-
[quote=VOBiX;88040]Yine kaşık formasyonu yapıyorlar. .boks.
(Böyle bir formasyon yok uydurmasyondur.)[/quote]
Bu olsa olsa çayda çıra ! formasyonu olur...
[U][B]Dün gece yazmıştım ki....[/B][/U]. Sabah açılışta ilk 30 saniye 30450 lerden işlem gördü. Burdan vermeliydik. zararımızı azaltıyorduk.
[B][U]Piyasa düşüş beklentisi ile açılıyorsa mutlaka seansın ilk dakikalarında biraz yüksek gösteriyorlar. burdan malı gömüyorlar...ve mutlaka onun düşüğünün de düşüğünü görüyor..[/U][/B]
30450 den verip buralardan alacaktık şimdi ( kapı gibi 200 ) puan..
Peki biz ne yaptık.
Yazdığımın [U]tam tersini[/U] yaptım. PY Biraz tutununca Gittik 30375 den LONG yaptık. Al sana.. !
Neyse Bu gün kara cuma olarak tarihe geçsin ve nazar boncuğu olsun...
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;88056]Merkezden döviz piyasasını rahatlatacak [COLOR=#cc0000]yeni[/COLOR] önlem
Döviz ve Efektif Piyasaları–Döviz Depo Piyasası'nda Merkez Bankası'ndan alabilecekleri bankaların, [COLOR=#cc0000]dolar[/COLOR] ve euro cinsinden döviz depolarının vadesi 1 aydan 3 aya uzatıldı.
Merkez Bankası taraflı işlemlerde borç verme [COLOR=#cc0000]faiz[/COLOR] oranı dolar için yüzde 7'den yüzde 5.5'e, euro için yüzde 9'dan yüzde 6.5'a düşürüldü.
böyle bir haber var yenimi bu?[/QUOTE]
Evet sabah geldi.
-
[QUOTE=AMON RA;86980]Bu tip durumlarda(hata bandının altına indiğinde) Böyle küçük tepkilerle bandın içine tekrar girdiği vakit sonuçta kıyım oluyor.Yani bandın içine girdirerek düşecek daha fazla alan kazanıyorlar.Günlükler ve haftalıklar satta ben flatım dikkatli olmakta fayda var.Bencebüyük kıyım geliyor.[/QUOTE]
[QUOTE=AMON RA;86985]Korkumun sebeblerinide grafiklerle açıklayım istedim.[/QUOTE]
Korkum gerçekleşti. Anlatmak istediğim buydu işte!
-
Yok abicim tepki mepki yok. Bu gidişle 29500 ya göreceğiz ya göreceğiz galiba..
Ben longları 1100 puan zararla boşaltıyorum.. 29600 den alıcam..inşallah
-
[QUOTE=kayahan;87844]bak kardesim benim bu soruyu sormaktaki amacimi anlayamadinmi???
dow bu gun gece kapanisi 6-ekim-2002 tarihli kapanis seviyesine denk geliyor.!!
tekrar adama sorarlar??!! imkb (kagittan kaplan) imkb 6-ekim-2002 tarihinde kac puandan kapanmis!!!???
buradanda anlasiliyorki!!!! YANI SONUCTA IMKB SU ANDA GERCEK DEGERININ COK COK USTUNDE!!!
tefeciler mallari bosaltamiyorlar!! cunku karsilarinda alici yok.!!!
yakinda yasayarak gorecegiz!! ilk hedef cuuup imkb 100'de 18.000 yani 0.90 cent sonra 12.000'e gelecek.!!! 0.50 cent.[/QUOTE]
[QUOTE=VOBiX;87868]DAX 06.10.2002 tarihinde 2714 imiş. Şimdi 4215.
Siz almnayda idiniz. Nedir bunun sebebini bir açıklayın hele.
Ben de size kağıttan sandınız kaplanı açıklayacağım.[/QUOTE]
Cevap yoh midur?
-
[quote=SEREN I;88029]ideal tepki yeri...burdan gelmezse durum mantar.....10dk..süre....max...[/quote]
vakit doldu tepki gelemedi..spot zayıf olduğu için bence..spot henüz tepki işareti verdi...bir 10 dk..da onu beklerim...sonra babamı tanımam....
-
[QUOTE=shibumi;88057]İmkb den vob a geldiğimde deneyimimin etkisi olacağını düşünmüştüm.
Oldu ancak beklediğim kadar değil.
Hızla 15-10-5 dk lık grafiklere indiğimi ve kazansamda asıl aracı kuruma çalıştığımı fark ettim.
Şimdi daha geniş parametre ve daha düşük kaldıraçla oynuyorum.
Aylık kazancım 3000 puan üzerinde. 8000 civarı da oldu.
Lakin genelde ortalama 3000-4000 arasında.
[B]İlk 3 ay kazandım ve kaybettim. Akabinde daha sakin, daha stabil oynamaya başladım.[/B]
[B]İmkb den artısı çok, en başta short olanağı. Birde tek enstrümanla oynamak ciddi avantaj.[/B]
Çok basit bir sistemle oynuyorum. Kaldıraç 2-4 arası değişiyor.
Kimi zaman trendi kaçırıyorum, kek gibi kenarda bekliyorum.
Ama genelde memnunum.
60 dk lık grafiğin altı hele hele 5-15 dk lık la oynamak istisnalar hariç aracı kurumlara yarar sadece. Mutlaka başaran vardır o vadede hızlı oynayıp. Ama benim bünyem buna dayanmaz, fazla adrenalin yüklü.
[B]Açıkçası keşke 1 sene önce imkb den vob a gelseydim dediğim çok oldu.[/B]
Herkese bol kazançlar.[/QUOTE]
Kesinlikle dogru analizler.
7-8 Haftalik surec icerisinde genelde ya basabas ya da az(%10-%15) zarardayim.
(Dunki LONG ile bu gerceklesti)
iMKB de de 1992-1993 de marjlar superdi.
VOB da da ilk basta getiri ve goturu cok olmustur mutlaka.
[B]Ve zamanla VOB da daha stabl hale gelecektir.[/B]
Ozetle, ogrenmenin bir faturasi var, onu oduyoruz, odedik, odeyecegiz. ;)
-
[quote=jerfin;88000]benim hedefim daha yukarılar sevgili bull... acalem yok bekliyorum..:) bu dolar cazip seviyeye gelmeden bu borsa dip yapmayacaktır..:..:
ülke riski; abd için mi, tr için mi ..!![/quote]
Dolarda kahve fincan çaydanlık formasyonu var.Hedefi limitsiz.Nereye giderse.
-
En disiplinli mbm görüyorum selçuklu da iyi
-
birkaç gündür çogu kişi uçacak kaçacak yukarı diyordu...
bügün lanet olsun deyip kısa düşünülmeye başlandı........ saflarda değişiklik sinyali var...
ümitler kesilmeye başladı....
sonuç nolur acaba.....
-
[quote=mbm;88067]dün çogu kişi uçacak kaçacak yukarı diyordu...
bügün lanet olsun deyip kısa düşünmeye başladılar........
ümitler kesilmeye başladı....
sonuç nolur acaba.....[/quote]
Ümitler kesilmeye başladıysa yukarı harekete hazır olun :)
-
dünkü 600 puan avantajı dow götürdü..
500 puana stop olup kısaya geçtik.
30750 kısaların stobu.
bir önceki dip 29550 yeniden denenirmi diye izliyoruz.
hislerim buradan yeniden yukarı dönersek ciddi marj bırakan bir hareket olacağı yönünde.
disiplin adına kısayız,gönlüm uzundan yana :)