-
[quote=SEYYAH;85992]IYM tek başına satıyor...karşılayan piyasa...
DİĞER ALIŞ 9.800
DİĞER SATIŞ 823[/quote]
benim asıl merak ettiğim, bu 15.000 pozisyonu açan iş'in beklentisi nedir...
malum şu anda beklentiyi satıyor.
6 gün neredeyse üst üste her gün olmak üzere %13 düşmüş olan borsanın düşme beklentisi nedir...
soru bu..
cevap: PY daima büyükler ile satmak zorunda mı...
longda olan birinin taraflı yorumu... ;)
-
Sn Seren I gecen gun soylemisti "fiyatı yukarı cekerek mal yediriyorlar"suanda fiyatı asagı cekerek mal topluyor olabilirlermi Sn Seren I yorumlarınız bize ışık tutuyordu lutfen yine yazın
-
[QUOTE=tuareg;85995]Bir de IYM nın short covar yapmaya baslayacağını hayal edın:)[/QUOTE]
Peki yapmadığı ne malum? IYMden açıp başka yerden kapatmadığı belli mi? Değil. Yarattıkalrı algılama bu. Bugün yükslerek bir kapanış. Yaruın boşluklu yukarı açılış ardından gelen satışalr ve ikinci dibini yapılarak piyasanın yukarı dönmesindeki şeklinde bir [COLOR="Red"][B]fantazim[/B][/COLOR] var sebebi bugün hareketin 21,01.2009a denk gelecek şekilde son bir kaç günün Ocak ayına benzemesi. Fantazidir öneri veya yorum içermemektedir. Dikakte alınmamalı bakılıp geçilmelidir.
-
[QUOTE=unlimitted;86000]benim asıl merak ettiğim, bu 15.000 pozisyonu açan iş'in beklentisi nedir...
malum şu anda beklentiyi satıyor.
6 gün neredeyse üst üste her gün olmak üzere %13 düşmüş olan borsanın düşme beklentisi nedir...
soru bu..
cevap: PY daima büyükler ile satmak zorunda mı...
longda olan birinin taraflı yorumu... ;)[/QUOTE]
İş yatırımın Türkiyenin en büyük yerli fon yöneticisi olduğu ve gerektiğinde hedge (korunma) amaçlı işlemler yapabileceği göz ardı edilmemelidir.
-
merry garantide gelene geçene veriyor
-
[quote=VOBiX;86002]Peki yapmadığı ne malum? 1) [COLOR=green]IYMden açıp başka yerden kapatmadığı belli mi? Değil. Yarattıkalrı algılama bu[/COLOR]. Bugün yükslerek bir kapanış. Yaruın boşluklu yukarı açılış ardından gelen satışalr ve ikinci dibini yapılarak piyasanın yukarı dönmesindeki şeklinde bir 2) [COLOR=red][B]fantazim[/B][/COLOR] var sebebi bugün hareketin 21,01.2009a denk gelecek şekilde son bir kaç günün Ocak ayına benzemesi. Fantazidir öneri veya yorum içermemektedir. Dikakte alınmamalı bakılıp geçilmelidir.[/quote]
1) Bu kadar basit..Alıcı, satıcı,takas ve makas hikayedir özetle..
2) Bugüne kadar şortla gelmiş olsam bu fantaziye oynar geceye long girerdim, ama velev ki Aboma abi dedi ki, yok morgıç yardımı topla mor-kıçı.. falan falan..fantazi ile paranoya bir arad hiç çekilmiyo
r:..::..:
Bu araad BAY SAZAN ın Gurt Taburlarının öngördüğü trend süresi de dolmak üzere sanıyorum ama en doğrusunu kendi der
-
burası dip yazın bir kenara,
düdüklenecez heralde çok iddialı gördüm kendimi:D
-
[quote=VOBiX;86002]Peki yapmadığı ne malum? IYMden açıp başka yerden kapatmadığı belli mi? Değil. Yarattıkalrı algılama bu. Bugün yükslerek bir kapanış. Yaruın boşluklu yukarı açılış ardından gelen satışalr ve ikinci dibini yapılarak piyasanın yukarı dönmesindeki şeklinde bir [COLOR=red][B]fantazim[/B][/COLOR] var sebebi bugün hareketin 21,01.2009a denk gelecek şekilde son bir kaç günün Ocak ayına benzemesi. Fantazidir öneri veya yorum içermemektedir. Dikakte alınmamalı bakılıp geçilmelidir.[/quote]
Ben de bu yüzden zaten açık pozisyon olayına inanmıyorum.Bu arada benim tahminim de aynısı olacak.
-
[QUOTE=Astatin;86005]1) Bu kadar basit..Alıcı, satıcı,takas ve makas hikayedir özetle..
2) Bugüne kadar şortla gelmiş olsam bu fantaziye oynar geceye long girerdim, ama velev ki Aboma abi dedi ki, yok morgıç yardımı topla mor-kıçı.. falan falan..fantazi ile paranoya bir arad hiç çekilmiyor:..::..:[/QUOTE]
Biizm dördüncü sınıfta Denetim dersi vardı orada da "shrinkage" (Şirin Kıç) vardı. Bir arkadaş hocaya sırıtarak böyle söyleyince hoca da ilk defa fark etmişti.
-
[color=#FF0000][i][b]15:30 Şubat ABD Empire Üretim Endeksi (New York Bölgesi Endeksi)[/color]
[color=#0000FF]Önceki -22,20 (Bloomberg)[/color] [color=#008000]Beklenti -23,75 (Bloomberg)[/color]
[color=#800080]Yorum:[/color]New York bölgesi için hazırlanan 'Empire sanayi üretim endeksi', ekonomik aktiviteyi izlemek amacıyla kullanılan imalat sektörüne ilişkin bir endekstir. Beklentinin üzerindeki daralmalar (-30, -35...) olumsuz algılanabilir.[/b][/i]
-
[quote=Astatin;86005]1) Bu kadar basit..Alıcı, satıcı,takas ve makas hikayedir özetle..
2) Bugüne kadar şortla gelmiş olsam bu fantaziye oynar geceye long girerdim, ama velev ki Aboma abi dedi ki, yok morgıç yardımı topla mor-kıçı.. falan falan..fantazi ile paranoya bir arad hiç çekilmiyo
r:..::..:
Bu araad BAY SAZAN ın Gurt Taburlarının öngördüğü trend süresi de dolmak üzere sanıyorum ama en doğrusunu kendi der[/quote]
O abimiz gökte dolunay olunca short long birşeyler diyor.Bu kadar zormu bu para kazanmak ya.Gökte dolunay var gurtum geceye full gurt. .dngüüü:..::..:
-
[quote=traderx;86006]burası dip yazın bir kenara,
düdüklenecez heralde çok iddialı gördüm kendimi:D[/quote]
su goruntuyle dowda eksi -vahi eksi bitcek
vahsi olmasa eksi olcak gibi
eee yarina biz de eksi
tepki yarindir dip yarindir
shorta dewam
boyle dipe bi daha gelmem.kom:D