bir gün zaten sadece bir gün oldu o kadarı.
biri üç yaptım.
15.30 gibi arkadaş birayı açtı.
ver banada bi tane dedim. 2-3 oldu.
sabaha %8-9 gap yedim,
o günden beri seansta no alcohol.
meğer 1 e 6 alacakmışım o bira olmasa.
sevgiler.
Printable View
bir gün zaten sadece bir gün oldu o kadarı.
biri üç yaptım.
sabaha %8-9 gap yedim,
sevgiler.
Bir diger konu da;
Son 7-8 yildir, [B]uretmeden, ihracat yapmadan,[/B] 1.700 luk US$ nasil 1.250 lere indi?
Neden biz bu [B]yalanci bahari [/B]yasadik?
Tatli tatli yemenin, aci aci sonu olur.
[B]Haa, Allaha bin sukur ki yabanci sermaye Givish, givish givraniyor.
Olay tersine dondu, onlar batiyorlar bizden once.!![/B] :D:D
[QUOTE=jelibon;88155]bir gün zaten sadece bir gün oldu o kadarı.
biri üç yaptım.
sabaha %8-9 gap yedim,
sevgiler.[/QUOTE]
abi öle dionda bütün gömlekçilere vip salonunda viski servisi yapıolar kristallerle :)
Üüüüfffff, Şubat vade altın kontratlarında açık pozisyon sayısı değişimi -69 olmuş:eek:, birini fena zarara uğrattılar sanırım...inşallah bu topiği okuyan biri değildir, öyleyse geçmiş olsun, 55000 i zorlarlardı zaten, saygılar...
bir haftadir long para yapmio deil mi
we bir ky artik long zamanidir diip dalarim demeli
o halde short:D
[QUOTE=jelibon;88155]bir gün zaten sadece bir gün oldu o kadarı.
biri üç yaptım.
sabaha %8-9 gap yedim,
sevgiler.[/QUOTE]
bunu sallamıyorum gerçektir. 40 yılda bir olur.
günü amerika faiz indirimi günüdür, müthiş fırladık ama tam yükselirken banka batık haberi geldi countrywide dı galiba.
iki günlük volatilite %15 civarı oldu o gün. hatta efg bir kademede destek attı, bende kısadaydım, o kademede long oldum. hop %8-9 gap sabaha.
ule efg.
Bir kırmızı iki yesil sıra yeşildemi acaba ne dersiniz
[IMG]http://www.resim-yukle.gen.tr/images/s40ywg6huqexzkje2fy.jpg[/IMG]
[quote=Vob Trader;88135]yoksa işlem yapamam :) her sabah 7.30 da uyanır. önce bi acı neskafa içerim. 3 günde bir de bi 70 lik chivas olur,jb olur, jonny olur seans süresince yudum yudum içe içe bitiririm :) akşam da yemeğimi yerim:) günde sadece 1 öğün. bazen de gece kokareç vs :) ama bu değişmez. ramazan ayı hariç, seansın her açık olduğu zaman böledir:)[/quote]
Arkadaş öğrenci.Yanlış anlaşılmasın.:o:o:D
altına dikkat uçuyor yine...[B]bence...[/B]
[QUOTE=Vob Trader;88157]abi öle dionda bütün gömlekçilere vip salonunda viski servisi yapıolar kristallerle :)[/QUOTE]
adı üstünde gömlekçi.:..:
[quote=jelibon;88150]sayın Kayahan
akbank ve garanti hakkında batacaklar diye resmen manipilasyon yapıyorsun.
sonra dönüyorsun bankacılık genel rakamlarını veriyorsun.
Almanyadayım diyorsun trde vobda işlem yapıyorsun,
bana birşey olmaz almanyadayım diyorsun.
bu nasıl iş bir türlü anlamıyorum.
mortgıc diyon alıntında mortgıc yazmıyor.
sevgiler.[/quote] 785.ooo kisiye turkiye'de mortgage kredisi verilmis. fakat kayitlarda bireysel tuketici kredisi olarak geciyor. bu kredilerin %70 japon yeniyle kullandirilmis durumda. bunu nereden anliyoruz.Bddk baskani tefik bilginin sozlerinden iste o sozleri!!
“JAPON YENİ İLE KREDİ VERMEYE ÇALIŞAN BANKALAR ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYORLAR?”
Bilgin, 2008 Ağustos ayında bile Japon Yeni ile bireysel kredi pazarlaması yapan bankalar bulunduğuna dikkati çekerek, “Hayatında Japon Yeni görmemiş kişilere, faiz oranı düşük/yıllardır yükselmedi diyerek Yen kredi vermeye çalışan bankalarımız, şimdi Japon Yeni yaklaşık yüzde 70 yükseldiğinde ne düşünüyorlar acaba?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
akbank ve garanti bankasi disaridan en cok doviz cinsi borc alarak kredi karti ve tuketici kredisi dagitan bankalardir.
***ekonominin rekor duzeyde daraldigi ve bunun sonucu milyonlarca kisinin issiz kalmasi kacinilmaz bir ortamda bu kredilerin geri donmesi imkansizdir. bunun anlami bu bankalarin onumuzdeki donemde iflas etmeleri kacinilmazdir.
bddk baskani tevif bilgin bak ne soyluyor.!!
Bilgin'in verdiği bilgiye göre, bireysel kredilerde ilk sırada konut, ikinci sırada kredi kartları, üçüncü sırada da ihtiyaç kredileri yer aldı. 23 Ocak 2009 tarihi itibariyle konut kredileri 39 milyar TL, kredi kartları 34 milyar TL, ihtiyaç kredileri 33 milyar TL'yi buldu.
“TÜM KREDİLERDE TAKİP ORANLARININ ARTMASI MUHTEMEL”
Tevfik Bilgin, tüm kredilerin ortalama takip oranının 23 Ocak 2009 tarihi itibariyle yüzde 3,8 olduğunu, takibe dönüşüm oranı en yüksek alanın yüzde 7 ile kredi kartları olduğunu söyledi. Bu oranın taşıt kredilerinde yüzde 6,2 seviyesinde bulunduğunu kaydeden Bilgin, şu bilgileri verdi:
“Bireysel kredilerde, 2007 yılı sonunda takipteki müşteri sayısı 1 milyon 338 bin iken, 2008 sonunda 2 milyon 170 bin kişi oldu. Takibe düşen kişi sayısı yüzde 62 arttı. Takibe dönüşüm oranı düşük kalmasına rağmen, takibe düşen kişi sayısındaki yüzde 62'lik artışın temel sebebi; özellikle kredi kartlarına
2008 yılında eklenen yeni kart borçlularıdır. 2008 başında kredi kartı takipteki
müşteri sayısı 1 Milyon 86 bin iken, 2008 sonunda, bu, 1 milyon 564 bin kişiye ulaşmıştır (eklenen 478 bin kişi).
Takipteki kişi sayısı konut kredisinde 10 bin, taşıt kredisinde 28 bin, ihtiyaç kredisinde 268 bin, diğer bireysel kredilerde 366 bin, kredi kartında 1 milyon 564 bin olmak üzere toplam 2 milyon 170 bin bireysel kredi müşterisi takip hesaplarında izleniyor.
Ekonomideki daralma, işsizlikteki artış gibi nedenlerle genel olarak tüm kredilerde ama özelde bireysel kredilerde takip oranlarının artması kaçınılmazdır.”
altın aşırı alımda ama balonların sonu yoktur.
850-875 arasına gidecektir ama şimdi değil.
tüm 2009 un yıldızı olacaktır.