-
Bu arada bir arkadaşım VOB dünyasına (cehennemine) adım atacağını söyledi ve tavsiye istedi, tabi veremedim istediğini :D Yarın işlem yapacakmış hangi vadeyi tavsiye edersiniz nisan-mayıs...? Girme dedim dinletemedim yazık çocuğa kısaca tavsiyeniz varmı? Pek işlem yapmayacakmış alıp bekleyecekmiş
-
[quote=jerfin;93706]uzun zamandır söylüyorum ben.. hatta geçen yıl bunun tartışması da yapılmıştı bu forumda, eskiler bilir.. 2001 de nasıl küçük bankalar tuz-buz olduysa, bu krizde de küçük aracı kurumlar dağılacak, bitecek.. çok fazla batan aracı kurum olacak.. sonradan ah vah demektense paranızı güvenli kurumda tutun..
yüksek faize aldanıp da paralarını küçük bankalara yatıranlar perişan oldu 2001'de.. komisyon cazibesine kapılıp da güvenmediğiniz kurumda durmayın derim..[/quote]
valla bende 2 kurum calışıyodum artık durr dedım bugun.kucuk olan ıcın bılanco donemını beklım zarar ne kadar bakar ona gore karar verım dıyordum.baktım mıdem bulandı.korkulu ruya gormektense ısı saglama baglamak ıyıdır.buyuk aracı kuruma yarınn hoppa vırmannn.ne me lazımmm vok batan olacak bakk bu kesın mınumum 10 15 sıstemden yabancı kurumlar bıle cıkmazsa ahda 2 olsun:(((((
-
[QUOTE=bull market;93709]dolar gece gece yukarlarda gezintiye çıkmış, piyasa kapandı zaten 1,763 olduydu, şimdi 1,785 lerde..
Aceba diyorum MB nin umurundamı? ne dersiniz? MB müdahale etme gereği duyarmı?
Yarının merak ettiğim olay bu, aceba sabahtan çakarmı dolara?
[COLOR="Red"] Ne dersiniz? fikri olan varmı? beyin fırtınası yapalım azıcık ya, paslancaz bu gidişlen...yaklaşık 6 saat bişey düşünmemişim:) [/COLOR]saygılar...[/QUOTE]
yapalım bi beyin fırtınası..:..:
şimdi MB müdahale eder mi, etmez mi ?.. müdahale etse de ne kadar başarılı olabilir bu saatten sonra !!..
biraz kayserili gibi düşünelm..:..: dışarıdan ülke ekonomisine sokulması dört gözle beklenen gurbetçi dövizleri var.. onları teşvik etmek için doların yukarıda olması daha çok işlerine gelmez mi. !!. dolar kurunu 2'lerde gören gurbetçilerin ağzı sulanmaz mı..:..:
-
[quote=hexa;93711]Bu arada bir arkadaşım VOB dünyasına (cehennemine) adım atacağını söyledi ve tavsiye istedi, tabi veremedim istediğini :D Yarın işlem yapacakmış hangi vadeyi tavsiye edersiniz nisan-mayıs...? Girme dedim dinletemedim yazık çocuğa kısaca tavsiyeniz varmı?[/quote]
tamammm bak bunlar hep bır gostergedır bana gore.ilk hafta o cocouk ne yaparsa kesın sende yap.para kazanırsın fakat 2 . hafta ne yaparsa tersını yap yıne para kazanırsın.sısıtem bu...bu sisteme yenı ler eklenmeye baslamıssa bılın kı daha dusus var. ne yazıkkııııı
-
[quote=jerfin;93713]yapalım bi beyin fırtınası..:..:
şimdi MB müdahale eder mi, etmez mi ?.. müdahale etse de ne kadar başarılı olabilir bu saatten sonra !!..
biraz kayserili gibi düşünelm..:..: dışarıdan ülke ekonomisine sokulması dört gözle beklenen gurbetçi dövizleri var.. onları teşvik etmek için doların yukarıda olması daha çok işlerine gelmez mi. !!. dolar kurunu 2'lerde gören gurbetçilerin ağzı sulanmaz mı..:..:[/quote]
zaten yerlı yatırımcılar 1,60 tan berı dolara delı gıbı kademelı satıs yapa yapa buraya geldı zaten bunu alanda hep krumlar bankalr acık poz olan sırketler oldu.o sırketlerın zararları bellı olur 3 aylıklarda.bende merkez mudalee etmemelı yoksa 2 gunde 2 lira olurr.dalgalı kurun mantıgıda mudaleee olmaması ne kadar mudalee o kadar calkantı guvensızlık getırır bence
-
Merkez 1.80 nin üstüdeki durumu görmeden müdahaşe edeceğini sanmama hatta 1.90 nı bile bekleyebilir zaten ortalık karışık müdahale sonrası piyasada heyeca dahada arttabilir bence bunuda hesaba katıyor olmalılar Rusya örneği var önümüzde eğer yabancı çıkacaksa ne kadar yüksekten çıkarsa o kadar bizim karımız olur
-
[QUOTE=bull market;93709]dolar gece gece yukarlarda gezintiye çıkmış, piyasa kapandı zaten 1,763 olduydu, şimdi 1,785 lerde..
Aceba diyorum MB nin umurundamı? ne dersiniz? MB müdahale etme gereği duyarmı?
Yarının merak ettiğim olay bu, aceba sabahtan çakarmı dolara?
Ne dersiniz? fikri olan varmı? beyin fırtınası yapalım azıcık ya, paslancaz bu gidişlen...yaklaşık 6 saat bişey düşünmemişim:) saygılar...[/QUOTE]
Seçimlere kadar 1750 lerin çok üstüne müsaade edilmez. Seçim sonrası 2000 işten bile değil ama 2000 de satılmak üzere mevzilenmiş pek çok $ portföyü var.
-
[QUOTE=cansalk;93715]zaten yerlı yatırımcılar 1,60 tan berı dolara delı gıbı kademelı satıs yapa yapa buraya geldı zaten bunu alanda hep krumlar bankalr acık poz olan sırketler oldu.o sırketlerın zararları bellı olur 3 aylıklarda.bende merkez mudalee etmemelı yoksa 2 gunde 2 lira olurr.dalgalı kurun mantıgıda mudaleee olmaması ne kadar mudalee o kadar calkantı guvensızlık getırır bence[/QUOTE]
bence de artık MB bu saaten sonra müdahale ederek döviz stoklarını eritmemeli.. işe de yaramaz artık dediğin gibi.. yabancı 2-3 haftadır imkb'de hisse satıp döviz alıyor (bunu günlerdir yazıyorum).. eğer MB müdahale ederse, altın tepsiyle ucuz döviz alma imkanı sunacak gidecek yabancıya.. boşuna döviz stoklarını eritmiş olacak..
-
[quote=jerfin;93706]uzun zamandır söylüyorum ben.. hatta geçen yıl bunun tartışması da yapılmıştı bu forumda, eskiler bilir.. 2001 de nasıl küçük bankalar tuz-buz olduysa, bu krizde de küçük aracı kurumlar dağılacak, bitecek.. çok fazla batan aracı kurum olacak.. sonradan ah vah demektense paranızı güvenli kurumda tutun..
yüksek faize aldanıp da paralarını küçük bankalara yatıranlar perişan oldu 2001'de.. komisyon cazibesine kapılıp da güvenmediğiniz kurumda durmayın derim..[/quote]
şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
bu iş için herkes farklı konuşuyor yaw :(
şimdi diyelim X kurumda benim vob hesabımda param var boşta veya L-S pozisyon olarak veya yarısı poz. yarısı nakit neyse.kurum batınca benim param buhar mı oluyor?
bunu tam olarak bilen birisi var mı?
-
[QUOTE=MMO;93716]Merkez 1.80 nin üstüdeki durumu görmeden müdahaşe edeceğini sanmama hatta 1.90 nı bile bekleyebilir zaten ortalık karışık müdahale sonrası piyasada heyeca dahada arttabilir bence bunuda hesaba katıyor olmalılar Rusya örneği var önümüzde eğer yabancı çıkacaksa ne kadar yüksekten çıkarsa o kadar bizim karımız olur[/QUOTE]
yabancı oranı imkb'de 2-3 haftada %4 düştü, hemde yatay piyasada !!.. bu yüzde olarak büyük bir rakamdır..
ilk düzeltmeyi 1.90 civarlarından yapması gerekiyor zaten teknik olarak.. o seviyeleri MB müdahale etse de görecek, etmese de..
-
Evet bencede müdahale olmasın, yada en azından psikolojik 2,00 tl ye kadar olmasın, yabancının 49 milyar$ ı kaldı diyolardı geçen hafta, sıcak yabancı sermaye yani, MB ninde bu hafta 70 milyar$ rezervi varmış, istese dert olmaz yani, ama istemesin, doları çıkmak isteyen buyursun yukardan alsın, seçime kadar böyle olsun, 2,00 tl yi geçirmesin ama, neden?
e çünkü bizimde reel sektörün pek çok dövizle borcu var, bunuda hesabederek fiyatın fazla uçuşa geçmesinede izin vermesin diyorum, yani tl nin namusunu MB koruyacaksa, buna ayarı vermeyide bilmeli derim, volatiliteyi fazla arttırmamalı, saygılar...
-
[QUOTE=parderi;93717]Seçimlere kadar 1750 lerin çok üstüne müsaade edilmez. Seçim sonrası 2000 işten bile değil ama 2000 de satılmak üzere mevzilenmiş pek çok $ portföyü var.[/QUOTE]
herkes seçimi bekliyor, ama inan seçim sonrasına kalmayacak o seviyelerin görülmesi parderi..:)