-
[quote=QUEEN;94207]İngilterenin en büyük bankalrından LLOYDS iflas etti...367 milyar dolarlık riskli varlığın devlet geçtiği duyruldu..
Pozisyona göre haber yapıştırmıyorum uzunum[/quote]
Bu banka ingilterede mortgage işinden en çok etkilenen banka, en çok mortage kredisi açan bir anlamda, sorun evini alıp borcunu ödemeyen hane halkı ve borcu borçla çevirmeye dayalı finans sistemidir. Hane halkından para gelmeyince zincirleme olarak karşılaşılan nakit akış problemi ve hacizler nedeniyle değerinin altına satışa sunulan konutlar var. Banka borcunu kapatmak ve finansman dengesini korumak için konut satmak zorunda, ama alıcı yok. Bu operasyonun iyi tarafı şu, ipotek ve hacizlerden kaynaklanan ev arzı geçici olarak durgunlaşabilir ve konut fiyatları düşmeye ara verebilir ingilterede, kötü tarafı ise LLOYDS bankasının finansal piyasalarda eğer varsa pozisyonlarının nakite çevrilme ihtimali. konu hakkında detay bilgi
[URL]http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aUuK.B52o350&refer=home[/URL]
-
[QUOTE=mozkan;94208]Bu banka ingilterede mortgage işinden en çok etkilenen banka, en çok mortage kredisi açan bir anlamda, sorun evini alıp borcunu ödemeyen hane halkı ve borcu borçla çevirmeye dayalı finans sistemidir. Hane halkından para gelmeyince zincirleme olarak karşılaşılan nakit akış problemi ve hacizler nedeniyle değerinin altına satışa sunulan konutlar var. Banka borcunu kapatmak ve finansman dengesini korumak için konut satmak zorunda, ama alıcı yok. Bu operasyonun iyi tarafı şu, ipotek ve hacizlerden kaynaklanan ev arzı geçici olarak durgunlaşabilir ve konut fiyatları düşmeye ara verebilir ingilterede, kötü tarafı ise LLOYDS bankasının finansal piyasalarda eğer varsa pozisyonlarının nakite çevrilme ihtimali. konu hakkında detay bilgi
[URL]http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=aUuK.B52o350&refer=home[/URL][/QUOTE]
Wall Street, günün büyük kısmında eksilerdeydi fakat mali hisseler Wall Street Journal'da yer alan Llyods Banking Group ile İngiltere hükümetinin varlık koruma programında anlaştığı haberinin global bankaların zayıf sermayeleri hakkındaki endişeleri yumuşatmasıyla düşüşlerini hafifletti
Haber Dowun artmasına sebep olmuş cuma akşamı gelmiş yanlış algılama olmasın
-
[URL]http://www.zeitgeistmovie.com/add_turkish.htm[/URL]
izlemenizi tavsiye ederim.
-
Anlaşılan bayan Hıllary çantası dolu gelmiş....
Muhtemelen Irakın bekçiliğini ilerleyen zamanda Türkiyeye yıkacaklar.Irakdan çekilirkende Türkiyeyi kullanacaklar.Obama içinde randevu almış.1 aya kadar gelmesi bekleniyormuş.
-
[quote=SEYYAH;94198]burası güzel bir forum kıymet bilmek lazım.[COLOR=red]uçanın kaçanın[/COLOR] peşine takılan sonra [COLOR=red]pişman olur[/COLOR].neredeyse anam babam yaşında kişiler gittikleri heryeri darma duman edip çıkıyorlar.kişilik ve tıynet meselesi...[/quote]
Kim uçmuş, kim kaçmış, kim şantaj yapmış, kim kimleri nereye çağırmış, kim kimin peşine takılmış, kim kimin çağrısına uymamış, kim annen baban yaşında, kim mc yemiş, kim tatlıyemiş, kim her yerden kovuluyomuş..ne diyon PAMIK, anlamadım hiç bir şey:..::..::..:
.brv.brv Bu forum iyi bir forumdur gerçekten. Münferiten gidişine çok üzüldüğümüz 1-2 arkadaş vardır...gidip geri dönen de vardır..Ama bu forum gittikçe iyileşmektedir.. Çakma Manipülatör prototipleri ve Self-Motivatorler :) olmadığı sürece de güzel kalacaktır...
Bu forumdaki iyi analistleri bir aklınızdan sayın bakalım.. benim aklıma en az 10 tane geliyor ve bu ayarda başka bir forum da yok.."Çakma Manipülatörler" e ve Self Motivatörlere karşı bu forumu korumak da her aklı başında üyenin görevidir diyorum...
PS: Geri dönüp bu topikte ortalığı karıştırmak isteyen "mete" vatandaşa yanıtım "seviyeli tartışma" topiğindedir. Eğlenmek isteyen buyursun :)
-
[QUOTE=Larossıan;94202][URL="http://img160.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1.jpg]"][URL=http://img160.imageshack.us/my.php?image=screenhunter1.jpg][/URL][IMG]http://img160.imageshack.us/img160/5654/screenhunter1.jpg[/IMG][/URL]
Örnekte kendi kullandığım sistemim.[/QUOTE]
tşk ederim dostum ancak
ben sizlerin kullandığı sistemi öğrenmek istedim
nasıl ve ne şekilde kullanıyorsunuz
kullandığınız şeyler ücretli mi
abonelik sistemi var mı
eğer yardımcı olursanız
detaylı yazarsanız sevinirim
reklama gireceğini düşünüyorsanız özele de yazabilirsiniz
saygılar
-
[quote=Astatin;94213]Kim uçmuş, kim kaçmış, kim şantaj yapmış, kim kimleri nereye çağırmış, kim kimin peşine takılmış, kim kimin çağrısına uymamış, kim annen baban yaşında, kim mc yemiş, kim tatlıyemiş, kim her yerden kovuluyomuş..ne diyon PAMIK, anlamadım hiç bir şey:..::..::..:
.brv.brv Bu forum iyi bir forumdur gerçekten. Münferiten gidişine çok üzüldüğümüz 1-2 arkadaş vardır...gidip geri dönen de vardır..Ama bu forum gittikçe iyileşmektedir.. Çakma Manipülatör prototipleri ve Self-Motivatorler :) olmadığı sürece de güzel kalacaktır...
Bu forumdaki iyi analistleri bir aklınızdan sayın bakalım.. benim aklıma en az 10 tane geliyor ve bu ayarda başka bir forum da yok.."Çakma Manipülatörler" e ve Self Motivatörlere karşı bu forumu korumak da her aklı başında üyenin görevidir diyorum...
PS: Geri dönüp bu topikte ortalığı karıştırmak isteyen "mete" vatandaşa yanıtım "seviyeli tartışma" topiğindedir. Eğlenmek isteyen buyursun :)[/quote]
Eksik demişim.. En az 10 tane iyi analist ve trader var bu forumda:))) Tabiki bizim gördüğümüz..Yazmayan kim bilir daha kaç tane...
-
Sayın eagle2002,
10,000-20,000TLye satılan sistemler de var aylık abonelikle yayınlayanlar da var ama kendi yapmanız daha iyi olur. Google'a vob sinyal yazınca bir süre site çıkar karşınıza. Fakat yarısından çoğu sistem değil umut satar. Geçmiş sinyallerine baktığınızda aslında var olmayan fiyatlardan işlem yaptırmış olduklarını ya da VOB 25 puanlık kademelerle hareket ederken 42,160 gibi vobda asla olmayan bir fiyattan işlem yapılmış gibi gösterilenler de vardır. Rakamlar örnek içindir ama gherektiğinde aşağıdaki örnek gibi bilgiyi belgeyi de koyarım. Boşa konuşmam.
Bir örneği [URL="http://www.voborsa.com/forum/showpost.php?p=88672&postcount=20"]burada[/URL] var. O gün görülen en yüksek seviyeden 1,125 puan yukarıda short açmış görünüyor.
Saat 17:15te 45000den sat verip ertesi gün 43000den açılıyorsak ve 45000 bir kaç boyunca tekrar görülmediği halde sistem sinyali 45000 oalrak değerlendiriliyorsa bu da yanılştıcıdır. 17:15ten sonra kapalı piaysada işlem yapamayacağınız için bu sistem sadece teoride kalır. Uygulanabilirliği yoktur.
Bu yüzden eğer bir sistem satın alacaksanız geçmiş performanslarını ve sinyallerini ekranınzıdan inceleyerek doğrulayın.
Ben geçen yıl iki adet sistemimi açıkaldım ve sinyallerini ücretsiz olarak anlık paylaştım fakat başıma gelemyen kalmadı. İşimden bile oldum. Bu yüzden kimsenin size hazır bir sistemi vereceğini zannetmiyorum. Anca yukarıdakilerden birinden satın alacaksınız ya da kendi sistmeinizi kendiniz yapacaksınız.
Ben ssitem satmıyorum satanalrı da tanımıyorum. Bu yüzden kendi sisteminizi kendinizin yapmanızı öneririrm fakat bu sistem işini bir iki günde çözemezsiniz. Vakit ve emek isteyeceği için sabır da gerektirecektir. Örneğin Astatin 4,5 ayda ayda kurmuş sistemini. 4,5 aylık emek ve zman içeriyor.
Sistem deidğiniz o akdar zor bir şey değildir. Gerekrtğinde iki hareketli ortlamanın kesişimini kullanmanız bile size trendli piyasalarda çok güzel paralar kazandırabilir.
Kullanacağınız sistem
- Gerçekçi olmalı. Hayali yerlerden sinyal vermemeli.
- Kârlı olmalı. Çok kazandırmasından çok istikrarlı bir şekilde kazandırması daha önemlidir.
Her ay ortlama 2,000 puan veren sistem en az %20lik bir getiri sağlar.
- Sisteme uygun bir risk priminiz olamlı ve her 500TLniz için pozsiyon açmamalısınız.
- Sabit kontratla işlem yapmalısınız.
Sistemden daha önemlisi sistem sinyallerini yorumunuzu katmadan birebir uygulamaktır. Yoksa sistem kullanmanın da bir faydası olmaz. Örneğin sistem sat dediğinde zaten diplerdeyiz satılmaz burada diyip es geçtiğinizde sistem size güzel bir düşüş trendi sunmuş olabilir.
Bunun için de buraya bakın : [URL="http://www.voborsa.com/forum/sistem-var-da-sorun-psikoloji-t2997.html"]Sistem Var Da Sorun Psikoloji[/URL]
Aşağıdada abkanın açıkladığı iki adet sistem var :
[QUOTE=abka;21314]söyle bir sistem vardı.basit ve kullanışlı....vadelinin 15 dakikalık garafiğinin üstüne agırlıklı ortalama 100 atın....ve aynı periyod grafiğine CCI atın..ama CCI yı 17 periyod olarak değiştirin...kısacası 15 dakikalık grafikte agırlıklı ort.(100) ve CCI(17)ye bakacagız....şimdi enter için yani pozisyon almak için mutlaka 15 dakikalık kapanışta( mesela uzunlamak için) fiyatın agır ort. üzerinde kapanması lazımdır..ve aynı zaman diliminde CCI nın pozitif bölgede olması lazımdır...mesela uzunladınız..bir süre sonra CCI negatif kapattı..ama eger hala fiyat agır.ort. üzerinde ise mevcut pozisyon korunacak..veya uzunlanmışken eger fiyat agır ort. altında kapandı..ama CCI hala artı bölgede ise hala uzuna devam edecegiz..yani pozisyonu kapatıp kısa açmak için mutlaka fiyatın agır. ort. altında kapanırken,CCI nda eksi bölgede kapanış yapması lazım...bu iki koşul kapanış itibariyle oluşmassa uzuna devam...kısa içinde tam tersi...[/QUOTE]
[QUOTE=abka;59833]15 dakikalık bir sistem...vadeli 15 dk. periyodun üstüne agır ortalama (100) ve CCI(50) koyalım...şimdi sistende uzun pozisyon almak için mutlaka fiyat agır.ortama üzerinde kapanırken,ccı da artı kapanmalıdır...mesela bu iki şart 27 ekim saat 15;15 de 30.775 den beri al da..halada al da.. kısa için tam tersi...ama buna güvenmek için 200 işlemlik testini yapmak lazım...her geceye pozisyon ile girilecek...twin sisteme çok benzer(17 milyara satılıyor) sinyalleri var..benden beleşbu sisteme ben ucaksavar adını koyayım[/QUOTE]
-
[QUOTE=eagle2002;94214]tşk ederim dostum ancak
ben sizlerin kullandığı sistemi öğrenmek istedim
nasıl ve ne şekilde kullanıyorsunuz
kullandığınız şeyler ücretli mi
abonelik sistemi var mı
eğer yardımcı olursanız
detaylı yazarsanız sevinirim
reklama gireceğini düşünüyorsanız özele de yazabilirsiniz
saygılar[/QUOTE]
eagle 2002 sistemler kişilere özeldir .. çoğu kişii sistemini açıklamaz ve bir süre sonra değiştirir. .. .. çetin beyin kullandığı forumda paylaştığı VOB SON 5 GUN HAREKETLi ORTALAMASi GUNLUK sistem var . .. hergün değişen bir seviye var . aşağısı short üstü long başarılı ve iyidir . bu sistemle cbaykuşun bir yarışmada dereceye girdiğini hatırlıyorum .... sistemler geleceği göremez .. sadece konrollü alım satım yaptırır .. insanı disipline eder ... en basitinden iki hareketli ortalamayla bir sistem kurabilirsin ... kesişimlerini al-sat sinyalleri olarak kullanabilirsin ... en önemlisi sistemim iyisi kötüsü olmaz ..en kötü sistem bile .. sistemsizlikten iyidir ..
en basitinden bir sistem... iki tane basit hareketli ortalama al (örnek 5 ve 20) küçük olan büyük olanı aşağı kestiğinde sat yukarı kestiğinde al ..bu bir sistemdir. .. geçmişe yönelik test ederek geliştirip deneyebilirsin .. farklı indikatorlerle destekleyebilirsin .. iş sende bitiyor yani .. sistem satan insanlar falan var sistem aboneliğini bilmiyorum .... bence boşver .. kolay gelsin .. .
burada sistemli arkadaşlar çok ilk aklıma gelenler .. .mbm hexen sazan astatin furkan oğuzt vobix haguan cbaykuş abka teo mersiyk larossan fxci .. var bunlar aklıma geldi .. daha da çok var .. aklıma ilk gelenler bunlar .. :D :D :D kolay gelsin ..
sn. cbaykuşun kullandığı sistem [url]http://www.voborsa.com/forum/vob-son-5-gun-hareketli-ortalamasi-gunluk-t382.html[/url]
-
[quote=VOBiX;94216]Sayın eagle2002,
.
Ben ssitem satmıyorum satanalrı da tanımıyorum. Bu yüzden kendi sisteminizi kendinizin yapmanızı öneririrm fakat bu sistem işini bir iki günde çözemezsiniz. Vakit ve emek isteyeceği için sabır da gerektirecektir. Örneğin Astatin 4,5 ayda ayda kurmuş sistemini. 4,5 aylık emek ve zman içeriyor.
:[/quote]
Ehmmm.. İtiraflarda bulunmak istiyorum..
1) Aslında o zaman yaz mevsimiydi..Arada bol bol denize de gittim..Ve başka şeyler.. yani 3 ay harcadım diyelim
2) Bir dee, iki kişiydik... yani 6 ay adam tuttu..
3) O süreye bazı mtx fonksiyonlarını öğrenme zamanı da dahildir.:..:
Ama kimsenin de gözünü korkutmayalım VOBIX.. Sistemleri yazmak veya sahip olmak kolaydır ama insan psikolojisini yenerek uygulayabilmek zordur..Yoksa tek satırlık formüllerle bile senin de dediğin gibi iyi işler çıkarmak mümkün.. Bir de not: GAP leri ve Yatay piyasayı yenebilen bir sistem henüz bulunmadı..Sistemlerin temel mantığı, trendin başlamış olma ihtimali olan yeri trend başladıktan bir süre sonra -gecikmeyle- öngörebilmektir. yani eğer piyasa yatay piyasa ise, sistemlerle çatır çatır para kaybedersiniz:) yani trader hislerinizin de kuvvetli olması lazım, piyasanın dışarısında duracağınız zamanı bilmeniz lazım...
Yatay piyasa tespit edilemez mi :) Bak onun üzerinde çalışıyoruz:..: hem de çok...
-
[quote=eagle2002;94200]merhabalar arkadaşlar
dün seans içinde sormaya çalıştım ancak
seanstan sonra sorulması önerildi
sistemden hep bahsediyorsunuz
nedir bu sistem
eğer konuyla ilgili link varsa ve bildikleriniz
paylaşırsanız sevinirim
ben ve yeni olan diğer arkadaşlar bu sayede sistemle tanışabilir ve sistemi kullanabiliriz.
saygılar
Not: topiklerin linkini yazabilirseniz iyi olur çünkü topik bulamıyorum.[/quote]
bu forumdaki Fikirler ve Sistemler'i en bastan sona kadar dikkatli oku
oradan çok sey ögrenirsin.
ben öyle yapiyorum. daha yarisindan fazlasini okudum, okumaya da devam ediyorum.
tavsiye ederim.
-
[quote=Astatin;94218]Ehmmm.. İtiraflarda bulunmak istiyorum..
1) Aslında o zaman yaz mevsimiydi..Arada bol bol denize de gittim..Ve başka şeyler.. yani 3 ay harcadım diyelim
2) Bir dee, iki kişiydik... yani 6 ay adam tuttu..
3) O süreye bazı mtx fonksiyonlarını öğrenme zamanı da dahildir.:..:
Ama kimsenin de gözünü korkutmayalım VOBIX.. Sistemleri yazmak veya sahip olmak kolaydır ama insan psikolojisini yenerek uygulayabilmek zordur..Yoksa tek satırlık formüllerle bile senin de dediğin gibi iyi işler çıkarmak mümkün.. Bir de not: [B]GAP leri ve Yatay piyasayı yenebilen bir sistem henüz bulunmadı.[/B].Sistemlerin temel mantığı, trendin başlamış olma ihtimali olan yeri trend başladıktan bir süre sonra -gecikmeyle- öngörebilmektir. yani eğer piyasa yatay piyasa ise, sistemlerle çatır çatır para kaybedersiniz:) yani trader hislerinizin de kuvvetli olması lazım, piyasanın dışarısında duracağınız zamanı bilmeniz lazım...
Yatay piyasa tespit edilemez mi :) Bak onun üzerinde çalışıyoruz:..: hem de çok...[/quote]
bold kısıma katılmam mümkün değil, gap bu işin olmazsa olmazı, aynı şekilde yatay piyasa dönemide. yatay piyasanın ilacını gann vermiştir, swing trade. gap mevzusu oldukça karmaşık olmasına rağmen inannın çözümü o kadar zor değil. Çözümü bulmak için gapın ne zaman ve nerede geldiğine değil gap gelirse ve pozda isem ne yaparıma odaklanmak lazımdır. Şunu rahatlıkla söyleyebilirm, ezberlerin aksine piyasa yapıcı denen idiotların en zayıf oldukları an sabah gaplarıdır. piyasaya hem likidite sağlamak hemde pozisyon almak kolay iş değildir. hani şu efg nin alışa geçip gediğin vermesi meselesi ahmetin hayırsız dedesi sen okuma burayı:..:. O nedenle çoğu gap ardından yatay piyasa gelir. Gaptan korkanın gece poza girmemesi tek çözüm gibi gelse de, unutulmaması gereken gaptan gelenin gapla gideceğidir. :..: