Ah be pala nedir niyetin ficdansız yarın düşmez isen biz yapacağımızı biliriz :)
Ne hale soktun bizi bee :)
Printable View
Ah be pala nedir niyetin ficdansız yarın düşmez isen biz yapacağımızı biliriz :)
Ne hale soktun bizi bee :)
[IMG]http://www.investortrip.com/images/kuwait-stock-exchange.jpg[/IMG]
araplar tum hizlariyla yolda pehhhhh
geceye şort, yarın ola hayrola
hacıyatmaz toparlıyor..
tahvil balonuna pimco iğne soktu....brv.brv
geçmiş olsun herkese ..:p
--kriz bitti enflasyon geliyor...:::::: Jim Rogers ile Pretcher düşünsün ben mi dedim deflasyon geliyor diye..+.+..lelele
[IMG]http://666kb.com/i/blwpzoiq7tuymxx1b.gif[/IMG]
[B][I][SIZE=3]1.)Trend Takibi[/SIZE][/I][/B]
[B]ETR: :dü:[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]2.) Günsonu Yüksek/Düşük /Kapanış[/SIZE][/I][/B]
[B]GY: 75.600[/B]
[B]GD: 74.675[/B]
[B]GK: 75.225[/B]
[B]---------------------------------------------- [/B]
[B][I][SIZE=3]3.)Kırılma Noktaları[/SIZE][/I][/B]
[B]SRB:[/B]
[B]75.250 :yü:[/B]
[B]75.050 :dü:[/B]
[B]----------------------------------------------[/B]
[B][I][SIZE=3]4.) Pivot ,Destek ve Dirençler[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 77.950[/B]
[B]3.Direnç : 77.025[/B]
[B]2.Direnç : 76.100[/B]
[B]1.Direnç : 75.675[/B]
[B]Pivot : 75.175[/B]
[B]1.Destek : 74.750[/B]
[B]2.Destek : 74.250[/B]
[B]3.Destek : 73.325[/B]
[B]4.Destek : 72.400[/B]
[B][I][SIZE=3]5.) Fibonacci Denklemleri[/SIZE][/I][/B]
[B]4.Direnç : 76.425[/B]
[B]3.Direnç : 76.000[/B]
[B]2.Direnç : 75.725[/B]
[B]1.Direnç : 75.525[/B]
[B]1.Destek : 74.925[/B]
[B]2.Destek : 74.725[/B]
[B]3.Destek : 74.450[/B]
[B]4.Destek : 74.025[/B]
bu fdow'un başına güneş mi geçti.. uzun zamandır hiç bu kadar makas atmamıştı dow'a..:eek:
[quote=jerfin;280983]bu fdow'un başına güneş mi geçti.. uzun zamandır hiç bu kadar makas atmamıştı dow'a..:eek:[/quote]
Bizim pala tatilini amerikada yapıyodur :::
[quote=flexy;280985]Bizim pala tatilini amerikada yapıyodur :::[/quote]
+.+.+.+.:yü:
[quote=padişah;280921]bir arkadaş dowun kapanışı nasıl olur diye sormuştu sanırım.
dow ne yapıp eder artı kapatır bence.
gece görürüz. dow artı kapatmazsa Renoyum:D:D:D[/quote]
şimdilik Mercedes.lelele.lelele
[QUOTE=seagate;280959]selcuklu iyi adamdi noldu acaba basina biseymi geldii uwwwwww[/QUOTE]
geldim patron ... öğleden sonra işlerim vardı ... bakamadım ...iyikide bakmamışım .... poz yok ...flatim ... bu borsalar düşmeyecek gibi patron .... üvvvv :o:D
dow dusmeye basladi, heyyy:::
le le le sakine, niye gittin tepeye:..:
keşke
[B][quote=Jean_Luc_Godard;280976]tahvil balonuna pimco iğne soktu....brv.brv
geçmiş olsun herkese ..[/B] [B]:p
--kriz bitti enflasyon geliyor...[/B] [B]:::::: Jim Rogers ile Pretcher düşünsün ben mi dedim deflasyon geliyor diye..+.+..lelele[/B]
Size şöyle bir yanıt vereyim. (sizi eleştirmek gibi bir şey düşünmeyin, yazılarınızdan bilgili bir arkadaşımız olduğunuz belli, aramıza hoş geldiniz.)
Öncelik olarak pimco'nun söylemlerini ben dikkate almıyorum. Çünkü sabit getiri fonları, faiz düştükçe kar yazarlar fakat bu onlar için ölüm düşüşüdür. Kısa ve orta vadede kar yazsalar bile, bir noktadan sonra portföylerine düşük getirili tahvilleride almak zorunda kalırlar ve getirileri azalır. Faiz yükselmesi ise ilk başta olumsuz olsa bile zaman geçtikçe karları artar.
Yanlış hatırlamıyorsam pimco enflasyon artışına bahane olarak tarımsal ürünlerdeki enflasyonu sebep göstermiş. Buğday ve mısır fiyatlarını takip ederim. Ama hiç işlem yapmadım bugüne kadar. Agflasyon(tarım ürünleri enflasyonu) denilen olguya baktığımızda, bugday fiyatları altın ve petrol, bakır gibi ürünlere göre daha sınırlı artmıştır. Bugday, et gibi ürünlerde ana girdi su'dur. Dünyadaki iklim değişiklikleri sürdükçe bu ürünlerde fiyatların düşmesi zor. Ama ciddi olarak artması da zor. Dünya artık endüstriyel tarıma geçiyor. Varsayalım ki agflasyon oldu. yine de bu ülke enflasyonlarına pek yansımayacaktır. Enflasyon hesaplamasında içerik çok geniş ve diğer ürünlerde düşüş olması tarımsal ürünlerdeki artışı dengeleyecektir.
Merkez bankaları sürekli olarak piyasadaki para miktarını artırıyor ama bir türlü piyasaların dört gözle bekledikleri , hatta 2009 yükselişinin temelini oluşturan enflasyon gelecek beklentisi gerçek olamıyor. Neden basit, gelişmiş ülkeler[B] likidite tuzağına[/B] düştüler. İstedikleri kadar para versinler piyasalara enflasyona yol açmaz artık. Eksi faiz bile görebiliriz.
İnsanlar 2002-2007 döneminde gelecekteki gelirlerini ortaya koyarak tüketimde bulundular. Şimdi bunların ödenmesi gerek. Talep artamıyor. Buna karşılık arz ise hala eski seviyelerinde. Eğer talep artamıyorsa, arz azalmak zorunda. Yeni arz-talep dengesi çok başka noktada gerçekleşecektir. Deflasyonda bu sürecin bir parçası. Dünya önümüzdeki 10 yıl boyunca çok düşük büyüme oranlarında büyeyebilir.
2007 yılı her bakımdan dünya ekonomisi için tepe olmuştur. WTO ve IMf raporlarına göre 2007 yılında ticaret ve büyüme oranları hiç görülmedik biçimde yükselmiştir. Sonrası ortada.
Bilirsiniz, ekonomiler döngüseldir. 20 yıl yükselmişse ekonomi, soğumak ve yeni talep oluşturmak için 10 yılda yataya geçebilir.
[B][I]Kondratieff [/I][/B]dalgaları bu dönemselliği güzel açıklamaktadır.
Bunların borsa ile ne alakası var derseniz. Belki hiç alakası yoktur. Belki çok alakası vardır. Ama vob ile hiç alakalı olmadığını düşünüyorum. (o zaman niye yazdın derseniz yazdık abi işte :..:) Ben bu 10 yılda eğer ömrüm yeterse, hem hisse de hem vobda sistem kullanmaktan vazgeçmeyeceğim. Hiç ummadığım yerlerden yükselişler gelebilir aynı şekilde her şey iyiykende düşüşler görülebilir. Saraylı abinin ısrarla vurguladığı disiplin, risk ve para yönetimi, hayatın her alanında 10 yıllık süreçte çok önemli olacak diye düşünüyorum.
Yazı çok uzun oldu. Bazı yerlerde cümle tekrarları olabilir. Bu saatte ancak bu kadar dikkatimi toplayabildim.:..:
Sayın hurma agacı güzel bir yazı olmuş....Stagflasyon bu kadar güzel anlatılamaz...+.+.:)
Bence de sistemli olmak en iyisi ,ben sadece tahvillerde önemli bir kırılım gördüğüm için dedim enflasyon geliyor diye..Ama deflasyon olmaz ondan eminim....lelele
Meyve veren agacı taşlarlarmış.. Size taş atmak isterdim canım nasıl hurma çekti anlatamam...:D:D
Yarın java matriksimde hareketli ortalama sayısını artırıp bütün tepe ve dipleri bulacagım görürsünüz siz...brv:p
Herkese iyi geceler.. .uyk
[quote=selçuklu;280997]geldim patron ... öğleden sonra işlerim vardı ... bakamadım ...iyikide bakmamışım .... poz yok ...flatim ... bu borsalar düşmeyecek gibi patron .... üvvvv :o:D[/quote]
Sen yoksun diye tuttum piyasaları düşürmedim patron... Bugün birlikte indiririz hepsini.. Akşam benim de yokluğumdan faydalanıp DOW'da bir terbiyesizlik yapmışlar, bastım fırçayı gece FDOW'la düzelttirdim..
Dönülmez şelalenin ufkundayız patron... :::
Herkese günaydın bu arada... .lelele
günaydınlar..
selamun aleyküm bereketli olsun
üvvvvvvv lem yine çakmışlar ne güzel gap up açacaktık ve birlikte çakacaktık üvvvvvvvvvvvvvvvvvv
herkeşe günaydıns :D
Günaydın daytraders.
gap beklentim yok ama olursa da fena olmaz yani.
sa gunaydın bol kazançlar kayıpsız bır gun dilerim
[URL=http://www.siberresim.com/][IMG]http://www.siberresim.com/images/9hng9sk22cy5dgydo8j.png[/IMG][/URL]
Günaydın hayırlı işler arkadaşlar
günaydın bol kazançlar.
vob da verilen tepki manidar..ters bişi var ilk düşüncem bu vob yukarı kaçar 75500 geçildikten sonra..dün zaten grafikleri gönderdim kritik yerleri..ov ve uv olarak da çalışmalarım olacak..biraz kısa yapar gibi ilk saatleri geçirse de bu hareket terse yatırmak için..
Günaydınlar..:)
Güne başlarken sayımlarda son durum nedir acaba....2 yi koyacakmıyız artık ...:dü:
herkese bol kazançlar..
günaydın hayırlı işler , bol kazançlar
gÜNAYDINLAR BOL kAZANCLAR kOLAY gELSİN aRKADAŞLAR
makinist treni çevirdi istasyona geri. vay anasını...
bu göstergelere 4 değil 44 elle sarılmam gerek :::
ordi, fiyat 7 milyon 341bin dolar oldu. üvvvvvvvv. :D
günaydın,iyi seanslar !
herkese gunaydın ve bol kazanclar...
günaydın bol kazançlar...
[URL=http://www.siberresim.com/][IMG]http://www.siberresim.com/images/0konu8otcw378gbrrn.png[/IMG][/URL]
günadın,
hayırlı işler....;)
aha rekor yakaladım
:::
üye sayısı misafir sayısından yüksek ehehe
[IMG]http://i33.tinypic.com/25jiknq.png[/IMG]
Herkese bol kazançlar.Yeter artık trend olsun 80bine gidelim kontratlar boşuna 800tl olmadıya:)
saraylı abim, 5 dakikalıkta flama görüyor musun?
Günaydın arkadaşlar,
Hayırlı ve bol kazançlı bir gün olsun.
usdtl hayati yerde diye düşnüyorum öyle bi yerdeki burdan aşağı göçerse fena göçer yukarı gidersede fena gider gibi üwwww nasıl yorum ama :::
günaydın bol kazançlar