-
[quote=SEREN I;85063]svg..nunu obama paketi ayrı....konut ile ilgili gelişmeler ayrı...sen konutzedeler 8000 dolarlık yardımdan bahsediyorsun...konut ile ilgili detayların hepsi açıklanmadı..timothy..nin karizma çizildi..obama el atmak zorunda kaldı...obama karizmayı çizdirirse..biter...benim söylemek istediğim konut planı ilgili beklenti...mesela hükümet hacizli ve haciz tehdidi altındaki konutları alıyorum derse....obama mutlak radikal adım atmak zorunda...ve bu adımı da konut sorununda atacak...abd..de kesecek ağaç mı bitti...kes ağacı bas doları...artık karar zamanı geldi geçiyor...ya batıklar bırakılacak ..batacak..yada enflansyon artık dikkate alınmayacak...konut sorunu için ciddi radikal plan açıklanacak...zaman daralıyor.....[/quote]
hayir, ben obama'nin mortgage borclularina yapilmasi planlanan yardimdan bahsediyorum. obama paketi elbet ayri, ama bu yardim da obama'nin plani sonucta.:). radikal bir plan degil. subsidy dedigimiz sey iste.
-
[quote=furkan;85062]arkadaşlar matriksi yeni makinaya kurdum kayıtlı ekrandaki ornek:xu30subat...usd subat... vs hepsini kendime göre sıra yapıyorum kaydet diyorum fakat 10sn sonra hepsinin sırasını değiştiriyor karıştırıyor nasıl düzeltirim bunu _?[/quote]
kaydet tusunun yanında ekranlar dıye secenek var ekran ısmıne herhangıbı bır ısım yazın ve kaydet dedıgınızde kaydedecek.baktınız olmadı pzt gunu matrıkten burcu hanım ile gorusun o yardımcı olacaktır
-
[B]Report: Union breaks off talks with GM[/B]-The Associated Press,
[B]The United Auto Workers has walked away from concession talks with General Motors Corp. over a dispute on payments to a retiree health-care fund, according to a report published Saturday.
[/B]bu arada sendika ile yapilan gorusme de saglik fonu ile ilgili anlasmazlik nedeni ile basarisizlikla sonuclanmis.
-
[QUOTE=nunu;85056]bu ne guzel yorum boyle, tam anasayfalik.:).[/QUOTE]
Hemen koydum +.
-
[QUOTE=asyalı;85067]kaydet tusunun yanında ekranlar dıye secenek var ekran ısmıne herhangıbı bır ısım yazın ve kaydet dedıgınızde kaydedecek.baktınız olmadı pzt gunu matrıkten burcu hanım ile gorusun o yardımcı olacaktır[/QUOTE]
öyle yaptım zaten ama sorun onda değil sorun alt penceredeki seçtigim kodların yerlerinin otomatik olarak değişmesi yoksa seçtiklerim duruyor..teşekkür ederim
-
Bana öyle geliyor ki, biz içerde daha soğuklanlı bakıyoruz olaylara, bunun sebebi yaşadığımız daha ağır krizler, doların bir haftada iki katına çıkması, banka batışları... bunların hiçbiri bu krizde yaşanmadı, sanki krizden muaf durumda hissediyoruz kendimizi, bir de ımf olayı netleşirse dunyanın parlayan yıldızı olacağız sanki. Oysa en gelişmiş piyasalardan başlayarak görülmemiş bir psikolojik çöküş yaşanmakta, bu krizin dünya savaşıan yol açacağı gibi uç fikirleri dillendirenler her ne kadar azınlıkta kalsa da, bunun bir insanlık krizine dönüşeceği şeklinde ana aynı anlama gelecek sözler DB tarafından söylenebiliyor. Kriz kontrol edilemez bir sürece hızla sürüklenirse hiç şaşırmayacağım. Şahsi görüşümdür, poz gereği diye anlayacak arkadaslara da itiraz etmem, kendi değerlendirmeleridir.
-
bu arada sunu da belirtelim. chapter 11 demek %100 iflas demek degildir. borclarin belli bir sure icin durdurulmasidir. sanirim turkce karsiligi konkardato olabilir.(bilen bir arkadas konkardatonun ne oldugunu teyit ederse iyi olur). bu chapter 11 de en az chapter 7 (esas iflas) kadar tehlikelidir cunku o surece girmis bir sirketin arabasini kimse satin almak istemez. borclari durdurur ama satislari da daha cok tehlikeye dusurur. chapter 11 ilan edip de verilen sure icerisinde duze cikmis cok az sirket vardir zaten ki bunlarda ekonominin iyi oldugu zamanlarda olmustur.
-
Bunun tam adı ''iflas koruma başvurusu'' mudur? Ya da ikisi farklı şeyler mi, amerikan kanunlarını bilmem. Belki sayın NUNU yanıt verebılır.
-
[QUOTE=nunu;85074]bu arada sunu da belirtelim. chapter 11 demek %100 iflas demek degildir. borclarin belli bir sure icin durdurulmasidir. sanirim turkce karsiligi konkardato olabilir.(bilen bir arkadas konkardatonun ne oldugunu teyit ederse iyi olur). bu chapter 11 de en az chapter 7 (esas iflas) kadar tehlikelidir cunku o surece girmis bir sirketin arabasini kimse satin almak istemez. borclari durdurur ama satislari da daha cok tehlikeye dusurur. chapter 11 ilan edip de verilen sure icerisinde duze cikmis cok az sirket vardir zaten ki bunlarda ekonominin iyi oldudu zamanlarda olmustur.[/QUOTE]
KONKORDATO:bir şirketin borçlarını ödeyemeyecek duruma gelmesi ve bunu ilan etmesi ve sonrasında alacaklıların alacaklarını belli bir plana göre tahsil edebilmeleri için kendi aralarında bir anlaşma yapmaları.
[url]http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=konkordato[/url]
-
[quote=furkan;85076]KONKORDATO:bir şirketin borçlarını ödeyemeyecek duruma gelmesi ve bunu ilan etmesi ve sonrasında alacaklıların alacaklarını belli bir plana göre tahsil edebilmeleri için kendi aralarında bir anlaşma yapmaları.
[URL]http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=konkordato[/URL][/quote]
himmm, yani konkardato da sirketin tekrar normale donme sansi var midir? chapter 11 dedigimiz seyde var.
-
Kimseyi yanıtlmış olmayayım ama iflastan sonrakı aşama konkordato değil midir, batan şirketın mallarının, varlık ve alacaklarının borclulara naıl ve hangi oranda dağıtılacağı. Varlıkları borclarından az oldugu ıcın konkordato ılan edılmez mı?
-
[quote=nunu;85065]hayir, ben obama'nin mortgage borclularina yapilmasi planlanan yardimdan bahsediyorum. obama paketi elbet ayri, ama bu yardim da obama'nin plani sonucta.:). [COLOR=red]radikal bir plan degil. subsidy dedigimiz sey iste[/COLOR].[/quote]
+. bu veya gelişmelere göre belki biraz azı..ama asla fazlası değil..çok temel bir gerçeği hatırlamak gerekiyor : Resesyon'un bilinen veya kestirilebilen bir ilacı (heleki sadece para veya maliye politikası ile oynanarak) bulunabilmiş değildir. Bu kriz kapitalizmin beklenen, bilinen, kaçınılmaz periyodik krizlerinden biridir ve resesyonlar her zaman "türbülans" şeklinde cereyan eder. yani ne zaman biteceğini ne kadar şiddetleneceğini önceden bilemezsiniz :) (bkz: epistemolojik kopuntu:D:D)uçak şimdiye kadar ki krizlerde/türbülanslarda hiç düşmedi..bakalım bu kez ne olacak.. Ama bu paketleri heyecanla karşılamak çok doğru bir şey değil galiba ne dersiniz :) hem de bu kadar işe yaramayan örnek varken..:)