-
[quote=Astatin;93285]İşte hayallerimizdeki Pamık...Şaka bir yana ben de şimdi benzer bir yorum yapacaktım. Ama sonuna da şunu ekleyecektim, önceki günkü en düşüğün altına inmedikçe bu geniş marjda dalgalanmalar sağlam bir dip yapma çabası da olabilir..diyecektim..
Bay Pamık,
Gelişmelere göre burun farkı ile öne çıkan EW sayım alternatifleriniz varsa hasretle kucaklarız.brv[/quote]
asti benim için geçerli alternatifleri vermiştim.fikirlerimde değişen hiçbirşey yok.
ya dev bir üçgen yapıyoruz bu durumda yukarı gideriz 33.000/34.000 ler civarına sıkışa sıkışa üçgeni aşağı patlatırız.bu üçgen olayının tek sorunu ZAMAN.böyle bir üçgenin tamamlanması 2/3 ay sürer...bu nedenle buna temkinli yaklaşıyorum.
daha evvelde yazdım bence 38.250 lerden aşağı İTKİSEL düşmedik ki dün sn.şengöz de aynı şeyi yazmış.
bu iki anlam ifade ediyor...ya ÜÇGEN yapıyoruz yani hala büyük dereceli bir 4. dalga yapılıyor ya da bir ED yani sonlanan diagonal...benim favorim önceliğim ED dir.
ED yapıyorsak alt dereceli iv. nolu dalgası içindeyiz bitmediyse bile yukarıya çok uzağa gitmez ve son v nolu dalga için düşeriz...
özetle ya ÜÇGEN ya ED...sebebi itkisel düşmüyoruz...3/3/3 şeklinde düşüyoruz.
-
[quote=Astatin;93285]İşte hayallerimizdeki Pamık...Şaka bir yana ben de şimdi benzer bir yorum yapacaktım. Ama sonuna da şunu ekleyecektim, önceki günkü en düşüğün altına inmedikçe bu geniş marjda dalgalanmalar sağlam bir dip yapma çabası da olabilir..diyecektim..
Bay Pamık,
Gelişmelere göre burun farkı ile öne çıkan EW sayım alternatifleriniz varsa hasretle kucaklarız.brv[/quote]
30100 altına inmemesi lazım .
-
[B]Günaydın,[/B]
[B][U]5 Mart Perşembe Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar[/U][/B]
[B][/B]
[U][B]Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi[/B][/U]
[B][/B]
[U]EUR GSYH (Mevsimsellikten Arındırılmış) (q/q) (Q4) 12:00 -%1,5 -%1,5 Yüksek [/U]
[U]EUR GSYH (Mevsimsellikten Arındırılmış) (y/y) (Q4) 12:00 -%1,2 -%1,2 Yüksek [/U]
[U]EUR Hanehalkı Tüketimi (q/q) (Q4) 12:00 -%0,2 %0,0 Yüksek [/U]
EUR Sabit Sermaye Harcamaları (q/q) (Q4) 12:00 -%2,5 -%0,6 Orta
EUR Hükümet Harcamaları (q/q) (Q4) 12:00 %0,3 %0,7 Orta
[B]GBP Merkez Bankası Faiz Kararı 14:00 %0,5 %1,0 Yüksek[/B]
[B][U]EUR Merkez Bankası Faiz Kararı 14:45 %1,5 %2,0 Yüksek [/U][/B]
USD Tarım Dışı Verimlilik (Q4) 15:30 %1,6 %3,2 Düşük
USD Birim İşgücü Maliyeti (Q4) 15:30 %3,4 %1,8 Düşük
USD İşsizlik Sigortası Başvuruları (28 Şub) 15:30 667K Orta
USD Devam Eden İşsizlik Sigortası Başvuruları (21 Şub) 15:30 5112K Orta
[U]USD Hazine-Geithner'in Bütçe Hakkında Yapacağı Konuşma 17:00 Yüksek [/U]
[U]USD Fabrika Siparişleri (Oca) 17:00 -%3,1 -%3,9 Yüksek [/U]
USD Fed-Kohn'un Konuşması 17:00 Orta
[U]USD Fed-Lockhart'in ABD Ekonomisi Hakkındaki Konuşması 19:45 Yüksek [/U]
[B]Bol Kazançlar..[/B]
-
[QUOTE=jelibon;93083]beklenilenle gerçekleşenin nasıl olsa günü tutmuyor değeride tutmuyor diyerekten,
bizimde ayrı tellerde kendi kendimize harketler yapmamızdan ötürü ve onların ortalamalarıyla hareket etmemizden erken yapılabilir bu yorum.
bugün artı kapanışı gösteriyordu aslında dünde öyleydi. bir gün olmayınca değer gün oluyor.
zaten futurda sonuçta böyle oldu.
ama yapabilecek mi akşam kapanışta mesele burada.
dünkü hareketin de hafif olarak gerçekleşmesi,
bugün veya yarın sert bir hareket gerektiriyor.
biz nasıl bulduysak 23500 de zamanında bir destek dün daxında kendine bir destek bulduğu görünüyör.
oranın kırılıp kırılmamasına bakılmalıdır. 3667-90 arası.
yukarıda ise 7060 dirençtir dowda.
sevgiler.[/QUOTE]
sert hareket futurelarında gösterdiği gibi yukarı olmuş oldu böylece.
psikolojik yönü krizin başından beri dikkate almayan otorite bu denemeyi ilk defa obamanın al tavsiyesiyle denemiş oldu.
lanet, dalgaları seans içinde yapıp bitirmeye başladı yine.
ve ilk dirençten geri döndü.
ilk etapta 7060 (ki tuzak kalabilir) ve 7500 üzerinde kapanışlar olmadan yükselişten bahsetmemeli.
ve nasdaq yakından takip edilmeli. teknoloji hisselerinin diğer hisselere oranla daha çabuk toparlanma umuduyla kasım dibinden yukarıda seğretmektedir.
benzerlik çindede vardır, krizden erken çıkma onlardada beklenmektedir. ve bizde bunlara uyuyoruz.
kasım dipleri nasdaqda olacakmı,
o da diğerleri gibi dibi baya aşağı yüzdeli kıracakmı,
yoksa kırmadan döndümü bile,
mesele budur.
zaman hangisinin olacağını gösterecektir.
sevgiler.
-
günaydın bol kazançlar..piyasa seçimini yapıcak artık..kime uycagımızı seçiçcek..dax a baksak bızden sonra %2 artms dun bugun e bakınca.dow a baksak cok az artıda..genel beklentı endekslerın düşüşü imiş bugun..kim beklıo onu bilmıyorm tabi ama.net farkettıgm bısey var hareketlerı mumkun oldgunca mınımıze edıp yön duygusunu ölduruyolar.yanı ne short ne long rahatca ardına yaslanamıo..dow 8000 lerden bı basladı 1400 puan verdi dax deseniz 4200 3600 marjı var en yakında..bızde ole degıl..sıkıstrıyolar..buyuk bı hareket gelıcek ardından su ankı hazırlık buna.oyuzden dusse de cıksa da aksine dönecektir son rutuslr bıtene kadar.mıllet bıksın korksun derdindeler.bu baglamda bant hareketi sebebiyle bazen dısarııyı takıyoruz bazen takmıyoruz.yani aklımızda bişey var ona uygun olarak bi tarafa bakıp ardına takılıyoruz..bi de dünya ezber bozuyo artık.eskiden dow u takip ederdi uzakdogu.smdı tersine döndü gibi..dax da bu korelasyonda.tepkiler daha fazla oluyo..ayrışma su ortamda elbette zor ama ilerisi için böyle bi durum olucak gibi duruyo..
-
Uzunduk...Future gene ekmeğimize kan doğradı...
.
Artı [U]bana da[/U] öyle geliyor dow bu akşam yine düşüşle açılacak diye tahmin ediyorum..
Bizde doların en yüksek seviyelerde gezmesi de cabası..
-
[B][COLOR=blue][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=teal][FONT=Arial]GÜNLÜK YORUM[/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=blue][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=blue][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=black][FONT=Arial]Endeks 30 Nisan Kontratı[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Arial]Direnç 2[/FONT]
[FONT=Arial]30,600[/FONT]
[FONT=Arial]Direnç 1[/FONT]
[FONT=Arial]30,450[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]30,275[/FONT]
[FONT=Arial]Destek 1[/FONT]
[FONT=Arial]30,125[/FONT]
[FONT=Arial]Destek 2[/FONT]
[FONT=Arial]29,950[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B][FONT=Arial][B]Endeksteki satış baskısı [/B][/FONT][/B][B]30,450-30,600[/B] direnç aralığında etkisini sürdürüyor. [B]30,450-30,600[/B] direnç aralığının geçilmesi durumunda gün içinde ilk aşamada [B]31,300[/B] direncine doğru yükseliş hareketi hızlanabilir. [B]30,450-30,600[/B] direnç aralığının geçilememesi durumunda ise gün içi [B]29,950-30,125[/B] aralığına doğru geri çekilmeleri tetikler. Kısa vadeli trendin yükseliş yönünde değişmesi için [B]30,450[/B] seviyesi üzerinde günlük kapanış yaşanmalıdır.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][B][FONT=Arial]Dolar/YTL Nisan Kontratı[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B][/B][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial] [/FONT][/B]
[FONT=Arial]1,7700[/FONT]
[FONT=Arial]1,7630[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]1,7570[/FONT]
[FONT=Arial]1,7505[/FONT]
[FONT=Arial]1,7450[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] Gün içinde [B]1,7505-1,7540[/B] destek aralığı önemli olduğunu ve bu aralığın korunması durumunda [B]1,7630[/B] seviyesine doğru yükseliş yaşanması beklenmelidir. Orta vadeli yükselişine devam eden kontratta [B]1,7505-1,7540[/B] destek aralığının kırılması durumunda ise kısa vadeli [B]1,7410-1,7440[/B] aralığına doğru geri çekilmeler yaşanabilir. Ancak yükseliş trendinin aşağı yönde değişmesi için [B]1,7400[/B] altında günlük kapanış olması gerektiği unutulmamalıdır.[/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][B][FONT=Arial]Dow Jones Future[/FONT][/B]
[FONT=Arial]7,160[/FONT]
[FONT=Arial]7,000[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]6,820[/FONT]
[FONT=Arial]6,660[/FONT]
[FONT=Arial]6,480[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B][FONT=Arial]6,760-6,780[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının önemli bir destek aralığı oluşturuyor. Bu aralık üzerinde tutunulması durumunda [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,850-6,880[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığına doğru yükseliş beklenmelidir. Gün içinde [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,850-6,880[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının geçilmesi durumunda ise [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]7,000[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir. Orta vadeli trendin yükseliş yönünde değişmesi için [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,880[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] üzerinde günlük kapanış olmalıdır. [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,760-6,780[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının aşağı yönde kırılması durumunda ise [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]6,660[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesine kadar geri çekilme yaşanabilir.[/B][/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial][B] [/B][/FONT][/B]
[FONT=Arial] [/FONT]
[FONT=Arial] [/FONT][B][FONT=Arial]DAX Future[/FONT][/B]
[FONT=Arial]4,060[/FONT]
[FONT=Arial]3,970[/FONT]
[FONT=Arial]Pivot[/FONT]
[FONT=Arial]3,850[/FONT]
[FONT=Arial]3,760[/FONT]
[FONT=Arial]3,640[/FONT]
[B][FONT=Arial]Yorum :[/FONT][/B][FONT=Arial] [B]3,800[/B] seviyesi üzerindeki günlük kapanışla orta vadeli trendini yükseliş yönünde değiştirdiğini görüyoruz.[B][FONT=Arial] [/FONT][/B][B][FONT=Arial][B]Gün içinde[/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial] 3,800-3,850 [/FONT][/B][B][FONT=Arial][B]aralığı üzerinde kalındığı sürece yükseliş hareketine [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,970[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesine kadar devam etmesi beklenebilir. [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,970[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] seviyesini geçilmesi durumunda ise bir sonraki hedef [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]4,060[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] olarak beklenmelidir.[/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,800-3,850[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] aralığının altına gelinme durumunda ise [/B][/FONT][/B][B][FONT=Arial]3,750[/FONT][/B][B][FONT=Arial][B] destek seviyesine geri çekilme yaşanma ihtimali unutulmamalıdır.[/B][/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial] Hazırlayan : Onur Öztekin [/FONT][/B][FONT=Arial] [B][FONT=Arial] [/FONT][/B][EMAIL="ooztekin@gedik.com"][B][COLOR=teal][FONT=Arial]ooztekin@gedik.com[/FONT][/COLOR][/B][/EMAIL] [B][FONT=Arial]Tel : 0 212 270 69 19[/FONT][/B][/FONT]
[B][FONT=Arial] [/FONT][/B][B][FONT=Arial]Pazarlama Birimi[/FONT][/B][FONT=Arial] : [B][FONT=Arial]Tülay Uzunoğlu [/FONT][/B][EMAIL="tuzunoglu@gedik.com"][B][COLOR=teal][FONT=Arial]tuzunoglu@gedik.com[/FONT][/COLOR][/B][/EMAIL] [B][FONT=Arial] Tel : 0 212 270 67 90[/FONT][/B][/FONT]
-
05.03.2009 08:58:20 *jp morgan, "doğu avrupa'da riskleri bulunan avrupa bankaları 32-40 milyar dolar sermayeye ihtiyaç duyabilir"
05.03.2009 08:59:19 *jp morgan, "iskandinav bankalarının 8, avusturya bankalarının 5, yunan bankalarının 4 milyar avro ek sermayeye ihtiyacı olabilir"
-
[quote=VOBiX;93293]05.03.2009 08:58:20 *jp morgan, "doğu avrupa'da riskleri bulunan avrupa bankaları 32-40 milyar dolar sermayeye ihtiyaç duyabilir"
05.03.2009 08:59:19 *jp morgan, "iskandinav bankalarının 8, avusturya bankalarının 5, yunan bankalarının 4 milyar avro ek sermayeye ihtiyacı olabilir"[/quote]
Şort ışığı doğudan yükselir :) Hem doğu avrupa dan hem de çinin açıkladığı paketin 2 gündür yükselttiği ama yükselişin sonuna gelen uzak doğu dan :)
-
Pehh dün gece msnde biriyle yazışıyorum. Yarın 1000 puan gap olur mu diyordu. Güniçi 300 puanda oyalayan adamlar 1,000 puan filan yapmaz demiştim. Ahhh ahh nerede o eski trendli günler.
-
Bugün yine sıkışık kalırız. Bugün yine bize ekmek yok..
-
Shortta olanlara tüymeleri için torpil geçiliyor.