[QUOTE=mordak;87897]suprad sen murbi gibisin yani.....
az değilsiniz yaww....[/QUOTE]
hem kuzu,hem dana,hem tavuk,hem keçi zor işler zor.....
Printable View
[QUOTE=mordak;87897]suprad sen murbi gibisin yani.....
az değilsiniz yaww....[/QUOTE]
hem kuzu,hem dana,hem tavuk,hem keçi zor işler zor.....
suprad ne oldu yaw sessiz kaldın iyice....hiç yazmaz oldun olmuyor beeaaa.........
Ben bir vob yorumu yazayım size.Yarın vob 30800 altında 3 saat seyretsin borsa düşer.Üstünde akşama kadar kalsın sonraki iki gün içinde 31300 üstüne atmazsa yine düşer.Eğer atarsa hareketin devamı gelmezse yine düşer.Anlayacağınız herşekilde düşer bu namıssız.Ben yine krizi geri getirdim.Ayılık paraylamı.Tamam ne kızıyorsunuz yavf ayı değil short olalım bari.Ayu olunca kızıyorsunuz.Tamam buldum resimdeki şahsın giydiğindenim.
Bu arada altın varya çok sert düşecek.Ben pozisyonu kapatırım ama altında öyle bir teknik oluşuyorki şu anda.Tek günde yüzde 5 eksi görebiliriz.Bunu not edin biryere.Ama vobtaki altın oynayanlar kazanamaz.Çünkü dolar artabilir.Uyuz ediyorlar ya adamı dolar dibe geldi bugün altın arttı.Sonra dolar arttı gece altın düştü.Kepazelik ya bir kazanamadık.
Zamanında gelin sankoya dediğimiz şahıslar sankoya bir bir geçmeye başlamışlar.Ozaman sanko küçük kurum güven sorunu var diyorlardı.O zaman da risk alıp ilk geçenler para kazandılar.1 ytl 70 000 endekste çok güzel fiyattı.Ama sanko şunu yapmalı.1 ytl onbinde 1.5 idi ise ozaman şimdi de insanlara 1.5 olmasa bile en az onbinde2 den açmalı hesapları.Ha karı azalacak 70000 e göre ama artık o da borsanın düşmesi nedeni ile olacak.Zaten karı azaltan en büyük etken şu anda teminatların 500 ytl olması.300 lira olsa aslan gibi işlem hacmi artacak.Sorumsuzluk var vobaşta çok.Ky yi koruyormuş.Ky yi korumayı çok sever arkadaşlar.Yav bırakın da kaldıraçı aklı başında olan insanlarımız kendileri ayarlasın.Neden fazla risk almak isteyeni engelliyorsunuz.Ben kendi riskimi kendim alayım ya.Sanko açılışları daha az rakamdan yapmalı artık diyorum.Çoğu insan sanko yokken 5 liralara mahkum edildi.Çoğu komisyon ödememek için stop loss yapmadı battı.Sen efsanesin sanko.Senle çalışmıyorum ama.Bu vobtaki aracı kurum soygun düzenini sen bozdun.Uyuyan bizleri sen uyandırdın.Ki sen olmasan da düşerdi müşterisizlikten komisyonlar ama geç olurdu bataklar daha da çoğalırdı.Artık insanlar komisyonu fazla dert etmemeye başlıyorlar.Gerçi bizim insanımıza yaranılmaz.60 kuruşu beğenmezler.50 kuruşa düşsün ister.Öyle yağma yok.Yeni gelenler acı çekmeden ucuza çalışıyorlar.Biz ne acılar çektik o komisyonlar insin diye.
Bu arada merkez bankası faiz indirimi büyük para senden artık korkmuyorum işine geliyorsa bu faizle idare et demektir.Ama ilerde borçlanamazsa ki böyle risk var.İşte ozaman 1 2 puanlık faizi 20 puan olarak almazsa bu büyük para ben de Gökhan değilim.Çok pis alırlar bunun acısını merkez bankasından.İnşallah borçlanamama riski doğmaz ilerde.Ama belki de ileride durumların düzeleceği sinyalini aldı biryerlerden ona göre hareket ediyor olabilirler.Öyle ileri görüşlü merkez bankamız varsa ben öperim o başkanımızı.Ama aynı banka yüzde 4 5 enflasyon hedefine yüzde 10 la ulaşmıştı o da ayrı konu.Pakistan bile daha az faiz veriyor ya Allah Allah.
hadi iyi geceler.....
ama bu hesap bu şekil bitmez......sn hellim gene kesmiş filmleri ama salak olmayan anlar.....
geri düşünen aptalların peşinden ileri gidenlere [B]başka[/B] milleti kandırarak birde kendini haklı çıkarmayı başaranların peşinden gidenlere [B]başka[/B]....
ha birde bu ikisini birlikte yapanlara [B]başka[/B] ifadeler kullanılır....
ama ne yaparsın bizde salak o kadar çok ki...+.+.
herkese gunaydin.:..:.
bakın televizyonlarda hikaye çok, gerçekler Jelibonda.
dow için,
1 yıldır değerler verdim kırılırsa korkulmadan short dedim. dowda 3000 puan kazanıldı. 10500 lerde.
sonra bant verdim terse %2-3 alttan yapın, yukarıdada aşağıya aynı şekil.
3 kere en az 1500 puan alındı.
en son düşüşte bunu yukarda yazdığımı önermedim hep bir sonraki hareketi bekleyin dedim sebebi neydi bende güvenmiyordum. 10-15 gün flat dedim.
kötümü yapmışım, yok kesin konuşuyormuşum falan filan.
sahte jelibonlar bile çıktı benim yaptığımı yapmaya beceremediler. beceremezler.
neyse durumu özetleyelim, bir öneride yapayım bu dow işine herkes merak saldı her baba yiğidin harcı değildir. takip edenlerde herkesi takip etmesin, atmakla tutmakla olmuyor bu işler.
başarılı olanlar zaten bellidir, ve çok iyidirler bizim sayfada da çok vardır.
ekim 2007 de başlayan ayı piyasası içinde en düşük kapanışı dün görmüş olduk. daha öncede bir kere kasımda olmuştu.
burada bize bir ikinci teyidleme vermeliydi ayı piyasası ve dün akşam yaptı, 7800 kırılınca doğaldı, bekleniyordu ve yaptı.
transportlar yapmıştı, dow yapmamıştı (dün yaptı)
sp yapacakmı? belki. (yapmayabilir çünkü son bir yükseliş hakkımız var, ama farketmez geceye pozisyon yok nasıl olsa)
peki neden yaptı dow?
düşündüğüm çöküş senaryo bire bir çalışıyor.
kasımda ne demiştik 3-4 ay yükseliş. geldi yükseliş.
şimdi düştü. yeni kapanış düşünüğünü yapmalıydı, yaptı. bakalım sp de yapacakmı.
neden yaptı?
3 dalga ayı piyasa çalışıyor. sonunda yani 3 üncü dalgada oluşacak düşüş büyük depresyondan büyük olacak. bunun teyidini vermeliydi, verdi.
ama durun ümitsizlik yok son bir yukarı hakkı var hala, ve başlamak üzere.
fdji 7200-7400 arası gelecek olan satışlar tarafımdan alım yönünde değerlendirilecektir.
sevgiler.
Şimdi 27000 lere gidiyormuyuz acaba?
Bu ne ya hepsini bi gündemi düşcek uzun olan varsa dertleşebilirim sabah dedim yükseliş satış için dedim kendim yapamadım yine o bıktırıcı düşüşlerden sürekli düşüyodu borsalar öyle oldu
Çin borsası artıda demekki bazı borsalar artı olabiliyomuş belki bizde oluruz az eksi