[QUOTE=anonimm;280718]Sevgili Enorton,
İnan bende de aynı :)[/QUOTE]
Abi sen nerelerdesin, başladın mı tekrar voba?
Printable View
[QUOTE=anonimm;280718]Sevgili Enorton,
İnan bende de aynı :)[/QUOTE]
Abi sen nerelerdesin, başladın mı tekrar voba?
[QUOTE=clark;280723]ama artık gün geldi devran döndü sadece sistem li risk kontrollu işlem yapmanında para kazandırmadığı bir şekle büründük[/QUOTE]
Evet marjlar daraldı, bazen açıyorum 2007-2008 grafiklerini ey gidi günler diyorum. Ne marj vardı, 2000-3000 gaplar havalarda uçuşurdu.
[quote=enorton;280714]Alıyorum düşüyor, satıyorum yükseliyor :) Aynı durumda olan var mı?[/quote]
alıp satarken 2 kere düşünün, tam tersini yapın, bakın nasıl oluyor.:)))
[quote=enorton;280722]Bu sözün altına da imza olarak [B]"Bir aracı kurum sahibi"[/B] yazabilirsin :D[/quote]
Düşük zaman sisteminde çalışan sistem çok işlem yaptırır diye bir inanış vardır ama bu böyle olmak zorunda değil. Mesela fxci'nin 5dk'lık sistemi forum katılımcılarının çoğunun 60dk'lık sistemlerinden daha yavaş.
Düşük zaman diliminde çalışan sistem bence her zaman daha iyidir. Harekete daha erken tepki verir. Ortalama işlem adedini zaten istediğin gibi ayarlayabilirsin.
Benim 15dk'lık sistem kullanmamın tek nedeni 5dk'da bir ekrana bakmak istememem. Evde ekran başında olsam ciddi ciddi 1dk'lık sistem kullanmayı düşünürüm. Ama yine de işlem sayısı ortalama günde 1 işlemi geçmez.
[QUOTE=enorton;280714]Alıyorum düşüyor, satıyorum yükseliyor :) Aynı durumda olan var mı?[/QUOTE]
ben voba basladıgımdan beri aynı hiç değişmedi ki :)
en güzeli alırken aniden sat tusuna basmak , yada satarken son anda al tuşuna basmak.. hiç bir beklenti olmadan..
çok uç noktaları silerseniz;%1 lik dip tepede dönüyoz..hatta faha az..600 puan marjdan ekmek çıkmaz..
demek vob 30.000 olsa 300 puan olacakmış.
[QUOTE=enorton;280725]Evet marjlar daraldı, bazen açıyorum 2007-2008 grafiklerini ey gidi günler diyorum. Ne marj vardı, 2000-3000 gaplar havalarda uçuşurdu.[/QUOTE]
2006-7-8-9 da kullandığım ve senede en az 40.000 puan veren sistem son 6 ayda kazandırdıklarını iki ayda geri aldı artık vob un yapısı değişti yeni bir dönem başlıyor
[quote=enorton;280724]Abi sen nerelerdesin, başladın mı tekrar voba?[/quote]
Zaman buldukça bakıyorum. Ama pek iç açıcı değil :)
[QUOTE=Strategist;280729]Düşük zaman sisteminde çalışan sistem çok işlem yaptırır diye bir inanış vardır ama bu böyle olmak zorunda değil. Mesela fxci'nin 5dk'lık sistemi forum katılımcılarının çoğunun 60dk'lık sistemlerinden daha yavaş.
Düşük zaman diliminde çalışan sistem bence her zaman daha iyidir. Harekete daha erken tepki verir. Ortalama işlem adedini zaten istediğin gibi ayarlayabilirsin.
Benim 15dk'lık sistem kullanmamın tek nedeni 5dk'da bir ekrana bakmak istememem. Evde ekran başında olsam ciddi ciddi 1dk'lık sistem kullanmayı düşünürüm. Ama yine de işlem sayısı ortalama 1 günde 1 işlemi geçmez.[/QUOTE]
Evet haklısın ama dediğin gibi en büyük sıkıntı sürekli ekrana bakma olayı... Evde olsan bile bakamıyorsun daha doğrusu ben bakamıyorum. Saatlik tam tembel işi, aç film izle saat başı bak. Pes oyna saat başı bak. Hatta çık işini hallet gel. Sürekli ekran başında olmak da iyi bir şey değil bence.
[QUOTE=clark;280723]ama artık gün geldi devran döndü sadece sistem li risk kontrollu işlem yapmanında para kazandırmadığı bir şekle büründük[/QUOTE]
bundan 3-4 sene öncesiydi
sistem, grafik nedir bilmeden
hatta [B]öğrenmemek [/B]için yoğun çaba sarfederken :)))
(öğrenenlerin hali ortadaydı):D
sizin ve diğer bir ustanın sinyallerine göre işlem yapıyordum
en iyi kemiksiz dertsiz parayı o günlerde kazanmıştım
o yüzden size müteşşekkirim
şimdi sistem sahibi olduk
derdi tasası da peşinden geldi .lelele
[quote=enorton;280735]Evet haklısın ama dediğin gibi en büyük sıkıntı sürekli ekrana bakma olayı... Evde olsan bile bakamıyorsun daha doğrusu ben bakamıyorum. Saatlik tam tembel işi, aç film izle saat başı bak. Pes oyna saat başı bak. Hatta çık işini hallet gel. Sürekli ekran başında olmak da iyi bir şey değil bence.[/quote]
Sistemini 120dk'da denedin mi? Son zamanlarda bende sistemler 120dk'da daha iyi çalışıyor.
[QUOTE=clark;280733]2006-7-8-9 da kullandığım ve senede en az 40.000 puan veren sistem son 6 ayda kazandırdıklarını iki ayda geri aldı artık vob un yapısı değişti yeni bir dönem başlıyor[/QUOTE]
Valla abi geçen sene sonunda ağustos 2009 un ortasından itibaren sistem kazandırmamaya başladı benim. Yapı değişti dedim tak aralık geldi ilk işlemde 6000 kar yaptım. Ocak şubat mart nisan mayıs aylık oratlama 5-6 bin kazandım. Şimdi yine duraklama devrine girdi sistem. Haziran temmuz sıfır çekti. Bu ay da az bişey zararda. Dediğim gibi 12 eylülden sonra yapı değişmezse, sistem kazandırmaya başlamazsa ben sistemi değiştiricem artık. Ama sistem körlüğü denen şey var ya artık o oluştu bende, sistem olmazsa ne yaparım bilmiyorum. Mutlaka sistem lazım bana :D
Çok duygulandım yine... üvvv.. ::: :..:
Yatay piyasalar sarmış dört bir yanımı
Baktığım her yerde KY ağlaşıyor
Gelen şelaleyi düşünmek istemesem de
Bana herşey trendi hatırlatıyor
Beraber çarpıldık biz bu piyasalarda
Beraber terste kaldık, sabah gaplarda
Şimdi batırdığım tüm paralarda
Bana herşey trendi hatırlatıyor
o saat/gün/hafta/ay hangi sistemi kullanacağını gösteren sistem yazan adam dünyanın en zengin adamı olmaya adaydır.
naçizane görüşüme göre sistemciler olarak yaptığınız hata; al-sat okları veren bir sistem yapmaya çalışmanız.
o sistemlerden heryerde yüzlercesi var.
mesele hangi vadelik sistemi uygulayacağınızı belirlemek.
o gün veya trade şeklinize göre hafta, 15dakikalık sistem mi daha çok kazandırır yoksa günlük sistem mi...
odaklanmanız gereken şey budur bana göre. :)
çünkü piyasa koşullarında doğru vadelik sistemi uyguladığınızda her vade için kazandıran sistem yazmak ya da bulmak zor değil.
zamanlamayı bulan sistemi kullanan adama paraları koymak için çuval yetmez. [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon7.gif[/IMG]
amaç tartışma başlatmak, histem-sistem olayına girmek değil.
buna çekmeye çalışan arkadaşlara cevap vermezsem lütfen alınmasınlar...
[QUOTE=Strategist;280737]Sistemini 120dk'da denedin mi? Son zamanlarda bende sistemler 120dk'da daha iyi çalışıyor.[/QUOTE]
120 de daha kötü bende :(
Formül
200 ons+48 saat = 10600 $ kar reklama bakın ya ::: ::: ::: :::
[QUOTE=unlimitted;280741]o saat/gün/hafta/ay hangi sistemi kullanacağını gösteren sistem yazan adam dünyanın en zengin adamı olmaya adaydır.
[/QUOTE]
Bunun değişik versiyonu da piyasa yatayda mı değil mi söyleyen bir sistem yazmaktır.
[quote=enorton;280745]Bunun değişik versiyonu da piyasa yatayda mı değil mi söyleyen bir sistem yazmaktır.[/quote]
aynen öyle edward.
hoşgeldin bu arada...
yaw hoşgeldin demişken, selçuklu nerde?
[QUOTE=al bundy;280736]bundan 3-4 sene öncesiydi
sistem, grafik nedir bilmeden
hatta [B]öğrenmemek [/B]için yoğun çaba sarfederken :)))
(öğrenenlerin hali ortadaydı):D
sizin ve diğer bir ustanın sinyallerine göre işlem yapıyordum
en iyi kemiksiz dertsiz parayı o günlerde kazanmıştım
o yüzden size müteşşekkirim
şimdi sistem sahibi olduk
derdi tasası da peşinden geldi .lelele[/QUOTE]
risik kontrolu+stop + sistem
sistem artık üçüncü plana düştü
tabi en başta gelen risk kontrolü
o olmadan diğer ikisi ne zaten sıra gelmiyor
lefter, totoş pelanın keyfini bekleyemediğimizden getti köz kibi 300 points şimdiden.
üstelik günün dibini 2 kez yakaladıydık.
üvvvvvvvvvvüüü
lem pela, alacağım ossun! :::
spotta 2 tane tavan olma ihtimali bulunan senet yazıyorum: makina takım taklavat, transittürk holding
75.200 geçilemezse vobu bırakırım arkadaş.
[quote=unlimitted;280749]lefter, totoş pelanın keyfini bekleyemediğimizden getti köz kibi 300 points şimdiden.
üstelik günün dibini 2 kez yakaladıydık.
üvvvvvvvvvvüüü
lem pela, alacağım ossun! :::[/quote]
pala bizi sevmiyi unlı abi:..:
[quote=padişah;280752]75.200 geçilemezse vobu bırakırım arkadaş.[/quote]
demek ki Padişah Vob'u bırakmayacak:yü::yü:
[QUOTE=Astatin;280704][EMAIL="mur@dım"]mur@dım[/EMAIL] sende çişçi olmuşsun:D[/QUOTE]
Selçuklu ile ikiniz öyle yaptığınıza göre vardır bi hikmeti dedim ben de size uydum ama ben sizi oldukça geriden takip ediyorum, baksana ben çişçi olana kadar siz bayağı bi yol almışsınız. Son trend nedir bu avatar işinde, önceden söyleyin de geç kalmayalım :confused:
[quote=enorton;280745]Bunun değişik versiyonu da piyasa yatayda mı değil mi söyleyen bir sistem yazmaktır.[/quote]
saraylı hocamın TRDRC21 var ama oda sistemin sinyalinden çooook sonra trendi söylüyor, işte hangi sinyalle trend gelir onu çözmek harbiden zor NK de aynı şekilde sinyalden 400-500 puan sonra onaylıyor :o
[quote=Lefter;280757]pala bizi sevmiyi unlı abi:..:[/quote]
beni heç sevmediğini bayadır biliyom :D:D
vobdaki son 96 işlemin 13 tanesi stop gerisi karla kapanmış.
son 37 işlemden sadece 1 tanesi (o da) açıldığı noktadan kapanmış yani komisyon dolayısıyla zarar yazmış.
nasıl sevsin beni totoş :D
[quote=padişah;280750]spotta 2 tane tavan olma ihtimali bulunan senet yazıyorum: makina takım taklavat, transittürk holding[/quote]
padişahım bula bula bunlarımı buldun yahu ikiside dandik şirketler .dng
şip-şaktan geçici long çıktı..bar kapanışıyla long a geçecek..
son sinyal 75 bin short tu..
74950 stop !
[quote=unlimitted;280765]beni heç sevmediğini bayadır biliyom :D:D
vobdaki son 96 işlemin 13 tanesi stop gerisi karla kapanmış.
son 37 işlemden sadece 1 tanesi (o da) açıldığı noktadan kapanmış yani komisyon dolayısıyla zarar yazmış.
nasıl sevsin beni totoş :D[/quote]
.brv.brv
fiyat yukarı apsd eksi..
apsd nin acilen yükselişe geçmesi lazım..
[quote=The Tatar;280770]fiyat yukarı apsd eksi..
[B]apsd nin acilen yükselişe geçmesi lazım[/B]..[/quote]
kim için abi :::
[QUOTE=The Tatar;280770]fiyat yukarı apsd eksi..
apsd nin acilen yükselişe geçmesi lazım..[/QUOTE]
birde eksi makas var ki dillere desten...üüü
ben flat 250den ... bu iki oldu dünden bu yana 300 puan hedaye ettik...:::
tepe avcılıgımı yapıyorum bilmiyorum ama yukarıdan vuracam kısmet olursa....dng.dng
ekime 900 e fantazi şort yazmıştım cücük miktar..gerçekleşmiş teprik ederim
77775 ten 72950 ye düşüşün % 50 geri alışı 75400 de..
bu seviye geçilirse alışların temposu artacaktır ve yeni hedef 76 bin olur..
[quote=a.kaya;280766]padişahım bula bula bunlarımı buldun yahu ikiside dandik şirketler .dng[/quote]
şipşak senetler, 1 saat içinde oldu bitti maşallah::::::
göstergeler yükselişi pek desteklemedi...
acilen gevşeme alarmı gelmeli yoksa zirve yakalayamayacağım üvvvvvvvvvvvvvvvvvv :::
350'den full kısaldık
[quote=Astatin;280773]ekime 900 e fantazi şort yazmıştım cücük miktar..gerçekleşmiş teprik ederim[/quote]
olursa ekime
olmazsa ... demişin yani.
ehi!:D
önümüzdeki dirençler :
75.525 - 75.875
str ,etr alda yine..
T..C