[QUOTE=İmales;246457]Kennym patron mümkünse yukarı olsun....brv.brv.brv[/QUOTE]
patron yazımda aşşağuı beklentimi belirtecektim ama uzuncu arkadsların hevesini kırmak istemedim. israil olayı biraz sıkıntı yaratacaktır bizim borsada...
Printable View
[QUOTE=İmales;246457]Kennym patron mümkünse yukarı olsun....brv.brv.brv[/QUOTE]
patron yazımda aşşağuı beklentimi belirtecektim ama uzuncu arkadsların hevesini kırmak istemedim. israil olayı biraz sıkıntı yaratacaktır bizim borsada...
fdowdaki sayımda doğru gidiyor gibi .. sazan abinin dopiğede koymuştum ... bizdekine paralel yani ... kardeş kardeş düşsünler istiyorum saraylı abi .. üvvvv .. .:o:o
[quote=unlimitted;246469]hiç gitmesin Saraylı abi.
hep söylerim, sistemle trade etmeye karar verme tarihi yazı-turadır.
600 puanlık yatay piyasada 300 puana sinyal yönü değiştiren sistemle trade etmeye kalkan adam için 5 sinyal portföy batışı için yeter.
ama adam basar long düğmesine, 74 binlik çıkış başlar. der ki "ooo sistemle trade süpermiş" :..::..:[/quote]
120 dk lık bir sistemim olmuştu. ilk başlangıç yukarı trende denk geldi güzel para kazandım. sonra piyasa tepe yaparken kazandıklarımızı geri verdik sistemde. şimdi siztemsiz alıyoz veriyoz. yine elde fazla birşey kalmıyor. şimdi 15 lik bir sistem daha oluşturmaya çalışıyorum. becerebilirsem paylaşmaya çalışacağım.
kave molası verdim .. poz yok full flat .. pardon yarım flat .. ehehuh:D:D:D:D:D
2 lik al verdi bu arada ...
bu arada 3 dür, pala stobumu patlatıp yukarı yapıyor. pozda istop yok fakat herkesin beklentisi aşağıya. uyumsuzluklar artmaya devam ediyor. bakalım hayırlısı.
[quote=İmales;246475]120 dk lık bir sistemim olmuştu. ilk başlangıç yukarı trende denk geldi güzel para kazandım. sonra piyasa tepe yaparken kazandıklarımızı geri verdik sistemde. şimdi siztemsiz alıyoz veriyoz. yine elde fazla birşey kalmıyor. şimdi 15 lik bir sistem daha oluşturmaya çalışıyorum. becerebilirsem paylaşmaya çalışacağım.[/quote]
valla ben bugüne kadar pozisyonlara sistemle girip çıkmadım hiç.
ama kendi oluşturduğum birkaç indikatörüm var. bugüne kadar onlara bakmadan da işlem yapmadım.
yanıldıkları olmuyor mu. elbet oluyor. o yüzden en çok haklı çıktıkları periyodu bulup tecrübelerle harmanlayıp o noktada "bu kadar kar bana yeter" deyip kaçıyorum.
pozisyon sonrasında almış başını gitmiş, kapanmasam beni şu kadar zengin edecekmiş türü hayalleri çoook gerilerde bıraktım...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
hurra deyip pozisyon alan arkadaşların kendi bileceği iş elbette. sonuçta rulette de sıfır hariç kırmızı ya da siyah gelme olasılığı aynı...:D
vobunyanın da hisse olarak tcel pozum var. 7750 gördüğü gün meril 8 e kadar çizdi 1.4 milyon lot mal aldı sensın son 5 dk. sında. ondan buyanada bir yabancı oyunudur tahtada gidiyor. 8700 direnci ve hareketler piyasayı etkiliyor
[quote=unlimitted;246478]valla ben bugüne kadar pozisyonlara sistemle girip çıkmadım hiç.
ama kendi oluşturduğum birkaç indikatörüm var. bugüne kadar onlara bakmadan da işlem yapmadım.
yanıldıkları olmuyor mu. elbet oluyor. o yüzden en çok haklı çıktıkları periyodu bulup tecrübelerle harmanlayıp o noktada "bu kadar kar bana yeter" deyip kaçıyorum.
pozisyon sonrasında almış başını gitmiş, kapanmasam beni şu kadar zengin edecekmiş türü hayalleri çoook gerilerde bıraktım...[IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
hurra deyip pozisyon alan arkadaşların kendi bileceği iş elbette. sonuçta rulette de sıfır hariç kırmızı ya da siyah gelme olasılığı aynı...:D[/quote]
ünlü patron bende şöyle bir problem var. bir sistem gösterge veya yöntem buluyorum. uygulayıp para kazanıyorum ilk etapta fakat sonra ne oluyorsa sonradan aynı başarı devam etmiyor. bunuda çzebilirsek mesafe katetmiş olacağız.
hmmmmm :cool:
Geçen haftabaşından beri yeni bir daytrading sistemi deneyeceğimi söylemiştim.
Sistemi kurdum ve 5 gün denedim,sonuçlar:
-sistem günde 1-5 trade ediyor..ort trade sayısı :3
-kazanma oranı %70 civarında..
-ort günlük kar= 1200 puan
-trade başına kar=400 puan
sistemi disiplinle uygulamak gerekiyor,bende o pek yok:..:,bir arkadaşıma verdim,o yapıyor..bakalım nolacak,birazda böyle gidelim...
arkadaşıma ew öğretmedim,:..: mecburen sistemi disiplinle uyguluyor,uygulamazsa ona kızıyorum...:..::..:
[quote=saraylı;246487]Geçen haftabaşından beri yeni bir daytrading sistemi deneyeceğimi söylemiştim.
Sistemi kurdum ve 5 gün denedim,sonuçlar:
-sistem günde 1-5 trade ediyor..ort trade sayısı :3
-kazanma oranı %70 civarında..
-ort günlük kar= 1200 puan
-trade başına kar=400 puan
sistemi disiplinle uygulamak gerekiyor,bende o pek yok:..:,bir arkadaşıma verdim,o yapıyor..bakalım nolacak,birazda böyle gidelim...
arkadaşıma ew öğretmedim,:..: mecburen sistemi disiplinle uyguluyor,uygulamazsa ona kızıyorum...:..::..:[/quote]
böyle bir sistemi şahsen ben disiplinle uygularım patron. arkadaşınız uygulamazsa haberimiz olsun.:):)
[quote=İmales;246484]ünlü patron bende şöyle bir problem var. bir sistem gösterge veya yöntem buluyorum. uygulayıp para kazanıyorum ilk etapta fakat sonra ne oluyorsa sonradan aynı başarı devam etmiyor. bunuda çzebilirsek mesafe katetmiş olacağız.[/quote]
patron aynı sıkıntı bende de vardı. şu anda çok gaddar bir şekilde kafamdaki olayı uyguluyorum.
geçen gün yazdım, 0,8510'dan girip 0,8525'te bıraktığım paritenin 10 dakika sonra 0,86 yakması bana koyuyordu o zamanlar.
açgözlülük bu işin en büyük düşmanı.
ama 15-20 pip arasına "ok, bana yeter" deyip kapandığım forekste yaptığım işlemlerin artı kapanma oranını yazsam dersin ki bu oranla kaldıracı 1'e 100 değil 1'e 800 kullanman gerek...
ama kazın ayağı öyle değil işte.
istatistiklerime baktığımda gördüğüm şey şu.
en büyük kayıp, en büyük kazancın tamı tamına 9 katı.
stoploss yapmak zordur. çünkü trader'in "yenildim" demesidir...
stoploss'u zor yapıyorsan, pozisyona giriş noktan, onların abarttığı nokta olmalı...
[quote=İmales;246491]böyle bir sistemi şahsen ben disiplinle uygularım patron. arkadaşınız uygulamazsa haberimiz olsun.:):)[/quote]
gerçi şuan kullandığım yöntemlerin % 75 i sizin imzanıızı taşıyor. saraylı isminde bir sisteminiz var 15 dk lık trendleri güzel yakalıyor. arasıra onada bakıyorum.
[quote=saraylı;243900]yeni sistemi burda açıklamayacam,ancak şu yolgösterme ile benzerini yapabilirsiniz:
-grafik: vadeli 5' lık,günde 100 bar var.güniçi trendler için yeterli...
-girişler: ho larla olacak,iki kv li ho nın kesişmesi yeterli,ancak üçüncü ve bunların 10 misli gibi yüksek periodlu bir ho genel trend yönünü verecek.bunun yönünde kv li ho işlemleri yapılacak,ters olanlarda flat kalınacak...iki ho ters yönde büyüğe göre kesişiyosa,büyük ho da bunlar tarafından kesilinceye kadar giriş için beklenecek..her ikisi de bunu kesiyosa giriş yapılacak...girişte srb sonuçları da kullanılır..
-çıkışlar:bu sistem asimetrik,ho larla giriş yapıp boll bandı ve sto lardan oluşan bir sistemle çıkış yapılacak,ho kullanılmaycak,gecikiyor..çıkışta daytrader tablosunda verdiğim destek ve dirençler ve para yönetimi de kullanlıacak...
-kontrat sayısı :tam poz olacak...
--200- -350 puan stoploss var girişe göre...
-sistem günde 300-500 puan gibi kar hedefliyor...mekanik olarak..bazı günler fazla da yapıyor tabi,2000 puan yaptığı gün de var geçişte,ama hedefimiz daha küçük...
yukardaki önerilerle benzer sistmi istediğiniz periodlarda yapabilirsiniz,girişin çıkıştan farklı sistemle yapılması(asimetrik sistem) ve uygun para yönetimi ile çıkışlar sistemin önemli özelliği...
biraz düşünün bakalım üzerinde,ben de biraz uygulama yapayım ,bakalım nolacak?:)[/quote]
[quote=İmales;246491]böyle bir sistemi şahsen ben disiplinle uygularım patron. arkadaşınız uygulamazsa haberimiz olsun.:):)[/quote]
sistemin nasıl yapıldığını burada açıklamıştım,benzerini yapabilirsiniz...:)))
[quote=selçuklu;246452]trader patron zigzagda olabilir itkide sen ne dersin patron .. kırmızı büyük etiketler .. .önceki sayfada ..[/quote]
patron mesajını yeni gördüm kusura bakma.
okuldayım grafik yollayamadım ama ben dünkü verdiğin 4lü grafikden 1 nolusu ilerliyor diye düşünüyorum. yani bugün açılıdaki 67275 pempe 1, sonraki tepki68150 pembe 2, şimdide pembe 3 ilerliyor gibi. pembe 3ün 1 i 67100 de bitti şimdi pembe 3ün2 si oluşuyo gibi düşünüyorum. aynı mantığı senin kırmızı sayımada uyarlıyabiliriz. dediğim rakamlara göre sen grafikde anlarsın herhalde. saygılar-selamlar.
[IMG]http://i1005.hizliresim.com/2010/5/31/3417.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;246495]sistemin nasıl yapıldığını burada açıklamıştım,benzerini yapabilirsiniz...:)))[/quote]
üstadım nerde bizde o kabiliyet. biz şimdilik kopyala yapıştır yapıyoruz. bide periyotları oynama yeteneğimiz var.:(
ileride belki
Ben de uygulamaya hazırım sn saraylı.
[IMG]http://i49.tinypic.com/saz5zm.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;246495]sistemin nasıl yapıldığını burada açıklamıştım,benzerini yapabilirsiniz...:)))[/quote]
Sn saraylı ben siteye yeni kaydoldum maalesef.Acaba aynı mesajlarınızı alıntılar mısınız?Sisteminizi matrikste kullanmak mümkün mü yoksa metastoc mu kullanmalıyız?
[quote=unlimitted;246493]patron aynı sıkıntı bende de vardı. şu anda çok gaddar bir şekilde kafamdaki olayı uyguluyorum.
geçen gün yazdım, 0,8510'dan girip 0,8525'te bıraktığım paritenin 10 dakika sonra 0,86 yakması bana koyuyordu o zamanlar.
açgözlülük bu işin en büyük düşmanı.
ama 15-20 pip arasına "ok, bana yeter" deyip kapandığım forekste yaptığım işlemlerin artı kapanma oranını yazsam dersin ki bu oranla kaldıracı 1'e 100 değil 1'e 800 kullanman gerek...
ama kazın ayağı öyle değil işte.
istatistiklerime baktığımda gördüğüm şey şu.
en büyük kayıp, en büyük kazancın tamı tamına 9 katı.
stoploss yapmak zordur. çünkü trader'in "yenildim" demesidir...
stoploss'u zor yapıyorsan, pozisyona giriş noktan, onların abarttığı nokta olmalı...[/quote]
ünlü patron son 10 gündür hem stop yapıp hemde son cümlenizi uygulamaya çalışıyorum. kayıplar az olup. hareketi yakaladığınızda güzel kazanç sağlıyor.
15'liklerdeki OBO şiir gibi oldu.
şimdilik tam OBO'nun desteğinde dinleniyor. devam derlerse aşağıda formasyon 66,525 der...
ama pariteler de tepme yerelerine geldiler...bakalım karar ne çıkacak.
[quote=İmales;246500]üstadım nerde bizde o kabiliyet. biz şimdilik kopyala yapıştır yapıyoruz. bide periyotları oynama yeteneğimiz var.:(
ileride belki[/quote]
[quote=hpy;246504]Ben de uygulamaya hazırım sn saraylı.[/quote]
benzer sistemi veriyorum,kimseye söylemeyin...:..:
-5' lık vadeli grafiği açın,fx2000 de...
-ağırlıklı ho 8 ve 13 ü koyun..
-üstel 89 ho yı koyun...
-boll bandını default koyun..
-aşağı da sto 14,3,3 ü koyun....
bende periyodlar farklıdır...
uygulama şöyle:
em89 yönüne bakın,eğer aşağı ise, ho 8,13 ü aşağı kestiğinde işlemi yapın ,yukarı kestiğinde flat kalın...
eğer yukarı ise, ho 8,13 ü yukarı kestiğinde işlemi yapın ,aşağı kestiğinde flat kalın...
eğer flatseniz fakat ema89 fiyat tarafından ters yönde kesiliyorsa,oradan yeni işlemi yapın...
realizasyonlarda:boll bandının üstüne değdiğinde,sto da aşırı alımdaysa realize edin...
boll bandının altına değdiğinde,sto da aşırı satımdaysa realize edin...
realizasyondan sonra yeni ho kesişimi bekleyin...
[quote=saraylı;246514]benzer sistemi veriyorum,kimseye söylemeyin...:..:
-5' lık vadeli grafiği açın,fx2000 de...
-ağırlıklı ho 8 ve 13 ü koyun..
-üstel 89 ho yı koyun...
-boll bandını default koyun..
-aşağı da sto 14,3,3 ü koyun....
bende periyodlar farklıdır...
uygulama şöyle:
em89 yönüne bakın,eğer aşağı ise, ho 8,13 ü aşağı kestiğinde işlemi yapın ,yukarı kestiğinde flat kalın...
eğer yukarı ise, ho 8,13 ü yukarı kestiğinde işlemi yapın ,aşağı kestiğinde flat kalın...
eğer flatseniz fakat ema89 fiyat tarafından ters yönde kesiliyorsa,oradan yeni işlemi yapın...
realizasyonlarda:boll bandının üstüne değdiğinde,sto da aşırı alımdaysa realize edin...
boll bandının altına değdiğinde,sto da aşırı satımdaysa realize edin...
realizasyondan sonra yeni ho kesişimi bekleyin...[/quote]
farklı periyodlar için :
ağırlıklı ho 6 ve 10 koyun...
ema 55 koyun...
boll aynı kalsın
sto21,3,3 koyun...
bir de böyle deneyin,hangisi iyi ise onu yapın...:)
benzer olan benim sistem ayın 26 sında 2000 puan ve ayın 27 sinde 1400 puan kazandırmış...
girişi ho larla yapın,trendi ağırlıklı ho larla takip edin realizasyonu boll+sto ile yapın...
günde 5 trade e kadar çıkın ,korkmayın...
[QUOTE=unlimitted;246510]15'liklerdeki OBO şiir gibi oldu.
şimdilik tam OBO'nun desteğinde dinleniyor. devam derlerse aşağıda formasyon 66,525 der...
ama pariteler de tepme yerelerine geldiler...bakalım karar ne çıkacak.[/QUOTE]
abi böylemi obo ..
[QUOTE=selçuklu;246467]böyle bir oboda olabilir .. yani .. saatliklerdede tobo var ... eheuhueuhe ..
it is highly impressive ... üvvvv ....i ngaaaaaa .. .:::::::o:o
ben sayıma güveniyorum ... şahsen ..
[IMG]http://i1006.hizliresim.com/2010/6/1/1169.jpg[/IMG][/QUOTE]
saraylı abi .. siistem için teşekkür ... eline sağlık abi ....brv.brv
[quote=selçuklu;246525]saraylı abi .. siistem için teşekkür ... eline sağlık abi ....brv.brv[/quote]
selçuklum ,
bu sistem giriş ve çıkışın farklı olduğu asimetrik bir sistem,
girişler ho larla çıkışlar boll+sto ile..
daytrading için ideal....
saraylı güvencesi ile...:..:
[quote=hpy;246507]Sn saraylı ben siteye yeni kaydoldum maalesef.Acaba aynı mesajlarınızı alıntılar mısınız?Sisteminizi matrikste kullanmak mümkün mü yoksa metastoc mu kullanmalıyız?[/quote]
son mesajlarımı okuyun orada herşey var...
matriks ya da fx2000 gibi canlı veri sağlayan platform olabilir,MS olmaz çünkü sizi update etmelisiniz onu....
soru varsa sorun...
Üstadım affınıza sığınarak sisteminizde sondurum şöyle görünüyor.
67.400 de açılan şortlar şu an 67000 de kapanıyor olması lazım.
doğru anlamışmıyım.
bu arada benim longlar stopsuz devam. dedikya hayırlısı:)))
[IMG]http://img321.yukle.tc/images/15095_S.png[/IMG]
[quote=saraylı;246537]son mesajlarımı okuyun orada herşey var...
matriks ya da fx2000 gibi canlı veri sağlayan platform olabilir,MS olmaz çünkü sizi update etmelisiniz onu....
soru varsa sorun...[/quote]
Çok teşekkürler sistem açıklamalarınız için.sistemi kurmaya çalışacağım matrikste.Umarım beceririm.Çünkü bu konuda hiç tecrübem yok.Verdiğiniz bilgileri nereye gireceğimi dahi bilmiyorum.Biraz kurcalayacam.Eğer beceremezsem yine bilgilerinize başvururum inşallah.
[quote=İmales;246542]Üstadım affınıza sığınarak sisteminizde sondurum şöyle görünüyor.
67.400 de açılan şortlar şu an 67000 de kapanıyor olması lazım.
doğru anlamışmıyım.
bu arada benim longlar stopsuz devam. dedikya hayırlısı:)))
[IMG]http://img321.yukle.tc/images/15095_S.png[/IMG][/quote]
evet doğru....
sistemle ilgili biraz ustalık kazanmak gerek ,bu da 1 hafta alır....trendleri iki ufak peryodlu ho ile takip edin...
[quote=hpy;246545]Çok teşekkürler sistem açıklamalarınız için.sistemi kurmaya çalışacağım matrikste.Umarım beceririm.Çünkü bu konuda hiç tecrübem yok.Verdiğiniz bilgileri nereye gireceğimi dahi bilmiyorum.Biraz kurcalayacam.Eğer beceremezsem yine bilgilerinize başvururum inşallah.[/quote]
kendinize bu konuda zaman ayırın ,yarım saatte olmadıysa hemen terketmeyin....
sn saraylı emekleriniz için teşekkürler.
şuan 500 point zarar var ama inanın hiç gözümde değil çünki yeni bişeyler öğreniyoruz.
ayrıca piyasa köprüden önce son çıkışa geldi dayandı. aşağı kırarsa stop olurum.
[IMG]http://img321.yukle.tc/images/812015.png[/IMG]
[quote=İmales;246563]sn saraylı emekleriniz için teşekkürler.
şuan 500 point zarar var ama inanın hiç gözümde değil çünki yeni bişeyler öğreniyoruz.
ayrıca piyasa köprüden önce son çıkışa geldi dayandı. aşağı kırarsa stop olurum.
[IMG]http://img321.yukle.tc/images/812015.png[/IMG][/quote]
500 puan zararı nasıl yaptınız,sistem 67.400 den beri satta...67.000 de kapadıysanız da flat olmalısınız...
istop...
sn citiwan şuan mesaj sayım yeterli olmadığı için özel mesajınızı cevaplayamadım.Çok özel olmadığını düşündüğümden hoşbulduk diyorum tüm değerli arkadaşlara.benim teknik çizgiler maalesef son dönemde beni çok yanılttı.Hırs yaptım vs vs vs derken çok büyük zarar gördüm son dönemdeki testereden.Umuyorum bundan sonrası için toparlamaya çalışacağım.Ewe ve sistemlere merak sardım şu günlerde.Sn saraylı üstadın sistemini kurmaya çalışacağım ve daytrade yapıp zararlarımı çıkarmaya çalışacağım inşallah.
[quote=saraylı;246564]500 puan zararı nasıl yaptınız,sistem 67.400 den beri satta...67.000 de kapadıysanız da flat olmalısınız...[/quote]
sn saraylı siz sistemi vermeden önce ben 67.300 den long olmuştum histemle.
[quote=hpy;246566]sn citiwan şuan mesaj sayım yeterli olmadığı için özel mesajınızı cevaplayamadım.Çok özel olmadığını düşündüğümden hoşbulduk diyorum tüm değerli arkadaşlara.benim teknik çizgiler maalesef son dönemde beni çok yanılttı.Hırs yaptım vs vs vs derken çok büyük zarar gördüm son dönemdeki testereden.Umuyorum bundan sonrası için toparlamaya çalışacağım.Ewe ve sistemlere merak sardım şu günlerde.Sn saraylı üstadın sistemini kurmaya çalışacağım ve daytrade yapıp zararlarımı çıkarmaya çalışacağım inşallah.[/quote]
ne demek kardeşim hoş geldin safalar getirdin bizler saraylı halojen ve diğer kardeşlerimiz Allah razı olsun bizi baya aydınlatım bilgilerini paylaştıkları için dua cıyız
[IMG]http://i46.tinypic.com/2vsoi20.jpg[/IMG]
[quote=saraylı;246564]500 puan zararı nasıl yaptınız,sistem 67.400 den beri satta...67.000 de kapadıysanız da flat olmalısınız...[/quote]
evet imales?