-
[QUOTE=Astatin;85220]Aydınlat beni.benim yöntem ekran görüntüsünü koplayıp, paint e yapıştırmaktan ibaret :):..: grafik sanatlarda zayıfım biraz:)[/QUOTE]
Siteye yüklemek yerine imageshack vb siteleri kullanabilirsin. Senin snat doğru da site içindeki resim ajaxta sorun çıkartabiliyor bazen.
-
Yuhh bana..Üst üste 4 tane ciddi meaj yazmışım..baahhhh...İçim daraldı...Mersi nerdesin hangi topiktesin, jerfin ya sen :) :)
-
Polemik yaratmaya niyetım yok sevgılı astatın, yazdıklarını okuyunca aklıma Irak işgalının ilk günleri geldi, bazı emekli generaller tvlere cıkıp super,ultra super abd askeri gücünü, ultra super silahlarını, neredeyse hiç kayıp vermeden işi nasıl ıkı haftada bitireceğini, Iraka nasıl demokrasinin geleceğini ballandıra ballandıra anlatıyordu. Hatta uzaylıları kıskandıracak kadar gelişmiş teknolojılerı vardı ve yandaki odaya zarar vermeden direnişçileri nasıl yok edeceğini anlatıyordu. Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Ne kadar da etkilenmişiz super güçlerden. Gözümüzde o kadar devleştirmişiz ki, bugun bile ABD nin kendisi öldük/battık derken bizler nedense onlardan çok sistemlerinin sağlamlığından dem vuruyoruz. Orta sınıf duyarlılıgına hiç şaşırmıyorum, içine düştükleri krize onlardan çok biz kahroluyoruz. Öyledir kardeşim, haklısınız, dünya çöker abd ayakta kalır, hatta gezegene göktaşı çarpar ama coca cola marsta uretıme devam eder, yıl 2350, ama IBM, PEPSİ filmlerde hep rengarenk ışıkları ile yoklar mı? Napalm, beynimize kazılmış bir kere, inanmazsak zınhar cehennemlik oluruz.
-
[quote=tuareg;85226]Polemik yaratmaya niyetım yok sevgılı astatın, yazdıklarını okuyunca aklıma Irak işgalının ilk günleri geldi, bazı emekli generaller tvlere cıkıp super,ultra super abd askeri gücünü, ultra super silahlarını, neredeyse hiç kayıp vermeden işi nasıl ıkı haftada bitireceğini, Iraka nasıl demokrasinin geleceğini ballandıra ballandıra anlatıyordu. Hatta uzaylıları kıskandıracak kadar gelişmiş teknolojılerı vardı ve yandaki odaya zarar vermeden direnişçileri nasıl yok edeceğini anlatıyordu. Yazınızı okuyunca aklıma geldi. Ne kadar da etkilenmişiz super güçlerden. Gözümüzde o kadar devleştirmişiz ki, bugun bile ABD nin kendisi öldük/battık derken bizler nedense onlardan çok sistemlerinin sağlamlığından dem vuruyoruz. Orta sınıf duyarlılıgına hiç şaşırmıyorum, içine düştükleri krize onlardan çok biz kahroluyoruz. Öyledir kardeşim, haklısınız, dünya çöker abd ayakta kalır, hatta gezegene göktaşı çarpar ama coca cola marsta uretıme devam eder, yıl 2350, ama IBM, PEPSİ filmlerde hep rengarenk ışıkları ile yoklar mı? Napalm, beynimize kazılmış bir kere, inanmazsak zınhar cehennemlik oluruz.[/quote]
Recocuğum,
Ya sen yanlış anladın ya ben yanlış anlattım..Yukarıdaki mesajım ABd hayranlığı değil, "saf"lık düşmanlığı kokuyor...Yani diyor ki "ya kapitalim e kökten karşı olursunuz ya da ebediyen susarsınız1...kapitalizme (Serbest piyasaya veya daha açık sözlü ama daha vahşi haliyle neo-liberalizme) karşı olmadan, ABD ye veya bir başkasına karşı olamazsınız diyorum..:..: Buna kanıt olarak da Çin in ikiyüzlülüğünü gösteriyorum.. Yakın tarihi okuyanlar bilir..1960 larda sosyalist blokta SSCB ile ÇİN arasındaki ayrışmayı.. Çin in geldiği nokta budur...
Erittin beni reco.. Bana ABD hayranı diyenin gözü körolmasın reco, ABD hayranıysam da benim gözüm kör olsun emi :) :)
parite 1.2786 -%0.59...
-
[QUOTE=teo;85212]
Sizin acilen zeitgeist filmini seyretmeniz gerekiyor..
[/QUOTE]
ilk zeistgeist den cok etkilenmistim az sonra 2.film olan Zeitgeist 2: Addendum seyredicem
şiddetle tavsiye ederim
-
Sevgılı astatın kardesim, bılırsın kı uluslararası ılıskılerde guc dengesı, konjokturel davranıslar on plandadır, moskova beledıye baskanı rusya da devlet baskanı olunca, bır de ustune ustuk kapıtalızme meyledınce herkes rusyanın ruhuna fatıha okudu, yıl 1995.ler. bugun 2009, abd nın turkı cumhurıyetlerdekı uslerı bır bır kapanıyor, rusya eskı hınderlandında kontrolu elıne alıyor, borsası coken, rublesı yerlerde surunen rusya, ıkı kutuplu dunya sınyallerı vermekten gerı durmuyor, Çin den bir abd somurgesı gıbı soz etmenıze hayret ettım sadece, 20 yıldır % 10 uzeri buyuyen çın ıcın ırcok analıst 20-30yıl sonra super guc dıye soz ederken mı?
Neyse, bu hamur cok su götürür, jerfın gelsın bakarız:)
-
[URL]http://rapidshare.com/files/165813849/Zeitgeist.By.SaGa.part1.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165813971/Zeitgeist.By.SaGa.part2.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814145/Zeitgeist.By.SaGa.part3.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814294/Zeitgeist.By.SaGa.part4.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814440/Zeitgeist.By.SaGa.part5.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814571/Zeitgeist.By.SaGa.part6.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165814694/Zeitgeist.By.SaGa.part7.rar[/URL]
[URL]http://rapidshare.com/files/165813689/Zeitgeist.By.SaGa.part8.rar[/URL]
-
Gecenın bu saatınde 45 kayıtlı, 12 mısafır??? Hayırdır, bilmedıgımız bır gelısme mı var? Birşeyler mi kacırdık? ustelık çift mod da nobetcı. Allah moderatorlerımıze uzun omur versın, başımızdan eksık etmesın. :)
-
[quote=tuareg;85229]Sevgılı astatın kardesim, bılırsın kı uluslararası ılıskılerde guc dengesı, konjokturel davranıslar on plandadır, moskova beledıye baskanı rusya da devlet baskanı olunca, bır de ustune ustuk kapıtalızme meyledınce herkes rusyanın ruhuna fatıha okudu, yıl 1995.ler. bugun 2009, abd nın turkı cumhurıyetlerdekı uslerı bır bır kapanıyor, rusya eskı hınderlandında kontrolu elıne alıyor, borsası coken, rublesı yerlerde surunen rusya, ıkı kutuplu dunya sınyallerı vermekten gerı durmuyor, Çin den bir abd somurgesı gıbı soz etmenıze hayret ettım sadece, 20 yıldır % 10 uzeri buyuyen çın ıcın ırcok analıst 20-30yıl sonra super guc dıye soz ederken mı?
Neyse, bu hamur cok su götürür, jerfın gelsın bakarız:)[/quote]
Bay reco,
Yazımın son cümlesini okumadınız herhalde...Mevzu ABD değil, uluslararası sermayedir diyorum..zaten.. :)
Çin hakkında söylenecek çok şey var..Ancak teorik tartışma modundan çıktım az önce mersi den teşekkür alınca:D Dostum ben işim gereği Avrupa'nın da Asya'nın da pek çok ülkesinde uzun sayılabilecek süreler kaldım..İnan bana Çin de veya Rusyada herhnagi bir vatandaş olarak yaşamak istemezsin... Benim gördüğüm ve yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç : Rejim deneyimleri içerisinde tüm ortak kabul gören kriterlerle birlikte değerlendirildiğinde, sadece AB projesi bir medeniyet projesi olarak değerlendirilebilir o da Merkel ve Sarkozy den önceki haliyle..Neyse bu çok uzun bir konu..
-
[QUOTE=tuareg;85231]Gecenın bu saatınde 45 kayıtlı, 12 mısafır??? Hayırdır, bilmedıgımız bır gelısme mı var? Birşeyler mi kacırdık? ustelık çift mod da nobetcı. Allah moderatorlerımıze uzun omur versın, başımızdan eksık etmesın. :)[/QUOTE]
yarın pazartesi ya ondandırüüü
-
Yarın yine bizim vob agır yatay motorluk yapar bu parite durumuna göre...
-
[QUOTE=Astatin;85079]+. bu veya gelişmelere göre belki biraz azı..ama asla fazlası değil..çok temel bir gerçeği hatırlamak gerekiyor : Resesyon'un bilinen veya kestirilebilen bir ilacı (heleki sadece para veya maliye politikası ile oynanarak) bulunabilmiş değildir. Bu kriz kapitalizmin beklenen, bilinen, kaçınılmaz periyodik krizlerinden biridir ve resesyonlar her zaman "türbülans" şeklinde cereyan eder. yani ne zaman biteceğini ne kadar şiddetleneceğini önceden bilemezsiniz :) (bkz: epistemolojik kopuntu:D:D)uçak şimdiye kadar ki krizlerde/türbülanslarda hiç düşmedi..bakalım bu kez ne olacak.. [B]Ama bu paketleri heyecanla karşılamak çok doğru bir şey değil galiba ne dersiniz [/B]:) hem de bu kadar işe yaramayan örnek varken..:)[/QUOTE]
Katılıyorum astatinim, paketler yüzünden 10 tirlyon $ı geçen bir borç sarmalına girildi bile, bu şimdiden sınır aştı diyenler bağırmayı bıraktı halka tek tek anlatıyor, bundan sonraki esas sorunlu varlıklara paket çıkartmak yürek ister durumdayken, ABD nin gelir giderinde bu durum büyük bir dengesizliğe neden olmuşur, hatta ilerki tarihlerde ABD de OBAMA dönemini bana kalırsa Osmanlının gerileme dönemi gibi tarih kitaplarında okutacaklardır, olaya daha objektif bakmaya çalışıyorum:), saygılar...