-
imkb ve turk lirasi kagittan kaplan ruzgara yagmura hic dayanamaz.
yabancilarin insafina kalmis.
yabancilar bulmuslar madeni!! durmadan sogusluyorlar milleti
gemicikler, tosuncuklar, el sabahlar, misircilar kose baslarini tutmus.
millete din imam pazarliyorlar. kendilerinede han hamamlari paylasiyorlar.
.kom.lelele.dng
-
Bir diğer konu;
Yine zihinler hep dışarıyı izlemeye manipüle edildi görüldüğü kadarıyla..Biraz da evimize bakalım..
- Geçen hafta TUIK in açıkladığı veriler çok fazla tartışılmadı ama kapıda bazı Türk GM vakaları bekliyor o verilerin söylediği kadarıyla..Sektör bazında büyüme rakamlarını dikkatle inceleyiniz.
- Hafta içi yazdım, çok önemli bulduğum için yine yazıyorum. BDDK başkanının ptesi yaptığı açıklmalar çok önemlidir..Fİnans sektöründe de sarı alarm görüntüsü var. O açıklamaların satır aralarından ben çok şey çıkarıyorum ama bunları yazmak Bankacılık Kanunu da göre sç mudur değil midir emin değilim o yüzden yazmıyorum.. Bir de hatırlatma, batıdaki krizin daah sinyalleri ortada yokken BDDK başkanı, uyarı üstüne uyarı patlatıp, bankalara kar dağıtmamalarını, sermayelerini güçlendirmelerini v.b. v.b., türev ürünlerin dünyanın alayının türevini alacağını v.b. v.b. söylüyordu.. Bu bürokrat ın mesajları önemlidir.
- Seçimimiz var!!!
- En büyük iki ticari partnerimiz Almanya ve Rusya krizin göbeğinde..malınızı alacak mecalleri kalmamış, gönderecekler turist sayısındaki düşüşü tahmin edebilen yok..
falan falan...iyi geceler
-
[quote=Astatin;85052]Bir diğer konu;
Yine zihinler hep dışarıyı izlemeye manipüle edildi görüldüğü kadarıyla..Biraz da evimize bakalım..
- Geçen hafta TUIK in açıkladığı veriler çok fazla tartışılmadı ama kapıda bazı Türk GM vakaları bekliyor o verilerin söylediği kadarıyla..Sektör bazında büyüme rakamlarını dikkatle inceleyiniz.
- Hafta içi yazdım, çok önemli bulduğum için yine yazıyorum. BDDK başkanının ptesi yaptığı açıklmalar çok önemlidir..Fİnans sektöründe de sarı alarm görüntüsü var. O açıklamaların satır aralarından ben çok şey çıkarıyorum ama bunları yazmak Bankacılık Kanunu da göre sç mudur değil midir emin değilim o yüzden yazmıyorum.. Bir de hatırlatma, batıdaki krizin daah sinyalleri ortada yokken BDDK başkanı, uyarı üstüne uyarı patlatıp, bankalara kar dağıtmamalarını, sermayelerini güçlendirmelerini v.b. v.b., türev ürünlerin dünyanın alayının türevini alacağını v.b. v.b. söylüyordu.. Bu bürokrat ın mesajları önemlidir.
- Seçimimiz var!!!
- En büyük iki ticari partnerimiz Almanya ve Rusya krizin göbeğinde..malınızı alacak mecalleri kalmamış, gönderecekler turist sayısındaki düşüşü tahmin edebilen yok..
falan falan...iyi geceler[/quote]
allah uzun omur versin be dede!!!! iyi geceler dede!!
-
[quote=nunu;85045]sevgili seren,
o plana daha coook var. sadece dusunce simdilik.
sorun gm'in endeks uzerindeki agirligi degil, guven sorunu, yapilan yardimin ise yaramamasi sorunu. pazartesiye kadar chapter 11 kesinlik kazanirsa selale kacinilmaz. ayrica cuma gunu son anda gelen satislarin nedeni de wells fargo'nun bilancosu. bir tek o kalmisti iyi olan (bankalar arasinda), o da kotulesmeye basladi. bu iki haber fazlasiyla selale yaratacaktir.[/quote]
üç kağıt ekonomisinde yazdım...plana daha vakit olduğunu biliyorum..ancak beklenti yaratır..radikal bir plan çıkarsa endeksleri yükseltir...wells fargo bilançosu kötü etkisi bir seans sürmez..iyi bilanço ve dahi iyi data beklentisi mi kaldı...gm iflası(olursa ) ise orta vade etkisi çok daha yüksek olur...kısa vadede endeks üzerinde etkisi firma olarak sınırlı..ancak psikolojiyi bozar dedim...bu beyin fırtınası çok olumludur...bize fırsatlar sunar..dow..un önce çökmesi sonra yükselmesi benim gibi flat olanlar için nimettir..ancak lehman batırıldı..gm de batmaya bırakılır mutlak demek doğru olmaz..zarar yazabilir..bilelim ve izleyelim...
analiz yaparken pozisyonu doğrultusunda tavır alan arkadaşları görünce üzülüyorum...hele karşı pozisyonda olanlanların dayanaklarını çürütmek için uzman yorumları.......ekonomi pozitif bir ilimdir...........
-
[quote=Astatin;85031]GM nin batışını sadece DJI üzerine olan matematiksel etkisinin az olması nedeniyle sınırlı olumsuz veya kamu maliyesine yük getirmeyeceği için olumlu bir gelişme olarak algılamak bence hatalıdır.
GM nin batışı, dev gibi şirketlerin bile bu resesyonda bir kağıttan kaplana dönüştüğünü, ne kendilerinin ne de hükümetlerin yapacak hiç bir şeyi olmadığını göstermesi ile çok ama çok tehlikeli bir gösterge olacaktır piyasa için. (LB yi hatırlayın..Batnadan önce fiyatı nerelere gelmişti, battıktan sonra DJI ya etkisi ne oldu)
"Kamu maliyesine yük olmayacak olması nedeniyle GM nin batışını olumlu algılamak ise bence bir başka yanlış..Teorik kısmını bir kenara brakıp yakın geçmişe bakarsak; LB nin kurtarılmamasına olumlu tepki veren hiç bir enstruman hatırlamıyorum (üstelik mefta olan daha çok yabancıların parasıydı abd lilerin değil):D kaldı ki hükümetlerin seri olarak açıkladıkları paketlerin hepsi kamu maliyesine yük getiren paketlerdi ama piyasalar bunları olumlu algılıyor ve 4 gözle yenilerini bekliyor.Para ve maliye politikaları açısından bakıldığında: resesyon tehditi altında iseniz en kolay fedakarlık yapacağınız şey kamu maliyesidir.. Kamu maliyesinden fedakarlık yapılmamasını sadece IMF gelişmekte olan ülkelerden ister, onun nedeni de krize karşı tedbir olacağından değil, yabancı alacaklarının tahsilinin garanti altına alınma arzusudur..
Sonuç: Eğer GM batarsa bunun etkileri kötü olur. Bu, zaten bekleniyordu denip geçiştirilecek bir gelişme değildir.[/quote]
bu ne guzel yorum boyle, tam anasayfalik.:).
-
Harbiden gelmiş ayuların korkulu rüyası. Kendimi ruh çağıran medyumlar gibi hissettim bir an. .dng
-
[quote=SEREN I;85055]üç kağıt ekonomisinde yazdım...plana daha vakit olduğunu biliyorum..ancak beklenti yaratır..radikal bir plan çıkarsa endeksleri yükseltir...wells fargo bilançosu kötü etkisi bir seans sürmez..iyi bilanço ve dahi iyi data beklentisi mi kaldı...gm iflası(olursa ) ise orta vade etkisi çok daha yüksek olur...kısa vadede endeks üzerinde etkisi firma olarak sınırlı..ancak psikolojiyi bozar dedim...bu beyin fırtınası çok olumludur...bize fırsatlar sunar..dow..un önce çökmesi sonra yükselmesi benim gibi flat olanlar için nimettir..ancak lehman batırıldı..gm de batmaya bırakılır mutlak demek doğru olmaz..zarar yazabilir..bilelim ve izleyelim...
[B]analiz yaparken pozisyonu doğrultusunda tavır alan arkadaşları[/B] görünce üzülüyorum...hele karşı pozisyonda olanlanların dayanaklarını çürütmek için uzman yorumları.......ekonomi pozitif bir ilimdir...........[/quote]
hafta basi belirttim, sevgili catedral'e ozellikle. paketi bosver, gm'e bak diye. ben genellikle pozisyonu alip sonradan analizi yapmiyorum, analizi yapip pozisyonu aliyorum.:).
gm'in iflasi, sonraki issizlik orablarinin cift haneye cikmasi demektir. o bolgedeki durumu zaten kotu olan esnafin kepenk kapatacak duruma gelmesi demektir, okul pararalarini odeyemeyen binlerce ogrenci demektir. bu arada bahsettigini obama plani cok onemli birsey de degildir, sadece mortgage borcu olanlara ufak bir devlet yardimi. ki dedim ya, sadece dusunce simdilik. carsamba ya da persembe sozlu aciklama olacak, belki o da.
-
[QUOTE=SEREN I;85055]......ekonomi pozitif bir ilimdir...........[/QUOTE]
Yarı sosyal yarı pozitif desek daha iyi olur.
-
Ekonomist Roubini’ye göre ABD bankalarının 1.4 trilyon dolar sermayesi 1.8 trilyon dolar batığı var. Roubini ‘Tüm bankalar batık. Hepsini kamulaştırın’ dedi.
-
arkadaşlar matriksi yeni makinaya kurdum kayıtlı ekrandaki ornek:xu30subat...usd subat... vs hepsini kendime göre sıra yapıyorum kaydet diyorum fakat 10sn sonra hepsinin sırasını değiştiriyor karıştırıyor nasıl düzeltirim bunu _?
-
[quote=nunu;85058]hafta basi belirttim, sevgili catedral'e ozellikle. paketi bosver, gm'e bak diye. ben genellikle pozisyonu alip sonradan analizi yapmiyorum, analizi yapip pozisyonu yapiyorum:)
gm'in iflasi, sonraki issizlik orablarinin cift haneye cikmasi demektir. o bolgedeki durumu zaten kotu olan esnafin kepenk kapatacak duruma gelmesi demektir, okul pararalarini odeyemeyen binlerce ogrenci demektir. bu arada bahsettigini obama plani cok onemli birsey de degildir, smadece ortgage borcu olanlara ufak bir devlet yardimi. ki dedim ya, sadece dusunce simdilik.[/quote]
svg..nunu obama paketi ayrı....konut ile ilgili gelişmeler ayrı...sen konutzedeler 8000 dolarlık yardımdan bahsediyorsun...konut ile ilgili detayların hepsi açıklanmadı..timothy..nin karizma çizildi..obama el atmak zorunda kaldı...obama karizmayı çizdirirse..biter...benim söylemek istediğim konut planı ilgili beklenti...mesela hükümet hacizli ve haciz tehdidi altındaki konutları alıyorum derse....obama mutlak radikal adım atmak zorunda...ve bu adımı da konut sorununda atacak...abd..de kesecek ağaç mı bitti...kes ağacı bas doları...artık karar zamanı geldi geçiyor...ya batıklar bırakılacak ..batacak..yada enflansyon artık dikkate alınmayacak...konut sorunu için ciddi radikal plan açıklanacak...zaman daralıyor.....
-
Son gunlerde ''krizde yenı bir dalga mı geliyor'' söylemleri içerde ve dışarda artmaya başlamıştı, bu beklenti fiyatlamaya bu tür haberlerle başlar, GM, teşvik paketinin yetersiz bulunması ya da mortgage desteği beklentisinin fos cıkması. Deneyimli arkadaşlar daha iyi bilir, piyasayı sürükleyen psikolojidir, ''fazla düştük daha ümit bitmedi'' psikolojısı nasıl kı kasımda görülen diplerden bir sıcrama yarattıysa, ''yeni bir dalga geliyor/gelecek beklentisi de piyasalara mulmadık dipler yaratabılır, GM olayı bu beklentileri fazlasıyla destekler nitelikte. Arkadaslar yeterince acıklamıs yukarıda, gm batarsa acığa cıkacak işsizlik rakamları, piyasalarda yaratacağı dalga, teşvık paketlerının durumu toparlamaya yetmeyeceği endişeleri... hepsi bir araya gelince durum pek iç açıcı görünmüyor. Aldıgımız pozısyonlar ömürlük değil, seans ıcınde bıle 3-5 kez al sat yaptıgımızda kısa/uzun denemeleri sıklıkla zaten yapıyoruz, buradaki yorumlar kişilerin kendi görüş ve beklentileri, her acıklamayı/değerlendirmeyi pozisyon geregi diye algılamamak gerekir.