-
[quote=parderi;93717]Seçimlere kadar 1750 lerin çok üstüne müsaade edilmez. Seçim sonrası 2000 işten bile değil ama 2000 de satılmak üzere mevzilenmiş pek çok $ portföyü var.[/quote]
ben belkıde psıkolojık 180 ustunu gormez dıye dusunuyorum ınsallah yanılmam.bugun olan hareket bence ge batacagı haberıydı kı onda bıle abd ge az tepkı verdı ama yıne bankalarla coktu s&p ona ınat 10 gundur dow sert kayıplara ragmen bız daha yatayda sıkışmıstık ve tepkıyı herkes yukarı beklerken asagı kırılma oldu.bundan dolayı dolara talep geldı.bırazda rıks algılaması farklı tabı.ben 1650 uzerınde dovız alan yerlı yatırımcı olduguna ınamıyorum zaten satılan dth(dovız tev.hesap) dan da bu bellı
-
[quote=jerfin;93718]bence de artık MB bu saaten sonra müdahale ederek döviz stoklarını eritmemeli.. işe de yaramaz artık dediğin gibi.. yabancı 2-3 haftadır imkb'de hisse satıp döviz alıyor (bunu günlerdir yazıyorum).. eğer MB müdahale ederse, altın tepsiyle ucuz döviz alma imkanı sunacak gidecek yabancıya.. boşuna döviz stoklarını eritmiş olacak..[/quote]
pozisyon icabı mı söylüyorsun??? bilelim de :)
-
[QUOTE=SEYYAH;93719]şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
bu iş için herkes farklı konuşuyor yaw :(
şimdi diyelim X kurumda benim vob hesabımda param var boşta veya L-S pozisyon olarak veya yarısı poz. yarısı nakit neyse.kurum batınca benim param buhar mı oluyor?
bunu tam olarak bilen birisi var mı?[/QUOTE]
eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)
-
[QUOTE=cırcır;93724]pozisyon icabı mı söylüyorsun??? bilelim de :)[/QUOTE]
böyle düşündüğüm için dolar pozisyonundayım aylardır zaten cırcır..:..:
-
[QUOTE=SEYYAH;93719]şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
bu iş için herkes farklı konuşuyor yaw :(
şimdi diyelim X kurumda benim vob hesabımda param var boşta veya L-S pozisyon olarak veya yarısı poz. yarısı nakit neyse.kurum batınca benim param buhar mı oluyor?
bunu tam olarak bilen birisi var mı?[/QUOTE]
İzmir vadeli işlemler borsasında hesabınız var, paranız o hesapta oluyor zaten, aracı kurum sadece o hesabınızdaki işlemlerinizin taşeronluğunu yapıyor diyim, aracılık taşeronluğundanda komisyon alıyor, aracı kurum batsa sizin paranız o hesapta durur.. ama aracı kurum batmadan önce sizin kontratları satıp sizin adınıza para çekme belgesi almış gibi gösterip ki bunu sizin imzalamanız gerekiyor, o yüzden boş para aktarım yada virman kağıdı imzalamayın, sakatlık olması muhtemel derim, işte o zaman paralar uçar, başka sakat durum göremiyom ben.
-
[quote=jerfin;93725]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/quote]
yok o hısse senet ı ıcın oyle yanı senet satıp nakıtte kaldıysan para carı hesapta esas sorun orada.kucuk kurum battı dıyelım ne kadar oz sermaye o kadar hesaba pay tabı yeterse.ama vob ta olan para poz yoksa o vobta nemalanıyor ustelık carı hesp oranından daha yuksek faızle.sonuc olarak kurum kucukse senın paranıı carıye cekıp faızden kendı de kazanıyor ama paran vob ta kalırsa senden anca kurek alıyorrr.ama aga babası kurumla calışırsan varsınn gece rahat uyusun paran
-
Fiyatta anlaşabildiğiniz sürece kamu bankalarının aracı kurumları her zaman en iyi alternatifdir
-
[QUOTE=jerfin;93725]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/QUOTE]
Pozisyondaysada son saniyelerde pozisyonu kapatabilir ne var bunda?
Pozisyonları kapatıp parayı buhar eden aracı kuruma hani nerede ordinon desen ne yazar, para buhar olmuş, yok ordine mordino paramda yok dedimi tamam işte:)
-
Anlaşıldıki tez zamanda herkesin para sağlam kuruma yatacak, yarınki iş bu, saygılar...
-
[QUOTE=bull market;93727]İzmir vadeli işlemler borsasında hesabınız var, paranız o hesapta oluyor zaten, aracı kurum sadece o hesabınızdaki işlemlerinizin taşeronluğunu yapıyor diyim, aracılık taşeronluğundanda komisyon alıyor, aracı kurum batsa sizin paranız o hesapta durur.. ama aracı kurum batmadan önce sizin kontratları satıp sizin adınıza para çekme belgesi almış gibi gösterip ki bunu sizin imzalamanız gerekiyor, o yüzden boş para aktarım yada virman kağıdı imzalamayın, sakatlık olması muhtemel derim, işte o zaman paralar uçar, başka sakat durum göremiyom ben.[/QUOTE]
1- hesap açılışı sırasında zaten siz otomatik virman talimatnamesi imzalıyorsunuz.. tüm kurumlar alır bunu..(başka türlü cari bakiyeniz komisyondan dolayı eksi bakiyeye düştüğünde nasıl para aktarabilir vob hesabınızdan. !!)
2- eğer aracı kurum, para yatırma ve çekmelerde banka değil de kendi kasasını kullanıyorsa öyle bir buhar olur ki paranız anlayamazsınız.. ama aracı olarak bankayı kullanıyorsa daha zor tabi..
3- zaten kurumu batırıp ortadan kaybolmayı düşünen kurum sahibi herşeyi kılıfına uydurur, yada uydurmaya gerek görmek parayı alıp tüyer..:..:
-
[QUOTE=jerfin;93726]böyle düşündüğüm için dolar pozisyonundayım aylardır zaten cırcır..:..:[/QUOTE]
Jerf, senin dolar pozisyonlar sağlam kurumdamı? kapatmazsan şimdi bu dolarları kurum bişey yapamaz mı?..... acaba? yoksa yaparmı?....
Dolar bu yaaa? yoksa dolmazmıydı?:D
-
[QUOTE=jerfin;93725]eğer pozisyonda isen takasbank'dadır paran.. ama pozisyonda değilsen kurum onu cari hesaba aktarıp buhar edebilir seyyah..:)[/QUOTE]
Genelde benim pozisyonda ikende buhar oluyor. Onun için aracı kurumun batıp çıkması benim için pek dert değil.:..: