Oy Oy Oyyy
djf ve spf çıldırdı yarın çok kan akıtacaklar galiba her akşam kısa giren ben malesef uzun girdik :(
Printable View
Oy Oy Oyyy
djf ve spf çıldırdı yarın çok kan akıtacaklar galiba her akşam kısa giren ben malesef uzun girdik :(
sp 700 psikolojik destekten öteye gitmezdi gitmedide.
741 altında,
ve dow önce 6900 ü sonrasında 7100 ler üzerinde kapanışlar yapmadıkça
dönüş sinyali alınmayacaktır.
bu süreçte oluşan gün içi ralller yurtdışı için satış fırsatı, bizde ise bant hareketi kırılana kadar yani
23500 ve 23000-23200 aralığı kritiktir.
23000-23200 altında
20900 e potansiyel vardır.
sevgiler.
[quote=jelibon;92879]kapitilasyon gelmemesi vixin artmaması
ve gelen iyi haberin seans içinde tüketilmesi
senaryosu halen devam ediyor.
bakalım nereye kadar. daha var unutmayın.
sevgiler.[/quote]
haklısınız sayın jelıbom, ama py nin beynını okuma alışkanlıgından da bır turlu vazgecmıyoruz,herkesın bıldıgı sır değildir misali, herkesın bıldıgı hedeflere azar azar düşmesini beklemek de yukarıdakı mantık sılsılesı ıcınde dusunursek saflık olur diye dusunuyorum,
bilirsiniz, piyasalar herkes satıyor dıye dusmez, buyukler sattıgı ıcın duşer, sımdı bunlar (dow ıcın) göstere göstere 6200lere gidecekler mı?
peki piyasa kapitilasyona uğramadan dönermi?
olasıdır daha önce örnekleri vardır,
ancak çok az bir olasılıktır.
beklenmelidir olana kadar.
sevgiler.
fdow 6620
bir şey mı oldu, bilen gören duyan var mı?
FDOW bizim kapanışa göre -145/150 puan falan aşağıda şu an itibariyle.sabaha çok var tabii...
altından laf açılmışken.ben hiç ilgilenmem fiyatını bilmem,kademelerini bilmem...ama ilgililerine bir yazı.özellikle son paragrafı bu zımbırtıyı uzun vadeli düşünenler açısından önemli.hiçbir zaman bende ilgi uyandırmadı bu sarı metal.uyandırmasın zaten.bi de buna bulaşmayalım.VOB neyimize yetmiyor.
aramızda tanıyanlar vardır [B]sn.DEVİR[/B]'in 08.02.2009 tarihli bir mesajı...
Emtialarda 2000, sermaye piyasalarında 2002-2003'de başlayan global boğa piyasası, 200-250 yıllık bir çevrimin sonu olması bakımından iktisat ezberlerini bozdu zira ters bağıntılı olduğuna inanılan tüm piyasalar beraber yükseldiler. Dolayısıyla balonlar da aynı zamanda patladı. Konuyla ilgili kısmını odaklanırsak, doların değer kaybı sürecinin durmasıyla altının güç kaybı beraber başlamıştır.
Altın ve doların beraber yükselişi korumacılık güdüsüyle zaman zaman ortaya çıkabilir fakat çok uzun soluklu olmaz. Altın 16 Ocaktan bu yana yörüngeden epeyce sapmış durumda. Yani yörüngeye dönüşü çok sert olacağı için çok kısa periyotta yatırım yapmak risklidir. Orta vadede ise yükseleceğini düşünüyorum. 800 $/ons dan alım yapılabilir. Yani gevşemesi beklenmeli.
[COLOR=red]Bir hususu daha belirtmeliyim ki, orta uzun vadede ben olsam altın yerine hisse senedini tercih ederdim.Çünkü altın hem nominal olarak daha düşük bir tempoda yükselecek, hem de doların muhtemel değer kaybı ile yaptığı primi de eritip TL bazında neredeyse hiç bir şey kazandırmayacaktır.[/COLOR]
[COLOR=black]___________[/COLOR]
Keser döndü sap döndü..pardon keser döndü fıçır döndü...şu an itibariyle hen DJ hem FDJ ayılardan yana..dedim ya yarında para kazanamazsam...dalarım kadıköydeki boğa heykeline elimde balyozla:)
[quote=Astatin;92889]Pamık...GE de batıyormuş diye haber çıkmış..fıçırlardaki alengir ondandır..hani Garanti bank ın ortağı olan GE, hani hala kar acıklayabilen ve yok ya ona bişi olmaz denen GE:p:p[/quote]
valla bende GARAN'da yok GE'de yok.bende kapı gibi 0,46 maliyetli DYHOL var tamı tamına 1.000 adet :..:
ayrıca GE'nin olası batışına FDOW dow kapanışından sonra sadece 40 puan düşerek tepki veriyorsa biz + bile yapabiliriz yarın :..:
Not: asti mesajını silmişsin bende sileyim mi?
sayın astatın, lutfen turkceyı doğru kullanalım, pamık dıye bırsey yoktur, sozunu ettıgınız emtıa pambık'tır,
GE olayı essah mıdır, sevgılı nunuya bır ara Gm yerıne Ge batıyor demiştim de, allah soyletmıs desene,
sahı nunu nerelerde?
[B]GE seeks government partnership in new economy[/B]
[B]Conglomerate embraces the new relationship, seeks to profit from it[/B]
[URL="http://www.freerepublic.com/focus/f-news/2198408/posts"][SIZE=+1][COLOR=black][B]GE seeks government partnership in new economy (Glenn Beck nailed it!)[/B][/COLOR][/SIZE][/URL]
[B][URL="http://www.freerepublic.com/%5Ehttp://www.marketwatch.com/news/story/ge-seeks-government-partnership-new/story.aspx?guid=%7B86C5CF5B%2DD7FA%2D4943%2DA78E%2D7A7055BE0C2F%7D&siteid=yhoof"][SIZE=2][COLOR=#e00040]WSJ Market Watch ^[/COLOR][/SIZE][/URL][SIZE=2] [/SIZE][/B][SIZE=2]| March 3, 2009 | Christopher Hinton [/SIZE]
[SIZE=2]Posted on [B]03 March 2009 23:35:25[/B] by [/SIZE][URL="http://www.freerepublic.com/~dtogo/"][SIZE=2][COLOR=black][B]DTogo[/B][/COLOR][/SIZE][/URL]
NEW YORK (MarketWatch) -- General Electric Co. is reading the tea leaves of the troubled global economy and has found a new partner to help it weather the storm: government. In the new economy, the interaction between government and business will be changed forever, with government as a stronger regulator, an industry policy champion, a financier and key partner, GE (GE 7.01, -0.59, -7.8%) Chief Executive Jeff Immelt wrote in a letter to shareholders, published late Monday.
...Another driver is infrastructure work tied to Obama's stimulus package, which seeks to rebuild highways, water systems, electrical grids and make government buildings more energy-efficient. "Governments will invest to stimulate their economies, solve societal problems and create jobs. GE's broad portfolio and expertise position us as a natural partner," Immelt said
[I](Excerpt) Read more at [URL="http://www.marketwatch.com/news/story/ge-seeks-government-partnership-new/story.aspx?guid=%7B86C5CF5B%2DD7FA%2D4943%2DA78E%2D7A7055BE0C2F%7D&siteid=yhoof"][COLOR=#e00040]marketwatch.com[/COLOR][/URL][/I]
[QUOTE=SEYYAH;92890]valla bende GARAN'da yok GE'de yok.bende kapı gibi 0,46 maliyetli DYHOL var tamı tamına 1.000 adet :..:
ayrıca GE'nin olası batışına FDOW dow kapanışından sonra sadece 40 puan düşerek tepki veriyorsa biz + bile yapabiliriz yarın :..:[/QUOTE]
GE nin olası batışına garan'da artı yaparak cevap verir mi sence seyyah..:..:
ve garansız bizim piyasa artı yapabilir mi..:))