-
[QUOTE=nyse-dj;20057]ok soylediginiz tanima gore ocakta yasanan buyuk dusus o zaman sanki trendsel bir dusus degil. ama subattan beri yasanan bir trend dususu. ama bizim icin aslolan dususu yada yukselisi bunun trend olup olmadigini bulmak ise asil aralikta baslayan dususu gosteren bir indicator gerekmezmi. eger mass onu gostermemisse simdi de gosteremeyebilir.eger yanlis birsey soyluyorsam lutfen bilgisizligimi bagislayin.
saygilar,[/QUOTE]
evet hata payı nekadar olabilir? bende bunu srucaktım cunku trend zamanını gostermek demek inanılmaz birsey
-
[QUOTE=nyse-dj;20057]ok soylediginiz tanima gore ocakta yasanan buyuk dusus o zaman sanki trendsel bir dusus degil. ama subattan beri yasanan bir trend dususu. ama bizim icin aslolan dususu yada yukselisi bunun trend olup olmadigini bulmak ise asil aralikta baslayan dususu gosteren bir indicator gerekmezmi. eger mass onu gostermemisse simdi de gosteremeyebilir.eger yanlis birsey soyluyorsam lutfen bilgisizligimi bagislayin.
saygilar,[/QUOTE]
evet hata payı nekadar olabilir? bende bunu srucaktım cunku trend zamanını gostermek demek inanılmaz birsey
-
geceden kısaydım....
haziran kısaları 44300 den agustos kısalarla değiştirdim.....
şimdilik kısa ya devam....
5 daklık peryotu bu sıralar pas geçyorum...
[B]çok daha iyi oluyor.. tavsiye ederim....[/B]
saatlik ve 30 dakikalıklara bakıyorum.. ve hala sattayız......
-
geceden kısaydım....
haziran kısaları 44300 den agustos kısalarla değiştirdim.....
şimdilik kısa ya devam....
5 daklık peryotu bu sıralar pas geçyorum...
[B]çok daha iyi oluyor.. tavsiye ederim....[/B]
saatlik ve 30 dakikalıklara bakıyorum.. ve hala sattayız......
-
saygilar,[/QUOTE]
hayır mutlaka gostermesı gerekmıyor, adx trendı mass ıse donuslerı gosterır,
eger trend varsa,trend ındıkatoru, trend yoksa asırı alım satım ındıkatoru kullanılır.
Mass ıse trend varsa trendın ne zaman donecegını soyler,ama her zaman dogruyu bılen sıstem yok, bunlardan tecrube ıle harmanlamak lazım..
Mesela su an artık dusus trendı etkısını azalttı, her sey olabılır, yenıden guclenebılır,ama guclenene kadar su an ıcın artık trend ındıaktorlerını bırakıp,kanal ve asırı alım satım ındıkatorlerıne bakmak lazım..
Bu dedıgım 60 dakıkalıklarda gozukuyor,240 dakıkalarda ıse trend halen gucunu kaybetmemıs, burada yatırımcının vadesı ıle ılgılı karar alması gerekıyor.
Eger 60 dakıka oynuyorsa shortları kapatmalı ama long acmamalı,cunku [U]trend gucunu kaybetsede varlıgını surduruyor.[/U]
240 dakıkaya gore oynuyorsa halen shortta beklemelıdır.
Umarım yardımcı olabılmısımdır.
-
saygilar,[/QUOTE]
hayır mutlaka gostermesı gerekmıyor, adx trendı mass ıse donuslerı gosterır,
eger trend varsa,trend ındıkatoru, trend yoksa asırı alım satım ındıkatoru kullanılır.
Mass ıse trend varsa trendın ne zaman donecegını soyler,ama her zaman dogruyu bılen sıstem yok, bunlardan tecrube ıle harmanlamak lazım..
Mesela su an artık dusus trendı etkısını azalttı, her sey olabılır, yenıden guclenebılır,ama guclenene kadar su an ıcın artık trend ındıaktorlerını bırakıp,kanal ve asırı alım satım ındıkatorlerıne bakmak lazım..
Bu dedıgım 60 dakıkalıklarda gozukuyor,240 dakıkalarda ıse trend halen gucunu kaybetmemıs, burada yatırımcının vadesı ıle ılgılı karar alması gerekıyor.
Eger 60 dakıka oynuyorsa shortları kapatmalı ama long acmamalı,cunku [U]trend gucunu kaybetsede varlıgını surduruyor.[/U]
240 dakıkaya gore oynuyorsa halen shortta beklemelıdır.
Umarım yardımcı olabılmısımdır.
-
[B]Ağustos vadede son durum[/B]
Sırasıyla
[B] 5 dk[/B] :dü:
[B] 15 dk[/B] :dü:
[B] 60 dk[/B] :dü:
[B] Günlükler[/B] :dü:
--------------------------------------
[B] USDTRL[/B]
[B] Kısa vade[/B] [COLOR=Blue][I][B]Nötr[/B][/I][/COLOR]
-
[B]Ağustos vadede son durum[/B]
Sırasıyla
[B] 5 dk[/B] :dü:
[B] 15 dk[/B] :dü:
[B] 60 dk[/B] :dü:
[B] Günlükler[/B] :dü:
--------------------------------------
[B] USDTRL[/B]
[B] Kısa vade[/B] [COLOR=Blue][I][B]Nötr[/B][/I][/COLOR]
-
full short devam agustosta
-
full short devam agustosta
-
[B]Ben 44500 lerden ağustos longları 44100lerden kapattım, flatim. Short açmayacağım. Vade farkından ekstra soygun oldu bugün. Cumadan 1200 puan ağustos-spot farkı 700 puana indi. [/B]
-
[B]Ben 44500 lerden ağustos longları 44100lerden kapattım, flatim. Short açmayacağım. Vade farkından ekstra soygun oldu bugün. Cumadan 1200 puan ağustos-spot farkı 700 puana indi. [/B]