2. seans ayıların tırnaklarını kerpetenle sökücek bu namussuzlar öyle hissediyorum:..:
Printable View
2. seans ayıların tırnaklarını kerpetenle sökücek bu namussuzlar öyle hissediyorum:..:
vadeli saglam duruyo
hiç gevşememiş
32300 lere gelse de long açsak
[quote=Vob Trader;84520]değişik bir bakış açısı :) ama kredi kartıda mikroplu olabiliyor. oda dolaşıyor elden ele :)[/quote]
işin ucunda deli muamelesi görmek var ama kartınızı vermeyin pos cihazından siz kendiniz geçirin :D
böylece elden ele gezmez
[url]http://www.voborsa.com/forum/voborsa-ankara-toplantisi-t5163p4.html[/url]
sn clarkın önerisiyle tekrar gündeme gelen bir konu. gözatmak isteyenler için.
[QUOTE=cırcır;84525]işin ucunda deli muamelesi görmek var ama kartınızı vermeyin pos cihazından siz kendiniz geçirin :D
böylece elden ele gezmez[/QUOTE]
bu daha da bi değişik bakış açısı olmuş :)
[quote=SEYYAH;84522]bankamatik kartı kullanmakta çözüm.para taşımanıza gerek yok, kredi kartına da gerek yok.o da POS'tan geçiyor ya.para taşımamak için illa kredi kartı kullanma zorunluluğu yok yani.
muhalefet değil amacım farklı bir alternatif.kredi kartı düşmanıyımda :..:[/quote]
kredi kartıyla gelirinden fazla harcama yapmayanlar için aynı şey.
[QUOTE=cırcır;84528]kredi kartıyla gelirinden fazla harcama yapmayanlar için aynı şey.[/QUOTE]
yalnız çoğu türk insanı kredi kartı borcunu ay başında ödeyip ay içinde gene limiti dolduruyor. yani içerde mali bakımdan. tabi bu borcunu ödeyebilenler için:(
alt banda değsin alacam
üst banda değince satacam
bugunku strateji
Pzt abd tatilmi
[quote=QUEEN;84531]Pzt abd tatilmi[/quote]
tatil evet..
pariteler biraz aşagı kafayı çevrdi sanki
[QUOTE=Vob Trader;84515]ya yeri değil ama bi konuya değinmek istiyorum. ailem esnaf. ben de şuan yanlarındayım. 15 gündür burdayım. 2 şey dikkatimi çekior gündüz gelen dilencinin hatti hesabı yok. yaşlısı genci çoluğu çocuğu belki günde 10-15 dilenci geliyor. kiminin bi yeri eksik veya öle gösteriyor. kiminin elinde bi hastalık veya sakatlık belgesi doğru yanlış bilmiyorum artık. çocukların görüntüsü acınacak halde soğukda yalınayak yırtık elbise vs gibi. çoğu zaman bişi vermiyoruz gönderiyoruz. yaşlı olanlara diyorum caydırıcı olmak için dilenmek günah neden yapıyosunuz? diolar günahı bize. gençlere diorum gençsiniz gidin çalışın. diolar iş var da biz mi çalışmadık. çocuklara diorum neden okul da değilsiniz de böle onursuzca davranış içinde dileniosunuz. diolar ailemiz yollamıor okula. bazen çok ısrarcı olanlara veriyoruz mecbur. 1 tl veriosun beğenmiyor daha çok verebilirmisin diyen çıkıyor. bazende normal insanlar geliyor eli ayağı düzgün giyimi kuşamı yerinde.artık onlar modern dilencimidir nedir anlamıyorum. krizden dolayı işden atıldım kredi kartı borcum temerrüde bindi kiramı ödeyemiyorum bi yardım veya cezaevinden yeni çıktım evde çocuklar aç,ekmek götüremiyorum bi yardım şeklinde taleplerle gelenlerde oluyor.
ikinci hususda gelen hemen hemen her müşteri kredi kartı ile ödeme yapmak istiyor. nakit çalışma neredeyse hiç yok gibi.
dicem oki çalışmayan, sürekli tüketen biraz kaba tabir olcak ama hazırcı bir toplum olma yolunda hızla ilerliyoruz. hedonik tüketim de had safhada. bu gidiş gidiş değil.
vob dışı bir yazı oldu paylaşmak istedim. verdiğim rahatsızlık için özür dilerim.[/QUOTE]
Bırakın dilencileri tanımadıgınız k kartı borçlu olanları etraftan tanıdıklar geri ödeyemeyecgini bildigi için hayrına yol parası sigara parası talep ediyorlar durumu biraz daha iyi gibi gözükenlerden inşallah kısa sürede düzeliriz allah sonumuzu hayretsin