gm battıgı kesinmi
Printable View
gm battıgı kesinmi
[URL]http://www.kucukresim.com/sunucu12_vobkarzarar9dbd6.jpg[/URL]
Arkadaşlar birileri burada gazetedeki haber yalan falan demişti onlara bu cevap olur sanırım.Bu sadece teradaki 2008 e ait işlemler.Daha önce sankodaki işlemler de var.Ayrıca terada 2009 yılında 100 000 liralık daha ekstre var.Onu da ayrıca atarız.O yüzden kimse çamurlaşmasın.Bu arada 600 000 ytl oldu 700 000 ytl.Laf atmayın sadece tebrik edin de biz de devam edelim birşeyler başarmaya.Askere gidecem bugünlerde.
[quote=nunu;84998]HICAGO (Reuters) - General Motors Corp, nearing a Tuesday deadline to present a viability plan to the U.S. government, is considering as one option a Chapter 11 bankruptcy filing that would create a new company, the Wall Street Journal said in its Saturday edition.
haberin ayrintisi...gercek bir selaleye neden olur...niagara selalesi gibi...[/quote]
svg..nunu bu haber tek başına şelale değil olsa olsa damacana su olur..abd..den verdiğin haberler için sana forum adına teşekkür ederim..Allah senden razı olsun....gm...citi..bao..gibi firmaları dow endeksindeki etkileri düşen piyasa değerleri ile beraber çok düştü...dow üzerine etkisi psikoloik olur...zaten önümüzdeki hafta abd..ve dünya gündemi obamanın konut sorunu ile ilgili açıklayacağı plana bağlı..yani haftanın 1.gündem maddesi belli..
;)
sayın seren bence çok mantıklı bi yorum
87 usd goren gm 2,5 usd kapatmış
endeks üzerindeki etkisi az olur
fiyatına bakılırsa batacagı sır değilmiş
olumlu bi etki beklenirmi
en azından beklenti bitti yada bi kamburdan kurtuldu
butçeden gm para gitmeyecek
Gm batmaz, Gm nin batması demek dünya düzeninin değiceği anlamına gelir,
Dünya Yahudilerin elinde, yahudiler birbirlerini batırmazlar.
Bu işte bir dümen var, yakında çıkar kokusu...
[quote=truva;85020][URL]http://www.gedik.com/Analiz/FINANSKLUP_120209.pdf[/URL]
gedik yatırımın 2009 beklentisi anlatan rapor
euro dolar için 1,30/1,40 bandını işaret etmişler
euro bölgesi faiz indirdikçe parite aşagı gidiyo
faiz indirimine devam edeceğini de hesab edersek
euro dolar için aşagıda nerelere kadar düşüd bekliyorsunuz[/quote]
[B]sn.truva bu raporu yazanlar hayatında hiç döviz işlemi.kontatı veya parite yapmışlarmıdır...hayır...bu ve bunun gibi raporu yazan okumuş çocuklar asgari ücrete yakın maaşla çalışmaktadır..elini taşın altına koymadan yorum yapın...yanılınca hedefleri revize edin..kaç tane kurum yazdığı rapordan sapma olunca özür dilemiştir...derhel revize et..sonra bir daha..bir daha..böyle raporları dikkate almnız parasal kayıplar doğurabilir...dikkat ediniz....[/B]
:dü:
[quote=SEREN I;85029][B]sn.truva bu raporu yazanlar hayatında hiç döviz işlemi.kontatı veya parite yapmışlarmıdır...hayır...bu ve bunun gibi raporu yazan okumuş çocuklar asgari ücrete yakın maaşla çalışmaktadır..elini taşın altına koymadan yorum yapın...yanılınca hedefleri revize edin..kaç tane kurum yazdığı rapordan sapma olunca özür dilemiştir...derhel revize et..sonra bir daha..bir daha..böyle raporları dikkate almnız parasal kayıplar doğurabilir...dikkat ediniz....[/B]
:dü:[/quote]
Seren hep soracağım , unutuyorum, Türkiye'de Anadolubank dışında foreks yapan banka varmı,
Aracı veya yurt dışından bahsetmiyorum..
Bi ara finasbankta yapacak diyorlardı, Spk izni bekliyor denildi.Forex piyasası nasıl Spk ya tabi olabilir bunu da anlayamadım.
Spk burada parayı mı teminat altına alıyor, bu konuyu bir yazarmısın lütfen..
Birde anlamadığım olay forex piyasası şu an için blackmarket. (ECN veya değil)
Ne olduğu, neye bağlı olduğu, kimin kontrol ettiği belli değil.
Anadolubank bunu Spk dan izin almadan mı yapıyor...
[quote=truva;85027]sayın seren bence çok mantıklı bi yorum
87 usd goren gm 2,5 usd kapatmış
endeks üzerindeki etkisi az olur
fiyatına bakılırsa batacagı sır değilmiş
olumlu bi etki beklenirmi
en azından beklenti bitti yada bi kamburdan kurtuldu
butçeden gm para gitmeyecek[/quote]
GM nin batışını sadece DJI üzerine olan matematiksel etkisinin az olması nedeniyle sınırlı olumsuz veya kamu maliyesine yük getirmeyeceği için olumlu bir gelişme olarak algılamak bence hatalıdır.
GM nin batışı, dev gibi şirketlerin bile bu resesyonda bir kağıttan kaplana dönüştüğünü, ne kendilerinin ne de hükümetlerin yapacak hiç bir şeyi olmadığını göstermesi ile çok ama çok tehlikeli bir gösterge olacaktır piyasa için. (LB yi hatırlayın..Batnadan önce fiyatı nerelere gelmişti, battıktan sonra DJI ya etkisi ne oldu)
"Kamu maliyesine yük olmayacak olması nedeniyle GM nin batışını olumlu algılamak ise bence bir başka yanlış..Teorik kısmını bir kenara brakıp yakın geçmişe bakarsak; LB nin kurtarılmamasına olumlu tepki veren hiç bir enstruman hatırlamıyorum (üstelik mefta olan daha çok yabancıların parasıydı abd lilerin değil):D kaldı ki hükümetlerin seri olarak açıkladıkları paketlerin hepsi kamu maliyesine yük getiren paketlerdi ama piyasalar bunları olumlu algılıyor ve 4 gözle yenilerini bekliyor.Para ve maliye politikaları açısından bakıldığında: resesyon tehditi altında iseniz en kolay fedakarlık yapacağınız şey kamu maliyesidir.. Kamu maliyesinden fedakarlık yapılmamasını sadece IMF gelişmekte olan ülkelerden ister, onun nedeni de krize karşı tedbir olacağından değil, yabancı alacaklarının tahsilinin garanti altına alınma arzusudur..
Sonuç: Eğer GM batarsa bunun etkileri kötü olur. Bu, zaten bekleniyordu denip geçiştirilecek bir gelişme değildir.
[QUOTE=nunu;84995][B]GM considering Chapter 11 filing, new company-WSJ[/B]
gm'in sali gunu iflas korumasini ilan etmesi bekleniyor.:eek:.[/QUOTE]
teşekkürler nunucum.. ABD'deki gözümüz, kulağımızsın..
iyiki varsın bu forumda...brv
[QUOTE=Astatin;85031]GM nin batışını sadece DJI üzerine olan matematiksel etkisinin az olması nedeniyle sınırlı olumsuz veya kamu maliyesine yük getirmeyeceği için olumlu bir gelişme olarak algılamak bence hatalıdır.
GM nin batışı, dev gibi şirketlerin bile bu resesyonda bir [COLOR="Blue"][B]kağıttan kaplan[/B][/COLOR]a dönüştüğünü, ne kendilerinin ne de hükümetlerin yapacak hiç bir şeyi olmadığını göstermesi ile çok ama çok tehlikeli bir gösterge olacaktır piyasa için. (LB yi hatırlayın..Batnadan önce fiyatı nerelere gelmişti, battıktan sonra DJI ya etkisi ne oldu)......[/QUOTE]
Bana birini hatırlattı. Sahi o nerede? Yoksa daha dibi vulamadık mı ? ;)
[quote=teo;85030]Seren hep soracağım , unutuyorum, Türkiye'de Anadolubank dışında foreks yapan banka varmı,
Aracı veya yurt dışından bahsetmiyorum..
Bi ara finasbankta yapacak diyorlardı, Spk izni bekliyor denildi.Forex piyasası nasıl Spk ya tabi olabilir bunu da anlayamadım.
Spk burada parayı mı teminat altına alıyor, bu konuyu bir yazarmısın lütfen..
Birde anlamadığım olay forex piyasası şu an için blackmarket. (ECN veya değil)
Ne olduğu, neye bağlı olduğu, kimin kontrol ettiği belli değil.
Anadolubank bunu Spk dan izin almadan mı yapıyor...[/quote]
[B]sevgili teo...[/B]
fx.işlemleri halen spk kontrolünde değil..ancak olması gerekir diye düşünüyorum..spk..nın bu konuda çalışma başlattığını biliyorum..sadece banka değil fx işlemleri yapan kurumlar bir hayli var..bu pasta hergün büyüyor..risk de aynı ölçüde...isviçreli yatırım bankalarını elemanları.. hatta yöneticileri (çoğunluğu türk )..ellerinde çanta istanbulda..anaddoluda dolaşıyorlar...inan müşterilerinin çoğunluğu türk..geçen ay 3 tanesi benden randevu istedi...fx..şirketi seçerken en önemli noktalardan biri market maker olmaması..yoksa senin aldığın pozisyonun tersini derhal alır..fiatlar etkilemezsin...
fx...büyük bir piyasa daha da büyüyecek..ancak şu anda spk kontrolü dışında...finansbank neden başlayamadı bilmem..ama başlamak için bir yazılım...platforma ihtiyaç var..ve en önemlisi saklama yapacak kuruluş...bunlar için anlaşma gerek...
[quote=VOBiX;85033]Bana birini hatırlattı. Sahi o nerede? Yoksa daha dibi vulamadık mı ? ;)[/quote]
Anlamadım valla.. "Kağıttan kaplan" deyimi çinli sosyalist ağa'lardan birine aittir ve kapitalist sistemde iktidarın meşruiyetinin göründüğünün aksine pamuk ipliğine bağlı olduğunu ifade etmek için kullanmıştır..sen ne amaçla şeettin vobix:confused: