dipten ne kadar uzaktayız yerine tepeden nekadar aşağıdayız hesaplamak dow ve dax ile dengemizi bulmakta daha iyi sonuç veriyor..
Printable View
dipten ne kadar uzaktayız yerine tepeden nekadar aşağıdayız hesaplamak dow ve dax ile dengemizi bulmakta daha iyi sonuç veriyor..
ımkb100/sp500 parite grafiği Haftalıkta aşağı bir görüntü mevcut..Bizim piyasa için kısacılara müjde..Koyduğum grafik günlük..
Sanırım ben moderatorlukte cok hata yapıyorum.............. kırdıklarımdan ozur diliyorum gerekirse yönetim yetkimi alabilir.
[QUOTE=lafola;88758]Bu üçgen -%15 daha diyor ..ya tutar ya tutmaz...[/QUOTE]
Hatırlıyorsun değil mi? :..: SP 1200 lerde falandı.. Kahvelerimizi içerken 700 leri görür dediğimde ne dediğini.lelele
[quote=Nohamura;89754]Sanırım ben moderatorlukte cok hata yapıyorum.............. kırdıklarımdan ozur diliyorum gerekirse yönetim yetkimi alabilir.[/quote]
gerçekten çok büyük tebrikler.....hata yapmak bizlere mahsus..herkes hata yapar...sn..nohamura kabul etmek erdemdir....sizi yürekten kutluyorum.....yönetim ve biz sizi bırakmayız......helal olsun size....
+.
Zeitgeist serisini izleyipte beğenenler için amerikadaki finansal krizi anlatan bir başka belgesel. Güzel anlatımı var tavsiye ederim.
[URL]http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/meltdown/view/[/URL]
3 kaat ekonomisi isimli topicde [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=89737&postcount=148"][B]Hayali BEDELLi sermaye artirimi ihtimallerinden bahsettim.[/B][/URL]
Gece uyurken sicaklik disarda eksi 18 derece idi..
Acaba bir tarafim acikmi kalmisti?? ;)
dji weekly...
bence devasa bir OBO oluşuyor...sol omuz tamam, baş tamam...SAĞ OMUZ için yukarı topuklaması yakındır...
bu senaryo dalga yapısı ile de uyuşuyor.bitmek üzere olan dalga devasa bir A dalgası.yukarı B için topuklayacağız.kabaca 1 yıl civarı sürecek bir geri alış...
aynı şekilde bizimde, DAX ın da dönüşlerimizin eli kulağında.ROMA'ya yaklaşıyoruz.trenden inerken valizleri unutmayın.
bence ha bitti ha bitecek olan düşüşün son fırça darbleri atılıyor...
aşağıda belki 500-600 puan falan daha düşeceği yeri var.o kadar...
yanlız çok dikkatli bakalım ve takkeyi önümüze koyup düşünelim.OBO larda hedef baş-boyun mesafesi kadar aşağı demektir.yani 7.000 lerden bir 7.000 daha düşüş...
yani DJI sıfıra yakınsamaya gidiyor...komik gibi ama gerçek bu bence.hatırlıyorum bizim XU-100 58.000 den 45.000 lere geldiğinde de 16.000/20.000 deyince gülünüyordu.oysa şimdi bu rakamlara çok yakınız ve kanıksadık bile.
zaten ELLIOTTISYENLER devasa bir GRANDSUPERCYCLE bitirmişler...en tepeye bütün 5 leri yapıştırmışlar...
VOB'çular üzülmesin nasılsa aşağısıda para yukarısıda sorun spotta mal taşıyanlarda.hatta sorun un ufak olma ihtimali ile karşı karşıya kalan ekonomilerde.
[quote=bikmisbroker;89759]3 kaat ekonomisi isimli topicde [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=89737&postcount=148"][B]Hayali BEDELLi sermaye artirimi ihtimallerinden bahsettim.[/B][/URL]
Acaba bir tarafim acikmi kalmisti?? ;)[/quote]
sen eski kurtsun...sana birşey olmaz..el yordamıyla dahi işi götürürsün....eskiler bilir patronlar küçük ortakları ..zora düşenleri böyle silkelerdi...mesela yünsa.....
;)
[quote=bikmisbroker;89759]3 kaat ekonomisi isimli topicde [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=89737&postcount=148"][B]Hayali BEDELLi sermaye artirimi ihtimallerinden bahsettim.[/B][/URL]
Acaba bir tarafim acikmi kalmisti?? ;)[/quote]
Okudum, ellerine sağlık sevgili bıkmışbroker, yalnız GE yazmışsın, GM olmayacak mı o? Bizdeki bankaların sermaye yeterlilikleri üst düzeyde, buna rağmen sermaye arttırımına gitmeleri için yönetimin kararı gerek, sende ifade etmişsin zaten hem yerli hemde yabancı ortak yönetimde. Ancak eğer aralarında kavga çıkarsa olabilir o dediğin bence
[QUOTE=Sunrise;89762]Okudum, ellerine sağlık sevgili bıkmışbroker, [B]yalnız GE yazmışsın, GM olmayacak mı o? [/B]Bizdeki bankaların sermaye yeterlilikleri üst düzeyde, buna rağmen sermaye arttırımına gitmeleri için yönetimin kararı gerek, sende ifade etmişsin zaten hem yerli hemde yabancı ortak yönetimde. Ancak eğer aralarında kavga çıkarsa olabilir o dediğin bence[/QUOTE]
Ben garantinin ortagini[B] General Electric [/B]diye biliyorum. [B]Simgesi de GE.[/B]
[B]GM=General Motors degilmi?[/B]
Bir diger konu da bedelli sermaye artirimi icin %75 cogunluk yeter.
Ve aralarinda kavga cikmasina da gerek yok?
[B]Guclu taraf, gucsuz tarafi hep yedi![/B]
Yerli banka sahiplerinin yabanci hisselerini [B]kelepir fiyattan geri alma hesabi yaptiklarini dusunuyorum..[/B]
Isin ozu de dogrusu da bu..
[QUOTE=Nohamura;89754]Sanırım ben moderatorlukte cok hata yapıyorum.............. kırdıklarımdan ozur diliyorum gerekirse yönetim yetkimi alabilir.[/QUOTE]
Sevgili Nohamura
Evet Teo ya 1 gün yada 1 saat ceza verilmesi çok büyük hataydı bence..
Her ne olursa olsun.. Emek verenlerle burada geyik yapmak için yada bulunmak için bulunanlar arasında epey bir fark olmalı.. Adalet kavramı bu noktada adaletsizlik olarak çalışabilir..
Nedenine gelirsem...Ebooklar teknik analizler temel analizler bunlar emektir.. Hele bunların [B]seans içinde forumda sunulması[/B] çok büyük emektir..[B]Risktir.. [/B] Üsluplar kişilere hastır. Kişiye özel bir sataşma olmadığı müddetçe üsluplarında eleştirilmesi doğru değildir.. Veya burada sunulan bilgileri herkesin aynı seviyede anlayabilmeside mümkün değildir.. Mesela ben Teo nun kitaplarını hiç anlamıyorum. Bu demek değildir ki sayın teo nun işlem şeklini yada kitaplarını eleştireyim. Birileri mutlaka sunulanlardan kendilerine bir çıkarımda bulunuyordur.
Bunları hazırlayan kişi yanılabilir.. Nokta atışla da tutturabilir.. Yanılmak hepimiz içindir. Ben asla yanılmam diyebilecek bir tek kişi yoktur bu piyasada. Piyasa yapıcı dahil..
[B]Adalet kavramı bazen adaletsizlik kavramıyla karışabiliyor.. Sizler yöneticisiniz. Adalet arayışı emek verenlerle diğerleri arasında içinde bulunduğumuz ortamda çok yanlış bence...Hata burda oldu sanırım.. [/B]
[B][COLOR="Red"]Hata sonuçta hepimiz için... Hata yaptım diye kaçmak yok :)[/COLOR][/B]
Sevgi saygılarımla