-
[QUOTE=kayahan;87848]bak kardesim birak bos demogojiyi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma!!!
tekrar soruyorum!!! dow'un bugunku kapanis degerini = 6-ekim-2002 yilinda gormus!!!
bak!!! imkb'nin 6-ekim-2002 tarihli kapanisina !!!
o zaman uyanirsin uykudan!!! ama cabuk uyan senin icin daha iyi olur.!!
malesef tefeci degnekcileri ve holding medyasinda cikan tefeci degnekcileri, senin beynini iyice yikamis!!
uzgunun dostum senin adina!![/QUOTE]
yazdıgım gayet açıktı 2002deki şartlarla şuanki şartlar aynı olamaz buyuzden
dow o seviyede olabilr imkbnin olmaması normaldir bunu göremicek kadar körsen
yapıcak birşey yok sloganlarla,felaket senaryolarıyla biryere gidemezsin
hayatta patenaj çekip durursun..bilgi sahibi olmaya gelince bilmişlik taslamam o
işi senin gibilere bırakırımki farkımız ortaya çıksın böyle olunca daha az yorucu
olur... iyiki sen varsında boş bilgi,gereksiz haberler ve at gözlükleriyle bakış nasıl
olurmuş görüyoruz..hayatta başarılar..
-
[quote=kayahan;87837]Ben fotografin tamamina bakarim.
ben gunluk alim satim islemi yapmam. hele hele 500 buyuk tefecinin hakim oldugu imkb indexlerinde hayatta isim olmaz.
ben vob'da uzun vadeli dusunerek uygun fiyatlari gordugum an doviz kontrati alirim.
belli periyotta beklerim. dolar index'i her zaman en iyi kilavuzumdur.
meyva ham iken alirim. sabirla bekler olgunlasinca satarim.[/quote]
[B]O zaman burda niye yazıyon kardeşim. Burası günlük forum.. Aylık 1 kere yaz git sen...[/B]
-
Neyse kayahan iyi geceler konuda başka yerlere gitmeden kapatalım inşallah sen haklı çıkmassın o zaman ülke adına vay halimize
-
dow yarın %2 artınca felaket tellalları yok olur pembe tablo çiziilir
-
yemişim dow unu ,nıkkeını....sistem al idi uzunladık..yarın sat derse direkt kısa olurum...belkide sistem sat bile vermez..belkide fdow iyi olur nötr açarız...dow un %3 düşüşünü emen vob bilirim...
-
[quote=kayahan;87848]bak kardesim birak bos demogojiyi bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma!!!
tekrar soruyorum!!! dow'un bugunku kapanis degerini = 6-ekim-2002 yilinda gormus!!!
bak!!! imkb'nin 6-ekim-2002 tarihli kapanisina !!!
o zaman uyanirsin uykudan!!! ama cabuk uyan senin icin daha iyi olur.!!
malesef tefeci degnekcileri ve holding medyasinda cikan tefeci degnekcileri, senin beynini iyice yikamis!!
uzgunun dostum senin adina!![/quote]
şimdi dow 1980 öncesine dönerse ki bu yönde de analizler mevcut, dowa 400 (dört yüz) olur diyenler vardır, bu durumda imkb eksiye mi geçecek sizin hesabınızla, 1980 lerden önce imkb yok malumunuz
-
6 ekim 1986 da IMKB kaçmış bilen varmı
-
[QUOTE=cırcır;87856]6 ekim 1986 da IMKB kaçmış bilen varmı[/QUOTE]
topu tüfegi satar dükkanları kapatır gideriz artık..
-
[QUOTE=cırcır;87856]6 ekim 1986 da IMKB kaçmış bilen varmı[/QUOTE]
............4 mü
-
[quote=lafola;87846]yakinda yasayarak gorecegiz!! ilk hedef cuuup imkb 100'de 18.000 yani 0.90 cent sonra 12.000'e gelecek.!!! 0.50 cent.
12000 den alanlarda 5 yılda faizler %100 getirirken %500-700 arası kazanırlar ...Güzel geliyor kulağa..[/quote]12.000 seviyeleri daha dip degil ki!!!
boyle kriz turkiye tarihinde gormedi.!!!
once'den turkiye'de kriz cikarken hemen tl'de develasyon olur. bununla birlikte icerde maliyet fiyatlari dusurulur. icerde halkin alim gucu duser. cari acik hemen kapatilir. imf'den hemen borc alinir. tum sirketler devalua edilmis tl' ile ihracatta rekabet edebilecek hale getirilirdi. krizden hemen sonra toparlanmaya baslardi. ustelik turkiye'nin dis doviz borcu simdiye oranla cok cok az idi. birde disarda o zamanlar likitide bulmak zor degildi.
buyuk ekonomilerde yangin yok idi.
oysa simdi yangin tum dunya'da var. !!!!onceki turkiye'nin yasadigi krizlerde sadece bir kac kucuk ekonomiye sahip olan ulkelerde olurdu.
imkb' de dip 2000'li seviyeler 2011 yilinda yasayarak gorecegiz.!!
bu kriz en az 5 yil surer.!!!
-
[quote=lafola;87846]yakinda yasayarak gorecegiz!! ilk hedef cuuup imkb 100'de 18.000 yani 0.90 cent sonra 12.000'e gelecek.!!! 0.50 cent.
12000 den alanlarda 5 yılda faizler %100 getirirken %500-700 arası kazanırlar ...Güzel geliyor kulağa..[/quote]
Buna hepimiz inanıyoruz da. İşte hep ertelemek istiyoruz..
Şİmdi değil şimdi degil derken imkb100 bi gün 15-16 binlere gelecek..
Ben nisan sonuna kadar yıllık bilançolar da açıklanınca iyice düşmesi gönlümden geçer .Ama borsa bizi iplemez..
Şu gerçek ki ama yarın Dow toparlanmazsa 21 binleri göreceğimiz kesin..
-
[quote=cırcır;87856]6 ekim 1986 da IMKB kaçmış bilen varmı[/quote]
[B]Dow ends at lowest close in more than 6 years[/B]
[B]Wall Street slides as Dow industrials finish at lowest level in more than 6 years [/B]
[LIST][*]Tim Paradis, AP Business Writer[*]Thursday February 19, 2009, 5:33 pm EST[/LIST]
[LIST][*][URL="http://buzz.yahoo.com/article/y_finance/yahoo_finance%252Fyfi-14416881"]Yahoo! Buzz[/URL][*][URL="http://finance.yahoo.com/news/Dow-ends-at-lowest-close-in-apf-14416881.html/print"]Print[/URL][/LIST]
NEW YORK (AP) -- An important psychological barrier gave way on Wall Street Thursday as the Dow Jones industrials fell to their lowest level in more than six years.
The Dow broke through a bottom reached in November, pulled down by sharp declines in key financial shares. It was the lowest ending for the Dow since Oct. 9, 2002, when the last bear market bottomed out.
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
iskembe'den atmiyorum. aktuel oldugu icin 9-ekim-2002'den bahsediyorum.