-
[QUOTE=VOBiX;88687]• Neden VOB değil de dow ?
- Büyük çoğunluk işlem yapmadığı ve etkilenmeyeceği birebir uyum sağlamadığımız popüler bir borsa.
- Biz kapandıktan sonra işlem görmeye devam ettiği için kimsenin gün içi işlemlerini etkilemeden katılım yapabileceği bir borsa.
- Amaç dowu çözmek değil eğlenmek, o yüzden adı dow loto.
• Başka topikte mi olmalı?
- Evet başka topikte olmalı ki burası adına layık olduğu şekilde sadece VOB yorumları içersin.
Fakat bu tür olaylardan sonra kimsenin bir şey yazacağını sanmıyorum. Çünkü yorumum yanlış olursa bana da bir şey derler mi tedirginliği oluşmaya başladı millette. Bir nebze de bu tür küçük oyunlarla forum katılımları arttırabilir.[/QUOTE]
başka topicte olmalı, tahmini herkes yazar burada karışıyordu.
-
dostlar, burada eski olanlara sesleniyorum....
gazlara gelip kırmamak lazım birbirimizi........
ha yeni çıkıntılara olsun bu sinir ve öfkelerimiz.....yoksa içten içe yok olacak bu güzel paylaşım ortamımız......
tek tek gidecek tüm dostlar kına yakacak sonra millet güle güle......
ama yok yine böyle olsun derseniz...tabiki siz bilirsiniz........
nerede eski günler......3-5 ay öncesi nerede....işte asıl kayıplar o zaman başladı ama değer bilmek kaybettikten sonra anlamaya benzemez......
unutmayın bir gün gelir sadece en iyi dostluklar kalır,gün gelir en iyi sevgiler,gün gelir herşey anlamını yitirir.....tek başına kalır insan.....
[B]ENİNDE SONUNDA TEK SERVETİN SENSİN[/B]....sözü bu anlamda çok hoşuma gider.....
-
bu arada burası ringo(trader olarak düşün) nun ahırı değil....özellikle bayanlara söylenen sözler hiç hoş değil.......
yani yazacaklarım bitmedi....aynen diğer tarafda devam edecek...
seviyeli tartışma yeri varya....lelele.lelele
-
burada anlatılamayanlar itina ile sanal değil gerçek olarak anlatılabilir.....(anlamak istemiyenlere özel eğitim ile garantili olarak anla[B]d[/B]ılır).......
vob özel ders gibi düşünülebilir.....öğrencinin yerine gidilir.....(lütfen özel mesaj atınız).....
hadi iyi geceler.......
-
[IMG][URL=http://imageshack.us][IMG]http://img183.imageshack.us/img183/7471/vobkanal.png[/IMG][/URL][/IMG]
-
gene karışmış forum ... dowdada bi atraksiyon olmamış ..şubat vade sonuna 5 gün kalımış .. dow yeni dipler görüyor ..vadeli serseri mayın gibi geziyor ortalıkta .. pek bir sıkıntılı dönem ....belirsizlik hat safhada .. .gerginliklerde bu yüzden herhalde ...
-
ABD de finans endeksi kanımca mart ayında dipleri görecek..yani citibnk,bofa vs. dibini mart da görecek...ama wallmart gibi dow u nisbeten ayakta tutan hisselerde düşüş devam edecek...
dow ;14000 iken finans aşşağı gelirken ,reel sektör yukarı yapıyordu..şimdi tam tersi olmalı..
kanımca asıl fırtına şimdi avrupada başlayacak...citibnk,bofa bu kadar deger kabediyorsa ;;;pnb baribas,hsbc bana ne diyemez..kanımca artık fırtınanın merkezi avrupa olacak..mayısa kadar durum bu...haziran -tem da ise global dip oluşumu bekliyorum...global dip yapıncada kanımca;imkb-100 ;15-16000 arası,,,dolar 2.20-2,40 arasında olur....
-
Ben PIYASA YAPICI olsam ilk once az komisyonla islem yapan bir aracı
kurum kurarım sonra VOB ile ilgilenenler icin bir platform FORUM kurarım nasıl olsa
kekler forumu bulur yonetici olarak ilgili kurum ip vs...nicklerin kim oldugunu bilir
devamı neyse......
-
Ptesi vob yukarı yapar gibi duruyor.
-
[QUOTE=emrehan;88704]Ben PIYASA YAPICI olsam ilk once az komisyonla islem yapan bir aracı
kurum kurarım sonra VOB ile ilgilenenler icin bir platform FORUM kurarım nasıl olsa
kekler forumu bulur yonetici olarak ilgili kurum ip vs...nicklerin kim oldugunu bilir
devamı neyse......[/QUOTE]
Trade edenler gelri sizde çalışır. Adamın trade hızını yaklayana kadar helak olursunuz. Burada sadece tek kurumla çalışmayanlar var. İki üç yerde hesabı olup bunalrı aynı anda kullananlar var. Sizin kurumdan 10 long açarlar halbuki başka kurumda 100 short vardır. 100 short orta vadeli pozsiyonudur. 10 long trade ettiği pozsiyondur ve sadece 10 longdan bahseder. Peki bu aşamada elinize geçer? Sadece yanılgı.
-
Yatırımcılar Citigroup Inc ve Bank of America Corp’nın devletleştirimesi ile hisse paylarının akibeti konusunda endişeliler.Eğer bu bankalar devletleştirilirse bundan en çok Hedge fonlar,yatırım fonları ve bireysel yatırımcılar zarar görecek.
Abd ‘li yatırımcılar bu bankaların devletleştirilmesi yerine sermaye yardımı yapılmasını istiyor,çünkü bir devletleştirme halinde sermaye yapısı ortadan kalkacak.Ayrıca kamulaştırma ile bankaların üçüncü kişilere olan taahhütlerinin yeni yönetim tarafından tanınıp tanınmayacağı meçhul.
Bu iki bankanın devletleştirilmesi veya teşvik planına dahil edilmesi Dow Jones’e ve küresel borsalara yön verecek.Piyasalar bu bankaların teşvik paketine ahil edilmesini istiyor,aksi halde Dow’un ilk durak yerinin 6.000 olduğunu iddia ediyorlar.
WASHINGTON (AP) -- The White House on Friday insisted it's not trying to take over two ailing financial institutions, even as stocks tumbled again. On Wall Street, talk of nationalization of Citigroup Inc., and Bank of America Corp., prompted investors to continue to balk, worried that the government would have to take control and wipe out shareholders in the process.
Citigroup fell 20 percent, while Bank of America fell 12 percent in afternoon trading but also came off their lowest levels
-
[quote=Larossıan;88705]Ptesi vob yukarı yapar gibi duruyor.[/quote]
future lara kaldı yön tayini..
kapanışa 2 saat kala sıkı bir alış gelsede kapanış kötü oldu..
kapanış seviyesi vob açıkken görülen bir seviye olduğundan future lar etkili olacak.
tabi birde + kapanış beklentisiyle vob un kısa sürede 400 puan yukarı yapması var..beklenti gerçekleşmediği için köpüğü alabilirler pztesi sabahtan ?