneysel Tıp Araştırma Merkezi, Özal'ın televizyondan kamuoyuna duyurarak umut tacirliği yapmasının hemen ardından Amerika'dan çok daha önce konuyu ele aldı ve bütün fareler dolaşım probleminden öldü, diye hatırlamaktayım.Babam için araştırma yapmamdandır ayrıntılı bilgim.)[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Amerika davet etti buyur bize göster dedi.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Sonuç olarak küçük bir kanser grubunda çok çok az bir etki olduğu görüldü ancak piyasada etkinliği daha fazla olan dolu ilaç olduğundan adamlar teşekkür ederek güle güle dediler.[/FONT][/COLOR][/quote]
Sayın bonnie,
Yukarıdaki yazım yazınızın özünde haklı olsanız dahi, sadece paranın kölesi olanlar insanın masum sevgilisi olamazlar, coniler değildir sadece araştırma yapanlar, bizde de cevherler var hatırlatmasından ibarettir.
-
IMF sözcüsü David Hawley, Türkiye ile görüşmelerin sürdüğünü, ancak IMF heyetinin Türkiye'yi bir sonraki ziyaretinin tarihinin henüz belli olmadığını söyledi.
Washington'da düzenlediği brifingde Hawley, heyetin Türkiye'ye ne zaman gideceğinin belli olup olmadığının sorulması üzerine, "hayır, elimizde tarih yok" dedi.
-
ben de şöyle düşünüyorum..her ne kadar herkes yaptgı işin dogru oldgunu varsaysa da herkesin amacı aynı..bu bi rant ve herkes kendi rantının peşinde.üzgünüm ama gerçek bu.bunu nasıl anlarsınız..bi yakınınız kanser oldgunda hastaneye gidip onunla birlikte tedaviye tanık oluyorsanız yada bu yetmiyorsa alternatif çabalara yöneldginizde herşey ortaya çıkar..herkesin derdi para..başka gerçek yok.yoksa hasta iyi olmuş ölmüş kalmış 1 yıl yerine 15 yıl yaşamış bunla hasta ve ykaınlarından başka kimse ilgilenmez,bu saatten sonra da ilgilencegini sanmıyorum.he istisna olur tabi.ama bu da kaideleri bozmuyor..temennim insanların böyle durumlarda ceplerinden çok hastayı ve hasta psikoljisini ve de onun yakınlarını anlamaya çalışmaları..çok da agırlastrmak istemiyorum forumu ama yazmamak için de epey tttum kendimi dayanamadım..
-
Svg. teo, hem sana hem de peder beye allah kolaylık versin, geçmiş olsun.
-
bugun imf nin şöyle de bi açıklaması olmuş..imf nin son anda diretip öne sürdügü şartlardan nedense imf nin de haberi yokmuş..baştan beri aynı şartlar üzerinde duruyoruz son anda ne istedgimizii biz de bilmiyoruz diyolar:)
yarınki açılış hakkında da düşüncem şu..mal almak isterlerse düşük açıp heralde daha yükselmeyiz diyenlerden mal toplarlar.yok eger şortlama niyetinde olurlarsa da yukardan açıp vere vere gelirler aşağı..ben kaçıyim artık huzurlu uykular dilerim..pozisyonunuz ne olursa olsun en kötü anlarınız hep short en mutlu anlarınız da hep long olsun:)
-
[quote=QUEEN;84105]metrodakilere bi sorsak tüyo vermezlermi sn poyraz[/quote]
Sayın Quenn sanırım siz beni parderi ile karıştırdınız. Gerçi bende yanlış hatırlıyor olabilirim.Ama aklımda metrodakilerle parderi karşılaştı diye kalmış.
Sağlık olsun.
Sağlık olsun demişken, Sayın teo babanızın durumuna gerçekten üzüldüm. Geçmiş olsun. Allah hepinize sabır versin.
2005 senesinde bende kayınvalidemi aynı illetten kaybettim. Ama doktorlar ilk hastalandığında 1 sene ömür biçmişlerken o hayata tutunarak 8 sene daha yaşadı. Ama hep hayata tutundu hep neşeliydi hep iyimserdi. Klişe bir laf gibi olacak ama "bu hastalıkta moralinizi her zaman yüksek tutmanın" ne kadar önemli olduğunu o zaman daha iyi anladım. Ayrıca ben tıbbın ve ilaçların çaresiz kaldığı yerde motivasyon ve kendini telkin ile de insanların çok sıradışı sonuçlar alabildiğini düşünüyorum. Çünkü bence insan beyni vücuttaki pek çok anomaliyi düzeltebilecek potansiyele sahip.
Sadece düşüncelerimi paylaşmak istedim ,umarım haddimi aşmadım, sürçi lisan ettimse affola.
Acil Şifalar Dilerim.
-
[quote=parderi;84291]Sn Teo bence söylemeyin. Hasta psikolojisi sadece iyi oacağına inanır. Aksini düşünmek istemez. Benim annem lösemiden öldü. 6 ay ömür biçtiler, 2,5 sene yaşadı.Kendisi kanser olduğunu tahmin ettiğini söyledi ise de Biz kendisine kan hastalığı olduğunu ayrıca yaşlı olduğu için kanser bile olsa ölümcül olmayacağını ikna etmeye çalıştık. Kan ve oksijen takviyesiyle ümidini kırmadan 2,5 sene hemde yakınmadan yaşadı. Bir gün bile ölümü anmadı.
Gerçekçi olacam derken babanızı 2 ay önceden hayattan koparmayın.[/quote]
bende aynı düsüncedeyim.ama siz daha iyi bilirsiniz ....Allah şifa versin
-
Teo abi geçmiş olsun çok üzüldüm bu duruma Allah tan şifalar diliyorum babanız için