-
[quote=saraylı;278691]unli geçmiş olsun ya,
abi şu forex e dikkat edin,.boks.
hiç sevmem o piyasayı...:o:(
tatil güzel ama ben piyasamı özledim....lelele.brv.kom
az kaldı pzt ordayım inş...[/quote]
geçmiş oldu abi :D:D
yok merak etme abi. geçenlerde pelayı acayip pis dövdüm de arkadaşlarını almış gelmiş totoş. (€/JPY grafiğine bakarsan anlarsın)
gel abi yerin hazır. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
-
Neler oluyor bu veriden sonra ? Anlayamadım..
-
[quote=unlimitted;278671]kısa bir yorum geçeyim.
dünkü satışlar tırıvırı değildi. çok ağır satışlar geldi. özellikle parite tarafında. paranın hasının döndüğü yer orasıdır. gerisi tırıvırıdır. günde 10 trilyon dolar dönen yerdeki majör paritelerde en iyimser düşüş %-1,5 ise, durup bi "silkeleme miydi yoksa trend dönüşü müydü" sorusunu sormak gerekir...
pariteler belli bir noktayı geçene kadar buna trend dönüşü derim ve orta vade için yükseldikçe short/flat, short/flat stratejisini uygularım.
uzun yapmak riskli olabilir. bu kadar satış yapan ağa değilse kim?
ve bu kadar satış yapan ağa yukarı çıkmasına izin veriyorsa bile güzel yerden bi balya daha vermek için izin veriyor demektir.
dünkü o trilyon dolarları shorta gömerken biz güzel yerden mallanalım diye gömdüğünü düşünmüyorum.
şahsi fikrimdir. al-sat-tut-basket potasına patates süsü ver-çekiçle pencere del tavsiyesi değildir. işkembeden sallamadır. :)))[/quote]
teşekkürler unli abi senin pıyasa yorumların çok önemli en azından benim için .brv
-
adam almış sopayı eline gelene geçene vuruyorlar bizim yöneticiler uyuyor yakında vobun kurallarıda değişirse şaşırmam zuhaha
-
Deniz 550 lotu tek tuşla aldı oha :d
-
DIŞARIYA RAĞMEN BURAYI TUTUYORLAR ENTRESAN ŞEYLER VAR RESMEN MAYMUN FORMASYONU VAR .dng
-
RESMEN YATAY PİYASA ÇARPMA MODUNA GEÇTİ HERFİLER .dng
-
çırpındıkca daha çok batıyor bataklık gibi melet şey :D
-
-
Pes ettim bu ne ya bi günde de bu kadar çarpılırmı be kardeşim :..:
-
dışarı göçüyor burası gene yukarı vay be ben bu borsadan korkmaya başladım dünyaya meydan okuyoz resmen .brv
-
[QUOTE=unlimitted;278644]parametrelerin tamamının size bağlı olmaması ile bir kısmının size bağlı olmaması farklı şeyler.
[COLOR="DarkOrange"]rulette top dönerken sizin herhangi bir etkiniz var mı? ya da oturup hesap kitap yapıyor musunuz? kırmızı 36'da destek var, siyah 13 direnç oraya yazılmayayım diyor musunuz? hayır...[/COLOR]
parite veya VOB oynarken binlerce parametre ekranda akıp geçer.
kimisini okursunuz kimisini okumazsınız.
kimisini bilirsiniz, kimisinden haberiniz bile yoktur.
biz bunlara indikatör diyoruz.
velhasıl kelam, pozisyonunuzu etkileyecek yardımcı parametreler vardır.
aynı şeyleri yaparak sürekli kayıp bana göre aptallıktır. (lütfen üzerinize alınmayın. sıfat tamamen [B]kafa yormayan[/B] insanlar için kullanılmıştır)
arabanın direksiyonunu 1 kez sağa kırdığınızda araba sağa gider.
aynı şekilde poza girip aynı şekilde kaybetmek, direksiyonu ikinci kez sağa kırdığınızda arabanın sola gitmesini beklemeye benzer.
parametreleri değiştirmeden yaptığınız işlemin sonucunun farklı olmasını beklemek delilikle aynı şey.
bana göre borsa kumar değildir lafını şu şekilde düzelteyim.
hayatında 1 kez pozisyon açmamış olan babam için al veya sat tuşuna basmak evet kumardır.
aynı işlemi yapmak benim için kumar değildir.[/QUOTE]
yok üstüme alınmıyorum tabiki sohbet ediyoruz burda.kimse yanlış anlamasın kesinlikle bir tartışma gerginlik yok.
mesela rulette top var borsada veri var.ikisinede müdahale edemiyosunuz.zaten borsa kumar demedim bir nevi kumar dedim.benziyo yani.risk oynıyanına göre aynı.rulettede kazanma stratejileri uygulayan kumarbazlar var.pokerdede öyle.ruleti bilerek oynıyanlar illaki kazanıyodur.zevkine oynıyanlar kesin kaybediyo.borsada genelde borsa ile ilişki olmayan insanlarla konuştuğunuzda hep düşünceler olumsuzdur.borsa bu ya çok riskli derler bi tanıdığım vardı bilmem şu kadar para batırdı derler hep...kumar içinde aynısını söylerler.borsa lokanta açmak veya ithalat ihracat imalat gibi diil.kumar gibi.geneli kaybeder .pala genelde kazanır.çok az insan bu işten iyi kazanıyo hemde çok az.oralar yüzde 10u gösteriyo genelde kitaplarda.ben hala kumar diyorum borsaya.ama işi bilene kazandıran bir kumar diyebilirim.
-
gene dünki gibi yapmasın bu arkadaşlar önce aldır sonra göm hesabı
-
doçe çıktı meydane....
yalnız bir uyarı yapayım... çok feci çarpışma var... 200-300 kontratlar havada uçuşuyor.. dikkatli olmakta fayda var.
saatlik bakanlar özelikle gün içi trade yapıyorsa en azından 15 dklık yada 5 dklık bakmalarını tavsiye ederim. çok hızlı hareket ediyor.
-
[quote=a.kaya;278727]dışarı göçüyor burası gene yukarı vay be ben bu borsadan korkmaya başladım dünyaya meydan okuyoz resmen .brv[/quote]
uçar bura tahminim :D
-
Saraylı hocam sizi yakalamışken bi şey soracam yada diğer ustadlar biliyosa cevaplarsa sevinirim..
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]TREND DIRECTION13[/B][/FONT][/COLOR] diye bir indik vardı bu 15 dk lıkde kullanılırmıydı yoksa sadece 60 lık mıydı..
-
marbaş 500 kont.aldı. ekledi yine long. doçe ne yapıyor anlamıyorum .. şimdide short kover yapıyor
-
[quote=a.kaya;278743]Saraylı hocam sizi yakalamışken bi şey soracam yada diğer ustadlar biliyosa cevaplarsa sevinirim..
[COLOR=#333333][FONT=Verdana][B]TREND DIRECTION13[/B][/FONT][/COLOR] diye bir indik vardı bu 15 dk lıkde kullanılırmıydı yoksa sadece 60 lık mıydı..[/quote]
bu tg yi ya da daha iyisi 21 0lanını her vadede kullanabilirsiniz,trend var mı yok mu ve yönünü söyler...
ben 5' blıkta bile bakıyorum....:)))
-
[quote=Tradeprof;278729]..borsa lokanta açmak veya ithalat ihracat imalat gibi diil.kumar gibi.geneli kaybeder ..[/quote]
lokanta,ticaret,ithalat,ihracat ve diğer ticaretler gibi olmadığını nereden biliyorsunuz? bu işlerle hiç uğraştınız mı?
-
bu arada vobjektif seans salonu burası olmuş gibi bu topikte ilk defa yazıyorum sn saraylı ve diğer daytradelara bol kazançlar dilerim...
-
[quote=saraylı;278746]bu tg yi ya da daha iyisi 21 0lanını her vadede kullanabilirsiniz,trend var mı yok mu ve yönünü söyler...
ben 5' blıkta bile bakıyorum....:)))[/quote]
evet hocam çok iyi 0 da sürünürken hiç bulaşmamak lazım gibi düşünüyor ve öyle anlıyorum doğru sanırım
bu arada teşekkürler,,
-
koşullar ne olursa olsun borsamız tam 5 kere zirvenin %60 altında dip yapmış...oradan alıp bekleyen ganiiiiiiiiiii oluyor...
başka kimse bilmez.zaten bu oran dolar olarak zirvenin 3 te 1 i oluyor..
-
Inception
Vizyonda olan bir film,
değişik bir bilimkurgu türünde imiş,
arkadaşım çok övdü,
ben daha görmedim,
insanların zihinlerine rüyalarında girebilen ve bilgi alan bir kişinin hikayesi,
bu sefer de bilgi yerleştirmek için kullanılıyor,
ist da seyretmeliyim...
bundan sonraki ilk sistemin adı : "Inception"
bundan daha iyi sistem ismi mi olurmuş??
"inception" yapıyorsun; "concept" oluyor....
:):..:
-
hadi yaw, 74.200 gösterin de çakayım şuna bi beyzbol sopası!
€/jpy'de 111,22'de olur. afilli rakam. :D
ne bileyim, GBP/USD'de 1,5656 olur... yapın işte bişeyler. birisi bi açıklama mı yapar, bi haber mi düşer naaparsanız artık.
bubi tuzağını kurdum. herhangi birisi oraya gelirse sopa kendiliğinden çakacak :D
-
[quote=sovalye;278767]bu arada vobjektif seans salonu burası olmuş gibi bu topikte ilk defa yazıyorum sn saraylı ve diğer daytradelara bol kazançlar dilerim...[/quote]
tşk .ler ben tatilde olduğumdan bu aralar aktif değilim,pzt aktif olacam...:yü:
-
[quote=a.kaya;278773]evet hocam çok iyi 0 da sürünürken hiç bulaşmamak lazım gibi düşünüyor ve öyle anlıyorum doğru sanırım
bu arada teşekkürler,,[/quote]
evet kaya 0 da sürünürken yatay var demek ama bazen yine trendcikler de oluyor,tg hepsini göstermiyor...:p
-
hepinize başarılı tradeler....T..CT..CT..CT..CT..C
-
[QUOTE=unlimitted;278644]parametrelerin tamamının size bağlı olmaması ile bir kısmının size bağlı olmaması farklı şeyler.
rulette top dönerken sizin herhangi bir etkiniz var mı? ya da oturup hesap kitap yapıyor musunuz? kırmızı 36'da destek var, siyah 13 direnç oraya yazılmayayım diyor musunuz? hayır...
parite veya VOB oynarken binlerce parametre ekranda akıp geçer.
kimisini okursunuz kimisini okumazsınız.
kimisini bilirsiniz, kimisinden haberiniz bile yoktur.
biz bunlara indikatör diyoruz.
velhasıl kelam, pozisyonunuzu etkileyecek yardımcı parametreler vardır.
aynı şeyleri yaparak sürekli kayıp bana göre aptallıktır. (lütfen üzerinize alınmayın. sıfat tamamen [B]kafa yormayan[/B] insanlar için kullanılmıştır)
arabanın direksiyonunu 1 kez sağa kırdığınızda araba sağa gider.
aynı şekilde poza girip aynı şekilde kaybetmek, direksiyonu ikinci kez sağa kırdığınızda arabanın sola gitmesini beklemeye benzer.
parametreleri değiştirmeden yaptığınız işlemin sonucunun farklı olmasını beklemek delilikle aynı şey.
bana göre borsa kumar değildir lafını şu şekilde düzelteyim.
hayatında 1 kez pozisyon açmamış olan babam için al veya sat tuşuna basmak evet kumardır.
aynı işlemi yapmak benim için kumar değildir.[/QUOTE]
[QUOTE=sovalye;278758]lokanta,ticaret,ithalat,ihracat ve diğer ticaretler gibi olmadığını nereden biliyorsunuz? bu işlerle hiç uğraştınız mı?[/QUOTE]
evet hepsinle uraştım.leventte lokantamız var.babam fransız arabalarının motor parçası toptancısı aksarayda,aynı zamanda motorsiklet aküsü imalatı yapıyo(mutlu akünün yandan yemişi olarak:)) bende 4-5 sene önce kapı otomatiği imalatı yapmıştım.birşeyi yapmadanda bilebilirsiniz ayrıca.tamammı?
-
[quote=saraylı;278746]bu tg yi ya da daha iyisi 21 0lanını her vadede kullanabilirsiniz,trend var mı yok mu ve yönünü söyler...
ben 5' blıkta bile bakıyorum....:)))[/quote]
matrix kodu varmı saraylı abi bu göstergenin iyi tatiller bu arada
-
saraylı abi gene geldi ema 55 e yapıştı bu nası iştir pehhhhhh
-
[QUOTE=saraylı;278778]Vizyonda olan bir film,
değişik bir bilimkurgu türünde imiş,
arkadaşım çok övdü,
ben daha görmedim,
insanların zihinlerine rüyalarında girebilen ve bilgi alan bir kişinin hikayesi,
bu sefer de bilgi yerleştirmek için kullanılıyor,
ist da seyretmeliyim...
bundan sonraki ilk sistemin adı : "Inception"
bundan daha iyi sistem ismi mi olurmuş??
"inception" yapıyorsun; "concept" oluyor....
:):..:[/QUOTE]
bencede cool bi isim ama film o kadarda cool diil:) çok karmaşık devamlı konuşma action az vs..abartıldığı kadar iyi diil yada fazla abartılınca beklenti büyük oluyo bilemiyorum:)
-
Anlamıyorum dışarı resmen göçüyor burası hala tık yok tam tersi artı kapayacaklar nerdeyse :d
-
[quote=Tradeprof;278788]evet hepsinle uraştım.leventte lokantamız var.babam fransız arabalarının motor parçası toptancısı aksarayda,aynı zamanda motorsiklet aküsü imalatı yapıyo(mutlu akünün yandan yemişi olarak:)) bende 4-5 sene önce kapı otomatiği imalatı yapmıştım.birşeyi yapmadanda bilebilirsiniz ayrıca.tamammı?[/quote]
sorma sebebim risk oranlarının üç aşağı beş yukarı aynı oranlarda seyretmesinden ötürüdür.
Uluslararası ticari araştırma enstitülerinin birinin yaptığı araştırmaya göre her kurulan 100 şirketin 20 si 1. yılı dolduramadan
80 i ise 5. yılını dolduramadan iflas etmektedir. (rakamlar net değildir ama bu civarlardadır)
ve ilginç olan ise bu oran borsada hesap açıp kapayanlarla üç aşağı beş yukarı aynı civarlarda olmasıdır.
borsa kumarmıdır? bakış açısına göre değişir(dini olarak tartışmıyorum). karşıdan karşıya geçmek te, evden dışarı çıkmak ta, evlenmek te kumardır denilebilir...
bakış açınıza göre değişen bir durum söz konusu...
-
[quote=a.kaya;278799]Anlamıyorum dışarı resmen göçüyor burası hala tık yok tam tersi artı kapayacaklar nerdeyse :d[/quote]
görece güçlülük long pozisyonlar için daha avantajlıdır (gerçi vadenizi bilmeden yorum yapmak iyi olmaz)
-
cümleten iyi seanslar ... şövalye patron hoşgeldin patron .. şeref verdin .....lelele.lelele.brv.brv.brv
-
[quote=selçuklu;278811]cümleten iyi seanslar ... şövalye patron hoşgeldin patron .. şeref verdin .....lelele.lelele.brv.brv.brv[/quote]
hoş buldum patron bol kazançlar dilerim...:)
-
[QUOTE=kitaro;278551]selçuklu patron seni enson teknik analiz anlatırken görmüşler:..:.brv:..:
[IMG]http://i36.tinypic.com/jigjs8.jpg[/IMG][/QUOTE]
:D:D:D .. ne zaman çekmişer abi çocukalra ew falan analatıyodum .. :::::::::.. güzel resmmiş hakkaten yani ... sakladm bunu ilerde avatar yaparım .. ühühüüüh ...
sağol kitaro patron .. .lelele.lelele
-
Hoşgeldin şövalye abi... Bir süredir yazmıyordun özlemiştik... .lelele
-
dış piyasada isyan başladı, bizim ultra güçlü paladan tık yok + devam :(
-
4 gündür çok işim vardı yeni bitirdim... Ekrana göz ucuyla bakabildim ancak, fırsat buldukça bir short bir flat yapa yapa gittim, şelaleden tam faydalanamadım ama olsun, görüntüsü bile güzel... :..: