Bir DAX'a bakın bir bize bakın... Eğer numaradan değilse yurtdışı toparladığında doğru 80.000'e... :)))
Printable View
Bir DAX'a bakın bir bize bakın... Eğer numaradan değilse yurtdışı toparladığında doğru 80.000'e... :)))
[quote=saraylı;281442]TA'de bildiğiniz gibi bizim de kullandığımı trendleri sadece veren ADX,RAVI,R-SQUARED,VHF gibi çeşitli tg ler var...
Bunlar genelde gecikme yapıp, trendi kaçırttıkları için şikayet edilirler.Ancak iyi çalışanları da var,kaldı ki, gecikme olması tg nin yapısında var....:)))
Tasavvuf'ta bir deyiş vardır:
"Herkesin yapmadığını ,yap!!"
Şimdi; herkes trend var mı yok mu diye bunlara bakıyorsa ,biz bunlara bakmayalım,ancak içlerinden bir tanesini davranışını çözmek için,yine de seçelim:
Bu da; ADX olsun ve periodunu da 13 olarak seçelim....
[B]ADX 13[/B]
Peki biz trend var mı yok mu diye nereye bakacağız?Bildiğimiz bazı tg lere ve onların trend ve yatayda fark gsteren reaksiyonlarına ve buradan hareketle DTF sistemini ortaya koyacağız....:)
Bu amaçla seçtiğimiz tg ler:
[B]Bollinger 13,2[/B]
[B]MACD 21,8[/B]
[B]RSI 8[/B]
olacaktır....:)))
Şu halde ; DTF sistemi 4 adet tg den oluşuyor;bunlar vadeli 5' lıkta kullanılıyor,sistemdeki tüm periodlar Fibonacci sayısıdır....:p
ADX dışındaki diğer tg lerin trend/yatay ayrımını nasıl yapacağını teker teker ,etraflı anlatacağım...:)[/quote]
Vadeli 5' lığı açıp yukarda verdiğim tg leri 4 adet çekelim...
ADX13 ü izaha gerek yok,bu tg yükseliyorsa trend var ve düşüyorsa yatay var demektir....
Geçelim diğerlerine:
önce
Boll13,2
:)))
[quote=Lefter;281452]unli abi trendeysen ses ver .lelele[/quote]
tey tey te te teyyy!.lelele.lelele
indim az önce...göstergeler in lem treni geri çevirecekler dedi :::
250den longa bile geçecektim de, bu kez yemedi. ::::D
[quote=Strategist;281462]Bir DAX'a bakın bir bize bakın... Eğer numaradan değilse yurtdışı toparladığında doğru 80.000'e... :)))[/quote]
2.data iyi gelir bu iştahla 76 bin üstüne atar bunlar..
avrupa ters-yüz oldu biz lütfedip 300 puan düştük..
[quote=enorton;281458]Shortlar için iyi haber Pascal günler sonra SAT verdi :)
[/quote]
O Overall 27.000 mi yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yani benimki 1.600'lerde de.. :::
[quote=saraylı;281456]DTF 'yi vermeden uygulamasını verelim,değişik olsun:
Bugün 14.05 te yukarı trend bitip yatay hareket başlamış....
DTF ; 15.30 çubuğunda yatay hareketin bittiğini ve trendin başladığını ve bu trendin aşağı yönlü olduğunu söylüyor..
Evet; DTF sistemi hem trend mi yatay hareket mi var bunu söyler,hem de trend varsa bunun yönünü de söyler....;).lelele[/quote]
Olay budur :),
[QUOTE=Strategist;281467]O Overall 27.000 mi yoksa ben mi yanlış anlıyorum? Yani benimki 1.600'lerde de.. :::[/QUOTE]
Son 4 ay 27000 puanda onbinde 2 kom düşülmüş hali. Ama Ağustosta zararda...
pela, bu kez yakaladım seni ensenden! [IMG]http://www.voborsa.com/forum/images/icons/icon10.gif[/IMG]
bunu da gördüm ya, 25 puanla kaçamadın ya...
daha gam yimem gayri :::
[quote=perfectt;281454][URL]http://http://www.ressim.net/show.php/1964697_wob.png.html[/URL][/quote]
sanırım boyutu küçük seçmişiniz. birde linki hatalı kopyalamışınız.
seçtiğiniz boyutla doğru link
[URL]http://www.ressim.net/show.php/1964697_wob.png[/URL]
boyutu yüksek seçip host yaptıktan sonra forum kod yazan kısmı buraya yapıştırmanız yeterli. kolay gelsin.
enorton hoşgeldin !
robinho ile de anlaşmış beşiktaş,duydunmu ?
yabancı spor siteleri vermeye başlamış haberi..
Tam data esnasında ekranım kilitlendi...( Bu durum benim için adeta bir klasiktir... :( ) 75.250 maliyetli Long'ları ancak fiyat 75.200'den geri dönerken 75.300'den kapatabildim ve aynı fiyattan da SHORT'a döndüm...Ben biraz gezintiye çıkayım en iyisi...Hazır hava da serinlemişken iyi gelir... :) Hepinize bol kazançlar...
[QUOTE=The Tatar;281474]enorton hoşgeldin !
robinho ile de anlaşmış beşiktaş,duydunmu ?
yabancı spor siteleri vermeye başlamış haberi..[/QUOTE]
Son bir haftadır forzada anlaşıldı diye konuşuluyordu. Umarım söylenen rakamlar gerçek değildir :(
[url]http://fanatik.ekolay.net/Robinho-cilginligi_3_Detail_33_191211.htm[/url]
75.200 long.
stop: 75.025
bıktırcam seni pela direkt hesap numaramı istiycen havale yapayım yeter uğraştırma beni diycen üvvvvvv :::
[quote=enorton;281470]Son 4 ay 27000 puanda onbinde 2 kom düşülmüş hali. Ama Ağustosta zararda...[/quote]
Şimdi anladım sen puan hesabı yaptırıyorsun, ben yüzde.. :)
[quote=MASTER;281479]Tam data esnasında ekranım kilitlendi...( Bu durum benim için adeta bir klasiktir... :( ) 75.250 maliyetli Long'ları ancak fiyat 75.200'den geri dönerken 75.300'den kapatabildim ve aynı fiyattan da SHORT'a döndüm...Ben biraz gezintiye çıkayım en iyisi...Hazır hava da serinlemişken iyi gelir... :) Hepinize bol kazançlar...[/quote]
Data esnasında ekranın kitlenmesi sistemin çok karmaşık olduğunu ve bilgisayarın anlık hızlı değişimlerde tekrar tekrar hesap yapmayı kaldıramadığını gösterir. Her barda canlı güncelleme yapma seçeneğini en azından haberlerden önce kaldırırsan sorun kalmaz.
[QUOTE=Strategist;281483]Şimdi anladım sen puan hesabı yaptırıyorsun, ben yüzde.. :)[/QUOTE]
Yüzde yapınca 1450 oldu :)
[quote=enorton;281486]Yüzde yapınca 1450 oldu :)[/quote]
Benimkini son zamanlarda kurcaladığımdan daha yüksek, yoksa benim sistemler de sürünüyor... :)
[quote=unlimitted;281482]75.200 long.
bıktırcam seni pela direkt hesap numaramı istiycen havale yapayım yeter uğraştırma beni diycen üvvvvvv :::[/quote]
75.400 cover!
pela, içerden toplantıya çağırmasalardı bugünkü dayağı ömrün boyu unutmazdın ama...
şansına dua et aldılar seni elimden. .lelele
75.300'e tekrar long yazıldım ve otostopu 75.125'e koydum.
toplantıya girme vakti. üvvv...
[quote=unlimitted;281482]75.200 long.
bıktırcam seni pela direkt hesap numaramı istiycen havale yapayım yeter uğraştırma beni diycen üvvvvvv :::[/quote]
400 teslim ettim unlı abi.lelele
hesap numarını ver özelden :D
sinir bozucu bir durum..
iştah yatayda hortladı bu sefer fazla yukarı götürmeden ama satışlarıda karşılayarak 10 kaplan modunda devam..
400 puanda makas yaptı ki son günlerde makas sıfırlanmıştı..
notumuzmu artacak son dk da ne :)
[quote=The Tatar;281496]sinir bozucu bir durum..
iştah yatayda hortladı bu sefer fazla yukarı götürmeden ama [U][B]satışlarıda karşılayarak[/B][/U] 10 kaplan modunda devam..[/quote]
Evet resmen KY satıyor PY alıyor görüntüsü var.. Böyle olduğunda sonra bir 5.000 puan gidiyor genelde... üvvv..
Bu arada giriş sayfasında en son hangi topic'e hangi mesaj atılmış kısmı görünmüyor bende. Sizde de aynı sorun var mı?
gün one minute günüymüş..:)
[IMG]http://i35.tinypic.com/2ldyhz9.jpg[/IMG]
[QUOTE=Strategist;281501]Bu arada giriş sayfasında en son hangi topic'e hangi mesaj atılmış kısmı görünmüyor bende. Sizde de aynı sorun var mı?[/QUOTE]
Sayfanın en altına in, orda gözüküyor şuanda ;)
şu ana kadar anlattıklarım için diyecek bişi var mı?
DTF ile ilgili ..
[quote=saraylı;281512]şu ana kadar anlattıklarım için diyecek bişi var mı?
DTF ile ilgili ..[/quote]
Ben sistemi kurdum ama ADX hariç diğerlerini trend gücünü anlamak için nasıl kullanacağımızı çözemedim hocam. Heyecanla bekliyorum. :)
selçuklu patronu gören duyan varmı???
iyi adamdı........
üüvvvvvvv.................
bozabi hoşgeldin.....lelele
ARTUR..u aramaya yollara düşmüş diyorlar....
mecnun olmuş LEYLASINA...
üvvvvv..............
[quote=Strategist;281501]Bu arada giriş sayfasında en son hangi topic'e hangi mesaj atılmış kısmı görünmüyor bende. Sizde de aynı sorun var mı?[/quote]
stro,
ben de önce şaşırdım,
ama aşağı almışlar abi...;)
[QUOTE=saraylı;281512]şu ana kadar anlattıklarım için diyecek bişi var mı?
DTF ile ilgili ..[/QUOTE]
Mac tiriger kaç yazacaz 21-8 ...
rsı 8 üs alt seviye kaç yazacaz
[quote=saraylı;281516]bozabi hoşgeldin.....lelele[/quote]
[I]hoşbulduk sn..saraylı.......;)[/I]
[I]gününüz bereketli olsun........[/I]
[I]iyi adamdı selçuklu.....üvvv....üüü[/I]
[QUOTE=saraylı;281518]stro,
ben de önce şaşırdım,
ama aşağı almışlar abi...;)[/QUOTE]
Ya benim giriş sayfam tamamen değişdi teminden beri konuları arıyorum.
bi gariplik var ama neyse .
[QUOTE=boz ayı;281521][I]hoşbulduk sn..saraylı.......;)[/I]
[I]gününüz bereketli olsun........[/I]
[I]iyi adamdı selçuklu.....üvvv....üüü[/I][/QUOTE]
Abi Kara Eylül diye bekliyoruz ama adamlar geberiyor bizi alıyorlar nasıl iş anlamadım :)
[quote=oguzhan;281519]Mac tiriger kaç yazacaz 21-8 ...
rsı 8 üs alt seviye kaç yazacaz[/quote]
oğuzhan,
vay canına gerçekten triggeri unutmuşum yaa,.kom
sağol abi:
MACD21,8,8
RSI da ise seviyeler yine 30 ve 70 ....
[QUOTE=abka;275833]700 milyon dolar rekor derken..2010 için konuştum...dile kolay...
1999-2000 çok benziyor..neden..
1998 kriz öncesinde endeks 5.000 dir..kriz kopar..1850 olur...ordan çok sert olarak 5.000-6000 e gelir..orada 4-5 ay tepelerde dar aralıkta dolaşır...yani 1999 yaz aylarında..
.işte [COLOR="Red"]tepede dar aralıkta sıkışmışken 1 milyar dolar yabancı alımı oldu[/COLOR]....endeks hala 5000-6.000 di...ondan sonra 1999 eylülde rallli yaptı...6.000 den 20.600 e kadar...ama bu ralli yaparken yabancı net satış yaptı....
düşüş oranı hareket herşey çok benzer....mesela 58.000 den 21.000 e düştük...oradan sertce aynı zirveye geldik..orada epey sıkıştık..ama tepedeki sıkışmada [COLOR="Red"]net alım var[/COLOR]...buraya kadar çok benzer............
1998-2000 hareketi diyom...birbirine çok benziyo diyom...grafikleri açın bakın...ne kadar benzer...
benim inancım agustos-eylülde alımlarla 2 milyardolara tamamlayacaklar..
ayrıntılara değil ana görüntüye bakılmalı..
1999 da endeksimiz 6.000 idi..yani 1.5 cent..şimdi 4 cent..dolayısıyla o zamanki 250 milyon dolar şimdiki 700-900 milyon dolara [COLOR="Red"]eşdegerdir...[/COLOR][/QUOTE]
12 eylülden itibaren çok sert ralli bekliyom..
referandum evet çıkacagı neredeyse kesin..ha hayır çıksa bile ralli var..
eger evet çıkarsa,burayı tutmayın..
paketin maddeleri,dolaylı olarak ekonominin önünü açıyor..
yabancı analizler bunun farkında...
vay totoş pela vaaay
benim istobumu patlatmak heee?
hemide göstergeler yokarı derkene....
lem toplantı diye 15 dakkalık çay molasına çaarmışlar...bize 175 pıvana maloldu...
pela...kaçacak delik ara! :::
Per sistem negatif stop 75.400 hedef 74.000