-
[QUOTE=cırcır;92558]iyide farklı vadeleri var adamların en yakın vadeleri mart
[URL]http://www.cmegroup.com/trading/equity-index/us-index/e-mini-dow.html[/URL][/QUOTE]
bu tabloda vadeler görünüyor evet..!! biz en iyisi sn.marakes'in dediği gibi selim atalay'a soralım cırcır..:D
-
selim atalay telefonunu degistirmiş heralde..bi kadın çıkıp analmadıgm dilde bişeyler diyo:)neyse bi şekilde cevabı ogrenır haber veririm..
-
stttooopppppppppppppppp....
-
[QUOTE=Astatin;92565]Parderi,
Bugün metrobüs açılışı varmış...Bi takılsan diyorum, tuyo falan çıkar orada, tuyo çıkmazsa spek çıkar:))):))):))) Metroya selam şorta devam..ama nereye kadar :) satabiirm[/QUOTE]
Ya bırak Asti dalgayı şimdi. Short'uz ya şimdi. Sabah evden çıkarken Kesin bu gün zengin oldum. Ayakkabılarıda değiştiririm artık deyip keyifle geldim. Ula bi baktım ne zenginliği, herifler bırak yeni ayakkabıyı. Delik pabuçlarımıda alacaklar nerdeyse. Böyle kısmetin ben. .... Long olsa idim kesin 1000 puan gap yerdim ha. Ama kararlıyım .Kaptırmayacağım pabuçları..dng
-
[quote=parderi;92569]Ya bırak Asti dalgayı şimdi. Short'uz ya şimdi. Sabah evden çıkarken Kesin bu gün zengin oldum. Ayakkabılarıda değiştiririm artık deyip keyifle geldim. Ula bi baktım ne zenginliği, herifler bırak yeni ayakkabıyı. Delik pabuçlarımıda alacaklar nerdeyse. Böyle kısmetin ben. .... Long olsa idim kesin 1000 puan gap yerdim ha. Ama kararlıyım .Kaptırmayacağım pabuçları..dng[/quote]
Aynı durumdayız dostum..Ama ben 950 den stopladım..30000 dan longa geçtim
sistem ne derse o
-
[quote=jerfin;92566]bu tabloda vadeler görünüyor evet..!! biz en iyisi sn.marakes'in dediği gibi selim atalay'a soralım cırcır..:D[/quote]
bizdeki sistemi kafalarından icat ettiklerine inanmıyorum onlarınkinin aynısı tabi bence :)))
-
[quote=Astatin;92542]E bu adamların vadelisinin vadesi yok mu? Vadesonu gelmekte olduğu için kapanmış olmasın?:confused:[/quote]
[URL]http://www.cbot.com/cbot/pub/cont_detail/1,3206,1411+14424,00.html[/URL]
-
[COLOR="Black"]Birazda ben Kayahanlık yapayım.
Tuesday, 03 March 2009
[COLOR="Black"][COLOR="RoyalBlue"]Dow'da Yeni Hedef 4-5bin Aralığı
Geçen hafta Sanko Menkul olarak New York Traders Expo'daydık. Fuara beklenen ilgi halk tarafından pek yoktu. Çünkü zaten Abd halkının çoğunun servetleri şuan finans piyasalarında erimiş durumda. Onbinlerce kişinin işsiz kalmasından sonra Manhattan ise terk edilmiş bir şehir görünümündeydi. Öğle yemeği ve iş çıkışlarında hınca hınç dolan restaurantlar, cafeler pub ve barlar bomboş, sokaklar ise yerini ıssız ve sesizliğe bırakmıştı. Kiralık yazısını dükkan camlarına yapıştırması bile komik kaçan dünyanın en değerli caddelerinden biri olan 5th Avenue'de bir çok mağazada kiralık afişlerine rastlarken shut down olan mağazaların sayısını parmakla sayamadım. Final Sales-Closing Stores afişlerinin asıldığı bir diğer mağaza ise yine beni en çok üzen Times Square'in simge dükkanlarından Virgin Store'un kapanışı oldu. New York'u hiç bu kadar kötü görmemiştim. Hakikatten Manhattan bitmiş..
Bizzat yaşadığım bu görüntüleri yazmamın asıl sebebi ise son 6 aydır devamlı üzerinde durduğum Dow'da ki 7,200 beklenti hedefine ulaşıldı ama gördüğüm resim Dow'da daha yeni diplerin yakın gelecekte de görünüyor olması ve ayı piyasasının son derece şiddetli şekilde devam ettiğidir. New York'u gördükten sonra ise beklentilerimi 4-5bin puan aralığına revize ediyorum. Dow 10,200 seviyesini test ettiğinde eğer burası kırılırsa 7,200 hedef olur dediğim dostlarım bana güldüklerinde şimdi gerçeklerle yüzleşiyorlar ama hiç kimse kırılmasın Dow'un 7,200 Irak savaşı 3'lü dibi tek seferde kırılması 4-5bin puan aralığının önünü teknik anlamda ne yazık ki açmıştır. Dün AIG’in bir operasyonla daha iflası ertelenmiştir. GM, Ford ve Crysler ise iflasa çok yakınlar. Bu hisselerin hepsinin fiyatı neredeyse penny stok olduklarından Dow endeks bazında gerçeği yansıtmamakla birlikte hala primli durmaktadır. Ama puansal açıdan asıl free flow enerji petrol şirketlerindeki yaşanacak düşüşlerle gelecektir. Endeks üzerinde en fazla ağırlığa sahip olan IBM'den sonra gelen Exxon ve Chevy hisselerine gelecek ağır satış dalgası 1.ve 2 çeyrekte petrol fiyatlarının düşmesiyle gelecek olan bilançolardaki karlılıkları azan bu 2 şirket piyasayı büyük oranda aşağı çekecektir.
Yurtiçinde ise hala göreceli olarak tutunmaya çalışan IMKB bu ağırlığa dayanamayıp büyük satışların gelmesi çok yakındır. IMKB100'deki 20,800 dibinin test edilmesi an meselasi olurken kırılması durumunda 18 ve 16 bin aralığına muhtemelen yeni bir dalga ile devam edilecektir. Vob endeks kontratlarında ise short pozisyonlar bir önceki 26,400 dibine kadar korunmalıdır. Yatırımcılara ısrarla tepki hareketine long pozisyon açmamalarını, takaslarda uzun pozisyon taşıyan büyük yabancı kurumların dahi zararlar yazacağını ve buna kanmamaları gerektiğini, her tepkinin yaşandığı ve zorlandığı yerden short için fırsat olarak kullanılması gerektiğini tekrardan ısrarla yazıyorum.Ayı piyasası devam etmektedir ve hiç bir şekilde ne günlük ne haftalık nede aylık grafiklerde dönüş sinyali vermemekle birlikte taban formasyonu dahi yapılmamış durumdadır.
Döviz piyasalarında ise USD/TRY paritesinde son 5 ay içerisinde 3. kez 1.7380 ve 1,7470 ikili zirvesi yeniden denenecek. 23 haziran 2006 Mayıs-Haziran dalgasında denenen 1,7660 ve 24 Mart 2003 yılındaki yaşadığımız krizdeki 1,77 zirvesi ile toplanda 5. kez denenecek. 1,75 direnci kuvvetli ve bu son deneme daha sakin olurken kırması zor ama dünya piyasalarındaki gelişmelere bağlı olarak zirve seviyelerinde olası yükselecek tansiyon bu seviyenin kırılmasına yol açabilir. 1,77'nin geçilmesi beraberinde yeni alımları hızlandırabilir. Bu nedenle sert hareketler bir anda paritede hızlı yükselişleri meydana getirebilir. 1,77 üzerinde daha önceden herhangi bir rakam telafuz edilmediğinden dolayı piyasanın tepesini öngörmek son derece zor ama 2TL seviyesi psikolojik olarak karşımıza çıkmaktadır.
BURAK GERÇEK[/COLOR][/COLOR][/COLOR]
-
30050 den ilave uzun..
iyimserim iyimserim içim ağlar gülümserim :)
-
-
dax yine çekelemeye bşladı asagıya ..
-
[FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff][B] [COLOR=#008080]GÜNLÜK YORUM[/COLOR] [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Arial][SIZE=4][COLOR=#0000ff]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Arial][SIZE=2][SIZE=3][B] Endeks 30 Nisan Kontratı[/B][/SIZE] [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Direnç 2[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 30,350[/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Direnç 1[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 30,125[/FONT]
[B][I][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Pivot[/COLOR][/FONT][/COLOR][/I][/B]
[FONT=Arial TUR] 29,775[/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Destek 1[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 29,550[/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Destek 2[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 29,200[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B]30,125-30,350 [/B]aralığının önemli bir direnç aralığı oluşturduğunu düşünüyoruz. Kırılmasının zor olduğunu düşündüğümüz bu direnç aralığından gelecek satışların [B]29,550[/B] seviyesine doğru geri çekilmeyi tetikleyeceğini öngörüyoruz. Gün içinde[B] 29,550[/B] destek seviyesinin kırılması durumunda ise [B]29,200 [/B]seviyesine doğru düşüşün devam etmesi beklenmelidir. Kısa vadeli trend değişimi için [B]30,600 [/B]seviyesi üzerinde günlük kapanış yaşanması gerektiğini hatırlatmakta fayda görüyoruz.[/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][B] Dolar/YTL Nisan Kontratı[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Direnç 2[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 1,7715[/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Direnç 1[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 1,7615[/FONT]
[B][I][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Pivot[/COLOR][/FONT][/COLOR][/I][/B]
[FONT=Arial TUR] 1,7485[/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Destek 1[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 1,7390[/FONT]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Destek 2[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 1,7260[/FONT]
[FONT=Arial][B]Yorum :[/B] Kısa vadeli [B]1,7485 [/B]destek seviyesinin korunduğunu ve bu seviye korunduğu sürece kısa vadeli trendin yükseliş yönünde [B]1,7615[/B] minör [B]1,7715[/B] majör hedefli devam edeceğini düşünüyoruz. Gün içinde [B]1,7485[/B] destek seviyesinin kırılması durumunda ise [B]1,7390-1,7345[/B] destek aralığına doğru düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Kısa vadeli yükseliş trendinin [B]1.7325[/B] seviyesi altında kapanış yaşanmadığı sürece devam edeceğini düşünüyoruz. [/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3][B] Dow Jones Future[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial]
[FONT=Arial][B][COLOR=blue][FONT=Arial TUR][COLOR=#008080]Direnç 2[/COLOR][/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial TUR] 7,170[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 6,980[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 6,860[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 6,670[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 6,550[/FONT]
[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial][B]Yorum :[/B][/FONT][FONT=Arial] [B]6,860[/B] seviyesini önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu seviyeni yukarı yönde kırılması durumunda güniçi yükseliş hareketini yaşanmasını muhtemel görüyoruz. Bu durumda yükselişin ilk aşamada [B]6,980-7,010[/B] direnç aralığına doğru devam etmesi düşünüyoruz. Aksi halde ise, [B]6,860[/B] seviyesinin altında kalınmasıyla ilk aşamada [B]6,800[/B] seviyesine doğru bir geri çekilme, ardından yeni dip seviyesi [B]6,670[/B] seviyesine doğru bir düşüş yaşanması beklenmelidir. Kısa vadeli düşüş trendinin sonlanması için [B]7,000[/B] üzerinde günlük kapanış yaşanmalıdır.[/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=3] [B]DAX Future[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial TUR] 3,830[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 3,755[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 3,710[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 3,635[/FONT]
[FONT=Arial TUR] 3,590[/FONT]
[FONT=Arial][B]Yorum :[/B][/FONT][FONT=Arial] [B]3,735-3,755[/B] aralığının önemli bir direnç aralığı oluşturduğunu düşünüyoruz. Bu direnç aralığının gün içinde geçilmesi durumunda yükseliş hareketinin başlayacağını ve yükselişin [B]3,830[/B] ilk hedefli devam edeceğini düşünüyoruz.Ancak [B]3,735-3,755[/B] direnç aralığının üzerine geçilememesi durumunda ise düşüş hareketinin [B]3,635-3,660[/B] aralığı hedefli devam etmesi beklenmelidir. Kısa vadeli düşüş trendinin [B]3.815[/B] üzerinde günlük kapanış olmaması durumunda devam etmesi beklenmelidir. [/FONT]
[FONT=Arial][B][SIZE=3] Onur Öztekin [/SIZE][/B][/FONT]
[FONT=Arial][EMAIL="ooztekin@gedik.com"][B][FONT=Tahoma][SIZE=3][COLOR=#008080]ooztekin@gedik.com[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B][/EMAIL][/FONT]
[FONT=Arial][B][SIZE=3] Tel : 0 212 270 67 90[/SIZE][/B][/FONT]
[/FONT][/FONT]
[/FONT][/SIZE][/FONT]