-
[QUOTE=mbm;88037]ben [B]düzenli olarak haftalık 1000 puanımı çekiyorum [/B]dışarı...
bayramdan önce ve sonra hiç aksamadı....
bayramlarda biraz sallandık ama...[/QUOTE]
[B]Kazandigini sistem disina almzsan,[/B] carkin icinde erimeye mahkumsun zaten.
Buyuyen portfoy sana [B]asiri guven verecek, baslayacaksin rakamlar ile inatlasmaya..
Ya da buyuyen portfoy alirken de satarken de "elini titretmeye basliyacak"[/B]
(Her 2 durumda "Sonun baslangicidir")
-
-
[quote=Sunrise;87887]Kayahan, 2002de bizim bankalarımız batıyordu, yabancılarınki dimdik ayaktaydı. Şimdi onların bankaları batıyor bizimkiler ayakta. Makrodan bahsediyorsan bunu gözönünde tutman lazım. Şu konuda hak veriyorum sana, bu kriz uzun sürecek. Ama Türkiyeden önce amerika, almanya batacak o kesin.[/quote]hayel goruyorsun be kardesim.!!
turkiye'de turklerin bankasi kalmadi ki!! kriz cikmadan hemen onceki planda o kalan 2-3 bankayi'da peskes cekeceklerdi.!!.lelele
akbank, garanti ilk batacak bankalarin basinda geliyor.!!!
sokakta vatandasin onunu keserek onune gelene kredi karti dagittilar..dng
sisirilmis emlak fiyatlari uzerinden japon yeni ile mortgage kredileri dagittilar.!!
-
30.275 altı görüldüğü an Sazan Shortlara ilave yapar.
-
teo derdi ''borsada mantıklı düşünen kaybeder''..cidden öyle..mantığa bakarsan buradan kısa yapmak intihar...bakalım tutacak mı..
-
[QUOTE=kayahan;88049]hayel goruyorsun be kardesim.!!
[B]turkiye'de turklerin bankasi kalmadi ki!![/B] kriz cikmadan hemen onceki planda o kalan 2-3 bankayi'da peskes cekeceklerdi.!!.lelele
[B]akbank, garanti ilk batacak bankalarin basinda geliyor.!!![/B]
sisirilmis emlak fiyatlari uzerinden japon yeni ile mortgage kredileri dagittilar.!![/QUOTE]
Koyulastirdigim hususlara katilmiyorum.
[B]1-Akbank ve garanti nin yabanci ortakliklari kisitli orandadir.
2-Tamamen yabanciya satilan disbank ve finansbank gibi bankalarin TC de bankacilik pastasi icerisindeki yerleri %5 ile %10 arasindadir.
3-Gerek Akbank, gerekse Garanti deki patronlar milyar $$ lara sattilari bankalarini cok guzel fiyatlardan geri alma sansina sahiptirler. (Sat al-arbitraj, bir de para kazan) H.Ozyeginde yabanciya sattigi bankasini $$ bazinda %50 assagisina alma sansina sahip olacaktir.(Ve H.Ozyegin bu firsati kacirmaz!) :D
[/B]
-
[QUOTE=kayahan;88049]hayel goruyorsun be kardesim.!!
turkiye'de turklerin bankasi kalmadi ki!! kriz cikmadan hemen onceki planda o kalan 2-3 bankayi'da peskes cekeceklerdi.!!.lelele
akbank, garanti ilk batacak bankalarin basinda geliyor.!!!
sisirilmis emlak fiyatlari uzerinden japon yeni ile mortgage kredileri dagittilar.!![/QUOTE]
senin dünyadan haberin yok, o adamlar diğer bankaları batırır, batırdılar daha önce.
kendileri batmaz.
Tr de mortage riskini rakamsal olarak verirmisin?
sevgiler.
-
yarım uzun devam... fdow saatlik uyumsuzluktan......
stop yakın....
-
250 motorlar stop.
biraz dinlenelim.
-
Turkiyedeki Mortgage kredileri, bankalarin toplam kredileri icerisinde "devede kulak" seviyelerdedir.
[B]Ayrica bankalarimiz yabanci bankalari batiran mortgage kredi riskini portfoylerine almamislardi, cunki;
1-Bu tarz portfoylere yabancilardi.
2-TC de yasanan 1994 ve 2001 krizi bankacilarimizi temkinli ve muhafazakar olmaya itti.[/B]
-
Merkezden döviz piyasasını rahatlatacak [COLOR=#cc0000]yeni[/COLOR] önlem
Döviz ve Efektif Piyasaları–Döviz Depo Piyasası'nda Merkez Bankası'ndan alabilecekleri bankaların, [COLOR=#cc0000]dolar[/COLOR] ve euro cinsinden döviz depolarının vadesi 1 aydan 3 aya uzatıldı.
Merkez Bankası taraflı işlemlerde borç verme [COLOR=#cc0000]faiz[/COLOR] oranı dolar için yüzde 7'den yüzde 5.5'e, euro için yüzde 9'dan yüzde 6.5'a düşürüldü.
böyle bir haber var yenimi bu?
-
[QUOTE=bikmisbroker;88034]Simdi bu VOB da kazanan kim? Kaybeden kim??
Kazanan [B]araci kurum=komisyon aliyor.[/B]
[B]Onun haricinde herkes kaybediyor.[/B]
Herkes nasil kaybeder?
Bugun ben kaybediyorum, bir kenara cekiliyorum, yarin sen kaybediyorsun ve de kenara cekiliyorsun!
Burasi [B]"Bul karayi al parayi"[/B] bir yer.
Yaklasik 7-8 haftadir edindigim izlenim bu.
(Hisse senedi ile VOB'un Allahi bir)[/QUOTE]
İmkb den vob a geldiğimde deneyimimin etkisi olacağını düşünmüştüm.
Oldu ancak beklediğim kadar değil.
Hızla 15-10-5 dk lık grafiklere indiğimi ve kazansamda asıl aracı kuruma çalıştığımı fark ettim.
Şimdi daha geniş parametre ve daha düşük kaldıraçla oynuyorum.
Aylık kazancım 3000 puan üzerinde. 8000 civarı da oldu.
Lakin genelde ortalama 3000-4000 arasında.
İlk 3 ay kazandım ve kaybettim. Akabinde daha sakin, daha stabil oynamaya başladım.
İmkb den artısı çok, en başta short olanağı. Birde tek enstrümanla oynamak ciddi avantaj.
Çok basit bir sistemle oynuyorum. Kaldıraç 2-4 arası değişiyor.
Kimi zaman trendi kaçırıyorum, kek gibi kenarda bekliyorum.
Ama genelde memnunum.
60 dk lık grafiğin altı hele hele 5-15 dk lık la oynamak istisnalar hariç aracı kurumlara yarar sadece. Mutlaka başaran vardır o vadede hızlı oynayıp. Ama benim bünyem buna dayanmaz, fazla adrenalin yüklü.
Açıkçası keşke 1 sene önce imkb den vob a gelseydim dediğim çok oldu.
Herkese bol kazançlar.
Not: Önemli bir noktayı unuttum. Beni vob da en fazla kayba uğratan sürekli tepkiye oynama dürtümdü.