-
[quote=AMON RA;88137]Onu bunu bilmem bizim vob saat 23:00 e kadar açık olmadıktan sonra biz daha çok yem oluruz bu gavurlara!Adamların umrunda değil sabah gaplarıyla işi yürütüyolarlar. bakın 5000 puanlık düşüşün kaçı sans içinde gerçekleşmiş geceye poz almazsan bi halt yok burada poz alıpta terse gelirsen perişan ediyorlar!Tekniğe sisteme ne gerek var kardeşim? Kapanışa yakın at yazı turanı ne geliyorsa ona göre poz aç.[/quote]
Ozaman 23te işlemden zarar görmeyecek şekilde geceye flat girin.Flat girip de kazanıyormusunuz onu deneyin.Bence bu bahanesi gibi işin.Öğlen arası kalksın dedi millet kalktı.Ama hala herkes kaybediyor.Ne değişti.Saat uzaması iyidir ama kimseye havadan para kazandırmaz.Bu arada 23 e uzarsa vob saati hiç hayat denen birşeyden zevk alamayız.O yüzden bu daha sağlıklı gibi.Hiç ekrandan kalkmayıp robot oluruz sonra.Vobta geceyi okumak zor değil.Vob ve dow 45 dakikalık dilim içinde çoğu kez belli ediyor kendini.Vob gelecek haberleri bile biliyor.
-
Kayahanın japon yeni ile ev kredisi tespitine katılıyorum, bi dünya ev japon yeniylen kredili satıldı...denizbank bu işte öncüydü yanılmıyorsam...saygılar...
-
[quote=jelibon;88155]bir gün zaten sadece bir gün oldu o kadarı.
biri üç yaptım.
15.30 gibi arkadaş birayı açtı.
ver banada bi tane dedim. 2-3 oldu.
sabaha %8-9 gap yedim,
o günden beri seansta no alcohol.
meğer 1 e 6 alacakmışım o bira olmasa.
sevgiler.[/quote]
Tebrikler yanlışınızı çok çabuk anlamışsınız.
Bazı arkadaşlar burada seans içi davranılarını anlatıyorlar.
Bu forumun çok fayalı bir bölümü var, arzu edenler okusunlar.
[URL]http://www.voborsa.com/forum/sistem-var-da-sorun-psikoloji-t2997.html[/URL]
-
Allah yardımcın olsun inşallah işin düzelir
kolay gelsin
[QUOTE=traderx;88148][B]jelibon ve yavuzhan[/B] beyler çok teşekkür ederim, sağlık değil çok şükür, iş yeri değişikliği ile ilgili biraz sıkıntılar var İşallah düzelir dua eden olursa Allah razı olsun derim.[/QUOTE]
-
[QUOTE=kayahan;88165]785.ooo kisiye turkiye'de mortgage kredisi verilmis. fakat kayitlarda bireysel tuketici kredisi olarak geciyor. bu kredilerin %70 japon yeniyle kullandirilmis durumda. bunu nereden anliyoruz.Bddk baskani tefik bilginin sozlerinden iste o sozleri!!
“JAPON YENİ İLE KREDİ VERMEYE ÇALIŞAN BANKALAR ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYORLAR?”
Bilgin, 2008 Ağustos ayında bile Japon Yeni ile bireysel kredi pazarlaması yapan bankalar bulunduğuna dikkati çekerek, “Hayatında Japon Yeni görmemiş kişilere, faiz oranı düşük/yıllardır yükselmedi diyerek Yen kredi vermeye çalışan bankalarımız, şimdi Japon Yeni yaklaşık yüzde 70 yükseldiğinde ne düşünüyorlar acaba?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
akbank ve garanti bankasi disaridan en cok doviz cinsi borc alarak kredi karti ve tuketici kredisi dagitan bankalardir.
***ekonominin rekor duzeyde daraldigi ve bunun sonucu milyonlarca kisinin issiz kalmasi kacinilmaz bir ortamda bu kredilerin geri donmesi imkansizdir. bunun anlami bu bankalarin onumuzdeki donemde iflas etmeleri kacinilmazdir.
bddk baskani tevif bilgin bak ne soyluyor.!!
Bilgin'in verdiği bilgiye göre, bireysel kredilerde ilk sırada konut, ikinci sırada kredi kartları, üçüncü sırada da ihtiyaç kredileri yer aldı. 23 Ocak 2009 tarihi itibariyle konut kredileri 39 milyar TL, kredi kartları 34 milyar TL, ihtiyaç kredileri 33 milyar TL'yi buldu.
“TÜM KREDİLERDE TAKİP ORANLARININ ARTMASI MUHTEMEL”
Tevfik Bilgin, tüm kredilerin ortalama takip oranının 23 Ocak 2009 tarihi itibariyle yüzde 3,8 olduğunu, takibe dönüşüm oranı en yüksek alanın yüzde 7 ile kredi kartları olduğunu söyledi. Bu oranın taşıt kredilerinde yüzde 6,2 seviyesinde bulunduğunu kaydeden Bilgin, şu bilgileri verdi:
“Bireysel kredilerde, 2007 yılı sonunda takipteki müşteri sayısı 1 milyon 338 bin iken, 2008 sonunda 2 milyon 170 bin kişi oldu. Takibe düşen kişi sayısı yüzde 62 arttı. Takibe dönüşüm oranı düşük kalmasına rağmen, takibe düşen kişi sayısındaki yüzde 62'lik artışın temel sebebi; özellikle kredi kartlarına
2008 yılında eklenen yeni kart borçlularıdır. 2008 başında kredi kartı takipteki
müşteri sayısı 1 Milyon 86 bin iken, 2008 sonunda, bu, 1 milyon 564 bin kişiye ulaşmıştır (eklenen 478 bin kişi).
Takipteki kişi sayısı konut kredisinde 10 bin, taşıt kredisinde 28 bin, ihtiyaç kredisinde 268 bin, diğer bireysel kredilerde 366 bin, kredi kartında 1 milyon 564 bin olmak üzere toplam 2 milyon 170 bin bireysel kredi müşterisi takip hesaplarında izleniyor.
Ekonomideki daralma, işsizlikteki artış gibi nedenlerle genel olarak tüm kredilerde ama özelde bireysel kredilerde takip oranlarının artması kaçınılmazdır.”[/QUOTE]
ha işte güzel anlatırsan herkes anlar.
bide bankaların karlarından bahsedermisin?
8 milyarlık banka 1 milyar karda hala.
trde verilen krediler amerikadaki gibi herkese verilmiyor.
ipotek ekstra teminat kefil mefil.
amerikadaki mortage olayı farklıdır bizimkinden adamlar en fakire ev sattılar.
teminat yok, uçan kuşa para dağıttılar.
-
[quote=bull market;88158]Üüüüfffff, Şubat vade altın kontratlarında açık pozisyon sayısı değişimi -69 olmuş:eek:, birini fena zarara uğrattılar sanırım...inşallah bu topiği okuyan biri değildir, öyleyse geçmiş olsun, 55000 i zorlarlardı zaten, saygılar...[/quote]
Fenamı.Onu ben yaptım.60 kontrat benden.Fena dediğin zarar fazla değil.Ben vobta onun tam 60 katını aldım.Belirli seviyem vardı stopu koydum 53400 den kapattım çıktım.Şimdi 54500.Stopsuz likit olmasa bile işlem yapmayacaksın.Stop ruhun gıdasıdır.
-
yürü be oğlum değ şu bine.
-
[quote=GÖKHANFINDIK;88167]Ozaman 23te işlemden zarar görmeyecek şekilde geceye flat girin.Flat girip de kazanıyormusunuz onu deneyin.Bence bu bahanesi gibi işin.Öğlen arası kalksın dedi millet kalktı.Ama hala herkes kaybediyor.Ne değişti.Saat uzaması iyidir ama kimseye havadan para kazandırmaz.Bu arada 23 e uzarsa vob saati hiç hayat denen birşeyden zevk alamayız.O yüzden bu daha sağlıklı gibi.Hiç ekrandan kalkmayıp robot oluruz sonra.Vobta geceyi okumak zor değil.Vob ve dow 45 dakikalık dilim içinde çoğu kez belli ediyor kendini.Vob gelecek haberleri bile biliyor.[/quote]
VOB gelecek haberleri elbette biliyor ama bizim bunu anlamamızı önlemek için hergün başka bir taktik var gibi geliyor bana...
Siztemimi iyice analiz ettim... 22 günde 17'ye 5 geceyi doğru tahmin etmiş... ama yine de güvenemiyorum ben...
Sizin izlediğiniz bir sinyal var mı VOB kapanışından ertesi günü tahmin için.? Ya da neye bakarak anlıyorsunuz diyeyim...
-
[QUOTE=kayahan;88165]785.ooo kisiye turkiye'de mortgage kredisi verilmis. fakat kayitlarda bireysel tuketici kredisi olarak geciyor. bu kredilerin %70 japon yeniyle kullandirilmis durumda. bunu nereden anliyoruz.Bddk baskani tefik bilginin sozlerinden iste o sozleri!!
“JAPON YENİ İLE KREDİ VERMEYE ÇALIŞAN BANKALAR ŞİMDİ NE DÜŞÜNÜYORLAR?”
[/QUOTE]
Cevremde mortgage kredisi kullanmis ama [B]Japon yeni uzerinden borclanmis 1 kisi bile yok![/B]
Eski bir bankaci olarak bana sorduklarinda [B]kesinlikle hayir[/B] diyerek fikrimi belirttim her zaman.
Mortgage kredisi kullananlarin da hepsi sabit faiz ve TL olarak borclandilar.
Haa, piyasada Japon yeni krediye atlayan olmadimi??
[B]Olmustur mutlaka.[/B]
[B]Ama 785 bin kisiden %70 orani ile Japon yeni kredi kullandilar diye bir tahmin de bulunmak safliktir.[/B]
Kaldi ki 785.000 kisi ortalama 1.000.000.-$ mortgage kredisi (Luks konut hesabi-Umraniyede gecekondu almak icin kullanilmadi bu krediler degilmi?) kullansa, [B]Toplam krediler icerisindeki yeri 785 milyar DOLAR eder. [/B]
[B]Bunun %70'i ise 500 milyar dolar eder!!
(Hani sence %70 i Japon yeni kredi kullandi ya??):) [/B]
[B][COLOR="Red"]Turkiye bu miktar kadar mortgage kredisi kullansaydi/kullandirsaydi, simdiye kadar 10 defa batmistik!!
Rakamlari iyi tahlil et e mi guzelim??;)[/COLOR][/B]
(Ortalama rakami 500 bin $ a cek, tekrar hesap yap, miktar 250 milyar dolara duser, Olmadi ortalama BORC miktarini 250 bin $ a cek bu defa da 125 milyar dolar etmez mi?Sana mantikli geliyorsa bana cevap yaz! Mantikli gelmiyorsa da sus lutfen!)
-
[QUOTE=GÖKHANFINDIK;88172]Fenamı.Onu ben yaptım.60 kontrat benden.Fena dediğin zarar fazla değil.Ben vobta onun tam 60 katını aldım.[/QUOTE]
Ne zaman kapatacan söyle ben sana ucuza veririm...:..::D
-
[quote=TIFIL;88175]Ne zaman kapatacan söyle ben sana ucuza veririm...:..::D[/quote]
İyi de shortu kapattım ben.Yeni long açılımı yapmadım.Yani açık pozisyon short kapatımı bana ait.Destek türev de longlarını kapattı.
-
[QUOTE=QUEEN;88152]Uzuna meyilli gördüm sizi[/QUOTE]
yarım uzunum zaten.....:)