-
[QUOTE=abka;85857]piyasa degeri çok olanın genelde etkisi fazla oluyor..piyasa deg. düşüncede düşüyor..tcell krizde en az deger kaybeden hisselerden birisi..ama mantıklı değil....işc,garantinin ekonomiye etkisi ile tcell bir olur mu..finans bankı hatırlıyorum..2-3 sene önce çagrıdan sonra dolaşımdaki lot sayısı çok çok azalmıştı..ama piyasa deg. yüksek oldugundan endeksi %7-9 arası etkiliyordu..neyseki endeksten çıkarıldı..[/QUOTE]
Bir hisseye yatırım yaparken piyasa değerini hesaplamak için kırık çeşit yöntem kullanılıyor, ama endeks rakamına etkisi hesaplanırkende dolaşımdaki hisselerinin değerinden ağırlığı esas alınıyor falan filan, çok saçma tabii, neyi neye göre değerli gösteriyorsunda endeks puanı belirleniyor gibi bir durum var ortada..
Vobdada bu endekse göre hedge yapılacak, çok mantıklı değil, ama sanırım piyasayı yapanlar her dönem bazı hisseleri tcell in şu zamanki gibi bir zerev olma durumuna getirdiği oluyor, yada işctr yi en likit halden garan ı takas yapmaktda kullanacağı en likit hale getirdiği oluyor demekki, alatmak istediğimi anlatamadım galiba ama herneyse, yazmış oldum bikere:), belkide piyasa yapıcıları güvendiği hisseleri likit tutmakta liste başı yapıyor artık bilemiyorum, saygılar...
-
[quote=Sunrise;85864]bende 17987 gösteriyor, yanlış yere mi bakıyorum ?[/quote]
13.314 şu anda bende.
-
senin baktıgın aps miktarı.seyyahın dedıgı apsd(bir öncekı gune gore aps degısım mıktarı)
-
yanlış yere bakıyorsunuz.siz toplam APS a bakıyorsunuz 179.857 şu anda.
ben günlük değişimi söyledim.
-
1,6720 den dün saattığım dolarları 1,6820 den yerine koydum..:(
full dolardayım, kıpraşmayacağım artık.. haydi dolar 2'yi vur:), böyle bi fırsatı bir daha bulamazsın ona göre akıllı ol.:..:
-
17.02.2009 11:43:05 YETKİLİ:IMF İLE GÖRÜŞMELERDE İLERLEME VAR-CNN TÜRK
Bu yetkili bu sefer etkili olamamış .boks.
-
[QUOTE=doruk;85848]Sizin senaryolar nerede yazıyor sevgili VOBIX?[/QUOTE]
[url]http://www.persembe.com/Futures/Raporlar/Makale21.htm[/url]
-
[QUOTE=jerfin;85869]1,6720 den dün saattığım dolarları 1,6820 den yerine koydum..:(
full dolardayım, kıpraşmayacağım artık.. haydi dolar 2'yi vur:), böyle bi fırsatı bir daha bulamazsın ona göre akıllı ol.:..:[/QUOTE]
jerf 1,665 kırılmazsa 1,730dan realize edersin insallah
-
GARAN'ın günlük bollingerı feci daralmış.
-
[QUOTE=VOBiX;85870]17.02.2009 11:43:05 YETKİLİ:IMF İLE GÖRÜŞMELERDE İLERLEME VAR-CNN TÜRK
Bu yetkili bu sefer etkili olamamış .boks.[/QUOTE]
Bu yetkiliyi interpole verecem artık, çıkmadı gitti ortaya:..::..: nerden nerden çıkıyo bi açıklama yapıyo sonra ortadan kayboluyo, kim o diye sorarsan hep aynı cevap, yetkili...dng
-
-
30750de emirlerim bekliyor kapatıcam shortları tekrar kısalmak üzere..