-
[QUOTE=marakes;86202]spot dolar la vadeli dolar arasındaki fark şubat başında daha yüksekti..bu farkın kapanmasının tek nedeni vade sonuna yaklaşıyor olmamız mı?[/QUOTE]
Evet vade sonunda VOB fiyatı ile spot fiyatı eşit olacaktır. O zmana kadar ise vade sonuna akdarki fazi gelrii farkı kadar artıda olur VOB fiyatı.
-
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30UZUN.gif[/IMG] Borsacıözgür, furkan, clark, parderi, oguzhan, abka, bikmisbroker, MMO, bull market, SEREN I, tuareg, jelibon, marakes, truva, cırcır
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30KISA.gif[/IMG] MBM, GÖKHANFINDIK , catedral, selçuklu, nunu, Vob Trader, juliano, thracian, QUEEN, jerfin,
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/FLAT.gif[/IMG] cnc, Astatin, sentinus, doruk, bien, Traderx, SEYYAH
-
-
[quote=Larossıan;86271]Adamlar fena vermiş[/quote]
Fena almasını da bilir kendileri.:))):püüü
-
arkadaşlar,
bu topic yeri değil ama soracak yer bulamadım.ya pc de 1-2 parça değiştirmek istiyorum.çok mega süper falan olmasına gerek yok.bana yardımcı olabilir misiniz?bu konuda anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.3 yıl önce almıştım PC yi.marka değil toplama.
işlemcim P.4 3.0 ghz bu sanırım bir süre daha idare eder değil mi? core duo lar core quad lar falan çıkmış.bunu değiştirmesem olur mu?
DVD writer mı almak lazım reader mı? şu an kasada CD-ROM dedikleri zımbırtı takılı.writer mı reader mı onu da bilmiyorum.değiştirmek istiyorum bunu.
RAM olarak ne almak lazım?hali hazırda 512 RAM var.bu sanırım çok hafif kalıyor artık değil mi? DDR 2 si var DDR 3 ü var. 1 GB mı almak lazım 2 GB mı?
gittigidiyor dan alabilir miyim bunları? sıfır ürünlerde satılıyor orada.daha önce orada çok alışveriş yaptım ama PC işi olunca bir fikir alayım istedim.
bana biraz marka-model v.s. konusunda yardımcı olursanız sevinirim.hiç bilgim yok PC donanımı konusunda.
dilerseniz özel mesaj yoluyla yazın topic dağılmasın.
şimdiden teşekkürler.
-
[QUOTE=SEYYAH;86277]arkadaşlar,
bu topic yeri değil ama soracak yer bulamadım.ya pc de 1-2 parça değiştirmek istiyorum.çok mega süper falan olmasına gerek yok.bana yardımcı olabilir misiniz?bu konuda anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.3 yıl önce almıştım PC yi.marka değil toplama.
işlemcim P.4 3.0 ghz bu sanırım bir süre daha idare eder değil mi? core duo lar core quad lar falan çıkmış.bunu değiştirmesem olur mu?
DVD writer mı almak lazım reader mı? şu an kasada CD-ROM dedikleri zımbırtı takılı.writer mı reader mı onu da bilmiyorum.değiştirmek istiyorum bunu.
RAM olarak ne almak lazım?hali hazırda 512 RAM var.bu sanırım çok hafif kalıyor artık değil mi? DDR 2 si var DDR 3 ü var. 1 GB mı almak lazım 2 GB mı?
gittigidiyor dan alabilir miyim bunları? sıfır ürünlerde satılıyor orada.daha önce orada çok alışveriş yaptım ama PC işi olunca bir fikir alayım istedim.
bana biraz marka-model v.s. konusunda yardımcı olursanız sevinirim.hiç bilgim yok PC donanımı konusunda.
şimdiden teşekkürler.[/QUOTE]
İşlemciyi değiştirmesen de olur. Bir yıl daha idare eder.
DVD Reader pek bulunmuyor artık DVD Writer alacaksın. Hem okuyor hem yazıyor. ASUS marka tercih edilebilir.
RAM 2 GB alsan da olur 2 adet 1 GB alsan da olur ama anakartının DDR2 ve DDR3 destekleyip desteklemediğini bilmen lazım. İşlemcine bakılırsa senin ramler DDR2.
Gittigidiyor işi hem iyi hem kötü. İyi çünkü ucuza kapatma ihtimalin var ama ucuza kapatacağın rünü ya takip etmiyor olacakalr ya da sorunlu çıkma ihtimali yüksek. Kötü çünkü bu aralar piyasa fiyatının üzerinde satışlar oluyor. Alacağın ürünlerin kargo masrafı da sana binecektir dikkat et.
[URL="http://link.ekibi.net/linkekle/forumdisplay.php?fid=21"][B]Fiyat Arama Motorları[/B][/URL]nı kullanarak hangi ürünün hangi sitede en ucuza satıldığını bulabilirsin.
Fakat para durumu nasıl bilmiyorum ama istersen sıfır yeni bir kasa alıp elindeki kasayı satışa çıakrabilirsin. Böylece boşa çıkan parçalar da atıl kalmaz. Ya da parçaları GGde satabilirsin.
-
[QUOTE=VOBiX;86270][IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30UZUN.gif[/IMG] Borsacıözgür, furkan, clark, parderi, oguzhan, abka, bikmisbroker, MMO, bull market, SEREN I, tuareg, jelibon, marakes, truva, cırcır
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/30KISA.gif[/IMG] MBM, GÖKHANFINDIK , catedral, selçuklu, nunu, Vob Trader, juliano, thracian, QUEEN,
[IMG]http://www.voborsa.com/forum/vmoods/images/FLAT.gif[/IMG] cnc, Astatin, sentinus, doruk, bien, Traderx, SEYYAH, jerfin[/QUOTE]
ben flatım sadece dolarda pozum var.. kısaya yazmışsınız beni el alışkanlığı tabi..:..: düzelttim
-
[quote=SEYYAH;86277]arkadaşlar,
şimdiden teşekkürler.[/quote]
nerde oturuyorsun bilmiyorum..kadıköy rıhtım caddesi, işbankası arkası yazıcıoğlu işhanı civarında ikinci el PC parçası borsası var.. Her parçanın alış ve satış fiyatları kağıda basılı olarak var dükkanların önünde, rahat rahat fikir edinebilirsin..haftasonu çok kalabalık olur hafta içi git..fiyatlar gayet ucuz...en iyi pc işini gören PC dir..ille de çağı yakalıyayım diyorsan Dual Core işlemcili 2 gb ram yırtınsan dolduramayacağın kadar büyük HDD, DVD RW, sd kart girişi falan falan bit on hikayeli Notebook u bile 1100 lira gibi fiyatlara bulabilirsin..aynı özellikdeki desktop pc ler ise 700 lira civarında..parça purça ile uğraşmaktansa yenile derim..eskisini de ihtiyacı olan bir okula falan bağışlarsın :)
-
[QUOTE=cırcır;86257]Harıl harıl arıyoruz bakalım daha bulamadık. :cool:
amcalara kolaylık olsun dedim :D[/QUOTE]
ben flat bekleyeyim, dibi bulunca bana da haber ver olur mu.:) hımm nerden mi anlayacaksın dip olduğunu, tabiki paran sıfırlanınca..:..:
-
Turkıye ıs bankası, 2008 yılında vergı
karsılıgı oncesı karının 1,8 mılyar tl, vergı sonrası net donem karının ıse 1,5
mılyar tl olarak gerceklestıgını bıldırdı.
ıs bankası'ndan yapılan yazılı acıklamada, bankanın 2008 sonundakı aktıf
toplamının yuzde 22'lık artısla 97,6 mılyar tl'ye ulastıgı belırtılerek, bankanın
aktıf buyumesının baslıca kaynagını, kredılerdekı yuzde 40'lık artısın
olusturduguna ısaret edıldı.
Acıklamaya gore bu donemde, tl kredıler yuzde 31, yabancı para kredıler
ıse dolar bazında yuzde 26 arttı.
Ozellıkle 2008 yılı sonuna dogru pıyasa kosullarındakı olumsuz
gelısmelerın etkılerıne dıkkat cekılen acıklamada, su goruslere yer verıldı:
''bu cercevede, olumsuz pıyasa kosulları, sıstem genelınde takıptekı
kredıler hesabında ızlenen kredı tutarında daha hızlı bır artısa neden oldu. ıs
bankası, sıstem genelınde etkılı olan sorunlu kredılerdekı artısa karsın, bır
taraftan reel sektore kaynak kullandırmaya devam ederken, dıger taraftan
takıptekı kredılerı ıcın yuzde 100 karsılık ayırma polıtıkasını 2008 yılında da
surdurdu.''
toplam mevduatı 2008 yılı sonunda 63,5 mılyar tl'ye yukselen ıs bankası,
gectıgımız yıl 99 yenı sube acarak turkıye genelındekı sube sayısını da 1.028'e
yukselttı. Aynı donemde calısan sayısı da 1.509 kısı arttı.
Martix
-
eee bu gece de bi paket açıklarlar mı acaba.. yoksa buna gerek olup olmadığını görmek için dow'un son dakikalarına kadar beklerler mii..:..:
-
[QUOTE=cbaykus;86285]Turkıye ıs bankası, 2008 yılında vergı
karsılıgı oncesı karının 1,8 mılyar tl, vergı sonrası net donem karının ıse 1,5
mılyar tl olarak gerceklestıgını bıldırdı.
ıs bankası'ndan yapılan yazılı acıklamada, bankanın 2008 sonundakı aktıf
toplamının yuzde 22'lık artısla 97,6 mılyar tl'ye ulastıgı belırtılerek, bankanın
aktıf buyumesının baslıca kaynagını, kredılerdekı yuzde 40'lık artısın
olusturduguna ısaret edıldı.
Acıklamaya gore bu donemde, tl kredıler yuzde 31, yabancı para kredıler
ıse dolar bazında yuzde 26 arttı.
Ozellıkle 2008 yılı sonuna dogru pıyasa kosullarındakı olumsuz
gelısmelerın etkılerıne dıkkat cekılen acıklamada, su goruslere yer verıldı:
''bu cercevede, olumsuz pıyasa kosulları, sıstem genelınde takıptekı
kredıler hesabında ızlenen kredı tutarında daha hızlı bır artısa neden oldu. ıs
bankası, sıstem genelınde etkılı olan sorunlu kredılerdekı artısa karsın, bır
taraftan reel sektore kaynak kullandırmaya devam ederken, dıger taraftan
takıptekı kredılerı ıcın yuzde 100 karsılık ayırma polıtıkasını 2008 yılında da
surdurdu.''
toplam mevduatı 2008 yılı sonunda 63,5 mılyar tl'ye yukselen ıs bankası,
gectıgımız yıl 99 yenı sube acarak turkıye genelındekı sube sayısını da 1.028'e
yukselttı. Aynı donemde calısan sayısı da 1.509 kısı arttı.
[COLOR="Blue"][B]Martix[/B][/COLOR][/QUOTE] Yeni mi bu? .dng