-
Sevgılı astatınım,ınan bana kendı ulkem dısında hıcbır yerde yasama nıyetım yoktur, hıcbır ulkenın veya ulke grubunun kuyrugu, somurgesı, etki alanı olarak yasamak da ıstemem, her ulkeyı kendı değerlerı ıcınde değerlendırme taraftarıyım, bıze cok vahşı gıbı gorunenlerı kendı gecmıslerıyle kendı kulturlerıle degerlendırmek gerekır. Yamyam afrıkalıların katlettıgı ınsan sayısı, medenı avrupanın yedıgı ınsan cesetlerınden cok daha azdır. Medenı avrpanın somuru sonucu elde ettıgı zengınlık ve onun getırdıgı ''demokrası'' kulturu, işler yolunda oldugunda gecerlıdır, daha simdiden ırkcılık hortlamıstır yenıden, ıngılız lıman ıscılerı yabancıların tez elden kovulmasını ısrarla talep etmekte, grevlere gıtmekteler,
Doğunun merhamet duygusu batının ''medenı/demokratık'' kulturune beş basar!!
Kriz derınleşsın bakalım medenı batı ne hale gelecek!!!
ve de konuyu kapatıyorum, bu gecelık kafa utuledımse kusura bakmasın forumdaşlar.
Batı ikiyüzlülüğünden oldum olası Hazzetmem. Napayım.
-
[QUOTE=gacırt;85233]yarın pazartesi ya ondandırüüü[/QUOTE]
konu misafirlere kapatılmıştı, acep neden tekrar açıldı? gibi vbir soru hissettim ben o cümlede.
-
yen gapi doldurdu şimdi yukarımı aşagımı karar vermesi gerek bollingerda yine.
-
[QUOTE=Astatin;85232]Bay reco,
Yazımın son cümlesini okumadınız herhalde...Mevzu ABD değil, uluslararası sermayedir diyorum..zaten.. :)
Çin hakkında söylenecek çok şey var..Ancak teorik tartışma modundan çıktım az önce mersi den teşekkür alınca:D Dostum ben işim gereği Avrupa'nın da Asya'nın da pek çok ülkesinde uzun sayılabilecek süreler kaldım.[COLOR="Blue"][B].İnan bana Çin de veya Rusyada herhnagi bir vatandaş olarak yaşamak istemezsin[/B][/COLOR]... Benim gördüğüm ve yaşadıklarımdan çıkardığım sonuç : Rejim deneyimleri içerisinde tüm ortak kabul gören kriterlerle birlikte değerlendirildiğinde, sadece AB projesi bir medeniyet projesi olarak değerlendirilebilir o da Merkel ve Sarkozy den önceki haliyle..Neyse bu çok uzun bir konu..[/QUOTE]
Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.
-
Astatınım, sen bılırsın, jerfın ıkı gundur yok pıyasada, sevgılıler gununde tektaş yüzük kaptı da, bozdurup voba yatırmak ıcın kuyumcu mu arıyor?
-
[quote=tuareg;85237]Sevgılı astatınım,ınan bana kendı ulkem dısında hıcbır yerde yasama nıyetım yoktur, hıcbır ulkenın veya ulke grubunun kuyrugu, somurgesı, etki alanı olarak yasamak da ıstemem, her ulkeyı kendı değerlerı ıcınde değerlendırme taraftarıyım, bıze cok vahşı gıbı gorunenlerı kendı gecmıslerıyle kendı kulturlerıle degerlendırmek gerekır. Yamyam afrıkalıların katlettıgı ınsan sayısı, medenı avrupanın yedıgı ınsan cesetlerınden cok daha azdır. Medenı avrpanın somuru sonucu elde ettıgı zengınlık ve onun getırdıgı ''demokrası'' kulturu, işler yolunda oldugunda gecerlıdır, daha simdiden ırkcılık hortlamıstır yenıden, ıngılız lıman ıscılerı yabancıların tez elden kovulmasını ısrarla talep etmekte, grevlere gıtmekteler,
Doğunun merhamet duygusu batının ''medenı/demokratık'' kulturune beş basar!!
Kriz derınleşsın bakalım medenı batı ne hale gelecek!!!
Batı ikiyüzlülüğünden oldum olası Hazzetmem. Napayım.[/quote]
Sakarya nehri civarlarında gördüm sizi bay reco:..: Dedim ya teori saatimi geçtim ama yine bir şeyler diyeyim.. kan dökme işi sadece belli ulusların değil insanlık tarihinin bir parçası :) bana göre İngiltere AB projesinin bir parçası değil :) Işık doğudan yükselebilir :) Ama doğunun merhamet duygusu dediğiniz şey artık maalesef! tarih kitaplarındadır..:..::..:..
İnsanlık tarihine ya merkezden (batılı gözüyle, avrupa abd japonya v.b.), ya çevreden (3 üncü dünya, asya v.b.) ya da dışarıdan bakarsınız :) ilk ikisi hep geçmişteki düşmanlıklların yada hataların subjektifliğini taşır..ben kendi adıma dışarıdan bakalnlardan olmaya çalışoyorum:..:
-
[quote=VOBiX;85240]Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.[/quote]
ben bunları kast etmemiştim:D:D:D
-
[quote=VOBiX;85240]Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.[/quote]
pis koku herkese göre değişik olabiliyor. bana pis kokan bişey size müthiş gelebilir.
-
[QUOTE=VOBiX;85240]Benim bir arkadaş gitmişti her yerde böcek yiyorlar ve lokantalar çok pis kokuyor demişti ve bir hafta aç kalmış orada. Ahmet Dursun da o taraflara transfer olup kaçıp gelmişti.[/QUOTE]
Fransa Nice e gitmiştim 2yıl onceydi sanırım 1ay kaldım bütün güneyide gördüm
sokakları bile kokuyor hiç abartmıyorum Londra falanda insanları pis, pasaklı vs
ama tek görüdügüm iyi yanları cidden bunlar okuyor metroda,otobüste
heryerde her saniye okuyorlar sadece bunu takdir etmiştim bunun dışında ise
hepsi bir avuç dangalak...kıvrak zeka yok..çözüm oluşturabilme yok..bir program
girilmiş o doğrultuda gidiyorlar onları tek kurtaran şey sistemleri metroları bile
50yıl öncekiyle aynı durakları,rotası vs..bizde olsa haftada bir değişir..bu
adamlardan nasıl geri kaldık diye çok sordum kendime tek bulabildiğim cevap ise
okuyorlar ve kurulu bir sistemleri var..bizde evet bunlar eksik ama zeka olarak
hepsinden çok daha ilerideyiz diye düşünüyorum gittigimde oradaki hocalarda
hep diyorlardı "Türk öğrencisi diger ülkelerin ögrencilerinden çok daha zeki ve
farklı" diye...
-
pariteye ınanma parıtesız kalma!
Cuma usd/euro kaç kapadı, hatırlayan arkadas var mı?
-
[quote=tuareg;85246]pariteye ınanma parıtesız kalma!
Cuma usd/euro kaç kapadı, hatırlayan arkadas var mı?[/quote]
var ama eur/usd yi
-
Tartısma madem boyut kazandı, daha teorık bakalım oyleyse, bız ınsanlar cok medenılestık ya, o halde herkesın yapacağı basıt bır deney var, elınıze (pişmiş) bir kemıklı et alın (mısal tavuk budu) aynanın karsısında yemeye baslayın, ısırdıgınızda dişlerınızın nasıl ileri fırladıgını, gozlerınızı nasıl kıstıgınız goreceksınız. demek kı basıt bır et ısırırken bıle gecmısten gelen vahşı halımız nasıl da ortaya cıkıyor, basıt bır ısırıkta. Hangi medenıyet?