-
[QUOTE=hexa;93711]Bu arada bir arkadaşım VOB dünyasına (cehennemine) adım atacağını söyledi ve tavsiye istedi, tabi veremedim istediğini :D Yarın işlem yapacakmış hangi vadeyi tavsiye edersiniz nisan-mayıs...? Girme dedim dinletemedim yazık çocuğa kısaca tavsiyeniz varmı? Pek işlem yapmayacakmış alıp bekleyecekmiş[/QUOTE]
Mayıs vade yok zaten Haziran vade sığ olduğu için mecbur Nisan vadede işlem yapacak.
-
[QUOTE=SEYYAH;93719]şimdi aracı kurumda vob hesabındaki para takasbank'ta durmuyor mu?
bu iş için herkes farklı konuşuyor yaw :(
şimdi diyelim X kurumda benim vob hesabımda param var boşta veya L-S pozisyon olarak veya yarısı poz. yarısı nakit neyse.kurum batınca benim param buhar mı oluyor?
bunu tam olarak bilen birisi var mı?[/QUOTE]
Takas temiantındaki paranızı kim nemalandırıyor? Aracı kurum mu? VOB mu?
VOB nemalandırdığına göre paranız aracı kurumda değil VOBda oluyor. "VOB batmadığı sürece bir şey olmaz. Aracı kurum batarsa VOBu arayıp pozsiyonunuz kapatabiliyorsunuz ve ve hesabınızı başka bir kuruma aktartabiliyorsunuz. " şeklinde biliyorum ben. Küçük kurum büyük kurum diye bakmaktansa kurumun bilançosuna bakmak lazım. Raymond da büyük kurum idi ama battı.
[URL="http://www.tspakb.org.tr/tr/admin/Portal/LinkClick.aspx?tabid=87&table=Baglanti&field=ItemID&id=577&link=AIM_Veriler_ak_karsilastirmali_200809_rev.xls"]Karşılaştırmalı Aracı Kurum Verileri (2008/09; Revize UFRS) [/URL]
-
[IMG]http://img27.imageshack.us/img27/1479/plus500.png[/IMG]
Menkul metler nedir yawf? .dng
-
Uzakdoğu kaçda açılıyor arkadalar bilen varmı
-
[QUOTE=ÖZGÜR EFE;93751]Uzakdoğu kaçda açılıyor arkadalar bilen varmı[/QUOTE]
hangisi?
-
Nikkei 02:00de
SSEC 03:30 gibi
Heng Seng 03:50 gibi
açılıyormuş.
-
VOB açılış tahminleri alayım
-
günaydın..gece yine epey karışmış ortalık..endeks 22200 gap ve 21000 dıbınden bahsedildgini görunce 1 hafta once hadi canım bugun ıse neden olmasın durumlrı mevcut..tabi bu dalga onu da keser mı bellı degıl.oralarda alıcı gelirse daha da asagıları gorurmuyuz ..bu da bi soru.bizim zemberek kuruldu kuruldu birden boşaldı.mb nın kur a mudahale edecegını pek sanmıorum.nedenı de her ne kadar elnıde 70 milyar dolar rezerv bulunsa da sevgili babo yakın zamanda açıklamıştı bunun 25 civarı ona ait.piyasa bukadar guclu talep bu kadar yuksek olabılecekken dolara mudahale etmek bombanın pimini çekmek olur ancak.bu sefer de mudahalelesının faturasını fazlaca öderiz.talep dengelenmesine bakıp ekarte olamıycagını anladıgı yerde müdahale edicektir.eskisi gibi yanlış yapmıycaktır..haftasonu epey önemli.sabah abd senatosunun hükümete 'bu kadar kaynak aktardınız bi işe yaramadı ama bi daha bankalara kaynak aktarmak istedginizde kuvvetlı bı hayır cevabı alıcaksnız ' gbi bi söylemını dınledim.bu da düşmeyi biraz daha körükleyebilir.dow da 65xx lerı de gosterdıler.umarım aksam tarım dısı ıyı gelır de bıraz toparlanır pıyasa..sevgiler bol kazançlar
-
[quote=Astatin;93754]VOB açılış tahminleri alayım[/quote]
Bugün VOB'u açmasak, olmaz mı? .brv
-
[quote=excali;93756]Bugün VOB'u açmasak, olmaz mı? .brv[/quote]
Boşluklrı doldurunuz sayın Genel Yayın Yönetmenim ;
....... etme .. olur ....... ...... .. olur:..::..:
Excali bir de yeni fark ettim, hem puan verip hem de longa gel demişin ya :) Kayıtlara geçmiş:D:D:D
Ya şaak bir yana, VOB da zaten baştan kabul ettiği ve bildiği kurallarla oynayan 3-5 bin adamız hepi topu..Oyuna girenin ...tü ıslanır hesabı.
Ama bu USDYTL nin böyle hızlı çıkışı üzüyor beni :( 75 milyona dokunuyor çünkü o..
-
Fazla vermeselerde uzundaki arkadaşlara zararı olmasa iyi olacak 27800 diyeyim.
-
[B]Günaydın,
[U]6 Mart Cuma Yurtdışı Gündeminden Bazı Başlıklar
Para Birimi - Makro Ekonomik Gelişme - TSİ - Piyasa Beklentisi - Önceki - Önemlilik Derecesi [/U][/B]
[U]GBP Üretici Girdi Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (a/a) (Şub) 11:30 %0,2 %1,5 Yüksek
GBP Üretici Girdi Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (y/y) (Şub) 11:30 %1,1 %2,3 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (a/a) (Şub) 11:30 %0,1 %0,1 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (y/y) (Şub) 11:30 %3,1 %3,5 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (Çekirdek) (a/a) (Şub) 11:30 %0,2 %0,4 Yüksek
GBP Üretici Çıktı Fiyat Endeksi (Mevsimsellikten Arındırılmamış) (Çekirdek) (y/y) (Şub) 11:30 %3,7 %4,1 Yüksek [/U]
[U]USD Tarım Dışı İstihdamdaki Değişim (Şub) 15:30 -625K -598K Yüksek
USD İşsizlik Oranı (Şub) 15:30 %7,9 %7,6 Yüksek
USD İmalat İstihdamındaki Değişim (Şub) 15:30 -171K -207K Yüksek [/U]
USD Ortalama Saatlik Gelirler (a/a) (Şub) 15:30 %0,3 %0,3 Düşük
USD Ortalama Saatlik Gelirler (y/y) (Şub) 15:30 %3,9 Düşük
USD Ortalama Haftalık Çalışma Saati (Şub) 15:30 33,3 33,3 Düşük
[U]USD Fed-Dudley'in Finansal Piyasalar Hakkındaki Konuşması 18:15 Yüksek
USD Tüketici Kredileri (Oca) 22:00 -3,9Mlyr -6,6Mlyr Yüksek [/U]
[B][U]Bazı Bilançolar[/U][/B]
Petróleo Brasileiro S.A.-Petrobras(PBR) ---$ (Zaman Belli Değil)
[B]Bol Kazançlar..[/B]