-
[QUOTE=Vob Trader;86518]üstünde yaşadığı toprağa, altında yaşadığı bayrağa, devletine milletine güveni olmayanın bu vatanda yeri yoktur bence.[/QUOTE]
olayı çarpıtıyorsun gibi geliyor vob trader... devletle milletle ne alakası var.. hükümetlerdir bizi o durumlara götüren..:mad: hatta devleti bile bitirmeye çalışıyorlar görmüyor musunuz.. (ordu karalamaları v.s. bilinçli yapılyor)
-
Full gurt taburu peh..kom.kom
-
29.000 de gap var sanırım orayıda bugun yarın kaparız
-
[QUOTE=unlimitted;86514]uzundaki herkes stopladıysa uzun açmak zamanıdır diyorum[/QUOTE]
Belki yeni kısa açılmıştır o seviyeden. :)))
-
29000 hedefi için 29700 ler mola yeri olabilir:dü::dü::dü:
-
ahh işte ayılığa ihanet edersek böyle oluyor 29800 hedefine vardık.
-
doğan grubu yataya girmediği sürece zor yukarı gideriz...[B]bence...[/B]
-
bizim kapanış tahmini istatistik kurumunun açıklamasına benzedi :)
birazdan revize etmek zorunda kalıcam galiba :)
-
29700-800 önemli
yarım long bakalım düdükleyeceklermi:D
-
[quote=abka;86519]-dışa kapalı,yerel,ulusalcı bir yapının avantajlarını yaşayan ;kurum ve şahıslar,tüm yetki ve güçlerini kaybetmiş olacak...
-unutmayın AĞALIK,köylülerin dışa açılmasıyla son buldu..
-atanmış olanlar ,halkı güdülmeye ihtiyacı olan sürü gibi göremiyecekler.bunlar toprak kokan,kafası çalışmayan şahıslardır yaklaşımı bitecek..
-tüm kurumların denetimi;sivil savcılarca yapılacak..tüm harcamalar şeffaf olacak..
-ekonomiye gelince..10 kere kriz geçirmiş ve krize bağısıklığı olan ülkeme hiçbirşey olamaz..''değirmende doğan fare,gök gürlemesinden korkmaz''[/quote]
Aynı sıraylai
1) "Olacak" anlamında değil ama "olmalı" anlamında aynen katılıyorum. Ama ulus devlet olmak dışarıya kapalı olmak demek değildir (Almanya, Fransa, İngiltere v.b. vb.)..Ulusal değerlerini savunan herkesi vietnamcı ya da irancı diye etiketlemek bence bir zihin manipülasyonu..Sermayenin ve emeğin serbest dolaşımına evet, aynı ulus çatısı altında yaşayanların çıkar birliğine de evet..İyi hükümet olmak, bunları dengelemek demek zaten..Tamamen teslim olmakla tamamen dışarıya kapanmak arasında yüzlerce farklı yol var.
2) Halk iktidarı ..Evet olsa ne güzel olur..Ama bizdeki durum Rant iktidarı maalesef
3) Kesinlikle..Denetim mekanizmaları güçlendirilmeli..Ama bir düzeltme, savcıların işi denetim değildir :) Denetim devletin bu işten sorumlu teftiş kurullarının işidir. Hani içinde bulunduğuuz dönemde IMF in baskısıyla ve AKP nin de desteğiyle kapatılan ve tamamen tasfiye edilmeye çalışılan teftiş kurullarının :)
4) Ekonomoye gelince...Yerel değil :) global bir ülke olduğumuz için dünyada ne olursa bizde de 3 aşağı 5 yukarı aynı şey olur..:D
-
İkinci seansda durmaz bu düşer...
-
[QUOTE=Astatin;86498]Var...
1) Bugün mahalle baskısı adı verilen şey artık devlet baskısı haline dönecek..
2) Sosyal doku darmadağan olacak.. Cumhuriyetin, Osmanlı'dan aldığı ve iyileştirmeye çalıştığı her türlü hastalık yeniden nüksedecek (kürt ayrılıkçılığı, tarikatlar, ümmetçilik v.b.) ve topluma hakim olacak.
3) Sİyaset tek sesli hale gelecek.. Kim daha fazla dindar üzerinden siyaset yapılacak...[B][COLOR="Blue"]Belki bayan arkadaşlarımız artık bu forumlarda yazamıyor olacak..[/COLOR][/B]
4) Cumhuriyetin kurumları ve hatta Türk'lerin binlerce yıldır yaşayan devlet geleneği iyice dejenere edilecek
5) Bütün bunlar neo-liberal ve vahşi batı sermayesi nin planları doğrultusunda yürütüldüğü için, Türkiye uluslararası bir aktör değil figüran haline getirilmiş olacak....
yeter mi daha söyleyeyim mi[/QUOTE]
O zaman avatar tacizciliği de tarihe karışacak desene .dng