bu GM haberi nasıl etkileyecek bakalım.nasılsa batıktı deyip geçecekler mi yoksa yandım anam deyip basacaklar mı aşağı?
bloomberg de falan haber görünmüyor ama GM ile ilgili.ya da ben göremedim.
Printable View
bu GM haberi nasıl etkileyecek bakalım.nasılsa batıktı deyip geçecekler mi yoksa yandım anam deyip basacaklar mı aşağı?
bloomberg de falan haber görünmüyor ama GM ile ilgili.ya da ben göremedim.
[COLOR=Red][SIZE=5]Dünya Bankası'ndan "insanlık krizi" uyarısı [/SIZE][/COLOR]
Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Roma'daki G-7 toplantısının resmen başlamasından önce yaptığı değerlendirmede, küresel ekonomik krizin, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda bir insanlık krizine dönüşülebileceği uyarısında bulundu.
Zoellick, "Mali kriz, ekonomik krize dönüşerek işsizliğin artmasına yol açtı. Müdahale edilmezse, bu bir insanlık krizine de dönüşebilir" dedi.
Ekonomik krizle birlikte dünya genelinde yoksulların sayısında bir anda 46 milyonluk artış olduğunu belirten Zoellick, G-7 ülkelerindeki hükümetlere, uygulamaya koydukları vergi indirimi paketlerinin yüzde 0,7'sini yoksullukla mücadele fonuna aktarmaları çağrısında da bulundu.
Roma'da dünyanın en gelişmiş ekonomisine sahip yedi ülkenin (G-7) ekonomi ve maliye bakanlarıyla merkez bankası başkanlarını bir araya getiren toplantının resmi açılışından önce çok sayıda ikili temaslar da yapıldı.
Elde edilen bilgilere göre, yarın öğle saatlerinde sona erecek toplantının nihai bildirisinde serbest ticaret ilkesine vurgu yapılması bekleniyor.
Kimi ülkelerin küresel durgunluğu göğüsleyebilmek için kendi sanayilerini rekabetten koruyabilmeyi amaçlayan önlemler almalarının dünya ekonomisinde yol açtığı yeni sıkıntıların da toplantının en önemli tartışma konuları arasında olacağı belirtiliyor.
[COLOR=Red][SIZE=5]NAKAGAWA: "KORUMACILIĞA SON VERİLMELİ"[/SIZE][/COLOR]
Japonya Maliye Bakanı Shoichi Nakagawa, G-7 toplantısı için tahsis edilen Excelsior otelinde, ABD'li dengi Timothy Geithner ile ikili görüşmeye başlamadan önce, yaptığı açıklamada, kimi ülkelerin korumacı önlemlere başvurmasını eleştirdi.
Nakagawa, "Korumacılık yanlış bir yöntem. Bu yola başvuran ülkeler açısından da uzun vadede yanlış bir politikadır. Dolayısıyla korumacılığa mutlaka son verilmeli" diye konuştu.
Japon Maliye Bakanı Nakagawa, "Umarım bu toplantı, ekonomik koşullarda ve mali sistemde iyileşme sağlamayı sağlar" dedi.
kaynak:finansmynet.com
[URL="http://finans.mynet.com/newsDetail.asp?typec=AnaSayfaHaberler&id=O1234605881046&date=14Subat2009&type=anasayfa"][/URL]
[COLOR=Red][SIZE=5][COLOR=Blue]Türkiye en çok heyecan veren üç ülkeden biri [/COLOR][/SIZE][/COLOR]
İngiltere'de iş dünyasına ve yatırımcılara yönelik olarak yayımlanan RealBusiness adlı dergi, Türkiye'yi "krize dayanıklı, resesyondan etkilenmeyen ve hızlı büyüyen" ülkeler arasında gösterdi ve bu durumdaki en heyecan verici üç pazarın arasına soktu.
İngiliz yatırımcılara Türkiye'yi hedef gösteren dergi, resesyon (durgunluk) yüzünden İngiltere dışında fırsat arayan iş çevrelerine krize dayanıklı diğer iki hedef ülke olarak da Belçika ve Panama'yı tavsiye etti.
İngiliz yatırımcıların ülke dışındaki fırsatlara gözünü diktiğini belirten ve "ancak hangi ülkenin hasat için yeterli olgunluğa geldiği" sorusunun bu noktada önem taşıdığını belirten dergi yazarı, "Hangi ülkelerin yeterli yetenek ve teknolojik imkanlarla donanımlı olduğu önem taşıyor" hatırlatmasında bulundu.
2050'YE KADAR İLK 10'DA TÜRKİYE OLACAK
Bu noktada ilk sıraya Türkiye'yi oturtan yazar, "Türkiye'nin 2050 yılına kadar dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden biri haline geleceği" tahminine yer verdi.
Türkiye'nin halihazırda iş ve yatırım yapmak için inanılmaz fırsatlarla dolu bir ülke olduğunu vurgulayan yazar, iş gücünün yüzde 50'si 28 yaşın altında, 72 milyon nüfuslu Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un müthiş bir enerjiye sahip olduğunu kaydetti.
İstanbul'da bir merkez oluşturmak isteyen yabancı bir firma için, çok sayıda eğitimli gencin "dalından kopartılmayı beklediğini" ve ucuz iş gücü imkanı sunduğu belirtilen makalede, Türkiye'nin coğrafi ve stratejik olarak da Asya, Avrupa ve Orta doğu'nun ortasında eşsiz bir "bağlantı noktası" oluşturduğuna işaret etti.
Bu durumun Türkiye'de iş yapan yatırımcılara iki değişik pazara açılma şansı tanıdığına da işaret edilen makalede, bunlardan birincisinin AB ülkelerinin sofistike batı ekonomisi ve belki daha az gelişmiş ama büyümekte olan Orta doğu ve eski Sovyetler birliği ekonomileri olduğu vurgulandı.
Türkiye'nin nüfusunun yüzde 99,8'inin Müslüman olduğu, ancak Türkiye'nin bir liberal demokrasiye sahip bulunduğuna da dikkat çekilen makalede, ülkenin kapılarının bütün diğer dinlere ve inançlara açık olduğu ifade edildi.
Derginin yazısında, "Ayrıca bizim aksimize Türkiye'de devletin borçları azaltıldı, enflasyon oranı düşürüldü ve 2001'de yaşanan krizden sonra inanılmaz bir toparlanma kaydedildi" denildi.
Yazıda, Türkiye'de umut veren sektörlerin başında da çevre ve finansal hizmetler ile tarım ve bilgisayar teknolojisinin geldiği belirtildi.
Yazıda, İngiliz yatırımcıya hedef gösterilen ikinci ülke Belçika oldu.
Belçika'nın dünyanın en sıkıcı ülkelerinden biri olarak görüldüğüne işaret edilen makalede, "Ancak iş finansal istikrara gelince, orada çok iyiler" denildi.
Belçika'nın coğrafi olarak önemli bir konumda bulunduğu ve iyi eğitimli, dil bilen bir iş gücüne sahip olduğu da hatırlatıldı.
Son hedef ülke olarak da Panama'nın adını veren dergi, söz konusu ülkenin her ne kadar orta Amerika'da Guatemala, Kosta Rika ve El Salvador'un ardından dördüncü büyük ekonomi olarak kabul edilse de, bölgesinde en hızlı büyüyen ülke durumunda bulunduğunu bildirdi.
kaynak:finans.mynet.com
Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Haftaya düşer mi,düşer, Pazartesi düşer mi düşer,
Ama açılışta değil benim için...
Merhabalar arkadaşlar aranıza ben de katıldım artık beraber yazışacağız hadi hayırlısı olsun.Yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum.:))):)))üüüüüü:D:D
[QUOTE=teo;85011]Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Ama açılışta değil benim için...[/QUOTE]
teo bey....,
Cuma artıda eksiye geçiyorduk zor tutdular.....dow kapanan kadar...
[url=http://www.resimbank.org/share-304C_49972692.html][img]http://www.resimbank.org/image-304C_49972692.jpg[/img][/url]
Dow --% 1 Pazartesi kapalı ama haberler kötü.......
fıcırlar kurtarırmı bilmem
[quote=teo;85011]Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Ama açılışta değil benim için...[/quote]
Fığçırlar bizden sonra 100 puan daha düşmüş.
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;85012]Merhabalar arkadaşlar aranıza ben de katıldım artık beraber yazışacağız hadi hayırlısı olsun.Yeni başladım yardımlarınızı bekliyorum.:))):)))üüüüüü:D:D[/QUOTE]
Hoş geldiniz...
Katılımlarınızı bekleriz....
[quote=nunu;84998]HICAGO (Reuters) - General Motors Corp, nearing a Tuesday deadline to present a viability plan to the U.S. government, is considering as one option a Chapter 11 bankruptcy filing that would create a new company, the Wall Street Journal said in its Saturday edition.
haberin ayrintisi...gercek bir selaleye neden olur...niagara selalesi gibi...[/quote]
İşte aragaz dediğin böyle olur
Long değil full long.1haftalık kazanç epey iyiydi hamdolsun 1e2..kom.komAma dow sakat oldu epey.Bakalım kriz devammı tamammı.
[QUOTE=teo;85011]Bu yazılar ayuları Pazartesi kurtarmaz, Pazartesi % 90 ihtimalle yukarı açacagını düşünüyorum...
Ama açılışta değil benim için...[/QUOTE]
Ben de bakıyorum da FDOW ile DOW arasında 70 puanlık bir fark var. DOW kapalıyken FDOWu ne kadar aşağı çekebilirler ki?
[URL]http://www.gedik.com/Analiz/FINANSKLUP_120209.pdf[/URL]
gedik yatırımın 2009 beklentisi anlatan rapor
euro dolar için 1,30/1,40 bandını işaret etmişler
euro bölgesi faiz indirdikçe parite aşagı gidiyo
faiz indirimine devam edeceğini de hesab edersek
euro dolar için aşagıda nerelere kadar düşüd bekliyorsunuz