-
bu 1 dk lığa göre ne olur,...
kırmızıya çarpana kadar,...maviye çarpana kadar,..
trade,.....
ben saatlikte bunun std sini 14 olarak alıyorum,..
ve rakamda herkes için takip edilebilir hale getiriyorum,..
geçmişte belirttim bunu,...
benim ölçü saatlikte 14 parametre, 14 period,..ort yok,..
-
bir şey daha tecrübelerden,..
bende günlük parametre, period değişmez,..yada saatlik, yada haftalık,..hep aynı,...
ancak 1 dk lıkta 14 takip edemeyiz,...5 lik te edebiliriz,....day tradeye uygun veriyor,..
bir tecübe daha,
seçilen parametrenin, periodun hiç bir önemi yok,
palada hepsinin ilacı var, tecrübem bunu söylüyor...
o nedenle std 14 aldım bende,..
palayla aynı dil olmak için,...
-
[IMG]https://resmim.net/f/1PcWGF.png[/IMG]
vesile ile madem,..
fiyatlar kırmızıya vurunca aldır,..maviye tekrar vurana kadar tutulur,...
fiyatlar maviye vurunca sattır,..bu sat kırmızıya vurana kadar tutulur,...
biz şunu yapıyoruz genelde,..
misal ü mavi geçildiğinde alıyoruz,...kırmızıya vurduğunda satıyoruz,...oysa al yeni başlıyor,...yada tersi,...
genelde yaptığımız hata bu oluyor,...
sınırsız şekilde aynı döngü içinde kazanç isteğimiz mevcut,..yani döngü değişmeyecek ama biz kazanacağız,...
oysa kazanç döngü değişince meydana geliyor,..bu döngü değişikliğide zaman yemek zaman geçirmek, uygun ortamı bulmak kollamak zorunda,..
işte buradan bakarsak,
108175 tercihen stop yeri,...diğer manada at/üst yeri,..gerçek ise maviye vurması,..long stop için,...
yani 108175 in tercih stobu olduğu için hiç bir garantisi yok,...
o nedenle close pzt 108175 altında kapatacakki hatta bir önceki tercih stobu 107625 altına düşecekki,..
short düşünce bir nebze garantilesin
short mavi olan long stoba vurarak longu stoplatsın,...
her değiş vuruşlar,..her tercih stop yeri, her stop yeri ise fake, dalgalanmaların,..alıcı satıcı psikolojilerinin değiştiği yerler,...
hep dikkat
-
[URL="http://www.hisseyorum.net/resim/"][IMG]http://www.hisseyorum.net/resim/do.php?img=52813[/IMG][/URL]
Gandi abim çok şeyler yapılabilir nmesela buı 1 lik indiğim yeşil kımızı dışında al ,içinde sattır kendi yaptığım indik uzun zamandır takip ederim süper çalışır yeşil kırmızı içinde satacaktır bu kesindir abim.zaten en son satı dün 109875 den vermiş ondan öncekli al 108700 den abim saaygılar
-
günde 14 analizi;
14 kullanırsanız 14 olur,..ne bilim 26 tercih ederseniz 26 olur,....1 tercih edene 1 döner,
tercih değişir ama sonuç değişmez,....pala hepsine ayrı oynar,...başarısı buradan gelir,...
elindeki sistem veya ne ise bilsem bu derim, ama çıkan tecrübem yukarıdaki gibidir,..
alayını ayrı ayrı oynar ve başarı ile bitirir,...
amacı ise pozisyonunu illaki vade kapatmaya götürmektir, çünkü toplu kazancı vade kapatımından gelir,....
-
önce 14 başlangıç longunu tespit etmemiz gerekir,....
14 başlangıcı geriye dönük 14 L sinin destekte oluştuğu gündür,...bu olana kadar palanın 14 bar gideceğini ve yükseleceğini bilemeyiz,...bu belirsizlik onun başarısıdır,...
14 sonucunu bilemeyiz ama indikatörlerde yöne göre genel bir al veya sat hali görürüz,....
genelde sat halleri 14 lerde başarısızken yani kısa kalırken, allar 14 ve kataları şeklinde uzayan trendler halinde görülürler, kısa poz ve uzun poz asları sanırım buradan gelir,...
kısa kısadır ama bunu can alıcı şekilde yapar, harketler ani sert ve yüzdeseldir, uzun uzundur ama bunu can sıkıcı şekilde yapar,....hareketler bayıcıdır,...zamn içinde yükseldiğini anlarız,..
son yaşadığımız ve 111075 H ye kadar vuran son harekette genel bir al hali mevcuttu,...
şimdi inceleyelim,...
-
[IMG]https://resmim.net/f/cn5NLA.png[/IMG]
-
1 kutucuğu ilk long başlangıç,..indikatör genel bir long halini günlükte vermiş,..
bu verişten tam 14 gün sonra indikatör 2 nolu kutucukta 1 nolu kutucuğun desteğine gelmiş,..
yani 14 bar başarılmış pala tarafından,...93750-106750
-
106750 sonrasında iknci 14 period başlamış,...arka arkaya başlayan 14 lerin hepsi comlex tir,..yön hakkında hiç bir ip ucu vermezler,..tek dikkat edilecek konu,..bunun bir 14 olduğu tesbit edildikten sonra, ikinci 14 ler için destek takibidir,...3 nolu kutucuk,...101750
-
bunun anlamı şudur,...ikici başlayan 14 perodun desteği 101750 dir,..
( bu arada 750 li lerede dikkatiniz çekerim,...bu bir plan proğram olduğunun göstergesidir,...içsel %sel kar denklemi demekki bştan 750 ye kurgulu yapılmış,..çünkü baştan satacağı yeri, sonrasında toparlayacağı yeri biliyor,...)
-
devam edelim,...
ikinci 14 period başlamasını mütekip,...bir parantez açılır,...yani son gün barından 14 geriye gidilir,..
son gün 10.02.2017, 14 geri gidildiğinde 24.01.2017 l 101750,..bu zaten yukarıda belirttiğim 3 nolu kutucuk desteği,...
ama dikkat;
1.14 bitti
2.14 başladı,
3.sü son günden 14 geriye gittiğinizde parantezi buldunuz,..
yani her gün her birinde geriye doğru ve geleceğe doğru 14 var,...
işte bu 14 parantezidir,...
bu parantezden (24.01.2017) başlayıp son güne kadar L TAKİP EDERSEK,..24.01.2017 başlangıçlı L yapılarını buluruz,...
101750, 101950, 101950, 102725, 102900......son güne kadar,..
ben 14 parantezinde ilk L yi bulduktan sonra, ilk 5 L yi olçü aldım,...am aslen hepsini ölçü almak durumundayım,..
işte şimdi iki ye ayrılacam,...
-
1.bir tarafım 10.02.2017 den 24.01.2017 ye gelirken,....
2.diğer tarafım 24.01.2017 den 10.02.2017 ye gidecek,...
yani bir tarafım 14 desteğini takip edecek diğer yanım güncel desteği takip edecek,
bir tarafım long kalacak, diğer tarafım short varmı araştıracak,...
böylece parantez 14 ünün, yani 14 içindeki gizli 14 ün ilk 5 gün için dstek te dikkat edin makul bir yükselme var, ''L'' lerde,..yukarıda verdim,...
işte bu makul yükselmeye belirginlik bulamam,....çünkü L taban, taaa bu 5 in bitiminde 6.gün(31.01.2017) yükseliyor ve 106225 oluyor,...
ben long terndde hangi period takip edersem edeyim, longun L koruduğunu,..buna karşılık H yükselttiğini biliyorum,...
bu durumda,...
yükselecek H 111075 06.02.2017
yükselecek L 106225 31.01.2017
işte biliyorumki bu 24.01 başlangıçlı L seviyeleri 31.01 e kadar durağanken,..o esanada 111075 yukarı geçilmedikçe,
1.ikinci 14 düşme isteklidir,...bu durumda L destek ilerleyişi 5 gün sonunda 102900 dür,..
2.bu istek L stop long stop amaçlıdır,...