-
Sayın seren,
sadece öğrenmek için soruyorum, ormanlar dolara dönüştüğünde dolar uluslararası rezerv para özelliğini hala taşıyabilir mi? Çin elindeki 2 trilyon doları hala kasasında tutar mı, petrol hala dolarla satılır mı? Dolar rezerv para ozelliğini kaybederse abd ne duruma gelir?
Yanlş anlamayın, bildiğimden değil bilmediğimden soruyorum.
-
Belki de sayın seren'in aklındaki çözüm abd yöneticilerinin de aklında olmalı kı bir ekonomist (krugman mıydı emın değilim) abd de enflasyon %200 olacak diyordu.
-
[quote=tuareg;85188]Sayın seren,
sadece öğrenmek için soruyorum, ormanlar dolara dönüştüğünde dolar uluslararası rezerv para özelliğini hala taşıyabilir mi? Çin elindeki 2 trilyon doları hala kasasında tutar mı, petrol hala dolarla satılır mı? Dolar rezerv para kaybederse abd ne duruma gelir?
Yanlş anlamayın, bildiğimden değil bilmediğimden soruyorum.[/quote]
bence biliyorsun....hatta üç kağıt ekonomisinide okumuşsun.....
bugün gelinen duruma bugün yorum koymak kolay....hadi söyle bakalım sen olsan ne yapardın.....proje üret..hadi bakalım...
-
[quote=SEREN I;85191]bence biliyorsun....hatta üç kağıt ekonomisinide okumuşsun.....
bugün gelinen duruma bugün yorum koymak kolay....hadi söyle bakalım sen olsan ne yapardın.....proje üret..hadi bakalım...[/quote]
üçkaat topiğinizi hiç okumadım, sadece adı yuzunden, osman altuğ unıversıtede benım zamanımda docenttı ve bir dersimize girerdi, o zamanlar ne dersine girdim ne yuzunu gördüm, üçkağıt ekonomisi deyimi osman hocaya ait, bilimsel bir içerik sunmaktan uzak kahvehane ağzıyla yorum yaptıgı ıcın görüşleriyle pek ilgilenmem, topıgınıze olan mesafem sadece bu ısım yuzundendır:)
Proje uretme meselesine gelince, bana kalsa topyekun batmasını, ısraılle bırlıkte harıtadan sılınmesını daha cok ısterım, ''kamyon devrilsin Ziya da ölsün ben de'' modundayım, bana ne abd nin kurtulusundan sayın Seren!!!:..::..:
-
[quote=tuareg;85192]üçkaat topiğinizi hiç okumadım, sadece adı yuzunden, osman altuğ unıversıtede benım zamanımda docenttı ve bir dersimize girerdi, o zamanlar ne dersine girdim ne yuzunu gördüm, üçkağıt ekonomisi deyimi osman hocaya ait, bilimsel bir içerik sunmaktan uzak kahvehane ağzıyla yorum yaptıgı ıcın görüşleriyle pek ilgilenmem, topıgınıze olan mesafem sadece bu ısım yuzundendır:)
Proje uretme meselesine gelince, bana kalsa topyekun batmasını, ısraılle bırlıkte harıtadan sılınmesını daha cok ısterım, ''kamyon devrilsin Ziya da ölsün ben de'' modundayım, bana ne abd nin kurtulusundan sayın Seren!!!:..::..:[/quote]
osman altuğ hocayı tanırım..ama ben o ismi doğaçlama koydum...farketmez...abd için dua eden müslüman kardşleride tanırım ben..yeter ki malı götürsünler....sorun abd ile bitmiyor ama...sorunun babasını Türkiyede yaşayacağız...aradaki farklar neler bu gece onlarıda yazacağım 3 kağıt ekonomisinde...
-
[quote=SEREN I;85193]osman altuğ hocayı tanırım..ama ben o ismi doğaçlama koydum...farketmez...abd için dua eden müslüman kardşleride tanırım ben..yeter ki malı götürsünler....sorun abd ile bitmiyor ama...sorunun babasını Türkiyede yaşayacağız...aradaki farklar neler bu gece onlarıda yazacağım 3 kağıt ekonomisinde...[/quote]
ilk fırsatta yazılarınızı okuyacağım, genellikle böyle önyargılarım yoktur, hele alakasız oldugunu bıldıgım halde paralellıkler kurup tavırlar almak hıc bana göre değil, ama ınsanız ne de olsa, bazen garıp takıntılarımız olabılıyor.
Sanırım İnönü'nün sözüdür, ''yeni bir dünya kurulur ve biz de orada yerımızı alırız''... Keske abd batsa biz de batsak, hatta butun sıstem cokse, insanlık yenı bir sürece girse, yaptıgımız da yasadıgımız da rezıllıkten ote bırsey değil, bencıllık, sömürü, başkalarının sırtında parazıt gıbı yasamak... Belki de doğa ile barısık ve uyum ıcınde baska bır yasam tarzı, ınsanlıgın kurtulusu belkı de sadece burada.
Kucuk burjuvazi; korkunun ve dehşetın hakım oldugu, o yuzden de kraldan cok kralcı kesilen bir sınıf. Batsın kardeşim, bize birşey olmaz, oğluna gemı alanlar düşünsün, 16 yaşında oğlunu şirket sahıbı yapanlar düşünsün, sabancı düşünsün, koç düşünsün, Allaasen, ben ne düşünücem:..::..:
-
[QUOTE=kayahan;85187][FONT=Verdana, Nimbus Sans L, helvetica][SIZE=-1]http://www.fdic.gov/bank/individual/failed/banklist.html
Pinnacle Bank of Oregon, Beaverton, OR
Corn Belt Bank and Trust Company, Pittsfield, IL
Riverside Bank of the Gulf Coast, Cape Coral, FL
Sherman County Bank, Loup City, NE.dng.dng:dü:[/SIZE][/FONT][/QUOTE]
nunu dün haber vermişti.
-
[QUOTE=tuareg;85188]Sayın seren,
sadece öğrenmek için soruyorum, ormanlar dolara dönüştüğünde dolar uluslararası rezerv para özelliğini hala taşıyabilir mi? Çin elindeki 2 trilyon doları hala kasasında tutar mı, petrol hala dolarla satılır mı? Dolar rezerv para ozelliğini kaybederse abd ne duruma gelir?
Yanlş anlamayın, bildiğimden değil bilmediğimden soruyorum.[/QUOTE]
Çin dolar ağırlığını azaltacağım dediğinde Çine heyet gönderildi ve vazgeçirildi. (Çinde ABDli firmalar üretim yapıyor ve ABD Çinin pazarı konumunda). İran petrolü doalrla satmama kararı almak üzereyim diyince de nükleer silah geliştiriyor ayağına neredeyse savaş çıkarma seviyesine gelinmişti. Dünyanın hemen hemen her ülkesinde kurulan ABD üsleri spor olsun diye kurulmamıştır. ABD iranı vuracak kadar yakonındadır ama İran ABDyi vuramayacak kadar uzaktadır. Büyük oyunun görünür kartları bunlar. Bir de görünmeyenleri var.
-
[QUOTE=tuareg;85192]üçkaat topiğinizi hiç okumadım, sadece adı yuzunden, osman altuğ unıversıtede benım zamanımda docenttı ve bir dersimize girerdi, o zamanlar ne dersine girdim ne yuzunu gördüm, üçkağıt ekonomisi deyimi osman hocaya ait, bilimsel bir içerik sunmaktan uzak kahvehane ağzıyla yorum yaptıgı ıcın görüşleriyle pek ilgilenmem, topıgınıze olan mesafem sadece bu ısım yuzundendır:)
Proje uretme meselesine gelince, bana kalsa topyekun batmasını, ısraılle bırlıkte harıtadan sılınmesını daha cok ısterım, ''kamyon devrilsin Ziya da ölsün ben de'' modundayım, bana ne abd nin kurtulusundan sayın Seren!!!:..::..:[/QUOTE]
Başlığıa bakmadan okuyun. Okumaktan öğrenmekten zarar gelmez. Bilmediğimiz bir şey öğrensek kâr kârdır. Her okuduğumuz kendi değerlerimiz doğrultusunda olamsa da okuduğumuza katılsak da katılmasak da okumak öğrenmek iyidir.
-
Sayın vobix, sizin yazdıklarınız normal dunya duzenınde gecerlı olan, biz sistemın sınırlarına gelındıgınde olacakları tartısıyoruz, dolar rezerv para olma ozellığını (eger sayın seren'ın dediği gıbı ormanlar dolara donusturulurse) kaybederse olacaklardan soz etmekteyız, abd tum dunyayı ışgal edecek güçte mi? Araplar abd ayakta kalsın da bız pul olmus parayla petrol satmaya devam edelım mı dıyecekler. Bunlar extrem ornekler, durgunluk kontrolden cıkarsa abd uslerını bıle fınanse etmekte güçlük çeker. Bu sadece bır şehır efsanesıdır, abd tum dunyayı kontrol edemez, kontrol ettıgı arap dunyasında sadece satılmış yonetıcılerdır, arap halkları değil, krız kontrolden cıkarsa ortada işbirlikçi yonetım falan kalmaz, kendımızı kandırmayalım, sosyalızm sadece bır utapyaydı 19.yy da, 1960 yılında dunyanın 1/3 sosyalıst ekonomılerle yonetılıyordu, abd madem o kadar gucluydu neden k.çı dıbınde parmak büyüklüğünde kuba yı dize getiremedi, neden vıetnam da terlıklerıyle kactı... Neyse, tartısmanın sınırı yok, bekleyıp olacakları hep bırlıkte gorelım. Sadece aklınızda bulunsun, bircok yerde bırcok akıl, krızın yonetım kaosları doğuracağından soz edıyor, bunun ne demek oldugunu bır düşünün.:)
-
pariteler aşagıdamı açıldı ?
-
[quote=furkan;85205]pariteler aşagıdamı açıldı ?[/quote]
evet USD/JPY 91.92 kapanımıştı.91.38 açıldı şu an 91.40